Partnera uz neľúbim

21. sep 2022

Partnera uz nelubim a som s nim len kvoli nasej dcere a kvoli tomu ze sa bojim ze ostanem sama alebo si najdem horsieho, prosim poradte co robit mam 30 rokov a citim prazdno, neviem niekedy mam pocit ze som ten typ ze lubit ani neviem 😪😪😪

daniela2202
21. sep 2022

Tak ľúbiť ťa nenaučí nikto

syslik81
21. sep 2022

tteba sa prestat bat ...

lujziana44
21. sep 2022

Každý si je strojcom svojho šťastia. Ak chceš žiť takto, tak je to len tvoje rozhodnutie. Ak ti to takto nevyhovuje, tak s tým niečo sprav. Keď si si dokázala nájsť partnera predtým, nevidím dôvod, prečo by sa to nemalo podariť aj neskôr.

pribinak
21. sep 2022

Dobre nelubis ho. A čo dieta? Aké je staré? Nepomohla by Vám poradňa? Lebo vieš v reálnom živote neplatí take to konikovske klišé šťastná matka, šťastne dieťa

derdia
21. sep 2022

Preco konkretne ho uz nelubis?
A preco konkretne si ho volakedy lubila?
Zalubenost pominie, je to jav docasny. Ale laska je rozhodnutie... Samozrejme pokial ti neublizuje. Ak hej. Netreba stracat cas.

mandzula
21. sep 2022

@pribinak preco podla teba v realnom zivote neplati "stastna matka, stastne dieta"?

elizabet173
21. sep 2022

máš nejaký dôvod, prečo ho neľúbiš? Ublížil ti nejako? Nestálo by o ten vzťah zabojovať, keď máte malé dieťa? Ono vycíti, že medzi vami nie je všetko ok, takže ostávať kvôli dieťaťu a strachu z toho, že ostaneš sama, sa mi nezdá rozumné.
@pribinak ale platí, aspoň vo väčšine prípadov určite, mne syn po rokoch povedal, že som sa mala rozviezť skôr. A to má so svojím otcom super vzťah

pribinak
21. sep 2022

@mandzula nevieme aká je stará dcéra, aký je on otec, čo ak dieťa povie že chce zostať s otcom?

777januska777
21. sep 2022

@elizabet173 neplatí, dieta reálne tie problémy co tam sú vo vzťahu dvoch ludi nevidí ak tam nie je tyranie a neviem co. Tieto veci začnú deti vidieť až tak v puberte a aj to sú ešte dosť skresnele predstavy, podmienené emóciami.

mandzula
21. sep 2022

@elizabet173 mne dcera povedala, ze teraz je to podstatne lepsie, ako to bolo s jej otcom, dokonca k nemu uz ani nechce chodit, kedze jej samej nevyhovuje, ako sa sprava a zije. To je pre mna najlepsie potvrdenie pravdivosti toho "klise".

pribinak
21. sep 2022

@elizabet173 môžu byt aj take prípady ako popisuješ ty, ale neplati to vždy 100%

mandzula
21. sep 2022

@777januska777 no musim povedat, ze vacsiu hlupost som uz davno nevidela. Dieta citi medzi rodicmi napatie, vidi, ze po sebe stekaju, ze ani nemaju chut sa spolu bavit, ze sa jeden druheho nedotykaju, ze nechcu spolu travit cas...
Mojej sa zacali prejavovat zdravotne problemy z dusnej atmosfery, vtedy bol cas vztah ukoncit. Dcera mala 6 rokov.

helena1982
21. sep 2022

asi tak nejak niekedy si myslime, ze to co robime je pre deti to najlepsie a oni same to mnoho krat citia ale ze uplne inak. ak ho nelubis, tak to sa uz nezlepsi a cele to bude podla mna casom len gradovat

777januska777
21. sep 2022

@mandzula áno cíti, ale nevidí problémy. To rodicia svojim správaním vytvárajú problém. Btw. Prežila som si to už ako mala. Ano moji rodicia sa hádali a to som videla a bolo to hrozne, ale reálne som nevedela pochopiť prečo sa hadaju. A áno po rozvode to bolo fajn pre mňa, lebo nastal klud, ale ich rozpad vzťahu ma do ďalšieho života poznačil.

elizabet173
21. sep 2022

@pribinak ja som nepísala, že to platí na 100%, ale aj tu na MK som čítala viac krát, ako ženy písali, že prosili mamu, aby sa rozviedla. Samozrejme súvisí to s tým, aké problémy sú medzi manželmi, je iné, ak venuje kopu hodín rybačke a žene sa to nepáči a je rozdiel, ak má milenky alebo pije. Učiteľky by asi vedeli popísať viac, ako sa to na deťoch odrazí a psychologičky ani nehovorím

mandzula
21. sep 2022

@pribinak to "riziko" je tam vzdy, no napriek tomu je pre dieta vacsou skodou vyrastat v nenaplnenom rodicovskom vztahu.

mandzula
21. sep 2022

@777januska777 to je uplne jedno, ze tomu dieta nerozumie, ani vzhladom na svoje kapacity nemoze, no citi, ze mu nie je dobre. A, ano, problem vytvaraju rodicia, a casto je jedinym riesenim problemu rozchod, casto sa ulavi vsetkym. O priklade zlych vztahovych vzorcov hadam hovorit netreba.

