Oznámila som mu tehotenstvo a ostal v šoku

3. jún 2024

Ahojte všetky 🙂✋🏻
Chcela by som všetky poprosiť o rady či už budú pozitívne, alebo negatívne budem si vážiť každú jednu. V prvom rade napíšem, že si môžem za to sama a som si toho plne vedomá...spoznávali sme sa s jedným chalanom je odo mňa o 2 roky mladší ja mám 26 on 24, pár krát sme sa stretli, nonstop písali, mali sme naozaj veľa spoločných názorov, spoločné koníčky vyspali sme sa spolu viackrát, no ostala som tehotná aj keď sme si dávali extrémny pozor...oznámila som mu to a je samozrejme z toho v šoku ako ja nevie čo má robiť, po velmi dlhej dobe začal piť kvôli tomuto, fajčí krabičku za krabičkou, pred večerom sme sa stretli a povedal, že nech idem na potrat na čo som mu odpovedala, že na potrat určite nepôjdem..mám byt po mojej babke v ktorom bývam, takže by sme mohli žiť tu, ale povedal, že on sám nevie ako sa k tomu postaví, že najradšej by ušiel od zodpovednosti, ale nieje taký charakter...povedal mi, že tak či tak budem na to dieťa sama, lebo budeme žiť v rozdielnych domácnostiach hovorím, že prečo by sme mali žiť v rozdielnych? Na to mi povedal a čo sa mám ku tebe nasťahovať? Najprv povedal, že rozmýšľa aj nad tým, že by to dieťa nikdy v živote nevidel ani nepoznal, ale na druhu stranu sa boji toho, že keď skončí v 30 alebo 40 sám a bude chcieť spoznať svoje dieťa bude na to neskoro..hovorim mu, že tak ho neuvediem ako otca dieťaťa do rodneho listu a ani s tym nebol stotožnený, on sám nevie...potom zas povie, že sa to nejak vykryštalizuje... On nieje zlý chalan, ale je v strašnom šoku to mi povedal aj sám tým, že sa nepoznáme dobre a že sme sa len spoznávali a nechodili spolu..dieťa nieje žiadna hračka, alebo opička na gumičke dnes som mu napisala, že: Zariadim sa aj s bábom sama a on mi odpísal, že: Nie ja potrebujem vedieť info... čo mi riadíte spraviť, najlepšie bude mu dať nejaký čas možno pár dní neodpisovať, nedvíhať? 🥺 dnes som bola v nemocnici dostala som kŕče z tohto všetkého.. som vo veľkom strese ako to dopadne 🙏🏻😣

mamamasama
3. jún 2024

V prvom rade klobúk dole za to, ako si sa k tomu postavila. Z tvojho písania som si istá, že to zvládneš aj sama. Si múdra žena. Jemu daj mu čas. Nič iné neostáva. To, že si bola v nemocnici by som mu asi povedala. Držím prsty, aby to dobre dopadlo. Či už s ním, alebo bez neho. Do rodného listu ho však rozhodne daj. Máš právo na alimenty.

barka1
3. jún 2024

Párkrát sme sa stretli...davali sme si pozor... No co ti na to napisat?
Cakas dieta, s velkou pravdepodobnostou naň budeš úplne sama, tak sa rozhoduj podla toho.
Mladému mužovi sa nedivím, len vy dvaja viete, co znamená "dávali sme si pozor"...

autor
3. jún 2024

@mamamasama Ďakujem krásne ❤️ oznámila som mu, že som bola v nemocnici na to mi odpísal, že budem v poriadku a hlavne nech som kľudná.

belllinka
3. jún 2024

@mamamasama zas až tak múdra nebude, keď s chlapom, s ktorým sa ani nepozná, sexuje bez antikoncepcie

mamamasama
3. jún 2024

@belllinka co ma sex s inteligenciou? Moja svagrina otehotenela s kondomom. A? Davali si pozor a aj tak. Maju 3 deti. Nevyspala sa s nim na prvom rande. Nie je prva, ani posledna, ktorej sa nieco take stalo. Mozes mat IQ aj 150 a nijako to neovplyvní to, ci budes, alebo nebudes oplodnena.

januska12323
3. jún 2024

Netlač na neho, tvoj názor vie tak je na ňom ako sa k tomu postaví.
Toto by si mala prečítať každá, ktorá ide párkrát na rande, zároveň sa s ním párkrát vyspí na dobré slovo a potom nevie čo robiť.

domka222
3. jún 2024

Pozri,ty rozhodnutá si a to ako sa on zariadi uvidíš časom. Nič na tom nemení, že budeš mať dieťa. Či už bez neho,alebo s ním

belllinka
3. jún 2024

@mamamasama inteligentny clovek vie zvazit nasledky svojich cinov a eliminovat riziko. Ci ako teraz sa ma sukat hlava nehlava s neznamymi chlapmi bez antikoncepcie lebo ved tvoja svagrina otehotnela s kondomom? 🤦‍♀️

thirstymonk
3. jún 2024

@belllinka Moja manželka sa narodila napriek tomu, že jej mama (moja svokra) mala vnutromaternicove teliesko a ešte použivali aj kondom. Život si nájde cestu... :P

