Otec si našiel milenku. Čo bude s mamou?

4. aug 2024

Otec si našiel milenku. Nastúpila k nim do prace taka cica mica, v obtiahnutych rifliach, s lopatkami, s urobenými kozami, chi chi cha cha a otec sa do nej buchol. Ako nejaký pubertiak. Už podal návrh na súd o rozvod kvôli nej. Mama síce nie je ideal dokonalej manželky, vrieska za každú somarinu a oduva sa každý štvrtý deň tiež pre somariny, ale fungovali spolu a ja som si myslela, ze spolu zostarnu. A bum. Otec mal najprv silné reči, asi výčitky svedomia, ze mame byt nechá. Ta jeho princezná mu dala urcite rozumy, lebo už zmenil nazor. Byt je jeho, ze mame dačo vyplatí a byt mu zostane. Nastáva problém. Co bude s mamou? Kam pôjde? Ma po 50-ke, robí na úrade, zarobí 800 eur, ak zaplatí 500 eur podnájom, skončila, bude vyberať kontajnery, aby prežila. Otca to nezaujíma, zaslepený je tou svojou milenkou, na staré kolená prišiel o rozum. Brat je v zahraničí, ma 3 deti, musí sa obracať, ja bývam 300km od rodičov, s priateľom v malom 2izbaku, sme radi, ze nám vyšla hypotéka. Nemám navyše peniaze, aby som jej pomohla, ani brat nemá. Co robiť? Riešili ste toto niekto? Sociálny byt jej neschvália, u nás ich schvaľujú len rodinám alebo matkám samozivitelkama a sú na to také poradovniky, ze na 10 rokov. Babka býva so svojou sestrou na dedine, na konci sveta, kde si mama v takom veku už prácu nenájde a babka by ju k sebe ani nevzala, hneď to povedala, ze mama ma ťažkú povahu, ťažko s nou vychádzať a ona nepotrebuje na staré kolená kríky a hádky. Co robiť? Mate nejaké nápady?

martinmmartin
4. aug 2024

Co to su lopatky? O nieco prichadzam?

milanemila
4. aug 2024

Rozvod nie je otazka par dni, tak nech si mama odklada co najviac penazi, ak plati nejake naklady na otcov byt, prestala by som. Chapem, ze ta jej situacia mrzi, ale mama si musi prioritne pomoct sama, ty jej mozes poradit, stat pri nej a byt jej oporou, ale ona mala cely zivot na to aby si vytvorila nejake uspory, myslela na starobu atd. Spominas, ze otec jej chce nieco vyplatit, aka je to suma, pokryje to vydavky na prenajom niecoho malickeho aspon na par rokov? Za cely zivot nic nenadobudla, nic nevlastni, nema aspon nejake uspory? 🤷🏼‍♀️ ak ju nechce k sebe vziat ani vlastna mama, tak to asi bude naozaj tazka povaha 🙈

1fifinka1
4. aug 2024

Jedine podnájom a uskromniť sa, pripadne menšiu brigádu, upratovanie a pod. Ale musí skrotnut, inak to nepôjde. Nikto s nou nebude chcieť robiť a tráviť čas. Nie je ani prvá, ani posledná. Zvládne to keď bude chcieť. Lebo aj opustiť sa môže. A v tom by ste jej mohli pomôcť vy, aby videla nejaké svetlo na konci tunela.

tiika
4. aug 2024

Tak existuje i vyživovacia povinnosť voci bývalému manželovi, no i voci rodičovi a dietatu. Aké sú podmienky to sa da zistiť.
A aj keď je to otcov byt, po toľkých rokoch spoločného bývania je dane, koľko jej ma zaplatiť. Čiže bez prostriedkov určite nezostane.
No a napokon je na tom podobne ako vela iných ľudí, ktorí pracujú a potrebujú si z toho nájsť a zaplatiť bývanie. Ak to dokážu oni, verím, že to nejako da i tvoja mama.

patus_2
4. aug 2024

Na začiatok možno zdieľane bývanie. Ak keď to bude náročné, ale lepšie ako na ulici. A časom uvidí, či si dokáže ušetriť dostatok peňazí aspoň na prenájom nejakej garzónky.

