Partner je na mňa naviazaný

30. mar 2024

Je normálne, že mám partnera, ktorý má všade ťahá so sebou ? Nemám záujem ísť s jeho kamarátmi na pivo, nechce sa mi ísť na trojhodinovú túru a nechce sa mi ísť sa pozerať na futbalový zápas.
Samozrejme máme aj spoločné aktivity a záujmy, ale podľa mňa musí mať aj každý svoj vlastný kúsok života. Ma s kým ísť, ma kamarátov, vie, že tam trpím a aj tak ma núti chodiť na takéto veci a keď poviem, že nejdem zduje sa ako malé dieťa a týždeň sa nerozprávame a vyhráža sa mi, že veď keď ja budem niekam chcieť ísť tak uvidím.
Podotýkam, že ho neťahám na nákupy, wellness a veci, ktoré nemá rád, ale on to vytiahne keď máme ísť k mojej rodine napríklad.

jaass
30. mar 2024

Je to ozaj ten pravý partner? Nezdá sa mi.

aeruginosa
30. mar 2024

Autorka, a skusili ste sa porozpravat aj bez hnevu, zduvaniania a podobnych emocne detinskych prejavov? Ak ano, a stale nechape, ja by som s takym clovekom byt nemohla. Suhlasim s tebou, ze ako je v partnerstve dolezite travit spolocny cas, mat rovnake/podobne nazory, ciele a aj zaluby, je fajn travit nejaky cas aj mimo seba… a to by mal on respektovat..

sevrin
30. mar 2024

Ja som si dlhé roky myslel, že ísť s kamarátmi na pivo je jeden z veľmi mála spôsobov ako si aspoň na pár hodín oddýchnuť od svojej partnerky. Rozmýšľam čo za poruchu osobnosti by mohol mať :D

autor
30. mar 2024

@aeruginosa ale áno, keď sa o tom rozprávame tak je všetko v poriadku, akonáhle ale znova príde táto istá situácia opakuje sa toto detinské správanie z jeho strany

autor
30. mar 2024

@sevrin veď aj ženy si chcu občas od chlapov oddýchnuť 😄 tak nech idú na to pivo

reanda
30. mar 2024

tak zrejme to pouziva umyselne, aby mal akoze dovod, preco nejde k tvojej rodine, lebo tam nechce chodit.. chovanie nezreleho decka.. teraz uz len zalezi, ci sa ti chce mu robit terapeutku a vychovavatelku a cakat a dufat, ci to zaberie, alebo radsej ani nie..
inak, ak ma partner takyto sposob jednania v tejto situaci, isto sa to prejavuje aj pri inych prilezitostiach.. pochybujem, ze okrem tohto sa vsade inde chova zrelo a vyspelo.. to len, aby zas niekto nenapisal, ze na vsetko sa hned radi rozchod a ludia sa rozchadzaju pre blbosti.. lebo toto nie je blbost.. aj ked sa to tak na prvy pohlad moze niekomu javit

autor
30. mar 2024

@reanda on je celkovo veľmi detinský, ale už som si zvykla, že tieto jeho výlevy treba len ignorovať. Ale toto mi fakt vadí, aby ma dospelú ženu niekto trénoval, že mám robiť niečo čo nechcem

ivik4
30. mar 2024

Vyhraza sa ze uvidis ? Taka by mu na tu papulu pristala zeby sa zbadal blbecek 😄. To co mas za padavku co sa nevie bez Teba pohnut a este toto . Sila
Nie,nechodila by som s nim ako pes vsade ani ja. Daj mu to precitat

mane01
30. mar 2024

Je to divne, ale aj ja som nieco take zažila. Moj bol doslova ako moj cecok… a ked som niekam isla a neprisla presne v case, kedy som mu povedala, ze asi pridem, tak vypisoval, vyvolaval… vsetko chcel robit spolu, akoze aj upratovat a take… co by ma malo tesit, ale ja som jedna samoststna zena a nenormalne ma to otravovalo. A to je jeden urasteny, uspesny chlap, co sa vie postavit za seba! Ked som ho viac do hlbky spoznala, zistila som, ze taketo ‘stíhackovske’ spravanie zrejme prameni z toho, ake mal detstvo. Akokolvek, chcelo to veeela trpezlivosti a vysvetlovania, ze nie, nepotrebujem, aby ma zaviezol, viem sa zaviezt aj sama, nie, nepojdem s nim umyt auto… niekedy uz som musela byt fakt razna a aj mi ho bolo luto, ale on je chapavy a tak sme po rokoch v stadiu, ze mi v pohode da priestor na co potrebujem a ceni si, ze ja som jeho nikdy takto neuháňala. Urcite, urcite si to nenechaj a neprisposobuj sa mu. On si ani neuvedomuje, co ti tym sposobuje, on si mysli, ze ta proste velmi lubi a chce byt stale s tebou. Ale toto je cesta do pekla! Vo vztahu musia byt spokojni obidvaja a on musi pochopit, ze takto o teba skor ci neskor pride.

