Partner ma ranil. Ako začať znovu veriť ?

28. feb 2024

Idem si k vám po radu a názory, lebo sama so svojou hlavou som už zúfalá. Opíšem situáciu. Partner mi klamal a zranil moje city, nie fyzickou neverou (asi) ale kým som bola v práci volal jednej osobe ktorej nemal. Podotýkam že v ten večer volal aj so mnou a spokojne sa na mňa usmieval. Bolo to niekoľko krátkych hovorov, neviem či spolu niečo mali, možno sa aj stretli a len si zavolali kde sa nachádzajú, možno som paranoidná. Vysvetlil mi to tak, vraj ju niekde videl a chcel sa opýtať či to bola naozaj ona. (wtf?) volal jej o polnoci! Veľmi ma to ranilo, keďže v minulosti ma ex partner podvádzal a bola som klamaná. Snažila som sa s tým nejako zmieriť a ísť ďalej, a vôbec tomu nepomohol fakt, že som zistila že som tehotná. Partner sa snaží, maká, hovorí že to ľutuje ale často je ku mne protivný, nevšíma si ma, akoby citovo ochladol. Neviem či sa snažim ho obraňovať sama pred sebou, ale chápem ho lebo veľa pracuje a ja som teraz stále doma tak už mu asi nie som taká vzácna. Vo mne to však vyvoláva negatívne pocity, obavy z toho že už nikdy v tej svojej hlave neprestanem žiarliť a podozrievať. Asi mi odporučite psychológa, nechcela som to riešiť takým spôsobom. Možno si pomyslíte, že som nevďačná, že pracuje a ja sa sťažujem. Ale je to divné, bola som zvyknutá na maličkosti - kvety, niečo čo mám rada, jednoducho prejavy lásky. Už to tak nie je a ja hľadám všetky možné dôvody - od jeho pracovnej vyťaženosti až po to že mu jednoducho leziem na nervy, lebo vie že stále som tam kde ma nechá😁😁(som PN). Možno mi šibe z hormónov, ale nie som žiadna naivka, hneď si všímam také tie red flags a to mi práve vŕta v hlave. Prečo zrazu zmenil správanie. Ešte napíšem, že rozhodnutie dieťa si nechať sme urobili obaja, do ničoho som ho netlačila, vlastne sme inú možnosť ani jeden nezvažovali. Obaja máme +\- 25 rokov. Keby niekoho zaujímal sex, tak ten je asi v rámci normy na to že som v 8. mesiaci už (cca 1x za týždeň)😁Na čo nie som pyšná je to, že som sa mu hrabala v mobile a nič som nenašla, okrem toho že mi klamal že nechodí na sociálne siete a chodí. Povedala som mu o tom a nahneval sa. Niekomu to možno príde toxické, ale on mi to už tiež pár krát spravil a pochopila som to. (nepoúčajte ma prosím, že to ani jeden z nás nemal robiť, vieme prečo to tak bolo aj sme to navzájom akceptovali)
Som paranoidná ? Nevďačná ? Keď čítam niekedy tie príbehy tu, tak žasnem ako ľudia dokážu klamať, a teda naozaj neviem či by som uniesla ďalší vzťah kde by som prišla na neveru. Neviem ani čo chcem počuť vlastne, toto je fakt zúfaly príspevok😅Na záver len dodám, že sa o seba starám, snažím sa, čo sa týka domácnosti tak všetko funguje ako má a ja naozaj neviem kde robím chybu a či som tá zlá, keď vďaka tej skúsenosti nedokážem dôverovať, keď chcem pozornosť a rovnaké prejavy lásky ako predtým.
Prepáčte za sloh a ďakujem za prečítanie🙆‍♀️

ss1908
28. feb 2024

nepochopila som velmi z prispevku.. komu volal? poznas ju? bola to zena?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
28. feb 2024

@ss1908 Vraj nejaká “známa” 😁nikdy ju nespomenul, len nechápem ten dôvod že vidím niekoho na ulici a zavolám či to bol naozaj on ? Náhodne o polnoci, ešte k tomu týždeň po tom čo ju vraj videl.. konverzácia s ňou bola zmazaná a boli tam len tie pár sekundové/minútové hovory asi 4 za sebou, preto mi napadlo či sa nedohadovali na stretnutí

monicatko20
28. feb 2024

Už ma v minulosti podvádzal 🫣 a teraz vola o pol noci inej žene..No nevinný asi nebude..Ja obdivujem ženy, ktoré odpustia neveru fakt

autor
28. feb 2024

@monicatko20 Asi som sa zle vyjadrila, podvádzal ma iný partner predtým, nie tento. Uvedomujem si že som žiarlivá a snažím sa na tom pracovať, len s takýmito polenami pod nohami sa to nedá

domkakvet
28. feb 2024

Nejaky vacsi cit k tej zene zrejme bude prechovavat.

