Partneri a ich rodiny

10. nov 2023

Ahojte, rada by som počula názor radu od tých ,čo sú vo zvazku kde jeden z partnerov pracuje v rodinnych spoločnostiach.
Mne už partnerova strana poriadne zasahuje do vzťahu.
Predstavím vám situáciu.
Priateľ mi rozprával o voľnom čase ktorý bude mať tento týždeň a možme ho stráviť spoločne a nakoniec to skončilo tak,že odišiel na 3 dni na služobku,popritom vybehol s kamarátmi von a potom mu otec zavelil,že by sa mohol vo večerných hodinách zastaviť v práci ked sa bude vracať domov a dokončiť čosi. Ak by to niekoho poburilo,nestalo sa to raz. Aspon ja som sa tešila na spoločny večer..kedže nežijeme spolu. Trocha ma ale zaráža,že teda chcel po mne aby som ho čakala doma...pritom vlastne na mňa ani nema čas kedže príkazom dostal čo ma robiť...

luccija
10. nov 2023

Tak nemal ísť s kamarátom a venovať sa tebe🙂
Rodinná firma a práca s rodičmi je aj o tomto.Asi to bolo súrne práca ho živí atď...

januska12323
10. nov 2023

Partner je predpokladám dospelý a vie sa sám rozhodnúť či povie otcovi, že to dorobí ráno alebo poslušne priskočí.

tanyag
10. nov 2023

Ako sa písalo vyššie, mal byť s tebou namiesto toho, že bol s kamarátmi...o otcovi - je to rodinná firma a jeho práca, samozrejme, že chce, aby to prosperovalo aj na úkor vlastného voľného času...sama som podnikateľka a nechci vedieť koľko môjho voľného času mi moje podnikanie zabralo, keďže som popri tom pracovala aj na TPP v inej firme, ale keďže to bolo moje podnikanie, musela som tam ísť každý deň...
Stále si na tom lepšie ako som bola ja, keď som spoznala 40 ročného muža, ktorý mamičku poslúchal na slovo a nemohol ísť večer von bez jej dovolenia, všetok voľný čas musel tráviť prácou na dome a záhrade, lebo mamka sa bude hnevať 🤣🤣🤣 nič som s tým mužom nemala ale bola to zábavná skúsenosť

janinah
10. nov 2023

Určil si priority...urob to isté...asi ťa v neskory vecer bude hladat u teba a ty budes s kamoskami vonku....potrebujete robiť obaja kompromisy,inak to pôjde do stratená.

helcanw
10. nov 2023

Ooch rodinná firma… u nás s mužom vecne hádky len za jeho prácu…. Za nic iné sa nehadame, len za čas strávený v práci. Kým sme boli sami tak mi to vadilo, ale chodila som aj ja do prace, takze sme zvládali nakombinovať voľný vás spolu vtedy keď som nerobila. Ale keď prišli deti stal sa z toho des. Síce nechodí nikam z kamarátmi namiesto nás, ale keďže rodinná firma nemáš presný pracovný čas, keď príde nejaka zákazka treba robiť, montovať… neskoré príchody domov a ja sama s dvomi deťmi, je to extrémne náročné! A to nehovorím o to , že keď je doma je stále na telefone, lebo treba stále niečo riešiť….

autor
10. nov 2023

@helcanw toto je ako keby si o mne vravela.... na telefóne je ale že nonstop. Niekolkokrát som ho prosila aby aspon pri veceri nebral telefonáty ,kedže mi to prišlo neslušné voči mne...ale veľa sa toho nezmenilo a neviem ako tu nastaviť hranice. Ale ked treba a aj o 23 v noci ide do práce lebo niečo nefunguje,treba spraviť a podobne...

tanyag
10. nov 2023

@autor
Mala si si nájsť muža, čo robí niekde od 8 do 16:30 a hotovo...veď pravdepodobne tú firmu bude v budúcnosti mať on, tak je samozrejme, že mu na práci záleži. Bavila si sa s ním o tom, že ako to vníma on? či mu to vadí? alebo sa cíti využívaný zo strany otca? že ku všetkému musí behať on? Ak nie, tak je na to ten najvyšší čas...možno jemu to takto vyhovuje, možno on to sám dobrovoľne robí a baví ho to...ak to tebe vadí, tak načo si s ním? Ako som spomínala vyššie, sama som rozbiehala podnikanie, a aj neskôr keď mi tam už pracovali iní ľudia, ja som bola tá, ktorá riešila všetko a áno aj o polnoci, aj skoro ráno...ale to je "nevýhoda" podnikania...