abdn16
30. mar 2024

S takymto jednym som to ukoncila. Nevedel sa bezo mna ani pohnut. Ked som chcela ja ist niekam bez neho (stretnut sa s kamoskami, alebo proste ist niekam SAMA) tak sa urazal a robil sceny...

harrisson
30. mar 2024

@ivik4 už prosím prestaň s tými trápnymi vyhrazkami co by si mužom urobila. Je to fakt mega trapne

ivik4
30. mar 2024

@harrisson bozinku a Tebe s tym ublizujem ? Svojou trapnostou ?

stanulienkat
30. mar 2024

Podla mna je ziarlivec a chce ta mat nonstop pod dozorom. Psychos.

egonsk
30. mar 2024

kopec zien sa stazuje, ze ich chlap nebere zo sebou a ty sa tu stazujes na opak. Ono fakt keby chlap pochopil zmyslanie zeny, tak skonci v blazninci.

ivik4
30. mar 2024

@egonsk viesco ale autorka to napisala a aj berie naozaj rozumne. Spolocne zaujmy a aktivity maju ale tak ako ona netaha jeho na akcie ktore by nevyhovovali jemu, tak by on mal respektovat ze ona nechce ist dajme tomu na futbal kde budu aj jeho kamarati. To ze sa jej potom vyhraza a nerozprava sa s nou tyzden je sialene. Vyhrazky skrz toto? Daleko daleko za ciaru

mane01
30. mar 2024

@egonsk tak hlavne kazda zena je ina… dolezite je pochopit tu svoju… ani vy muzi nie ste predsa vsetci na jedno kopyto 🤦🏼🤷🏼‍♀️

marseillefan
30. mar 2024

@ivik4 tak ale uznaj, že trieskať po papuli partnera je choré...

ivik4
30. mar 2024

@marseillefan ja rozumiem ale moj nazor nemusi vyhovovat kazdemu,nato tu niesom. Nik z nas .
Jeden dospeli chlap by sa vyhrazat zene ktoru miluje nemal . Vlastne nikomu

egonsk
30. mar 2024

@ivik4 obaja su detinsky podla mna. Kolko clankov je tu o tom, kde zeny naplakavaju, ze ich muz nebere a ze podozrievaju, ci im tam neni neverny a neopaluju baby a casnicky, atd ... a on ked ju bere so sebou, aby videla, ze ma oci len pre nu, tak je zduta, lebo zjavne jeho partiu kamosov nema rada. Vsetko sa da rozumne vydiskutovat, ale styl akym to tu autorka podala je rovnako detinsky ako odozva toho chlapa, takze davat ortiel podla jednostranneho vyjadrenia je nespravne.

marseillefan
30. mar 2024

@ivik4 Tu ale nejde o to, že máš iný názor.. tu ide o to, že prezentuješ, že je normálne muža fyzicky napadnúť... fackovanie do vzťahu jednoducho nepatrí. Nielen muž ženu, ale ani žena muža...

ivik4
30. mar 2024

@marseillefan normalne nieje utocit bez priciny.
Ale keby sa predo mna postavi chlap a zacne po mne zjapat ze UVIDIM ked s nim nabuduce niekam nepojdem tak ano, facka by mu ODO MNA letela a bodka. Pod pojmom uvidim si vieme predstavit xy veci ktorymi mi vie ublizit a sama autorka to nazvala vyhrazanim.
Plne chapem tvoj nazor ale moj nazor je takyto. Ahoj

marseillefan
30. mar 2024

@ivik4 ak toto urobí chlap, tak nepotrebuješ dávať facky, stačí mu dať na mieste kopačky... prepáč, ale fyzické násilie u mňa nemá žiadne ospravedlnenie. Žena by mohla predo mnou ziapať čokoľvek akokoľvek nahlas, ale v živote by som ju neudrel.

