Písanie si s bývalými

20. nov 2022

Vadilo by vam keby si vás priateľ píše s bývalou, priateľka s bývalým? Bola jeho prvá vážna známosť, prvy sex atd. ,ona to ukončila po dvoch rokoch ,lebo ho vraj neľúbila..on to tazko niesol.. ( mali cca 19r) nakoniec ostali kamaráti.kazdy si zil svoj život..

Prešli roky a oni si začali občas písať, iniciátor bol.on ...v kontakte sice boli dlho, no posledny rok si pisu intenzívne každý deň, ..ale len tak o živote o tom co robia ,co maju nové a tak. Sem tam zaspomínajú na staré časy,povtipkuju.. aj spominali na ten sex,ze to bolo poprvy krát a tak... Stretnúť sa ešte nestretli.

Ona je vydatá,ma muza a dieťa..on ma priateľku dlhoročnú .Aky je váš názor,ide jednému z nich o niečo? Je to nebezpečné ?

crazy_lazy
20. nov 2022

Mne by to vadilo. Keď si tak super rozumejú, nemali sa rozchádzať. Obaja si tým dennodenným vypisovaním stávajú vzdušné zámky o sebe, a už je to len krok od toho aby to neskúsili naživo.

pribinak
20. nov 2022

Podľa mna ak je niekto spokojný v aktuálnom vzťahu tak nemá potrebu si vypisovať s bývalým či bývalou

Neviem čo si od toho sľubuje, čo očakáva, ale mne by sa to nepáčilo

ovaaa
20. nov 2022

Bývalé, bývalí majú zostať v spomienkach. Raz sa to skončilo pre nejaké dôvody, tak nevidím dôvod sa tváriť, že kamoši ... Vzťahy si treba ukončiť a pohnúť sa ďalej ,mne by to to vadilo, kontrolka, že stále tam niečo je .Ak by tam ale bolo dieťa komunikácia tam musí byť .

lindous
20. nov 2022

Kontakt s bývalou vo všeobecnosti by mi nevadil, lebo by to bolo odo mňa pokrytecké, s jedným ex si vždy zagratulujeme, pri tej príležitosti prehodíme pár slov... viem pochopiť kamarátstvo medzi mužom a ženou, viem pochopiť aj kamarátstvo medzi bývalými, ale takýto intenzívny kontakt s ex, s ktorou má niečo ožité a kedy je ľahké podľahnúť spomienkovému optimizmu, by ma asi zneistil a asi by som sa necítila úplne príjemne, čo by som aj partnerovi povedala (bez scény), dôležité by potom pre mňa bolo ako zareaguje...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
20. nov 2022

No totižto ona tvrdí ,ze do toho vzťahu ani nemali vkročiť,ze lepšie bolo ked boli kamaráti a kamarátmi aj ostali,on to vidí trošku inak,levo ju vraj velmi lubil. Teraz tvrdí ze ma super vzťah kde ani jeden neziarli a je to super. Detí zatiaľ neplánujú, ale ziju spolu. Iniciátor konverzácii je vždy on.. potom si spolu píšu aj mesiac vkuse, prehodia kazfy den pár viet,..no konverzácia je proste otvorená,nikto ju neukončuje.

Jej muz je vraj žiarlivý,ked mu spomenula tohoto bývalého ze si v minulosti písali a ze ho berie ako.kamarata aj po ukončení vzťahu, mali doma dusno, tak uz mu toto písanie si s ním zatajuje..

