Otec vyvoláva konflikty už viac ako 10 rokov

coffee92
7. okt 2023

Som v takej ťažkej situácii, že ani neviem, čo so životom. Odmalička je to u nás extrémne zložité, rodina je prakticky komplet psychická chorá, mama a brat sa liečia na schizofréniu, zažil som na základnej šikanu, potom v rodine vážne problémy, vplyvom hlavne psychických porúch. Rodičia sa rozviedli okolo roku 2010, starká bývala v rodinnom dome, my sme bývali v byte. Byť sa predal a mama odišla preč, otec donútil starkú predať rodinný dom a nasťahovali sme sa do 4-izbového bytu. Odkedy sa otec rozviedol, tak pravdepodobne ho to dosť zložilo a preniesol celú nenávisť na starkú. Nasťahovali sme sa do nového bytu v roku 2012, odkedy aj starká s nami býva a otcom, tak otec už vyše 10 rokov starkú preklína, keď starká ide niečo zjesť alebo na WC hocikde, tak už zúri, že je nenažraná, aby zdochla, prestal jesť poriadne, fajčí nonstop, pije len kávu a schudol na 45 kíl, teraz je v takom stave, že sa mu nedá ani nadýchnuť, nezájde už ani do obchodu kvôli pľúcam. Nonstop len nadáva na všetko, na starkú, večer púšťa do noci TV, aby nemohla starká spať a starká samozrejme tiež naňho nadáva, ale napriek tomu všetkého ho aj tak vždy ľutuje. Druhého syna, čo mala, sa v mladosti obesil. Odkedy sme sem prišli, tak otec je len za TV a PC, pár rokov robil, kým sme sem nepršili a nepomíňali sa peniaze, keď nerobil.

Starká je prakticky nonstop v izbe zavretá pri TV, možno výjde pár dní do roka z bytu, niekam na poštu keď treba, vlastne si od rána do večera len nadávajú a obaja sú už zničený v podstate, chorý, plný zlosti. Ja som v takej situácii, že sa tiež liečim na depresie, úzkosti dosť silné, nemám stále v 31 rokoch dokončenú strednú, nikde som nepracoval, nezvládam stresy, som na dôchodku aktuálne, máme vážne finančné problémy, mama, brat a ja sme na invalidných dôchodkoch, otec, starká na starobných. Nehospodarí sa vôbec, rozhadzuje sa, problém je, že neviem, čo so životom, som tu uzavretý roky v tomto prostredí, prácu aktuálne nezvládam, školu som mal už 2-krát z vyše polovice dokončenú, ale nakoniec sa tá psychika nejako pokazila. Psychologička mi odporúča komunitu Cenacolo, že ona nevidí inú cestu, ako by sa to nejako dalo riešiť. V podsate sa mi tu nonstop zhoršuje roky stav. Nepomájú terapie, žiadne lieky.

jan510
7. okt 2023

poznam chalana ktoremu Cenacolo pomohlo, ale ten bol tazko drogovo zavisly

ahhola
7. okt 2023

Už 10 rokov si toto nemusel znášať a dat všetkému a všetkým papa....
To si ako naložil zo svojim životom, v najlepších rokoch si sa izolovali s bláznami...
Tvoj tatko to už má spočítané, babka je, musela byt silná žena a doklepe to bez tvojej pomoci, ty sa hlboko zamysli, co vieš robiť a chod to robiť... Na školu vykašli nateraz, keď ta nikto nevedel podporiť vtedy ze s maturitnym vysvedčení ide život o kúsok ľahšie. Môžeš napríklad viazať roxory na stavbách... Vieš čo sa stavia v BA, aké mrakace🌃 a ty pri tom nie si? Prestať mrhat zivotom👥a začni žiť.

domkakvet
7. okt 2023

@coffee92 ak nechces dopadnut ako oni, tak ti nezostava nic ine iba sa spamatat a najst si pracu, prestat sa lutovat a makat.