ckocka
30. mar 2024

Je to muž ktorého si si z vlastnej vole za partnera vybrala, takže to zrejme až taký problém nie je. A ak je, prečo si si ho vybrala a prečo s ním zostávaš?

anketkarka
30. mar 2024

A vie vôbec ten chlap, prečo má potrebu Ťa ťahať na chlapské akcie? Mňa by zaujímalo, prečo je to pre neho tak dôležité, že sa pre to aj vyhráža a ničí si svoj vzťah s Tebou. Asi by som mu to takto povedala a opýtala by som sa ho na to priamo takto. Možno obaja potom pochopíte jeden druhého a nájdete riešenie.
Ale na Tvojom mieste by som sa aj zamyslela, či chcem byť s chlapom, ktorý je podľa mňa celkovo detinský 🤷. Nedetinská žena je s detinským mužom....😏🫣🙃

autor
30. mar 2024

@anketkarka lebo mu vadí, že nechodím s jeho kamarátmi von, preto ma tam ťahá, lebo iné ženy chodia. Teraz hovorím iba o jeho kamarátoch, tych čo máme spoločných nadobudnutých po začiatku vzťahu s tými sa stretávam. Ale ja tam prídem netuším o čom alebo o kom hovoria, nemám sa tam s kým rozprávať, zakaždým je tam s niekým iná žena,.lebo už vystriedali frajerky. Ale podstatné je, že keď chodí von s kamarátmi, riešia futbal, hokej, autá a ja tam sedím ako taká trúba. Ale aj to, že toto je čas kedy si môžem dať vaňu, prečítať knihu atď. Čas pre seba.

reanda
30. mar 2024

ked je muz doma, nemozes si dat vanu alebo precitat knihu?

alickapusinka
30. mar 2024

Ak ťa miluje žiadne vyhrážky do vzťahu nepatria. Máš pravdu každý chce mať čas aj pre seba. Toto je nejaký poruchový človek. Ak mám niekoho rád niekoho cez reči nevydieram a už vôbec nie že s as niekým týždeň nerozprávam. Dúfam že uvažuješ o rozchode s takým mať dieťa tak to bude veľmi psychický a fyzický vyčerpávajúce. Ak sa mu niečo nebude páčiť ak budete manželia tak ťa bude vydierať cez reči že uvidíš. Však v prípade rozvodu s týmto chorým človekom a manipulátorom je život peklo. Bude ťa neskôr vydierať cez deti ak sa mu nebude páčiť. Odstúp s kratšej cesty a raz a navždy si zapamätaj vo vzťahu kde sa ľúbia tam nepatri vydieranie. Toto je obyčajný chorý manipulátor. A ver mi bude sa to neskôr stupňovať .Príde k situácii že už nebudeš mať vlastne slovo a názor čo ťa neskôr tak zmanipuluje a bude ťa aj pred deťmi zhadzovať aj tvoju autoritu .Aká si neschopná matka .Ešte len spolu chodíte a už ma nároky a potom ak by ste sa vzali tak bude robiť čo. Ak by si aj tehotná bola tak ak by si porodila bola by si unavená nevyspatá a ON by ťa vydieral že ideš s ním že ON si zmyslí ideme tak čuš a ideš so mnou toto TI príde normálne mne nie. Ešte moja porozmýšľaj či to stojí za to kým je čas. Aby si neskôr nepísala tu že nemáš kam ísť a že už to nezvládaš. Strašne veľa takýchto prípadov smutných je tu.

gribka1
30. mar 2024

A kde je problém, nech k tvojej rodine nejde. Uvidíš, či je to len vyhrážka alebo to myslí vážne. A podľa toho ako zareaguje, riešiť ďalej.

buberova
30. mar 2024

@ivik4 jedna dospelá žena by sa nemala vyhrážať fyzickým násilím.. a niečo mi hovorí, že ho aj praktizuješ, nie len o ňom nevinne hovoríš.
Máš pravdu, je to tvoja vec a mne to môže byť jedno, ale nie je to normálne

rorino
31. mar 2024

A chýba,takže najbližšie ho ťahaj ku kadernícke,maniketke,aj pedikerke,ak nečíta knihy,tak ho byť nech začne čítať,alebo si vymyslí,že ideš strikovat deku,nech pekne ide s tebou vyberať vlnu,a pod .Nech vie aké je to super byť niekde ,kde nechce .