oli18
10. nov 2023

Na ak sa v ich rodinnej firme robia aj nočne, tak sa nedivim, ze ide do firmy aj v noci.

zuzanka.zuzu
10. nov 2023

to nie je partner, možno priateľ, z pohľadu otca proste išiel za kamošmi a cestou sa mal zastaviť vo firme, otec nevedel že ide za svojou pichačkou 🙊 resp.ze je očakávaný. určite by mu tých 5 minut doprial 😉 nežijete spolu, vy ste v štádiu kedy on musí oznámiť program s tebou (idem si Zuzou do kina), lebo rodičia s tebou zatiaľ nepočítajú

majkabambulik
10. nov 2023

Suhlasim s prispevkom vyssie. Ty nie si zakonita manzelka tak coho sa dozadujes? Si v pozicii priatelka a tie sa menia - kedy ako. Tak to vyzera ze aj jeho otec a jeho rodina k tebe pristupuju ako ku dalsiemu volnocasovemu privesku. On neopustil otaca a matku a neprilnul ku svojej manzelke, on jednoducho si uziva volne chvile a to bud s tebou, alebo s otcom, alebo s firmou - co sa mu hodi. Podla toho ako ta to vytocilo by si si mala uvedomit, ako ta berie jeho rodina a aj on sam. Co je pre neho priorita? Evidentne nie si to ty! A to ze nedodrzal to co slubil ti tiez moze vela povedat, ako dodrzi manzelsky slub, ze ta nikdy neopusti, ked teraz nedodrzi to co nasluboval? Nikto neumieral, tak to bolo na nom, aby obhajil svoj slub TEBE pred otcom no on to neurobil! Radsej sa z pol cesty vratit ako vsetko utratit. Hladaj si manzela, ktory dodrzi to co slubi este pred svadbou.

svetlonos
10. nov 2023

Nasla si si nepouzitelny kus ore partnersky i rodimny zivot. Nenastavuj mi hranice ale zrovns mi zakyvaj. Nezmeni sa, budes nestastna, bude horsie a tobou s detmi! Pretože tatinko nebude maz cas nikdy, to budr az potom radosti.
Nechcrla by som takeho.

marca12
10. nov 2023

Ked ma clovek firmu,je za nu zodpovedny. Nesie zodpovednost aj za zamestnancov,skrachuje mu firma,pridu o pracu jeho zamestnanci atd. to nie je ako ked si niekde zamestnana,odides domov a mas volno. Pokial je mlady,musi teraz zamakat. Mozno sa casom nauci,ze po urcitej hodine nebude dvihat mobil a urci si priority. Ci radsej stravi cas s partnerkou alebo kamaratmi. Neviem ako dlho ste spoku,tazko posudit jeho konanie. Moj muz ked mal firmu,bol tam nonstop,nonstop na telefone,nikdy nemame taky klud,vzdybsa nieco toci okolo prace. Ani dovolenky nemame ako normalni ludia. Ale uz ako starne,tak sa naucil,ze po 18 nedviha mobil. Na dovolenke rano vybavi pracovne maily a cely den uz potom nema mobil pri sebe. Uz toho aj on ma plne zuby. Ale zase ja som bola vzdy na prvom mieste az potom kamarati. To sa nestalo,aby isiel radsej za kamaratmi ako za mnou,nestalo sa to ani na zaciatku vztahu a nie je to ani teraz tak.

marca12
10. nov 2023

@svetlonos to nevies,co bude. Mam kamaratov,ktori sa nevedeli odtrhnut od prace a ked sa im narodili deti,uplne sa zmenili a ziju len pre rodinu. Vedia si zorganizovat cas tak,aby boli poobede s rodinou a vsetko podriaduju rodinnemu zivotu

domkakvet
10. nov 2023

Uprednostnil kamaratov, aj ked ste boli dohodnuti, treba zapnut kontrolky.