777januska777
21. sep 2022

@mandzula to áno, ale používať vetu šťastná matka, šťastné dieta je preto mimo, nie je to pre dieťa šťastie. Šťastie pre dieťa je mat milujúcich rodičov, keď sa inak nedá, tak sa nedá. Ale nevravme, ze je to pre šťastie dieťaťa, niekedy však stačí ale aspoň pre pokoj dieťaťa.

elizabet173
21. sep 2022

@777januska777 asi by si sa divila, ako ich vníma a to už dieťa v predškolskom veku. Nerozumie tomu, ale vníma to. Okrem toho si berie spolužitie rodičov ako vzor, ako model do svojho života, čo nie je dobré. Ak dieťa vidí matku nešťastnú. niekedy uplakanú, vníma to veľmi citlivo a aj keď máme pocit, že nás malé dieťa nepočúva, že je zabrané do hry, nie je to tak

mandzula
21. sep 2022

@777januska777 tak ti to vysvetlim takto - partnerom to neklape, obaja su nestastni, dieta je nestastne. Rozidu sa, zena aj muz bud najdu stastie po boku niekoho ineho, alebo su stastni aj sami, lebo sa zbavili tlaku z nenaplneneho vztahu, tym mozu vytvorit podmienky pre stastny zivot dietata.
Moje dieta je stastne, lebo jeho matka nasla stastie po boku ineho muza.

gabriela2952
21. sep 2022

Ak to naozaj tak cítiš, treba nabrať odvahu a odísť z toho vzťahu. Skodis tým sebe ale aj partnerovi. Dopraj mu nech ma milujúcu ženu a ty milujúceho muža. Dieťa vás vo vzťahu nedrží 🙂 veľa šťastia prajem 🙂

777januska777
21. sep 2022

@mandzula tak no šťastie, ono tu už nebude, môžeme si vravieť, ze dieťaťu vytvárame šťastie, ale to sa už nestane, teda väčšinou, ak je to dieta s patologickeho prostredia, kde aj ono zazivalo tyranie, tak vtedy áno, môže zažiť šťastie, ale ak to dieta je z normálneho prostredia, kde sa len rodicia nedohodli a mali problémy medzi sebou, ale jeho milovali, tak to už nebude. To dieta preskočí to detstvo a dospeje oveľa skôr ako jeho vrstovnici a teda aj jeho detské šťastie už zmizne. Ja chápem co chceš povedať a úplne tomu rozumiem ako dospela sa na to pozerám podobne, ako dieta som to však mala inak. Jednoducho to nešťastne prostredie ovplyvnilo môj život a dospievanie. A verím tomu, keby sa naši nerozviedli, tak som na tom ešte horšie. Jednoducho nešťastie bolo už len to, ze tam bol problém a vyriešilo sa to najlepšie ako sa dalo.

mandzula
21. sep 2022

@777januska777 samozrejme, ze to dieta ovplyvni, to je pochopitelne, no ak by v nestastnom prostredi ostavalo, skody by sa len stupnovali. A to, ze si nesieme z detstva nejake traumy, neznamena, ze nemozeme byt stastni, aj s traumami sa da pracovat.

777januska777
21. sep 2022

@mandzula áno súhlasím, ale veta šťastná mama, šťastné dieta je jednoducho blbosť a osobne ju nemam rada, lebo to už pre to dieta nebude to prave detské šťastie, aj keď teda záleží ako slovo šťastie človek definuje.

mandzula
21. sep 2022

@777januska777 ja si za ňou zas stojim, lebo kazdy den vidim, co moje stastie urobilo so stastim mojej dcery. Urcite sa vsak zhodneme na tom, ze ak je nestastna mama, dieta byt stastne nemoze.

777januska777
21. sep 2022

@mandzula no to však platí aj u otca, ak je nešťastný otec dieta šťastné nie je.

mandzula
21. sep 2022

@777januska777 to vidim tak, ze zivot svojho ex ovplyvnit nemozem, len ten svoj, a teda je v mojich rukach, aby som pre dceru vytvorila kvalitne prostredie. Moja napriklad ako otca vnima mojho partnera. So svojim otcom sa stretavat nechce, sama uz vie, co je pre nu dobre a co ju robi stastnou.

filipka250
21. sep 2022

Podla mojho nazoru mas iba dve moznosti- odist od neho alebo popracovat na vztahu ,,rozduchat vasne".

usla35
21. sep 2022

mozno by bolo dobre prist na to, co sa zmenilo a ci sa nejako neda najst si opat tu cestu k sebe, velakrat je to len taka nejaka unava zo vsetkeho, ze mame taketo pocity si myslim