Ahojte,
chcela by som sa opýtať aký máte na to názor, lebo sama si už neviem dať rady.. Stretávam sa s jedným chlapcom, je nám spolu dobre, riešili sme už aj vzťah, ale zatiaľ spolu nechodíme. Je úplne super, povahovo si veľmi sedíme, avšak čo mi veľmi vadí a tak trochu aj bráni s ním niečo mať, je jeho platenie účtov v reštauráciách či kaviarňach. Niekoľkokrát som ho poznala ja, inokedy sme si účet rozdelili. Nezazlievam mu to, keby sme sa na začiatku takto dohodli tak s tým nemám problém. Vôbec nezastávam názor, že len muž ma platiť, len mi príde trochu smutné, že sama študujem náročnú školu, platím si drahý podnájom a žijem vlastne z rodičovských peňazí. On má 2 práce, veľmi dobrý príjem a aj tak sa častokrát necháva pozývať mnou.
Čo si o tom prosím myslíte? Je to nejaký red flag aby som s ním do vzťahu nešla, lebo pravdepodobne sa nezmení alebo je to úplne bežné a v poriadku?
Ďakujem krásne za Vaše rady a názory 🙂))
@1lilly7 ak niekoho pozvem tak aj zaplatim ale preco ho pozyvas ty? Inak by ste na rande nesli? Keby sme v zaciatkoch isli pol na pol tak pre mna by ten muz klesol ved predsa len tvoj make up na tu veceru stoji viac penazi ako ta vecera 🤭
platili za mna vzdy dotycni muzi, s ktorymi som randila, obcas som im doniesla nejaku drobnost, cokoladu, sladkost, ked mali narocny den, alebo dlhy pracovny den.. Nikdy mi nedovolil ziaden muz platit, pekne som sa podakovala a neriesila. Je to podla mna aj taka ucta k zene,mam rada proste gentlemanov
Na rande má platiť chlap. Nerozumiem, že ženy si nevážia samé seba, emancipácia je jedna vec, ale stále zostávame ženami. Zachvíľu muži nebudú robiť nič, pretože všetko im my ženy vezmeme kvôli nejakej akože hrdosti 🤦♀️
@lenocka8894 prvé 2 stretnutía som ho pozývala ja, lebo kvôli mne cestoval určitú cestu. Ale keď sme sa teraz nedávno stretli a on sa ma narovinu opýtal či ideme pol na pol, lebo on musí dávať na cestu 12€, úprimne, celé to stretnutie som sa vôbec necítila dobre.. Veľmi mi to prekáža, že to nie je ani len pol na pol, ale skôr mám pocit, že niekedy by si najradšej nechal všetko zaplatiť mnou..
Ja som tiež nikdy nič neplatila, ale zas mne to bolo blbé, nie raz som sa poďakovala a povedala ze nabudúce platím ja a dotyčný sa len usmial a povedal dobre a nakoniec aj tak vyplatil on.. Či už to bola vecera, kino, káva..
Je ok platit veci napoly ked napr spolu uz byvate,chodite, nezastavam nazor ze musí absolutne vsetko platit chlap, sme emancipovane, schopne nevidim dovod. ale mam pocit ze sa totalne vytratila nejaka muzska galantnost, gentlemenstvo a dobijanie tej zeny. Ako fakt si to neviem predstavit ze by som svojho muza pozvala ja a vsetko platila ved by mu to bolo totalne trapne, ja neviem no mozno nasledujuca generacia uz je takato netusim. mne sa to nepaci, urcite by ta mal pozvat aj on niekedy🙂 potom je tu plny konik toho ako zena na rodicaku plati vsetko zo 400€ a pyta si od muza kazde euro
@klementinka58 to si tiež vravím, že je to úcta k žene navyše keď ju máš rád a nie je pre teba len hocijaká
@1lilly7 inak moj kolega, mlady chalan po 25tke ma s tym problem, ze chce zaplatit ale kazda zena mu hned da prednasku ze ona ma na to, aby si veceru zaplatila a platia kazdy sam, potom uz sa tym damam ani neozyva,, jeho to velmi odradi taky ten pristup
@1lilly7 odteraz ho uz nepozyvaj a necit sa trapne ze on ide za tebou daleko. Ked chce ist za tebou, nech si plati svoje vydavky za cestu. Pozri on sa trapne neciti a zaraba a ty sa citis trapne a nezarabas.
Vaz si samu seba a maj svoju hrdost. Ked som chodila s mojim muzom, nedovolil mi platit. A to je aj jeden z dovodov, preco som si ho vzala. S drzgrosom by som do manzelstva nesla, kto bude cely zivot preratavat kto co kupil a nekupil a kto je komu co dlzny?
este k tym 12€ - moj muz za mnou lietal z inej krajiny aby sme sa videli, a na tu veceru ma pozval 😅
12€ platil chudáčik za cestu, áno? 🤣 Vykašli sa na neho, to sú tie typy, ktoré budú chcieť ísť pol na pol aj keď budeš na materskej, veľká red flag ☝️
My sme sa pri plateni striedali, lebo sme boli na rovnakej urovni-obaja praacujuci po skole. Spatne mi manžel povedal, ze nechcel stale len pozyvat, aby to nevyzeralo, ze je doterny
Ved otvor temu financie, no a co. Ludia sa o tychto veciach narovinu nerozpravaju a potom tu mas plny konik nestastnych zien kvoli financiam
chapem to spravne ze on sam ta este ani raz nepozval a cele nezaplatil?
kasli potom na neho je to lakomec a ti su najhorsi na vztah
@klementinka58 ale ja ich chápem, teraz máš kopu názorov, ako chlap každú nazýva zlatokopkou a ako chcú ženy emancipáciu, pričom si nevedia ani len kávu zaplatiť. Tak si radšej ženy platia samy, ako toto počúvať- nie vždy vieš hneď odhadnúť, či by ti neskôr tie pozvania nebodaj nevyčítal.