mamina7070
7. okt 2023

chod do cenakola a od nich sa odstrihni

kandelabra
7. okt 2023

@coffee92 ty si pomozes iba ak sa odtial dostanes. Viem ake to je vyrastat v nie idealnom prostredi, a viem ake tazke je spravit ten prvy krok. Ten stres, uzkost, strach ... najdi si pracu, mozno uvazuj nad odchodom do zahranicia, prve dni/tyzdne budu tazke, ale potom si zacnes verit, a hlavne si uvedomis, ze zivot moze byt aj o niecom inom, a budes vidiet, ze to ide. Ak tam ostanes, dopadnes uplne rovnako ako zvysok tvojej rodiny... a to naozaj chces?

thereisabear
7. okt 2023

Nepoznám tú komunitu, ale znie to ako najlepšie riešenie. Pri nich sa ďalej nepohneš a pomoc potrebuješ. Určite odíd a neobzeraj sa späť.

slniecko5
7. okt 2023

Utekaj chlapče, zachráň sa.
Ešte si stále mladý a máš vôľu niečo zmeniť, o pár rokov by si to nemusel byt schopný urobiť.
Cenacolo určite áno.

coffee92
autor
7. okt 2023

@slniecko5 Len neviem, či by som zvládol ten režím, nakoľko je to iné, keď tam ide človek s psychickou diagnózou a bez nej. Bol som tam pred 3 rokmi v Piešťanoch na sedení, ale odvtedy váham a hnijem tu doma a neviem sa rozhodnúť.

coffee92
autor
7. okt 2023

@kandelabra Áno, ja som otcovi hovoril, že mi ubližujú a ničia tie hádky, ale je mu to jedno, aj tak sa háda a robí zle, nezaujíma ho môj názor.

slniecko5
7. okt 2023

@coffee92 musíš sa proste vzchopiť
Nik iny to, žiaľ neurobí za teba.
Som veriaca, budem prosiť za silu pre teba.

slniecko5
7. okt 2023

Mne pripadas ako človek, ktorý tu silu v sebe ma. Hlboko. Vydoluj ju, zbaľ sa a chod.
Čakajú ta pekne vwci.

kandelabra
7. okt 2023

@coffee92 lenze musis pochopit jednu vec, ze ty nedokazes zmenit inych ludi, jedine co dokazes zmenit si ty a tvoj zivot. Cakat na otca ze sa spamata budes do smrti aj tak sa nedockas. V tvojej situacii najhorsie co mozes urobit je nerobit vobec nic. Musis sa niekam pohnut, nieco urobit, nejako zacat. Hocijako, hocikam, len sa pohnut, potom to uz pojde lahsie.
Predstav si, ako by si mal liezt na vysoku horu. Je to tazke a strasne narocne. Clovek moze spadnut. Po pade je najhorsie vstat a ist dalej, lenze ak sa nezdvihnes, tak je koniec. A ak sa nedokazes zdvihnut sam, popros o pomoc, psychologa, kamarata, ci to co radia zeny vyssie, hocikoho kto ti pomoze k tomu prvemu kroku. Ale zacat musis ty sam, ty musis mat volu nieco zmenit.

luccija
7. okt 2023

@coffee92 dôveruj psychologicke kdekoľvek Ti bude lepšie ako doma.Zijes v zlom prostredí tu nie je nič pozitívne a ty sa potrebujes posunut.Mas nejakého kamaráta?

luccija
7. okt 2023

Možno na začiatok skúsiť liečenie na psychiatrii nebol si ešte?

alickapusinka
7. okt 2023

Babka nech ide do DD otec tiež a budeš mať pokoj .Otec tvoj nie je pri zmysloch starkú donútil predať doma teraz bývajú. S tebou peniaze rozhajdakal .A teraz čo starkej vybaviť DD a otec má s čoho žiť nech ide žiť sám. Si mlada zblázniš sa ešte viac s toho. TY si chorá potrebuješ mať kľud. A tvoj otec ho asi zbaviť svojprávnosti a dať do DD lebo toto zničí celu rodinu. To čo robil ten otec že aj tvoja mama aj brat sú schizofrenici preboha. Neviem si ani len predstaviť .A po rozvode otec nemal bývanie.