Každopádne, pri akomkoľvek sexe, aj keby mal muž na pipiku 10 kondomov, musí človek rátať s tým, že jediná 100% antikoncepcia je proste nesexovať.

wintery
3. jún 2024

Ty si tu už písala, nie? Ale ešte si nebola tehotná 😂

majamat
3. jún 2024

nechaj ho, nech sa mu to urovna v hlave. on sam nevie, co dalej, veru je v riadnom soku, je pomerne mlady. asi si to takto nepredstavoval, aj ked stat sa to nemuselo, ale uz sa stalo.

samozrejme mu povedz, ze mu das cas, ale teda do urcitej doby potrebujes vediet co dalej, aby si sa zariadila.

neviem teda kolko casu mate, v ktorom si tt.

koniarova
3. jún 2024

@thirstymonk to ti akosi neverím. Že mala teliesko a ešte aj kondóm a otehotnela. Svokra asi trošku preháňa.

diewcatqoo
3. jún 2024

A ty sa mu cudujes? Ved ste spolu ani nechodili, len ste si pisali a parkrat ste spolu spali. Ma 24. Jasne, ze je v soku a nevie, co ma robit. Urcite nepredpokladal, ze v 24 bude otcom s v podstate nahodou znamostou.
Ak si ty rozhodnuta, ze si babo nechas, tak je to ok. Jemu daj cas, nech si to v hlave urovna a uvidis casom, ako sa s tym vysporiada. Kazdopadne, drzim palce.

mamamasama
3. jún 2024

@belllinka sukala s cudzim na prvom rande? Lebo z jej pisania mi je zrejme, ze ho poznala. Mozno citame rozdielne prispevky. Kazdopadne. Ziadna ochrana nie je 100% -tna.

thirstymonk
3. jún 2024

@koniarova Stava sa... NEdavno sa narodilo take dieťa vo vietname https://vt.co/news/weird/newborn-baby-comes-out...

Kondomy v 90. rokoch tamtoho storočia mali asi taku učinnosť ako windows defender :D

maranta_leuconeura
3. jún 2024

Ty sa zariad podla seba. Jemu daj cas to spracovat. Ale uvedom si jednu vec, vy nie ste partneri ani ste neboli. Rodicia dietatu budete navzdy aj ked budete zit oddelene a vase cesty sa rozidu. Vyzeras, ze to mas v hlave zrovnane, tak nezi v rozpravke, netlac na pilu.

autor
3. jún 2024

@wintery ? Prvýkrát dávam forum keďže som sa dnes registrovala

zltalienka
3. jún 2024

Autorka: štatistika je sviňa, tentokrát pravdepodobnosť 0,0.. vyšla akurát na Teba a tohto chalana.... máš šťastie, že máš podedený byt.....
Čo sa týka vášho "vzťahu" tak by som sa neponáhľala so spoločným bývaním. Veď sa ani poriadne nepoznáte....už len to, že začal piť (po veľmi dlhej dobe...v 24 rokoch???) a fajčiť krabičku za krabičkou naznačuje viacero "red flags".

kittykat22
3. jún 2024

samozrejme, ze ostal v soku 🙂 On to bral ako fling kde si uzijete a nie, ze ty zavolas ze bude dieta. Je mlady, chce zit bez zavazkov a uzivat si zivot - a ty teraz prides s tym, ze si tehotna a pre neho vsetko konci. Inak to, ze ho nedas do rodneho listu nic neznamena. Mozes si podat ziadost o otcovstvo, moze od teba ziadat striedavu starostlivost a absolutne nerespektovat potreby dietata - alebo na teba budu tlacit jeho rodicia ze chcu vidiet vnuca. Ja viem, ze mas pocit, ze si vyhrala, ale videla som v nejakych vztahoch ze chlapovi preplo a zacal sa sapat po dietati aj po rokoch a matka zufalo riesila, co s tym. Samozrejme ze dostali striedavu starostlivost. Aby to nedopadlo tak, ze ty si to vsetko doslova ods**** a frajer za par rokov nakraca na hotove a dieta sa mu hodi okolo krku. Pretoze to nie je tak nerealny scenar. Ono napisat - on je fajn chalan, on nie je zly je jedna vec. Ale byt otcom je nieco uplne ine.

