Dobrý deň ja a môj partner sme mali normálny zdraví vzťah. Tolerancia na oboch stranách. Sme už vyššia veková hranice a práve preto sa už nenatahujeme na maličkostiach. Ale stála sa nám taká vec ktorú nedokážem posúdiť a preto sa začínam trápiť o čo ide. Dva týždne dozadu na našej záhrade môj partner a jeho rodina si urobili žúrku. Ja som bola pracovné mimo a dozvedela som sa to pred týždňom na posedení s mojou rodinou. Za mrzelo ma to, že som sa to nedozvedela skôr. Po návrate domov som sa snažila partnerovi povedať, že to nebolo fér za mojim chrbtom. Povedala som vetu v zlosti (záhrada je moja ja som ju kúpila) on zobral svoje veci a odišiel. Na druhý deň doniesol kľúče a už sa neozval. Volala som mu, že ma to mrzí ale zložil telefón. Nerozumiem. Po rodine rozpráva ,že som nahnevaná kvôli ním bo bolí na našej záhrade. Mame naplánovanú dovolenku a o týždeň odchádzame. Čo teraz....
Ask by to chcelo počuť aj druhú stranu. Ale prvé čo mi napadlo je, že to čo si teraz popísala mi veľmi tolerantné teda z tvojej strany nepripadá. Čo si máme predstaviť pod pojmom žúrka? Že posedeli na záhrade, niečo si ugrilovali, pokecali, prípadne si aj zaspievali a potom po sebe upratali a v pokoji odišli? Alebo rozbombardovali celú záhradu, rozrezali a spálili záhradný nábytok? Ak to bol ten prvý prípad, tvoja reakcia bola absolútne neadekvátna. Ak druhý, tak chápem, bola by si možno aj v práve. Ak ti vadilo, že sa stretli bez teba, tak si mu to mala povedať štýlom - "Miláčik, nevadí mi, že sa zabávaš, ked nie som doma, ale bola by som oveľa šťastnejšia, keby som mohla byť s tebou. Pozveš ma nabudúce?" Toto by som považoval za tolerantné. Podľa toho ako sa zachoval tvoj partner, si myslím, že si sa naňho vyziapala a on si povedal, že mu tento vzťah za to nestojí...
@gribka1 nevadilo my to, že tam boli, ale že nepovedal o tom. Myslela som si, že náš vzťah je práve o dôvere a komunikácií
Po akej dobe ti to nepovedal? Niekedy je na nezaplatenie predýchať niečo, nereagovať hneď, možno by si sa s ním o tom porozprávala iným tónom, prečo ti to nepovedal. Takto, ak cítiš, že pravda je na tvojej strane, tak ho nechaj tak.
@ivaivetka1972 ozaj ti nevadilo,že tam boli? Úprimne si odpovedaj.
@mojemenonikto máš pravdu bol to prvý prípad a nemáš pravdu ja nezvyknem zvyšovať hlas. Povedala som mu v kľude, že mohol povedať, že tam boli a nemusel pred mojou rodinou. Lebo to prekvapenie, že ja o tom neviem.
@ivaivetka1972 ako dlho ste spolu? Pýtam sa, lebo mám dojem, ze nie zrovna dlho, inak by ti taka situácia neprišla zvláštna, či?
@koniarova ozaj nevadilo ja mám pekný vzťah aj jeho rodina je fajn. Mrzí ma ten postoj
@haley7897 sme spolu 8 roky a nestalo sa nikdy nič také
A možno už to v ňom nie je a využil situáciu.
@ivaivetka1972 Rozumiem, zamrzelo ťa to a tvoja reakcia bola viac emotívna ako racionálna. To sa stáva 😉 Pozri, teraz čo môžeš urobiť je to, že sa mu ozveš. Neviem ako to cítiš, ale ak by si sa napríklad dokázala ospravedlniť tak by to mohlo pomôcť. Ak je ten muž veľkorysý a stojíš mu za to, tak by si to mal premyslieť a dať tomu druhú šancu. Osobne si myslím, že aj keď to nie je asi jednoduché, na rozchod je to predsa len málo. A keď nebude ochotný sa o ničom s tebou baviť a bude hrať urazeného, tak si povedz, že nebol ten vhodný a uži si dovolenku, možno s priateľkou alebo kamarátom. A nech ho aj roztrhne 😀
@ivaivetka1972 chlapom to tak nedopína, ako ženám. On si to zrejme vôbec neuvedomil, že by ťa to mohlo naštvať. Keby to chcel zatajiť, nepovie to pred tvojou rodinou.