panelacikova
20. nov 2022

autorka:
môj postoj je rovnaký ako väčšiny, ktoré sa doteraz vyjadrili. nerozumiem, načo a prečo sa kontaktovať s niekým, s kým som nadobro skončila (ak, ako bolo spomenuté, nepochádza zo vzťahu dieťa, čo nie je váš - jeho prípad). takže nie. za mňa absolútne neprípustné.
čo sa týka dotyčnej ex tvojho priateľa, má doma dusno kvôli mužovi, tak mu to zatajuje. takže ani jej vzťah nie je teda bohviečo. ona tiež túži písať si s tým tvojím. pravdupovediac, ja som osoba, ktorej veľa netreba. v tejto konkrétnej situácii by som zdvihla kotvy a nechala svojho milého, nech si píše, s kým chce. ak mu je milšie vkladať chujoviny do telefónu a odosielať spomienky a bohvie aké predstavy svojej bývalej, nemal by u mňa viac miesto. a ešte by som urobila jednu vec a úplne spokojne a škodoradostne, nakontaktovala by som sa aj s jej mužom a povedala mu to. tiež by jej kopol asi do prdele a tvoj a jeho ex by si mohli potom konečne opäť skúsiť vzťah naživo a pochopiť, že aj tak to nebude klapať.... 😀

autor
20. nov 2022

@panelacikova ale oni si píšu len v kamarátskej rovine, žiadny flirt nič...

Aj to je nebezpečné?

Ked citam ine diskusie kde zena nabura telefón mužovi a zistí ze si píše s kolegyňou alebo bývalou vzdy sa nadava na tu ženu,ze je stíhačka a je to je normálne , priateľstvo medzi mužom a ženou je ok...a tu každá jedna hovorí ze nie

beatrixx1525
20. nov 2022

Veľmi záleží od situácie. Môj priateľ má také bývalé že sa rozišli v zlom a ešte jedna z nich sa od neho nedokázala odpútať, ešte roky po rozchode si pridávala rôzne fotky, storky, statusy a vypisovala správy aby mu urobila "na truc", asi si myslela že začne žiarliť eventuálne alebo čo. Keby si s ňou začal odrazu vypisovať asi by som bola na pozore. Na druhej strane, ja mám aj bývalých s ktorými som za dobre a rozišli sme sa napríklad len kvôli nekompatibilite, raz za čas si napíšeme čo nové a tak, žiadne dlhé vypisovačky. Môjmu to nevadí lebo každý deň ho svojím správaním a rozhodnutiami presviedčam o tom, že to on je ten, ktorého som si vybrala a vždy si ho vyberiem. Keby som si začala vypisovať s bývalým ktorý bol narcis tyran určite by spozornel tiež.

autor
20. nov 2022

@beatrixx1525 ďakujem za názor. Zrejmé toto bude niečo podobné... Po rozchode spolu boli po rokoch raz vonku a bolo to na úrovni priateľstva.. nic medzí nimi neiskrilo a ani nejak asi neiskri.. len tie konverzácie časté no

autor
20. nov 2022

@beatrixx1525 rozchod sice bol preňho ťažký no potom sa dal dokopy a uz to bral normálne,nikdy nič nenaznačil zeby chcel repete

beatrixx1525
20. nov 2022

No tak vidíš autorka, vlož do chlapa dôveru, ak toto je naozaj jediný dôvod na žiarlivosť tak si šťastná žena.

panelacikova
20. nov 2022

autorka: to, ako si to ty zariadiš s partnerom, je tvoja vec. to, že jeho ex má doma dusno a jej mužovi sa to nepáči a ona to robí aj naďalej poza jeho chrbát, je vec druhá. opakujem - jej vzťah nie je ani z polovice ideálny, keďže ona má pred ním takéto tajomstvo. jej záleží viac na tvojom partnerovi, než na vlastnom chlapovi. inak by necítila potrebu si s ním vypisovať a spomínať na staré dobré časy.
Ďalej uvádzaš, že iniciátorom je tvoj partner. čiže aj on pôsobí na mňa dojmom, že mu niečo chýba. a kamarátka to určite nebude. veď chodí medzi ľudí, iste sa stretne s nejakou susedkou, kolegyňou, predavačkou v obchode, prehodí pár slov... kamarátku, takú, čo sa s ňou smeje, spomína.... by mal mať v tebe. má? lebo mne pripadá, že nie, keď rieši veci s bývalou. ja už neviem, ako to mám napísať, jednoducho píšem len z vlastných skúseností. až teraz, na staré kolená vidím a prežívam, ako má vyzerať vzťah fakt skutočný, kde sme si jeden druhému všetkým. to neznamená, že nekomunikujeme s inými ľuďmi. ale nie s ex a ešte v opare spomienok a ešte za predpokladu, že minimálne jednému partnerovi (v tomto prípade jej muž) alebo dokonca obom (čiže aj tebe) sa to nepáči...
ty sa však zariaď ako ty uznáš za vhodné. mne by vadilo, keby to zakaždým inicioval chlap. celkovo by mi to vadilo. nemáte deti, nemáte čo riešiť. obzvlášť, ak on bol z nej paf a ona ho brala tak bežne + rozišla sa ona s ním. so zamilovaným chlapom... z toho nekuká nič dobré, to ťa nechcem strašiť.

