Partner sa mi zhnusil

5. jún 2021

Ahojte, možno sa potrebujem vyrozprávať alebo vidieť veci aj očami iných. Sme spolu 7 rokov. Od začiatku môj partner nebol extra zabezpečený a nemal ani extra peniaze, ale na to som ja nikdy nepozerala (co si uvedomujem ze bola chyba). Ak mal finančné problémy, pomohla som mu zarábala som viac. Teraz ôk zarába po rokoch nadštandardne a stále mu nie je dosť. Nemáme spoločný účet, on nechcel a ja som po rokoch snaženia o to, rezignovala. Takže do jeho financií nevidím. Dnes mi oznámil ze je v debete 6000eur. Bývame v jeho byte z našim synom. 3 roky dozadu sme mali mat svadbu, nqpkkon zahlásil že svadba sa nekoná lebo na to nemá ani cent. Ja som všetko financovať sama nemienila. Okej, tak som sa vysporiadal s tým ze si ma nikdy nevezme. Neskôr že šetriaci účet pre syna. Musela som sa s ním mesiace hádať. Dovolenka ne prichádzala do úvahy, len kebyže ju zaplatím ja. Tak som mu navrhla že mu vyplatím jeho debet plus ešte jednu jeho hypotéku a polku bytu nech teda napíše na mňa. A ze bude na nule. Nedobre. Nič o ja navrhnem, žiadne riešenie nie je dobre. Neviem ci sa takto správa vedome alebo nevedome, ale ako muž sa mi tak zhnusil, za tieto veci ze sa s ním nedokážem už ani milovať. Posledná kvapka bola ta, ako povedal ze ako ho ja milujem keď s ním nie som aj v zlom? Tak on si myslí že finančné zrujnuje celú našu rodinu a ja z úsmevom s nim ostanem dokonca života.

janinah
5. jún 2021

Na čo míňa peniaze by mňa zaujímalo na tvojom mieste.

kitycat
5. jún 2021

A na co mina? Este ze na tu svadbu bol skupy... A ty tiez. Osud

autor
5. jún 2021

@janinah nemám to odkiaľ vedieť keďže nemám prístup do jeho účtu. Viem, že ma hypotéku možno aj 2, ale ze koľko na ňu mina, netuším. Piť nepije, hrať nič nehrá, okrem práce je len doma, takže neviem teda.
@kitycat on zariadoval svadbu na Kube, kde som mala polku platiť ja a polku on, hádam si nemyslíš že som si mala zacvakat celú svadbu na Kube ja 💁‍♀️to by bol teda fail... A rodičov bohatých nemáme. Napokon mne by stačila svadba aj na úrade bez rodiny, ale toto bol jeho výber, nie môj.

tramtada31
5. jún 2021

A chodi normálne do prace? Kam dáva peniaze?

luccija
5. jún 2021

Ako moze byt tolko v debete?ved banka da debet len, ked je na ucte aj dobry prijem nevyznam sa v tom, ale to moze ist do takych sum?musi bud stavkovat, fetovat, alebo...zvlastne, ze s niekym zijes, mas dieta a nevies kolko a ake ma hypo....ale zhnusil by sa aj mne, lebo nemozes mat v nom doveru

ukulela
5. jún 2021

Ak zarába nadstandard, tak to, že neuseyei a má dlh znamená, ze bud klame, alebo gambli, droguje a pod. To, že klame je 100%, otázne je len, co je k tomu pridružene. Bud rada, že ste sa nevzali.

matkahelka
5. jún 2021

mne pride vzdy usmevne, ked citam, ze svadbu sme nemali, lebo nemame peniaze. 15 minutovka na urade s 2.svedkami stoji kolko? svadbu ste nemali, lebo si ta nechce vziat, € dovodom nie su.
a teda zit 7r. s chlapom, mat s nim dieta a nevediet, kolko plati hypo, kolko ma penazi. uff. poniektore zeny maju tusim mucenicke sklony a zenu sa v ustrety problemom.

amelie2017
5. jún 2021

Len ty nevyplacaj ziaden debet a hypoteku, ale pekne si zober svoju vlastnu a kup si byt, lebo v tomto dlho nebudes. Keby aj polku bytu na teba prepisal, po rozchode by ta z neho v zivote s takymto pristupom nevyplatil.

ivanizna
5. jún 2021

Presne tak, ty sa radšej zadĺž pre seba a dieťatko, na váš byt, jemu už nič nedávaj, lebo to je bezodná studňa, skutky hovoria hlasnejšie ako slová, a on za tie roky dokázal, aký nezodpovedný prístup k tomu má. Musím ti povedať, že čítam to a je mi to ľúto, ale buď rada, že nie ste manželia. Mne by sa to tiež zhnusilo. Môj manžel derie, aby sme mali všetko zabezpečené, myslí na úspory, a ešte aj naviac, nie síce, aby sme rozhadzovali, ale určite nám nič nechýba. Vždy si tak naňho pomyslím, že je super, že je taký zodpovedný chlap a ja sa nemusím stresovať kvôli peniazom. Mysli na lepšiu budúcnosť

sapetka
6. jún 2021

Ja si neviem osobne predstavit taky zivot na takyto sposob./ skoda ze skor ti nezablikala kontrolka ze nieco nie je v poriadku.

