Baby ide ma poraziť. Randím s jedným chalanom už dlhšie. Ale on za deň je schopný mi povedat 5 viet, ja už to nezvládam. Asi to budem musieť ukončiť. Mali ste takého? Dá sa s takým žiť? Ja normálne rozprávam, a spätná väzba nič, prípadne, keď už dlhšie zostanem ticho po mojom monológu, cíti, že by sa hodilo niečo povedať, tak povie nejakú všeobecnú pritakavaciu vetu aj to s riadnym oneskorením a "nádychom". Vidím, že je to pre neho utrpenie niečo povedat. Ako obhajobu má, že je proste tichý a nechce povedať hlúposť. A ono to začína byť čoraz horšie a horšie. Hovoríme spolu menej a menej, lebo už sa nám minuli také tie spoznávacie rozhovory o minulosti. A teraz ani neviem ako mu to povedať, ale normalne s ním trpím. A ani sa nejako nesmeje, stále vyzerá akoby smutný, že je blbé sa smiať aj mne, takže na mňa ešte prechádza táto jeho mizerná nálada.
Nema aspon konicky, o ktorych by ti rad porozpraval on? Sestrin muz je tiez taka ticha ryba, ale ked rozprava o autach, tak to je monolog a neskutocne zapaleny, tak sa snazime vzdy odviest temu tam, do jeho komfort zony a je dobre 😂 Oni sa mam pocit doplnaju, je uzasny otec, pre rodinu by sa rozkrajal... treba si v hlave prebrat jeho kvality a uvidis... uplne nekomunikovat sa fakt neda, bohuzial.
Moj rozprava malo, ale zas smeje sa a je stastny. A jeho pokoj prenasa na mna.
Povedal mi: Ty hovoris za na nas oboch.
A zasmial sa.
To bolo vsetko na ten deň. Mne zostalo potom dobre na duši, že to vníma takto, že sa doplname. Ja komunikujem recou viacej, on vsak skutkami mi dáva najavo, ze ho zaujima toto aj hento. A hlavne ja. Ked mam náladu nehovorit, rozmyslam…
Tak sa spyta, co mi je?
Ze som ticho, vtedy ostane nesvoj😳😁🤪
PS: rozhovoril sa viacej, ked som zacala témy, ktoré ho bavia (pes, bike, more,…) skús na jeho záľuby sa povypytovať, povie ti viacej.
PS2: vztah potrebuje KVET: komunikaciu, vernost, empatiu a toleranciu (hóódne tolerancie).
@anjelicek26 presne, nech dievca pozistuje, v ktorej téme “je doma” a on sa rozvypráva.
@opica_skorica no len dá sa stále rozprávať o tej jednej téme? Ja nehovorím, že sme nemali dlhšie rozhovory, mali, lenže drviva väčšina času s ním je, že je proste ticho. Chápete ideme v aute alebo von, nebudem chcieť predsa od neho aby mi rozprával o posilke 🤦
Nuž, to je ťažké.
O posilke by ma to veru nebavilo počuvat dookola. To chce normalne hodit reč o tom, že nemá byť toľko ticho, že rada počuješ jeho hlas.
Nech ti povie čokolvek. Nejaku prihodu z detstva, zo školy, z výletov,… nech komunikuje.
Komunikacia je zaklad. Bez nej nejde rozvijat ani budovat vztah. Tak mu to povedz. Že preto🍀🍀🍀🍀🍀 drz sa
@opica_skorica on mi povie, že mi hovorí všetko 😀 Takze viac z neho nevydolujem.
A ako sa správa? Myslim, skutkami, ci citis, ze mu na tebe zalezi?
Pomoze ti do kopca, podá ruku, podrzi dvere/bundu/stolicku, objime? Niekedy je toto viacej než slová.
@opica_skorica áno správa sa takto
Nie každý potrebuje stále niečo hovoriť. Buď ho prijmi aký je alebo nechaj tak.
Takže toto je u neho komunikacia, skutkami. A poviem ti, ta je lepsia nez slová.
Hovor ty aj za oboch. Ked ta rád pocuva, mas stastie a ked ti dava pocitit, ze ta ma rad a zvlada vsetky tvoje nalady, mas mega stastie.
@januska12323 presne. Tolerovat, ze kazdy ma iny prejav. Niekto ma krasne reci, ale skutek utek.
@opica_skorica hej, len mi príde ako taká prázdna nádoba, teda on robí všetko čo chcem ja robit, ale sám nič nevymysli a dynamika vzťahu je taká, že ja mám pocit že ho do tých činnosti nutim.
Mozno sa k sebe nehodite. Mozno potrebujes dakoho presne ako ty, co vyprava a je dynamicky.
Nuz, o tom je zivot.
Dava nam roznych ludi do cesty, aby sme zistili, co chceme a co nie.