0silvia0
4. aug 2024

Mama si najde k praci este brigadu. Deti ma velke, okolo chlapa nebude musiet behat a varit, cize cas by mala mat. Cize podnajom a brigada, este ma minimalne 14 rokov do dochodku. Energie ma asi dost, ked je taka ukricana, inu cestu nevidim.

svetlonos
4. aug 2024

A ty by si mamu s jej povahou k sebe vzala? Možno konečne dospeje. To neurobila cica mica v obsiahnutých rifliach 🙉 Ty nosíš ake prosim ta?? Dnes len pubertaci nosia tie široké rozgajdane gate - široké.
Véd pri tvojom opise mamy to bola len otázka času. Ci otec nema právo na pokojný život? Aspom zažije otec po rokoch nehu a lásku, nie ubrucanu urazene ženskú.
Keďže ani vlastná mama ju nechce kolo povahe, tsk to jej chovanie zrejme nevzniklo možnou menopauzou, vtedy vie niektorým tiez kvalitné šibat.
Aj ty si uvedom, ze otec je svojpravny a keby mama bola iná, mohol by chcú micu stretat každý deň inú a nič.
A co mama? Robi na úrade, pokial je trošičku vládna, nech si nájde brigádu vmcez víkend. Nepisala si kde býva koli nájmom ale bez vyskakovať by sama z 300 eur co jej zvýši nemusela hladovať.
Ja to nepisem tu ze by som bola nechapava, tiez mi dávali v tehotenstvach hormony riadne zabrať a tým pádom aj celej rodine. Ale nebyt tehotna ale oproti na tak to riešim, zvlášť keď vy už ste z domu preč. Je to z veľkej casti jej chyba tiež.
Ty nemáš ako, brat ma co robiť, neboj mama si poradí.

svetlonos
4. aug 2024

@patus_2
a kto by s ňou dobrovolne dlhsie býval keď je taka ukricana?

mk1111111111
4. aug 2024

Prepac, pises, ze byva niekde mimo velkeho mesta, tak snad garsonka nebude 500eur? Nemusi hned do 3-izbaku. Ak je takej povahy, mala davnejsie mysliet na to, ze sa take moze stat, ze ostane sama. Byt je otcov-preco?

summer23456
4. aug 2024

@mk1111111111 tiež si myslím že jej stačí garzónka za nižši nájom, oblečenie nemusí kupovať často, na obedy môže chodiť za lístky alebo si variť doma, sama zas toľko nepreje. Z 800 eur žijú aj matky samozivitelky, takže jedna osoba to isto zvládne, len musí trošku sa snažiť a nie aj v tejto situácii sa rozkrikovat okolo seba. A možno jej to prospeje 😉 nemusí sa na nikoho iduvst keď bude žiť sama

kp7333
4. aug 2024

Zial, aj take veci sa stavaju, ze rozvod po 50-ke. Nie je to nic prijemne, treba sa k tomu postavit celom. V prvom rade, majetok nadobudnuty pocas manzelstva patri do BSM, cize ho vlastnia rovnym dielom. Byt nadobudol otec este pred manzelstvom? Pokial ho nezdedil, ani nenadobudol pred manzelstvom, ma mama narok na polovicu. Rovnako ma narok na polovicu hodnoty auta... atd.
Co sa tyka byvania, riesenim bude si prenajat mensi byt (jednoizbak/garsonka), tak aby utiahla najomne aj mesacnu reziu. Zo zaciatku, kym nebude vysporiadany majetok, jej vy deti mozete pomoct sa postavit na vlastne nohy. No do buducna sa bude musiet zariadit tak, aby to zvladla (aj neskor, ked bude na dochodku).

personality
4. aug 2024

Ešte si môže aj ona nájsť partnera. Keď zmení povahu. 😁

lentilka78
4. aug 2024

Vies, toto bola asi len otázka času kedy sa otec takto zariadi a ver mi ze za to nemôže nová kolegyňa ale predovšetkým tvoja mama. Nič v zlom ale kto chce žiť s uvrieskanou a zdutou ženou? Veľakrát ľudia roky držia a zvládajú správanie partnera a potom príde nejaký podnet a povedia si proste DOST
Aká je tá suma co jej otec vyplatí? Z toho by mohla čerpať pre začiatok a nájsť si co najlacnejší podnájom a nejakú brigádu, keďže robí na úrade, pracovnú dobu ma predpokladám dobrú, tak niečo po večeroch alebo cez víkend by zvládla, malé deti jej doma neplaču.

