Zdravím.. S priateľom sme spolu rok a pol.. Nežijeme spolu..a vidame sa málo pracuje na týždňovky..
Vzťah sa nám pokazil už dávnejšie. Ja som sa vždy viac snažila budovat, starať sa o vzťah.
Až sme obaja dospely k tomu, že vzťah uz nemá zmysel a budúcnosť.
Stretli sme sa, že vzťah ukončíme, no nešlo to.
Priateľ navrhol mesačnú pauzu stým ze si nepíšem, nevolame a nevidíme sa mesiac.
Samozrejme niesme slobodný, takže žiadne ine flirtovanie, podvádzanie a spoznávanie neprichadza do úvahy aspon priateľ nato apeloval..
No prešiel týždeň, bez kontaktu.. A ja neviem či ma zmysel vôbec táto psuza ved sa týždeň neozval, nepísal.
Neozval sa tyzden lebi ste sa dohodli na mesacnej pauze? A ja pauzy. Neuznavam bud ste spolu alebo sa rozidete. Pauzy nic neriesia
@sapetka navrhol pauzu koli tomu, aby sme sa z rozchodom neunahlili a neľutovali ho..
Aký význam má pauza ak ste v kontakte
@sense práveže niesme v kontakte celý týždeň..
A kde je problém? Dohodli ste sa na pauze s tým, že sa nebudete mesiac kontaktovať a teraz sa čuduješ, že sa ti týždeň neozval?
Pauza je inak nazvaný rozchod, len je jedna strana príliš zbabela to pomenovať pravým menom, alebo chce nejako falošne dávať nádej tomu druhému.
Ale je to iba predlžovanie konca.
Ale tiež nerozumiem, čo vlastne riešiš, keď teda ste sa "dohodli, že sa mesiac neozvete" a teba mrzí, že sa týždeň neozval? Veď ste si "dali pauzu" tak o co teraz ide?
Podla mna je to blbost. Pre mna vztah bud funguje alebo nefunguje. Nic medzitym. To nie je ako film ze si ho zastavis a vratis sa tam kde si skoncila a obzvlasr ked mate vikendovy vztah./
Bože, tieto pauzy 🤦🏻♀️🤦🏻♀️ To je také idem nejdem a nakoniec si jeden z vás niekoho nájde a ten druhý bude z toho v riti.
Ale aký by mala význam keby ste boli v kontakte, keď ste sa dohodli ze si dáte pauzu a nebudete sa kontaktovať, tak prečo ten kontakt očakávas?
pauza? to je len slušný a oddialený rozchod...
Ja nevidím žiadny zmysel dávať si pauzu, buď to funguje, alebo nie
Za mna je pauza pomaly ale istý rozchod.
dohodli ste sa na mesiaci bez akéhokoľvek kontaktu - ale ty sa už po týždni odúvaš, že sa ešte neozval 😀
nechápem, prečo hráš jeho hru - buď ste spolu alebo nie ste, nemusíš sa mu prispôsobovať. Ak ti to nevyhovuje, tak to jednoducho ukonči ty, aj tak k tomu smerujete. Čo je to za blbý argument "aby sme neunáhlili rozchod" ? Veď po rozchode neumriete, kľudne sa môžete dať aj o dva roky dokopy znova, nie je to nelegálne.
A ešte jeho podmienka, že "žiadne flirty, spoznávanie, zoznamovanie" - hej, ale tipujem, že to platí len pre teba. Preňho ty budeš taká istotka kam sa vráti, ak si za mesiac nebude schopný nájsť nejakú inú a bude spokojný, že ak si nevrzol inde on, tak ani ty, lebo ti to prikázal.
keď sa chcete hrať na pauzu tak bez podmienok - a keď niekoho stretneš, tak možno len urýchli tvoje rozhodnutie ukončiť to, čo aj tak nefunguje.
Pauza? Podľa mňa priestor na spoznanie ineho/inú....a keď nevyjde, vrátim sa ako keby sa nič nestalo 🤔
@sense ani neviem po pravde, asi som si naivne myslela, že po par dňoch sa ozve stym, že mu chybám..
@tosomja určite nie.. Ani on ani ja niesme z tych.. V tomto máme jasno.. Ak by on chcel spoznať inú, určite by sa skôr rozišiel a žil si svoj slobodný život a ja tak isto.. Na flirt nieje potrebná pauza..