autor
20. nov 2022

@panelacikova tam slo len o to ze vraj mu bolo divné ze ma taky fajn vzťah s bývalým, ze za tým videl viac,(jej muž) co je vraj hlúposť..

Neviem co si myslieť. Ci sa báť do budúcna,keby sa náhodou stretnú co by sa stalo. Ja neziarlim,nikdy mi nedal dôvod,ale zaraza ma ze aj ked napríklad ju nedávno videl v meste ,hned jej písal ze ju videl .. posiela jej fotky napríklad ked sme bolí na výlete a poslal jej ráno foto ako sedí na raňajkách,ja som bola na wc vtedy .. poslal jej foto z cesty,ze už cestujeme a sme na benzínke.. on ma v tých správach spomína,aj zážitky somnou a tak. Len ma zaraza ze ju nikdy nespomenul ze si takto píšu..

marca12
20. nov 2022

Zalezi od typu cloveka,ak je taky pisaci typ,ze bezne komunikuje aj s kamosmi pisanim,tak tam nemusi ist o nieco viac.

panelacikova
20. nov 2022

autorka - ich vzťah je viac než štandardný. minimálne on to tak vníma. časom budú obaja svojim partnerom všetko tajiť a písanie sa bude stupňovať. časom aj stretnutia. ja ťa fakt nejdem strašiť, ale že jej posiela každú ko....., nie je OK. je to zvláštne, nie bežné, až čudné. hovorí to o tom, že oni dvaja majú "vzťah", a nie každý osve so svojim partnerom. bohužiaľ.

thoughtfulweirdo
20. nov 2022

Áno, vadilo by mi to. Nemám všeobecne žiaden problém s kontaktom s ex partnermi, môj manžel sa pravidelne stretáva s exmanželkou, majú dobrý vzťah, rád jej s čímkoľvek pomôže, robí jej šoféra, keď potrebuje, aj na kávu zostane po odovzdaní detí. Ale takéto intenzívne vypisovanie by mi vadilo, minimálne už len preto, že venuje mobilu čas, ktorý by mohol radšej venovať mne. Akurát mi napadá, vypisuje sa tak aj s inými ľuďmi, mužskými kamarátmi? Ak áno, je to možno jeho štandard kamaratenia sa. Ak nie, nepáčilo by sa mi to.

retatka
20. nov 2022

Záleží na tom či je taký spoločensky a komunikatívny aj s inými ľudmi .Má veľa kamošov a aj iné kamošky ?Je extrovert ?Ak áno je to taká povaha a nič za tým nemusí byt .Potrebuje len zvýšenú pozornost od ľudí .

malacibulka
21. nov 2022

Toto si napis na papierik a nalep si to na monitor/telefon/nocny stolik. "Ak ti to vadi, je to problem. Ak ti to nevadi, nie je to problem." Neexistuje zoznam akcii ktore su a nie su v poriadku vo vztahu (az na extremy). Existuju len vase vzajomne mantinely. Ak by islo o mojho priatela, vysvetlila by som mu ze si to nezelam, a ak by to neakceptoval, vztah by som ukoncila. Rinse and repeat.

autor
21. nov 2022

@retatka tak kamarátov máme veľa aj kamarátky.. ked je somnou moc nepíše, tieto konverzácie su ked je v práci alebo ja.. dost často sa nam míňajú smeny, takže jej píše ked somnou nieje.