monicatko20
28. feb 2024

Aha..tak to je iné..ale teda každopádne si neviem predstaviť, že by môj mal volať nejakej cudzej žene a už vôbec nie tak neskoro..co sa týka tých prejavou lásky, myslím ze niekedy chlap si ich drží tak jak na začiatku kým si ženu získa.. môj teda tiež mega romantik začiatkom.. teraz ani nie po 3 rokoch totálne tupelo 🤣 keď ho napadne tak mi vie stále vyraziť dych, ale inak ešte aj správy mi píšu krajšie cudzí ľudia 🤣

egonsk
28. feb 2024

no len aby to nebolo tak, ze raz do tyzdna je to s tebou a tie ostatne dni s tou neznamou...
Ono sa vravi, ze clovek zvykne pritahovat rovnaky typ ludi, dokial zasadne nezmeni svoje spravanie a postoj. Tak je zial dost mozne, ze u teba je to obdobne... len si prajem sa teraz mylit.

autor
28. feb 2024

@domkakvet Vraj s ňou nie je v kontakte, že sám nevie čo ho to napadlo😄Nepíše si s ňou ani nevolá pokiaľ viem, je v archivovaných správach a žiadna nová tam nie je.. ale správy sa dajú vymazať, keď už by na to prišlo

@monicatko20 Veď toto, že je to divné a ešte keď som pozerala čas kedy jej volal tak to bolo chvíľu potom ako sme dovolali spolu. Áno to mi tiež napadlo, dokonca vtedy to bolo také na spadnutie že by sme sa možno aj rozišli ale prišlo dieťa. Aj som mu to povedala že si ma poistil dieťaťom a začal sa správať ako debil, tak mi na to povedal len že mám asi veľa času doma rozmýšľať, že on chodí do práce a musí sa starať. Ako keby mám za toto byť vďačná, veď to je hádam samozrejmosť. A vôbec to nie je tak že sedím doma a nič nespravím, starám sa o všetko a príjem mám rovnaký ako keď som pracovala.

@egonsk Aj to mi napadlo, ale fakt neviem kedy by to stíhal. Buď je v práci, čo som si 100% istá že je tam a nikde inde, alebo je doma. Pracuje veľa a snažila som sa to oceňovať, nemusí doma nič, vždy ma nachystané jedlo do práce, hocikedy mu kúpim nejakú drobnosť, na nákupy chodím skoro stále sama aj keď máme len jedno auto a ja musím ísť pešo, ešte som si vyčítala že fakt je veľa v tej robote tak nechám ho oddýchnuť, aj po práci, aj keď by som bola rada s ním (keďže som väčšinou sama) ale radšej idem na 2 hodiny do vane nech má aj svoj čas, veľa krát mu nechám nejaký milý odkaz pri jedle čo mu nachystám.. a aj tak sa cítim ako taká handra čo si musí pýtať pozornosť a pochopenie vo vzťahu😅

monicatko20
28. feb 2024

No neviem..už keď ma teraz taky prístup aby sa to nezhorsilo keď sa malé narodí..u nás to bol tiež veľký záhul kým sme sa zladili s mužom ako rodičia..nanešťastie malý sa nám narodil so zdrav. problémami takže sme išli bokom, ale časom začali hádky a škriepky..a tiež som si neraz vypočula jak som doma a len sa starám o malého.. 🤣🤣

domkakvet
28. feb 2024

Pozapinaj vsetky kontrolky.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
28. feb 2024

@monicatko20 Ja sa presne toho bojím, veď keby zarába len on tak to aj chápem - nie výčitky ale tlak, frustráciu atď. Ale takto fakt neviem. Ja som zostala doma lebo si to jednoducho môžem dovoliť a okrem toho moje pracovisko bolo vysoko rizikové, takže som doma už pár mesiacov.
Vy ste ako dlho riešili toto?😬

@sheila121 To nie😄Nehovorím že nepomôže, nenavarí keď treba ale nežiadam to od neho nejako extra často keď som celý deň doma, a on celý deň v práci. Keď niečo nespravím tak mi nepovie ani pol slova, ja som len taká povaha hyperaktívna a byť takto doma je pre mňa ako za trest.

