Paranoidná suseda

23. aug 2023

Ahojte!
Chcela by som pomoct mojej susede. Rozvedena, s vaznom zdravotnou diagnozou. Ako batola prekonala DMO a ma vazne problemy s chodzou. Z roka na rok sa jej chodza zhorsuje, momentalne prejde iba s choditkom. To, ze bude nechodiaca, teda plne odkazana na invalidny vozik, je otazkou casu. Buduci rok oslavi styridsiatku, ma dieta na ZŠ. Mna skor trapi ina vec. Pani trpi paranoidnymi stavmi, stale si mysli ,ze jej vsetci chcu ukradnut dieta, ze jej nikdo nepraje. Meni lekarov ako beziacom pase, lebo podla jej slov, ju nechcu liecit a ona ma na to pravo. Ostatni susedia ju opisuju ako konfliktnu susedu. Ako jej pomoct?
Ona je zrela na vysetrenie psychiatrom. Rodicov ma starsich , jeden z nich ma starecku demenciu. Tam sa clovek pomoci nedovola. Surodemcov nema. Sestranice , bratranci sa radsej k nej nepriznavaju, .Co robit?

0silvia0
23. aug 2023

Jedine dat podnet na socialku aby sa ochranilo dieta. Nevieme ako sa k dietatu sprava, ci ho neohrozuje na vyvoji jej paranojami. Len tu clovek nikdy nevie kedy urobi dobre.
Pripadne ak by mala nejake cudne psychicke stavy kontaktovat 112

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
23. aug 2023

@0silvia0 Dieta je excelentny ziak, cisto obleceny, vzdy maju navarene. Ona ma problem so zvyskom sveta, za dieta by aj dychala. Ja mam ten dojem, ze zacinajuca paranoja je vysledok toho, ze ju susedia nemaju v laske. Je osamela.
Socialka navstivila domacnost, nic nezistila.

0silvia0
23. aug 2023

Ked sa o dieta stara, tak je to fajn. Len jedna vec je postarane, navarene a druha vec je psychicky vplyv na dieta. Ale psychicky choru osobu clovek tazko prinuti ist k lekarovi. Jedine ak si pri nej a mas s nou fajn vztah, v dobrom poradit psychologa v zmysle ako sa vyrovnat s chorobou, obmedzeniami a tak.

autor
23. aug 2023

@0silvia0 Deti su spoluziaci. Takze je to komunikacia vramci domacich uloh,. Naozaj nemam chut byt s nou. Stvrthodina v jej pritomnosti mi pripada vecnost, vycucava vsetko.pozitivnu energiu. Uz som ju nepriamo poslala za psychologom, ked mi tvrdila, ze sa neciti dobre. No a sa urazila. Necham to tak, svet nespasim.

0silvia0
23. aug 2023

Chapem, toxickym ludom nikto nechce robit spasitela. Len si myslim, ze ta toxicita istym sposobom vplyva na jej dieta. Ale to nevies ovplyvnit. Nemas velmi co s tym robit. Ak by bol nejaky problem, len volat 112.

betulinka1
23. aug 2023

Treba ist na socialku a porozpravat sa s nimi aky je problem. Ze nejde o starostlivost o dieta ako taku ale o chorobu matky. Moze to byt vážna psychická porucha a treba ochranit dieta. Ak sa to zhorsuje, tak jej moze prepnúť a aby ochránila dieta, mu moze ublížiť. To je ale extrém. Treba povedat dietatu, ze nech sa cokolvek stane, bude sa matky bat alebo nieco, nech hned beží k tebe. Daj mu pripadne svoje cislo, ze ti moze aj zavolat. Asi toto by som spravila ja.

dagmarovita
23. aug 2023

Tak ked si s nou obracaj vsetko co povie na pozitivne veci, staci aj pár slov.

ema22270
23. aug 2023

Nema nahodou ta pani schizofreniu? Lebo mi to tak pripada, podla opisu.