krisbar
6. jún 2021

Odpoved uz davno poznas. Uz ju len zrealizuj.

derdia
6. jún 2021

Poradim ti jedno, odpovedz si na otazku, ci toto chces riesit cely zivot? No ja teda by som urcite nie. Toto je jedna z najhorsich moznosti mat financne negramotneho partnera. Moj je tkay ze ajj z "eura vie dom postavit" ...toto co mas ty by som ja nezniesla. Vykasli sa na neho. Na muza musis byt hrda, muz sa musi vediet starat o teba....ked to nevie nech ide spat k mamicke.

ibrunova
6. jún 2021

Buď rada, že nie ste manželia, ešte by si musela jeho dlhy platiť,kebyže sa mu niečo stane.

autor
6. jún 2021

@tramtada31 chodí normálne do prace áno, neviem ci to mam vôbec spomenúť, lebo je to na smiech, ale pracuje v súdnictve 🙈
@luccija ja práveže netuším ako sa tie veci majú, lebo ja som Nikdy nemala pôžičku, ani debet, ani finančné problémy.
@matkahelka máš pravdu, ja si to plne uvedomujem, preto som aj dodala že s tým som sa už zmierila že si ma nevezme.
@amelie2017 môj zámer nebol kúpiť byt, lebo mam kam ísť, len to, že som hľadala riešenie aby som mu pomohla. Už ma to však prestáva baviť.
@sapetka moja jediná chyba bola, že som mu všetko uverila. Bola som az az naivná. Ale to aj s inými som, takže na tomto asi musím pracovať ja a vykašľať sa na ľudí čo sa týka Dovery a pomoci.
@derdia paradox je, že keď si od myslím tie peniaze, tak by bolo všetko okej. Nechápem to, ako sa jeden muž nedokáže uživiť... Seba a nie to ešte rodinu. Príde mi to ako nejaký defekt. Ale najhoršie je, že si ani nenechá pomôcť, určite niečo skrýva logicky. No aj vcera večer, on ma chce cítiť, milovať sa, ja som mu predostrela že sa mi zhnusil kvôli tomuto správaniu. A potom začne že, on si na už chce vziať a budeme mat spoločný účet. Povedala som mu ze okej, nech spraví resp nespraví a potom budeme riešiť ďalšie veci. Ma nato mesiac.

katka0123
6. jún 2021

Neber si ho.

lenadka
6. jún 2021

Dobre že si si ho nevzala!!!! Ani si ho neber a kopni ho do prdele! Na čo ti je taký chlap, máš naviac, zaslúžiš si viac! S jedným dieťaťom si v kurze, stále môžeš mať normálny vzťah, ale nie s ním. Váž si sama seba 😘💪🍀😘

karmen118
6. jún 2021

A má reálne taký debet na účte, alebo chce od teba iba vymámiť peniaze na niečo? Lebo sa mi nezdá, že by nejaká banka povolila až tak vysoký debet...A ako ti tu ostatné žienky písali - dobre že si si ho nevzala ani si ho neber pokým nebudeš vedieť na čom si s ním ohľadom tých financií atď. Aj keď nie ste manželia ako partneri, ktorí spolu žijú a majú dieťa, by ste mali vedieť o finančnej situácii toho druhého - v normálnom vzťahu to tak funguje.

lululucy
6. jún 2021

Neber si ho. Dostane ta do problemov a budes mat dlhy na krku

danica2711
6. jún 2021

zrazu si ťa chce vziať, aké milé...aby si bola aj právne zodpovedná za jeho dlhy?! Nerob to. Odíď, časom stretneš normálneho chlapa

karhu
6. jún 2021

utekaj kym sa da, jedine ak chces toto prezivat dalsich x rokov

autor
6. jún 2021

@katka0123 neberiem, k tomu ani nedôjde, on len takto manipuluje.
@karmen118 ja netuším, práveže on nechce ab som mu to vyplatila, ale skôr preto ze podmienka bola že na mňa prepise polku bytu.
@danica2711 natoľko hlúpa by som nebola že financie po takej skúsenosti neosetrim právne. Ale už sa mi do toho ani nechce, najlepšie bude ak odídeme. Nemám už nervy na neho. Ešte on je nahnevaný, urazený