Autorka, táto narážka na cestovanie je trápna, kašli na neho 😆 vnímanie financií musí byť rovnaké, darmo by bol celý aj zo zlata. A nech si hľadá priateľku vo vedľajšom vchode 🤭 neprecestuje
@mamina7070 raz ma pozval on, inokedy ja.. Teraz keď sme sa mali stretnúť, jeho reakcia bola kto čo zaplatí a či pôjdeme na polovičku, lebo musí davat na cestu.. Musím sa priznať že hneď v danom momente ma prešla všetka chuť na to rande a už som vedela že nič viac nechcem.. Hrozne mi prekáža táto vlastnosť a on to veľmi dobre vie
Ja zase to až tak čierno nevidím, nepoznáme ho. Možno má 2 práce,lebo fakt nevychádza s peniazmi, v dnešnej dobe je to ťažké a prerata každý cent - kto nezažil, nevie Alebo ťa vníma len ako kamošku, kde nemá dôvod za teba platiť účty v reštaurácii.
@minsi poznáme sa už veľmi dlhú dobu, viem že zarába viac ako moji rodičia, ktorí sa mi snažia pomáhať aj v študovaní. Viackrát mi povedal že ma vníma ako niečo viac nie len kamarátku preto ma zaráža že si robí takéto podpásovky kedy mi sám ukazuje, že s ním nič nechwm mať.. Keby sme boli rok vo vzťahu, jasne pôjdeme na polovičku ale keď sa snažím o dievča tak jej asi chcem urobit radosť nie? Navyše keď vie že si vážim vždy keď za mňa zaplatí a nevyužívam to ako niektoré.. Achhh
@1lilly7 A ty si s ním bola v tých jeho robotach, ze vieš ze ich naisto má? Lebo podla mna nemá a len za to ze ti to povedal, tak mu veríš? Trochu málo svojej hodnoty máš, ked sama vidis, s kým si ochotná tráviť svoj čas. Na rande ma platiť muz (muzi stále zarabaju viacej, su fyzicky silnejsi a maju sa o zenu starat a zena to nema zneuzivat. Mam konzervativny nazor na toto a cuduj sa svete, drzgrosov ako ty nestretavam.)
Kto pozýva ten platí. Ved rande si môžete dať aj mimo miesta kde sa platí. Alebo mu povedz nabudúce keď sa spýta ci pôjdete na polovičku, ze ti to nevychádza alebo ze ty si platila minule tak on byohol teraz. A podľa reakcie uvidíš. Celkovo, keby mi chlap povie ze dal za cestu lebo prišiel za mnou, by bolo pre mňa no go
@1lilly7 no to by bola pre mna konecna...bud by som ho brala ako kamarata alebo nijak...moj muz za mnou cestoval vyse hodiny aj ked ma videl len na 30 minut a nikdy mi nedal zaplatit nic...toto je jasny ukazovatel ze nema o teba zaujem alebo je zgrlos a v tom pripade ani jedna moznost by mi nevyhovovala...ale vidim ze ani tvoje vnutro s tym neni ok a cim dalej tym viac ti to bude prekazat takze zober svoju hrdost a uz neplat za neho nic a koniec koncov aj usetris 😁
@barborachors Achh, primárne som nechcela riešiť jeho plat, skôr mi išlo iba o ten mindset či je to správne že sa necháva pozývať. Nie, máš pravdu, že som u neho v práci nebola (ani o to nestojím), ale robí v IT a veľakrát mi o tom rozpráva. Nejde o jeho plat, naozaj o to nejde, taká nie som..
@1lilly7 zabudni peňaženku, alebo rovno na rovinu mu povedz, že dnes môže platiť on. 😁 Keď si máte byť rovní, tak aj narovinu komunikovať. Pre mňa je to sebec, teraz skúša tvoje hranice, neskôr ti bude vyčítať, kde dávaš peniaze, keď nemáš za čo zaplatiť ani jednu kávu.
Rieš to teraz, kým len spolu "kávičkujete"
@1lilly7 on má 20 rokov, treba si uvedomiť. A to že zarába viac ako tvoji rodičia -neviem koľko to je, ale sú to tvoji rodičia, sú dvaja a majú povinnosť ťa živiť kým študuješ.
Ja som sa živili sama, mala som dve práce a vyskakovať som si teda nemohla a naozaj som preratavala aj cestu na rande. Takze tomu rozumiem. Druhá vec-porozpravaj sa s ním o tom, ako si to predstavuje aj do budúcnosti s platením.len tak sa dozvies na čom ste.
S týmito témami sa tu roztrhlo vrece či čo?
Každý týždeň téma o tom kto má platiť 🙄