@ivaivetka1972 8 rokov je dlhá doba... Mne príde zvláštne, ze sa hneď zobral a prakticky hneď ukončil vzťah. To je buď veľmi skratove a nevyzrele správanie, alebo nad tým už dlhšie rozmýšľal z iných dôvodov a toto bol moment kedy si povedal dosť. Prípadne kombinácia oboch vzhľadom ze po 8 rokoch vcelku detinsky odmieta komunikovať. Rozísť sa dá aj "dospelejsie".
@koniarova skôr mu to ušlo. Mal vypite.
Nevadilo by mi keby si moja partnerka spravila "zurku' v mojej nepritomnosti, keby inak ten vztah fungoval a je tam dovera. Cize z mojho pohladu si spravila problem z nicoho.. Opravnene je nahnevanu este ked si do toho zakomponovala aj ze je to Tvoja zahrada.. No ospravedlnit sa je asi najrozumnejsie.
@koniarova My chlapi máme skrátka inak nastavený tento rebríček a často nám ani nenapadne ako dôležité môže byť pre ženu niečo, čo považujeme za niečo úplne nepodstatné. A potom nechápeme reakcie našich žien, že prečo ich dokáže taká blbosť (z nášho pohľadu) vytočiť. A čaro lásky je v tom, že nám to vy ženy dokážete prepáčiť a my si nič nerobíme z toho, že nerozumieme prečo sa stále vytáčate 😀😝
@ivaivetka1972 chápem že ti vadilo že ti takú vec nepovedal že keď si mimo tak budú mať "párty", to by vadilo aj mne .... Zas chápem aj jeho že keď si mi vykričala že záhrada je tvoja tiež sa ho to dotklo a reagoval takto..... Ale nechápem to že prišiel a dal ti kľúče a dovidenia...to mi príde ako že si hľadal dôvod aby to s tebou ukončil a toto mu prišlo úplne vhod....
@ivaivetka1972 inak, chápem správne, ze tebe na situácii vadí nie to ze mali párty s rodinou, ale fakt, ze to pred tebou zatajil..? Lebo to by vadilo aj mne a v takom prípade nesúhlasím, ze to bola prehnaná reakcia. Možno nie šťastne podaná, ale tiež by som mala potrebu to rozobrať. Lebo to je prinajmenšom zvláštne...
@tttbb ja som volala a snažila som sa to dať do poriadku ale keby sme mali 15 rokov tak pochopila by som trucovanie ale terás. Myslela som si, že deň..dva a príde. Jeho brat povedal, že veci na dovolenku si kupuje
@ivaivetka1972 sorry, ale po 8 ročnom chodení úkoncit vzťah kvôli takej idiotine, to nie je normálne. Okrem toho ťa záhrada je tvoja, nie vaša, mal sa ťa vopred spýtať, či si s tým ok.
On spravil chybu a teba odkopol. Dúfam, že neuvazujes pokračovať s ním.
@mojemenonikto ja sa nehnevám. Mňa to zamrzelo hneď ale pusa bola rýchlosia ako mozog
@sheila121 máš pravdu a mrzí ma to
@zmrzlinka2021 Mal poriadne vypite a práve preto som myslela, že po vytriezveni bude ok. Ale keď doniesol kľúče to už som nepochopila
@ivaivetka1972 a to bežné pije alkohol?
@ivaivetka1972 Tak on to vo svojej spitej hlave možno aj inak počul a vnímal.
@haley7897 presné. Keď som sa ho opýtala prečo to nepovedal tak odišiel a už sa neozval. Stačilo povedať prepáč....zabudol som. Alebo nepovažoval som to za dôležité. Ale odchod a neozvem sa už
@ivaivetka1972 ja by som mu napisala ze ma to mrzi a chcem aby sa vratil. Viac by som sa mu nevnucovala. Toto vyzera skor ze vyuzil situaciu a zduchol..
@zmrzlinka2021 Da si pivo ale je chlap tak od smedu
@ivaivetka1972 mňa by to tiež nahnevalo prečo robí niečo poza môj chrbát ako teeneger a ešte položí kľúče a odíde.Ty si ich tam predtým nechcela, alebo si neviem predstaviť, že to počkal kym odídeš a donesie si rodinu?Alebo nemáš s nimi dobrý vzťah?
A prečo ti to vadilo? Možno má pocit, že ho neberieš ako partnera a delíš na moje, tvoje. A tón, ktorý si použila si mohol zobrať tak, že máš všeobecne zlosť na neho. Na druhú stranu sa nemusel až takto uraziť a mohol si to vydiskutovať. Ale ako vravíš, nikto už nemá chuť sa naťahovať a chce mať svoj kľud. Ešte môžeš zavolať niekomu z jeho rodiny a vysvetliť to. Ináč už len ísť sama na dovolenku.