Partner plánuje zásnuby

15. dec 2024

Viem ,ze to partner plánuje dokonca má kúpený prsteň, no ja si niesom istá.. správaním to cítim ,že raz sa správa tak ,že tu spoločnú budúcnosť vidím inokedy že som na xy koľaji. Povedali by ste mu ,že ešte neprišiel ten čas?

zuzinka888
15. dec 2024

Tak to neviem ci vas vzrah rozchodi. Je to velka rana pre muza. Ak nie si si ista ziadost mozes prijat a byt zasnubena aj 3 -4 roky. Ak citis ze to nie je ono povedz nie.

koniarova
15. dec 2024

Samozrejme, že by som mu to povedala. A už dávno.

marsmykkok
15. dec 2024

Hlavne treba komunikovať problémy čo sú, tým, že vopcháš hlavu do piesku nič nevyriešiš a vzťah sa rozpadne. Teda povedz mu, že vtedy a vtedy sa cítiš na xtej koľaji a prekáža ti to a riešte o spolu.

terezka1947
15. dec 2024

Áno, povedala....

stanulienkat
15. dec 2024

Zásnuby ešte o ničom nehovoria. Požiada ta o ruku a vziať sa môžte aj o päť rokov. A dovtedy aj štyrikrát rozísť.

kitycat
15. dec 2024

A co take robi a nerobi, co ti dava tieto pocity?

O svadbe ako takej ste sa rozpravali? Ako dlho ste spolu?

dadka1997
15. dec 2024

Tak ked ma on kupený prsten, asi to s tebou mysli vazne, preco ty nekomunikujes ako to ozaj citis ? Ked mu povies nie, bude to pre neho obrovska rana, ked mu povies ano,na vasom vztahu sa nic nemeni

earlgrey
15. dec 2024

Už keď má ten prsteň, tak povedz áno ale svadbu neplánuj, že sa na to necítiš...

cimage
15. dec 2024

Tazka situacia.
Ak odmietnes, tak ho to zlozi a je mozne, ze uz dalsia sanca nebude. Mozno to aj vas vztah neprezije.
Ak prijmes, tak stale je cas popracovat na vztahu. Mala by si mu jasne vysvetlit co ocakavas a co ma zmenit. Ak sa nezmeni, tak prsten vratis.
Mame znameho takeho zasnubaka, uz 3 snubenice mal a nic z toho. Nie je to nic zavazne.

3petka
15. dec 2024

Zásnuby ešte nič neznamenajú, ja by šomrú čarovnú chvíľku nakazila.Ale ak by som si nebola do budúcna istá, ukončila by som to.

kristie571
15. dec 2024

Jedno neviem pochopit, na co sa ludia zasnubuju, ked vedia, ze sa i tak casom rozijdu? ako to k comu je dobre ?
Ja som nazoru ze po zasnubach ma prist svadba, podla moznosti mozno co najskor. Vsak azda pre to sa dvaja zasnubia, pretoze sa chcu vziat, nie ? Obaja rovnako vazne to chcu. Rozumiem ale ze nie vzdy sa to z roznych dovodov da svadba urobit raz dva, ale zas drzat a byt ‘ zasnubeni ‘ roky a roky, svadba nedohladne, je akoze na co dobre ?
Porozpravaj sa s nim vopred nez ta o ruku poziada. Ak sa nic nezmeni a nebudes sa na to citit, nepokracuj v takom vztahu je to strata casu.. zasnubis sa aj ked asi nechces a potom o par rokov budes tu mozno dalsia nestastna co tu bude vypisovat ako zle sa ku nej muz chova.

earlgrey
15. dec 2024

@kristie571 Ja zas nepochopím tie prekvapenia so zásubami 🤣 tak keď chcem zásnuby a svadbu, tak s partnetom komunikujem, dohodneme sa, nech ten prsteň vyberie sám, už keď ide o romantiku...hoci aj toto je pre mňa osobne blbosť...mňa kebyže partner "prekvapí" a požiada o ruku, tak kebyže to nemáme odkomunikované a nechceme to obaja, bolo by mi jedno, či ho to zloží alebo nie...lebo rozhodovať majú dvaja a jie jeden

damian85
15. dec 2024

@3petka Aká romantická duša si...

karolinakr
15. dec 2024

ty ho maš na hranie, on teba berie vážne..musiš sa diplomaticky vykrútiť
respektive čo si si navarila, to si aj zješ

stanka_k
15. dec 2024

Povedala by som mu, čo si myslím, kde čo ako.....skôr ako by ma stihol požiadať... Aby si to premyslel, možno niečo pozmeniť vo zťahu.... Alebo aby aspoň vedel, že ty ešte asi nechceš. Ak by aj napriek tomu žiadosť bola, mňa by napr. hrozne obmedzovala mala by som pocit, že ma žiadosťou do toho tlačí...