vilma7
21. nov 2022

Tým že jej stále vypisuje tvoj priateľ tak stále na ňu myslí. Tiež neviem prečo má až takú potrebu jej toľko písať, je vydatá, má dieťa...podľa mňa to tvoj ešte stále neuzavrel úplne.
Keby jej napíše príležitostne, tak by mi to určite nevadilo...až tak detailne, to určite áno, aj keď sama tiež nie som žiarivá.

autor
21. nov 2022

@vilma7 tiež mi to tak príde... keby to nieje bývalá ktorú kedysi lubil asi by mi to tak nevadilo.ja si tiež pisem a kamarátkami denne ked je čas o všetkom. On ju mozno berie ako kamarátku ale keďže je to bývalá a mal ju rád..vadi mi to no on nevie ze viem .... A zas je vydatá a ma deti, nenamotava ho... Ale aj tak sa bojim

domca1408
21. nov 2022

nepáčilo by sa mi to...ako zakazovať kontakt nejde ale max pozdraviť, dobre napísať si na narodky meniny budiš...ale každý deň si písať s ex? tak to nie.

autor
21. nov 2022

@domca1408 myslíš ze ku nej este niečo môže cítiť? Ja fakt nechápem.. máme všetko,ako je pravda ze sme spolu málo, ja mam poobednú a on rannú.. a zas naopak. Ale nikdy mi nedal dôvod aby som mala podozrenie,... Keby mi nepožičia telefón aby som si pozrela počasie a akurát mu netukla od nej správa tak neviem ze spolu píšu.

Mam mu to povedať ze viem? A ze mam z toho obavy? Mam nutkanie ju spoznať, utvrdiť sa v tom ze je to ok,ze si len píšu a nič ine za tym nieje. 😔

williamska1
21. nov 2022

osobne, vadilo by mi to a dosť. je u vás všetko v poriadku? nie je nič prečo by mu mohla začať chýbať, lebo ako myslím si, že toto nebude len tak pre nič za nič

autor
21. nov 2022

@williamska1 sme spolu malo no, inak niesme pohadani ani nič. Ja som si to prečítala že vela popísali spolu a potom pauza a zas po čase veľa a zas pauza.. no a teraz asi pred mesiacom ju videl ,tak jej napisal a zas komunikujú. On aj v práci ked je,tak jej píše lebo nemá náročnú robotu,ma čas.... Neverím žeby mu chybala? Prečo? Každý maju svoj život, nestretli sa.. len veľa sa smejú v tých konverzáciach..somnou sa tolko nesmeje 😔

domca1408
21. nov 2022

vieš ťažko je radiť možno motyka vystrelila a oni sú fakt len kamaráti...ale ked ja mám s ex len a len zlé skúsenosti. mne expriateľky pokazili už vzťah. ako jasne, že nie len oni, mal v tom prsty aj môj vtedajší frajer kedže s nimi stále potreboval udržiavať kontakt a tvrdil, že oni zostali kamaráti. s jednou hral tenis, s druhou volejbal, s treťou si písala a štvrtá sem tam došla dokonca...to bolo úplne celé zle. ty vieš aký máte vzťah, ak sa viete porozprávať a má záujem o komunikáciu tak by som mu to povedala, že mu to piplo ked si mala jeho mobil a že odvtedy je to v tebe. možno aj ty zbadaš čí nezmení chovanie, či zrazu nezačne ťahať zo sebou mobil aj na wc , do sprchy, či si nezmení heslo na uzamknutie...to sú všetko indikátory toho, že niečo nie je ok.

lienka.7
21. nov 2022

Co bolo to bolo, naco jatrit stare rany a nasilu niečo umelo udržiavať??? Pokial sa toto deje, jeden nema tento vzťah u seba vysporiadany a chce/ocakava niečo viac.
Nemám problém napísať ex, pokial niečo potrebujem, brat jedného môjho ex mi dokonca uz roky rokuce (viac ako 10 rokov) každý rok blahoželá k narodeninam, meninam lebo sme si proste rozumeli, pozor, vsetko vsak v neutrálnej rovine. Ziadne spominacky a vypisovacky a vykecavacky aky si mal/mala dnes den by som so žiadnym ex ja netolerovala.

mimi8383
23. nov 2022

Je to na nič poznám to a je to neprijemne