Otec si našiel priateľku a vzťah je pre neho neuspokojivý

2. sep 2023

Ahojte, môj otec má 65 rokov, je na dôchodku, rozvedený a našiel si priateľku. Ja som bola veľmi rada, že nie je sám,ale ich vzťah je od začiatku pre otca neuspokojivý.Cíti sa byť tou ženou obmedzovaný, chce od neho, aby chodil do divadls, kina, na dovolenky, no môj otec je “gazda” a celý život sa tešil na dôchodok a čas na záhradu, chalupu.Už sa aj rozišli, zase sa dali dokopy a tak dokola.Otec chce byť často aj sám a ako typický chlap,radšej sa vyhovorí na vnúčatá, alebo na mňa, že je s nami, namiesto toho, aby jej to povedal narovinu, že s ňou byť nechce.Ona si preto myslí, že ja ho dirigujem. Vykladá mu o mojej zlej výchove, mudruje aj do našej celej rodiny aby mu ukázala, aká je ona dobrá na neho a my zlí. Otec jej ale razne povedal, aby sa do mna nestarala, cim akoby dal najavo, ze na prvom mieste som ja a bnucata.
Vrcholom bolo, keď chcela prísť ku mne domov, aby si to so mnou akože vyjasnila,a keď som to odmietla, tak ma začala preverovať v mojej práci, či som ozaj bola doma, či pracovala.

A teraz moja otázka….. viem, že otec je dospelý, aj to už ukončil, ale jej to stále nedochádza… on je strašne mäkký, keď mu narieka, zároveň chce byť sám a mať pokoj… mám sa do toho starať ( verte mi,že nerada) niečo jej povedať ako žena žene?
Alebo čo mám robiť? otec mi často volá, zúfalý z nej

deti95060810
2. sep 2023

jasné, ja by som ju už do zadku poslala dávno...
najmä za to preverovanie či si v práci alebo nie... drzosť.

jan510
2. sep 2023

nieco podobne sme riesili so svokrom a nie nemiesaj sa, my sme sa od toho uplne distancovali. Tiez si nasiel znamost vo veku 77 rokov, ta ho dirigovala, tak ju opustil, nasiel si druhu potom sa vratil k tej prvej ta teraz struha dobrotu. My sa do toho nestarame, neziju nastastie spolu tak sa nas to az tak nedotyka. Ak chceme prist na navstevu tak mu zavolame, niekedy je sam niekedy s tou pani. Porozpravame sa slusne ale nic osobne neriesime. Takze nech si to on sam riesi. Ja sa max v meste pozdravim tej pani a to je cele to iste aj manzel. Mozes otcovi poradit ale ci si tvoju radu vezme k srdcu je otazne. Nas svokor sa zoznamil v klube dochodcov, nech skusi otec tam ist mozno sa spozna aj s inymi zenami, muzmi a bude mat s kym travit volny cas. Aby nebol upnuty na tuto pani. U nas v klube dochodcov maju rozne akcie, vylety, grilovacky, tam sa svokor pospoznaval s vela ludmi ale on bol vzdy extrovert

domkakvet
2. sep 2023

Na co je tvojmu otcovi taka zena, tomu nerozumiem, nech sa s nou porozprava, aj ked to uz asi skusal, ale ty sa do toho nemontuj, maximalne sa rozpravaj o tom s tvojim otcom, ale s nou nie.

beata_k
2. sep 2023

Ved vidis, ze je s nou nestastny a nevie ako z toho von. Pomoz mu.

tanyag
2. sep 2023

Pomôž mu s tým, ale v prvom rade sa porozprávaj s otcom a opýtaj sa, či sa máš s tou pani porozprávať. Ak ti on povie, že si to nepraje, nechala by som to tak, ak povie, že chce pomoc...tak choď do toho a pekne, jasne a stručne to tej pani vysvetli.

autor
2. sep 2023

@beata_k
@domkakvet ved to je ta dilema, ze starat sa do vztahov nie je dobre a zaroven vidim, ze nevie ako z toho von

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
larisa
2. sep 2023

Nechápem na čo je tvojmu otcovi tato žena keď nie s nou šťastný. Porozpraj sa s ním takuto ženu nepotrebuje. Ale to je sila ze ťa preverovala ci si bola v práci. Veď akým pravom sa stará do teba a tvojej rodiny. No niekam by som ju ja poslala 😁

beata_k
2. sep 2023

Len on si sam nevie pomoct. On je makky a ona je sekera, co ho nici. Je na dochodku. Zasluzi si uz pokoj a nie trapenie. Ani sekundu by som nevahala a pomohla mu.

janinah
2. sep 2023

V 65. chcem určite chodiť na dovolenky a do divadla.nie kopať v záhrade a ometat chalupu.este k tomu cudziu Ak to má fungovať tak treba kompromisy.raz divadlo raz záhrada.Tvoj otec sa nevie rozhodnúť čo by bolo lepšie.preto sa rozprávaj s ním.nie s ňou.Ak bude od teba v tomto smere potrebovať nejakú aktivitu.tak ti to povie.inak sa do toho nemiešaj.Nie je to starý dementny dedo.on vie čo robí .aj vzťah vie ukončiť.ked sa tak raz rozhodne

abbey1
2. sep 2023

65 ročný človek je človek so skúsenosťami a fungujúcim rozumom. Nie je to senilny dedko, ktorý potrebuje vodiť za ruku. On urobil a robí chybu, že ťa do toho zaťažuhuje, vymýšľa si ospravedlnenia s vami. Tak sa nečuduj, že ona má pocit, že im do vzťahu zasahuješ.
Osobne by som si posadila otca a jemu by som vysvetlila, že si ma urobiť poriadok vo svojom živote a sám sa rozhodnúť, aký život a s kým chce žiť.
Otec riešil tvoje vzťahy, keď si mala 20? Volal si na koberček tvojich priateľov.
Jej môžeš jedine slušne povedať, nech ani ona teba nezaťahuje do ich vzťahu, otvorene jej povedať, nech sa opýta otca, kde je pravda a prečo je v určitých oblastiach klame.
V globále je to však ich vzťah. Vzťah dvoch dospelých ľudí a oni si ho majú riešiť.

jana_eyre_2
2. sep 2023

Áno, keďže ťa do toho sama zatahuju obaja (otec ťa používa ako výhovorku a ona ťa vďaka tomu obviňuje) tak sa do toho starať úplne s kľúdnym svedomím môžeš.. musíš to utnut ty, lebo takto sa to bude stupňovať..

domkakvet
2. sep 2023

Rozpravat sa s nim o tom mozes, ale nie s nou a nech si v prvom rade ujasni, ci chce byt s nou alebo nie.

toskanka
2. sep 2023

Súhlasím s predošlou odpoveďou. Tvoj otec si musí ujasniť, či chce vzťah ukončiť alebo v nom pokračovať. Do ich vzťahu by som sa zamiešala len vtedy, keby sa to tvoj otec rozhodol ukončiť a táto žena by ho nenechala na pokoji. Vtedy by sme si povedali niečo zoči voči. Nabudúce, keď ti bude otec zas zúfalý volať, mu povedz, že toto už nemá význam, nech sa rozhodne, ako s týmto vzťahom naloží.