@domkakvet Mám zapnuté ale minule na mňa vyletel že mu to stále vyčítam a kvôli jednej chybe mu nikdy nebudem veriť a že z toho zošaliem😄Pritom ja mu to nevyčítam, že by to bolo na dennom poriadku, ani týždennom.. len je jasné že tá dôvera je narušená.

monicatko20
28. feb 2024

Ono jedno sa vyrieši, príde druhé 🤣🤣 chlap ktorý nič v podstate bábätkom nestráca nechce chápať..Ale myslím, že sme na dobrej ceste..hlavne sa veľa rozprávať, nedusit nič v sebe..my sa každý týždeň ,,pohadame,, vykricime jeden druhému v afekte čo by sme si nepovedali a je dobre 🤣🤣 stále na tom pracujeme..pre mňa náročné obdobie celkovo, nebola som zvyknutá byt doma a nič nerobiť.. a on zas lieta medzi 3 robotami a nami..

macatt
28. feb 2024

Je mi ľúto, ale podvádza ťa, alebo by chcel, kontrolky ti blikajú správne, nie si nevďačná, veď nemáš pozornosť a si kus nábytku… jediné pozitívne na tom je, že všetko maže a zatĺka…a nechce ťa stratiť… urobiť to, že nepchať sa mu, zapriahnuť ho, nech vymaľuje a všetko pokúpi, nech nemá priestor špekulovať.. a teda sex, alebo ako sa povie vyprázdniť mu gule, nech neskoči na prvé čo nájde, je mladý a zrejme mal iné predstavy a tak snorí a vymýšľa.. drž sa🫶

autor
28. feb 2024

@monicatko20 To je asi dosť podobné ako u nás, síce nie 3 roboty ale časovo by sa to aj vyrovnalo tým trom😄

@macatt Fakt neviem kedy by to stíhal, ak sa aj niečo také deje tak fyzicky určite nie. Obaja sme mali iné predstavy, ale zariadili sme si to takto a nesieme následky. Ale teda také chlapské roboty porobí, inak zapriahovanie odo mňa nehrozí asi. Keď chce ísť tak nech sa páči😄len neznesiem pocit že by som bola znovu klamaná.

riesska123
28. feb 2024

Čo sa týka tej čo volal, stalo sa niekedy vo vzťahu niečo podobne? Čo sa týka aj hovorov aj správ. A ako si zistila, že jej volal ? 🙂 môžeš byt rada že aspoň zistila. U nás keď som zistila ze volal písal niekomu komu nemal mi zatĺkal že som si to vymyslela. Pritom asi len zabudol zmazať správy 🙂. Stalo sa to viackrát, aj keď nie táto situácia, ale podobná. A odvtedy mám v hlave, že aj keď som mala pravdu, on tvrdil že to nie je pravda. Keby to nemám podložené, aj by som mu uverila. Čiže o kolko veciach ani neviem, ani sa nikdy nedozviem, to ma tak veľmi desí…že niečo neviem a to čo viem tak aj na to povie že to nie je pravda, a ja sa to nedozviem ako to je… dúfam že u vás to tak nie je 🙂

autor
28. feb 2024

@riesska123 Nestalo.. aspoň nič o čom by som vedela. Zistila som to náhodne, keď som hľadala jedno číslo a nechcel mi dať mobil, tak už mi bolo jasné že tam bude niečo čo nemá byť. 😄On jej potom napísal či mu pošle screen chatu lebo že to vymazal a je z toho problém u priatelky, celkovo mi ona prišla taká zmätená z toho celého, potom mu napísala že prečo sa už neozve a on jej napísal že už sa neozve nikdy alebo niečo také a na to napísala že nechápe čo mu urobila ale dobre😁Taká fakt divná situácia.. toto čo píšeš ty som zažila vo vzťahu predtým a teda neprajem to nikomu. A nie len že si vymýšlam ale keď som mala dôkazy, tak argument bol že to predsa tak robia všetci a nič zlé na tom nie je, že len ja som hysterická. Ja som až po čase zistila že ma podvádzal a gól bol, keď prišiel po pracovnom výcviku (o ktorom mi hovoril aké to je nechutné, že tam každý s každým ide kvôli povýšeniu, vydaté, ženatý atď) a dali sa mi dole nejaké vyrážky alebo čo. To je humus fakt čo niektorí ľudia dokážu. Radšej narovinu, rozísť sa a vybavené.

autor
28. feb 2024

@riesska123 Ale to čo opisuješ, a obidve sme zažili, sa volá gaslighting, daj si na to veľký pozor. Niektorí ľudia sú takí manipulátori, že psychicky slabší jedinec časom úplne stratí zdravý úsudok.

mladena
29. feb 2024

Prídeš mi ako milá a starostlivá žena, on je s tým spokojný ale to neznamená že si nevyhľadáva vzrušenie niekde inde.