Podľa tvojho prvého príspevku mam pocit, že vás vzťah už dlho krachoval a teraz to krachlo úplne. Načo nasilu to lepiť a dávať si "pauzy?"nie ste spolu, fungovali ste na diaľku, očividne ani jedného vás to neuspokojovalo a nestačilo. Dohodli ste sa, že to nemá význam. Vôbec ani nechápem, načo bola ta akože pauza, asi len ako citlivé" ideme od seba ". Tak prestaň dúfať a zbytočne sa umarat, prečo sa neozval a s hrdosťou choďte od seba, aby ste mohli slobodne si nájsť každý iného človeka do života
Co ja viem? A po mesiaci co? Zavoláte si ze,no ahoj,jak teraz...keby ste sa rozišli po mesiaci už máte obaja za sebou,to prvotné porozchodove obdobie. buď ta miluje,ty jeho,chcete byt spolu.
A ON MA KOLKO ROKOV? A ty koľko?
@tosomja ja 29 on 33
To čo je pauza vo vzťahu??? Buď ste spolu alebo nie ste spolu, žiadna pauza, to je onicom, dala si mu voľný výber teraz to skúša inde (aj keď ti povedal, že tak robiť nebudete)....a keď sa nič nepodarí, tak sa vráti k tebe a budete sa "ľúbiť" ďalej? Toto je mimo môjho chápania
Ak by ste boli manželia, mali deti a obaja by ste súhlasili s pauzou, že si chcete oddýchnuť... Stáva sa, to by som chápala, je to každého vec. Ale vy ste spolu ani neboli poriadne. Na strednej a výške víkendy a občas cez týždeň - ok. V dospelosti jedine ze niekto chce takýto voľnejší vzťah, mat viac času pre seba. Za mňa nie, takto sa nespoznáte. Pri spoločnom bývaní sa nikto nedokáže dlhoročné pretvarovat, rýchlo zistíš ci ti vyhovuje... Takže toto by som nechcela. Ja by som asi netúžila pokračovať v takom vzťahu ak by nedošlo k zmene.
A dohodli ste sa, že si nezavolate, nenapíšete a preto je detinské sa urážať ze sa neozval. Ze si dúfala ze ti napíše, že chýbaš mi? Tak veľa času od začiatku pauzy neprešlo, na to ste obaja zvyknutí. Možno po 3 mesiaci by ti napísal, teraz ešte skoro keď aj predtým ste sa stretávali len občas
Ja nechapem kto vymyslel tieto pauzy 🤭 existuju len 2 smery bud ste spolu alebo nie ste 😐 pauzy neexistuju 😑 a ked uz mate problemy spolu,mali by ste si to vyhovorit a riesit to a nie cakat ze mesiac sa neuvidite nekontaktujete a samo sa to vyriesi,len odkladate nieco co uz skoncilo 😑
Ty si asi nevidela Priatelov co Ross spravil cez tu ich “pauzu” 😅 pauza je rozchod len krajsie povedane 🙈
Pauzy neuznávam. Načo je dobra?
Ked si niekde smykne, tak co ti povie, vsak to sme mali predsa pauzu... chore. Bud s niekym chcem byt a som, alebo nechcem byt a nie som.
Do tohto by som nešla, podľa mňa takéto veci vôbec nemajú cenu, to sa len dvaja ľudia odcudzia. To je začiatok konca.
Niekedy je lepsie ist od seba, ked uz obaja vidite, ze to nie je ono, ze sa s tym neda nic robit. Radsej by od seba a stastni ako spolu a nestastni 🙂
ved ak som spravne pochopila tak je ok ze sa neozyvate navzajom nie? ci o com je potom ta pauza? mate prist na to ci si budete chybat alebo co? ono hovori sa ze taketo prestavky nemaju vyznam, ze bud si treba povedat, ze je koniec alebo sa snazit vztah dat do poriadku.
Sestrin frajer to tak urobil pred pár rokmi. Býval 500km ďaleko, stretávali sa ale nemalo to perspektívu vraj. Rozišiel sa s ňou že preňho to je diaľka a nedá sa takto udržovať vzťah. Po mesiaci si to rozmyslel, zavolal ju na kávu, vraj si to ujednotil že asi lepšiu preňho nenájde a dali sa dokopy. Presťahovala sa síce za ním, Zije tam už pár rokov a mali teraz svadbu.
Môže a nemusí to pomôcť. Občas človek je dobré že premýšľa chvíľu sám, čo a ako, ako sa cíti bez druhého a pod
Nemá to význam, aspoň za mňa. U nás to bol začiatok konca.