syslik81
3. jún 2024

dieta nieje lepidlo a nespoji vas dokopy ... je pekne,ze si sa rozhodla si ho nechat .. muz premysla inak ako zena..kazdopadne by som ho neodstrihla zo zivota len preto,ze nechce byt s tebou .. na dieta ma narok ak chce ... dieta za vas ulet nemoze ..je uz na case tak mu daj sancu byt otcom ak o to stoji ... a casom sa mozno do seba zalubite-nikdy nevies-ved sa len zoznamujete ... ego oboch musi ist stranou a spolu musite rozhodnut co bude najlepsie pre dieta ... radsje rodicov kamaratov co sa vedia porozpravat ako nepriatelov co budu proto sebe bojovat

minka201
3. jún 2024

@autorka Chválim ťa, že si sa k tomu takto postavila a rozhodla sa nechať si dieťatko. Na jeho otca netlač, myslím, že nebol pripravený na vážny vzťah s tebou a už vôbec nie na spoločné dieťa, takže nemá zmysel nútiť ho do spoločného bývania a vzťahu. To však neznamená, že sa rovnako môže vzdať otcovských povinností a tváriť sa, že žiadne dieťa nemá. Zatiaľ stačí, ak ho obiznámiš s tým, že ako otec bude mať určité povinnosti (alimenty), ktorým sa nevyhne.
Časom uvidíš, ako sa to medzi vami vyvinie. Možno zmení niektoré názory a začne to brať inak ako teraz. Zatiaľ je to veľmi čerstvé. Držím palce.

danica2711
3. jún 2024

tak nezačala si to ideálne, sexovať bez ochrany s človekom, ktorého ani poriadne nepoznáš, no prepáč... Ale stalo sa, rozhodla si sa dieťa si nechať, mladý sa zachoval, ako sa zachoval, tak teraz rozmýšľaj len prakticky. O chalana sa nestaraj, ako si to on vyrieši sám so sebou, je jeho vec. Ty si si veci ujasnila, rozhodla si sa, tak sa snaž o maximálnu pohodu, po pôrode ho do rodného listu uveď (keď ho nemá pod kontrolou, nech aspoň platí), priezvisko samozrejme tvoje. Všetko ostatné sa utrasie potom. Byt našťastie máš, predpokladám, že prácu tiež, teraz sa fakt zameraj len na riešenie praktických záležitostí - verím, že sa ťa jeho reakcia dotkla (ale boli ste pritom obidvaja a prepáč, obidvaja hlúpi), ale zas on to až taký hlboký a už vôbec nie dlhodobý vzťah nebol, aby si musela byť zúfalá. Hlavu hore, to dáš aj bez nedospelého chalana, čo ešte nevie, čo chce

trema
3. jún 2024

Prosim ta, napis ako ste si davali extremny pozor a aj tak si otehotnela.. aby som vedela, čomu sa vyvarovat do buducna 🙂

lonely66
3. jún 2024

@mamamasama ja zase z
@belllinka písania nikde nevidím, žeby spomenula prvé rande.... asi fakt čítaš niečo iné, než ženy píšu.

daniela1911
3. jún 2024

Ja by som sa zariadila sama. Si rozhodnutá si dieťa nechať, ok, ak to finančne zvládneš. Ak máte živoriť, nenechala by som si dieťa. S chlapom by som prerušila kontakt a určite ho neuvádzala do RL. Nestalo by mi za to, ani to výživné. Ale to sme zas späť pri financiách…
Vek je jedna vec, ale aj mladi muži sa vedia postaviť zodpovednosti, keď ide o ich dieťa. Tento, asi nevie ani čo so sebou, podľa toho čo píšeš. Budete žiť ako na hojdačke, kedy bude otec roka a potom zas utekač z domu… nevystavuj tomu dieťa. Držím palce.

autor
3. jún 2024

@kittykat22 Ja som sa ho pýtala či by si vedel predstaviť to, že by svoje dieťa nikdy nevidel ani nepoznal na to mi povedal, že by to vedel nejako potlačiť a vedel by sa s tým naučiť žiť.. chápem, že potrebuje čas, ale nebudem čakať do nekonečna na to ako sa pánko rozhodne ja nie som opička na gumičke, že raz povie jedno, potom povie druhé toto nie...🙂

koniarova
3. jún 2024

A prečo sa tak ponahľaš, aby sa nejako rozhodol? Hlavné je, že si ty rozhodnutá. Držím palce.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
3. jún 2024

@koniarova Ja sa neponáhľam, ale som takisto vo veľkom šoku a strese ako on to je všetko. Ešte mi povedal, že máme 9mes na to aby sa to nejako vykrištalizovalo no určite budem čakať 9mes na to ako sa pánko rozhodne🤦🏻‍♀️

yelena159
3. jún 2024

Takže on začal po dlhej dobe piť, kvôli tomu, že ti spravil decko a ty ho chceš do svojej domácnosti? Rozmýšľaj trochu dopredu. Už len to, že začal piť, je red flag. No on navyše začal piť, kvôli tejto situácii. Môže ti zo života urobiť peklo. Krik, výčitky, že prečo si nešla na potrat, že ľutuje, že s vami zostal a bohviečo iné.

Ak chce, aby si šla na potrat alebo ak hovorí, že dieťa nechce vidieť, môže byť, že ho ani nebude mať rád.