lea43
6. jún 2021

No moja,vykasli sa na neho,aj tak z neho nic nemas a ked si pisala ze uz ani spat s nim nechces tak nieje o com a zo zvyku byt s niekym je o .....! Poznam to ,mala som nieco podobne a som rada ze som sa spamatala a zmizla cim skor,uz ako partnerka mas narok skoro ako manzelka co sa tyka bytu,ale na tvojom mieste sa osamostatnim,zoberem dieta a zacnem zit novy zivot bez neho,ber hypoteku ked si sikovna a samostatna a mas pokoj ;)
Este ti bude platit na dieta a si klude ;) nech sa dari

heleninamama
6. jún 2021

@matkahelka Už si ju chce vziať a sľubuje jej polovicu bytu. Bytu, na ktorý si už brúsi zuby exekútor. 😂😂😂 Teraz by mu sprostá žena výmenou za jedno Áno aspoň dočasne vyriešila finančné problémy... Naozaj super racionálna a zároveň aj romantická ponuka. 😂 😂 😂

acrobaleno
6. jún 2021

Jedine stastie, ze nie ste manzelia. Bohvie do coho je zatiahnuty. Urcite si ho neber. Nenechaj sa citovo vydierat, ved toto je kkt ako delo.

eri444
6. jún 2021

Hmmm ja by som od neho utekala čo najďalej. Vie, že má problém a žiadna snaha ho vyriešiť. Len vás ako svoju rodinu ťahá hlbšie a hlbšie a to nemusí raz dopadnúť dobre

marlent
6. jún 2021

Zenska nic mu nevyplacaj...no co si... do banky a zobrat hypo alebo uver alebo podnajom svoj vlastny ak nechces hypoteku a cus bus...
To je co akoze : akoze laska prehajdakal som 6 litrov pomozes mi ich splatit? Aha a kam si ich dal? Co ta fo toho? Proste to zaplat?? Coooo? No isto bud ukazr vypis z uctu alebo ani euro uz nikdy na nic proste nie.to co si jeho dojna krava ci co? 6 litrov debet? To musi mat sam o srbe slusny prijem.to nedaju len tak hocikomu...ale neviem nepozdava sa mi to...urcite by som s takym financnym "magom" nesla do spolocnej hypo a toboz spolocny byt...teraz je v debete 6 litrov co bude o 7 rokov? Nebudete to vladat splacat tak vam vezmu byt? Tj tvoje doplatenie hypo je zbytocne a prides o sttechu nad hlavou aj ty aj dieta...?
Ako som pisala pakovala by som sa mas financie takze bud vlastna hypo a svoj byt alebo ak sa nechces financne viazat svoj najom...a ked ta tak strasne lubi moze potom predat ten svoj byt vyplatit si veci a zit ako clovek

luccija
6. jún 2021

Podla toho co pises Ta ma za uplnu hlupanu ved aj sama pises, ze manipuluje🙂ty si realne ten debet videla ci to Ti len povedal?Priklad mas v banke ucet kazdy mesiac prijem 1500 eur do debetu Ta pustia alikvotnu cast prijmu napr.1000 eur okrem svojich penazi, ktore minies... z toho zaplatis kazdy mesiac poplatok, ze si bola v minuse.Ak nemas prijem debet chcu, aby si splatila.Cele je to divne aj s tou sumou chcela by som vidiet vypis.Neber si ho, nic mu neplat on je chlap.
V takom debete su skor podnikatelia, ktori maju firemne ucty a peniaze tocia vie, ze jeden mesiac je v debete zaplatia mu faktury a zase je v pluse

liljana
6. jún 2021

V sudnictve nie su vysoke platy, ci nespekuloval nejako, aby viac zarobil. Ked je nahle -6000 v debete, ci nebol v kryptomenach, pred par tyzdnami spadli o 40-50%. Ludia si pozicali, ved bitcoiny porastu do neba ...
Urcite nevyplacaj nikdy cudzie dlhy. Zvykne si na to a budes iba cely zivot robit na nieciu sprostu hlavu.

gabika0825
6. jún 2021

No čítam komentáre, jedna vec mi nejde do hlavy. Ste spolu, máte dieťa a ty nevidíš do jeho financií? To je zvláštne. Predsalen keď už mám s niekym dieťa a bývame spolu nie sme spolu jeden týždeň vo vzťahu.... tak je to už podľa mna vážny vzťah. Už len to je zvláštne že nevidíš do toho úctu. A tie peniaze niekde míňať musí, v práci ich určite nemíňa. Čiže niekam chodiť musí poprípade niekde investuje. Toľko by zas za hypotéku mesačne neplatil. A ešte ďalšia vec. Ty nevieš ani koľko platí za byt? A nevieš či nemá ešte ďalšiu pôžičku? To ke tiež trosku zvláštne. Veď keď mám partnera tak to sú základne veci veď to si partneri hovoria. Vy o čom sa doma rozprávate?

vikisukik
6. jún 2021

jedine, co ti mozem poradit je , utekaj od neho a budz rada, ze nie ste manzelia