carolynka
15. dec 2024

Povedat pravdu. Neviem si predstavit ten stres, ze povies ano, a potom sa budes pretvarovat pred celym svetom, ze si stastna a nasledne zrusis zasnubenie. Rana pod pas pre snubenca a zbytocna drama

colsami
15. dec 2024

@kristie571 presne tak. U nas prva vec co sme riesili ked som dostala prsten, normalne som sa muza vtedy frajera spytala ze "ako si to teraz predstavuje?" Lebo pre mna nebolo v nasom veku riesenie dalej sa takto vlacit, len s prstenom navyse... A nevedela som aky ma presne na to nazor v tom case on. Povedal ze "ved sa vezmeme a hotovo" 😃 A preto sme si aj povedali ze jasne, hned dohodneme termin na dalsi rok a vsetko sa zorganizuje.

Nerozumiem radam ze "nekaz carovny moment", a pritom suhlas so zasnubami ked si nie si s frajerom ista, ze s nim do zvazku a spolocneho zivota chces ist. Ak si clovek uz teraz, pocas chodenia a (malo by byt) zamilovania nie je isty, je to zle. ☝️ Ale asi som stara skola.

PS: ver tomu ze je trapnejsie rusit zasnubenie, nebodaj s predbezne dohodnutou svadbou, alebo sa do roku od svadby rozvadzat... Nez povedat NIE, ked to tak necitis.

3petka
15. dec 2024

@damian85 Práveže nie som. Mám celu romantiku u pr….. Len autorka ani sama netuší čo chce, a môže do budúcna ľutovať že prisla práve o tohoto chlapa aj napriek tomu že si teraz nerozumejú.
To nie je podľa mna tak ako keď sa rozhoduješ či si dáš na večeru uhorku alebo nie.

colsami
15. dec 2024

@3petka takze ked autorka NETUSI co chce, preco ma povedat ano? 😃 Preco potom podla Teba radsej nema byt uprimna a povedat "netusim"? Lebo pride o chlapa? A co ked pride o x rokov zivota, ked povie na zasnuby ano, chlapovi ktoremu to vlastne povedat nechce, a tak sa bude tento "perspektivny" vztah uberat dalej?

lenkakravcova
15. dec 2024

Tak mu jemne načrtni pri nejakej konverzácii že "ja by som sa takto ako ona (daj nejakú paralelu s niekým kto sa vydáva) neponáhľala. Najskôr xy mesiacov od spoznania". A snáď mu dôjde, že teda vy tak dlho ešte nie ste spolu.

A reálne myslím si, že dospely človek po škole vie už po 3 mesiacoch či s danou osobou chce ostať zvyšok života alebo nie. Ak váha, tak je to NIE a v tom prípade je lepšie sa raz dva rozísť a neminat čas toho druhého.

autor
15. dec 2024

@lenkakravcova skôr je problém to ,že spolu nebývame… a hovoriť áno na niečo ,čo vlastne nepoznáš iba zbežne mi príde divoké… iné je fungovať cez vikendy na výletoch a dovolenkách a takto 24/7 keď prídu všetky problémy,choroby ..alebo jednoducho len priať osobnosť druhého taká aká bez pozlátka je .. to je celé … že teda poznám len tu ružovú stránku osobnosti…

lenkakravcova
15. dec 2024

Tak to už je tvoje rozhodnutie. To, že spolu budete bývať môže ale nemusí nič ukázať. Väčšinou sa to tak či tak ukáže až po narodení prvého dieťaťa. A snáď dovtedy odkladať svadbu nebudete. 😀

mabenn
15. dec 2024

Ako dlho ste spolu?

damian85
15. dec 2024

@3petka ale si romantička....a ešte aj ta uhorka na večeru.....romantická duša.....

terezka1947
15. dec 2024

@autorka to je len novodobý trend-mepozname sa,lebo spolu nebyvame. Tak keď už počas chodenia,víkendoch,výletoch nepoznáte svoje názory,pohľady,atď,tak načo spolu ste?
Mnohí spolu bývajú a tak sa zamocú cez financie a deti do vzťahu,v ktorom ani nechceli byť.
Toto spoznávanie nie je podmienenė spoločným bývaním....nezaručí šťastie.
Kto sa chce dať spoznať a kto chce spoznávať,tak to dokáže aj počas chodenia. Ak sú teda partneri dostatočne zrelí.
Ak sa bojíš požiadania o ruku...hmmmm.....tak asi si nie si istá ani ním,ani sebou.

stanulienkat
16. dec 2024

Ved povedz priatelovi, ze najprv si vyskusate spolocne byvanie. Len tak spoznas jeho nalady, maniere, fungovanie, pomahanie...
Darmo sa budete romanticky vidat na vyletoch, ked skutocny zivot spoznas az pri spolocnom byvani, ked padne pretvarka.