Tiež si myslím že sa k sebe nehodíte.. jemu bude asi lepšie so ženou, ktorá je tichšia a nevadí jej byť ticho len so svojimi myšlienkami.. a tebe nejaký akčnejší, ukecanejší
A ešte moja skúsenosť, ale určite si to neber nijak v zlom... mala som kolegyňu, super baba, mali sme rovnaké názory a prístup k práci, bola skúsená, nekonfliktná, všetko dobre.. ale dosť veľa rozprávala.. neboli to zlé témy, také zo života, o dianí v meste, o rodine... žiadne konšpiračné blbosti, ani také že o len o 1 téme... ale proste rozprávala veľa.. a mňa to strašne vyčerpávalo, ja som chcela robiť, v tichu ale ona len rozpráva, rozpráva, rozpráva.. a mne to poriadne liezlo na nervy.. a neviem si predstaviť mať doma niekoho, kto by ma s rozprávaním tak každý deň vyčerpával ako ona. Takže ak v ňom vyvolávaš také pocity ako ona vo mne, naozaj v tom nevidím perspektívu
Ja som asi ako ty...nedokazala by som byt s clovekom, kt.malo rozprava, ja potrebujem vediet, co chodi v hlave mojho partnera, aky ma nazor na rozne temy, rozobrat problem...proste musi komunikovat, neverbalna komunikacia by ma zabila..mne to pride akoby bol clovek duchom niekde inde a myslim, ze prejav verbalny predstavuje aj zaujem o cloveka...pise sa tu o tolerancii..voci komu?..voci tomu, co nerozprava alebo voci tomu, co rozprava?
@buberova ja som mala tiež takú kolegyňu a vadilo mi to. Ale toto je druhý extrém a ten ja isto nie som.
Bud si zvyknes alebo nie a ukoncis to a najdes si niekoho ukecanejsieho.
@erikavesela tolerancia navzajom. Ked to ona netoleruje, tazko z tohto bude vztah dlhodoby.
Poznala som takého muža, žiaden vlastný názor, len pritakávanie, ja som mohla rozprávať a rozprávať (nenakecám toho veľa, ale pri ňom sa mi zdalo, že kecám strašne moc) a on len so všetkým súhlasil. Aj keď som sa ho opýtala, či nemá vlastný názor, povedal, že má ten istý ako ja. Až neskôr keď som začala kecať od veci, napr. že dcéru trestám, že jej dám po zadku, po rukách, že ak je zlá, tak ju zavriem do izby aj na hodinu atď. (samozrejme to nerobím, len som chcela vedieť jeho názor a reakciu), tak tiež len pritakával, že áno, že je to správne, a blaa blaa blaa...tak som už vedela, že to nikam nevedie. A napísala som mu dôvod prečo sa naše cesty rozchádzajú, samozrejme som z toho vyšla ja ako tá najhoršia žena na svete, ale na to som si už zvykla, čiže som to čakala a neprekvapilo ma to 🙂
Niektorí muži si myslia, že musia so všetkým súhlasiť, aby si ženu získali, že sú chrumkaví, robia to, čo žena chce, ale ja osobne uprednostním muža, s vlastnými názormi, ktorý len nepritakáva, ktorý sa vie baviť o všetkom možnom a hlavne je pozitívne naladený.
@tanyag uz pri vyjadreni autorky, ze ten chlap je ako prazdna nadoba nevesti nic dobreho, co by naznacilo dlhodobost tohto vztahu.
@opica_skorica Veď to, zbytočne strácať čas a hlavne keď tú jeho deprimujúcu náladu prenáša na ňu. Ja toto tiež vo svojom okolí nemám rada a takých ľudi sa stránim.
Nevravím, že taký človek musí byť zlý, môže to byť jeden z "najlepších", ale komunikácia je základ.
@tanyag presne, bez komunikacie to nejde. Ked toto spolu zvladnu, zvladnu vsetko.
Ale bez komunikacie to nejde.
@opica_skorica a on tolerovat nemusi?
@tanyag ja poznam koopec takych zien, lebo si chcu chlapa udrzat...
@erikavesela obaja.
Neviem k comu by bolo hocico jednostranne… k nicomu. Mam tušáka, že pojdu od seba, keď sa navzajom neporozpravaju, kto co potrebuje a ci je ochota na tom popracovat.
Ak ti to prekáža tak od neho odíď... toto bude večný boj.. tiež by som takéhoto mumaka nechcela
To sa môžeš aj sama so sebou rozprávať
Nebud s niekým kto ťa ťahá dolu vodou...
Keď ti nemá ani co povedať, zrejme aj žije nudný život
"Prepáč, tento vzťah mi nevyhovuje, bude lepšie, keď sa prestaneme stretávať. Je mi ľúto, ale hľadám do života niečo iné. Veľa šťastia."