dominikamacakova
4. aug 2024

50 rokov, to sú mladí ľudia. Prečo by mali spolu zostarnúť? Teraz nech sa inak ozvú tie, ktoré zastávajú svadbu, že načo je vôbec dobrá??

h2
4. aug 2024

@dominikamacakova Nerozumiem poslednej vete tvojho príspevku.

dominikamacakova
4. aug 2024

@h2 že načo je dobrá svadba keď po rozvode ostane aj tak žena napoly bezdomovec

buberova
4. aug 2024

Nebude platiť 500€ ale možno 350-400 za maličký byt.. môže si ťahať nejakú stovečku keď bude potrebovať z peňazí ktoré jej otec vyplatí. A zase 1 človek toho až tak nezje a neminie

h2
4. aug 2024

@dominikamacakova Tak môže aspoň v prípade nutnosti žiadať o výživné na seba.

0silvia0
4. aug 2024

@dominikamacakova aky bezdomovec? Po rozvode sa ide na polovicu, pride majetkove vysporiadanie sa.

dominikamacakova
4. aug 2024

@0silvia0 tak evidentne nie keď autorka rieši z čoho zaplatí nájom

h2
4. aug 2024

@0silvia0 Ale byt je len otcov, tak ten mu zostane. Až ďalší majetok ide na polovicu.

0silvia0
4. aug 2024

@dominikamacakova ale to si jej mama mala riesit pocas manzelstva. A nie byvat v chlapovom byte a nestarat sa co raz so mnou bude ak sa nahodou rozvediem. To uz je jej chyba.

0silvia0
4. aug 2024

@h2 ja viem, pisem vseobecne na vseobecny povzdych o zbytocnosti svadby

dominikamacakova
4. aug 2024

@0silvia0 tak nepíš, že ide majetok napoly ...

h2
4. aug 2024

@0silvia0 Ty si písala všeobecne, ale @dominikamacakova konkrétne na túto ženu. Asi všetci vedia, že po rozvode ide spoločný majetok na polovicu, zatiaľ čo to, čo kto nadobudol pred manželstvom, mu zostáva.

0silvia0
4. aug 2024

@dominikamacakova pri bsm ide napoly. V tomto pripade, ked je majitelom bytu muz, ktory ziskal pred manzelstvom, tak je to jeho majetok. Ale to si mala riesit tato zena pocas manzelstva.

0silvia0
4. aug 2024

@h2 ok

mimikarol
4. aug 2024

Nevidela by som to s tým bývaním tak tragicky. Mame stačí garsónka, za tu 500€ platiť nebude. A keby hneď aj, neverím že jeden dospelý človek preje viac ako 300€ mesačne.

trema
4. aug 2024

Mama garsonka a nech si setri na dochodok, ty aj brat mozete tiez zacat setrit, ak nechcete, aby mama neskor zivorila z dochodku 400€..

muchotrafka298
4. aug 2024

Ak je mama taka, ako ju opisujes, zduta, skriekajuca a hasteriva zena, tak sa asi len tak rozvodom nezmeni. Ja sa necudujem, ze ked otec mal toto doma a dlhe roky, tak sa proste "zblaznil" do mladej baby a chce rozvod. Co je celkom odvazne, kedze vacsinou takyto chlapi maju milenku a doma sa tvaria ze nich.
Ja mam tiez v robote par takych kolegyn, mlade, ambiciozne, ktore sa velmi rady vesaju na zenatych kolegov. Len doteraz ziadneho neulovili, vacsinou si z nich robia srandu, maju ich ochocenych ako psikov. Lebo to su chlapi v strednom veku, doma zeny, deti, tak im imponuje zaujem mladej baby. Oni sa nechaju od nich poobchytkavat, hlavne na roznych firemnych akciach a potom z toho dievcata cerpaju nie male vyhody.
A co bude s mamou? To nie je tvoj problem primarne, toto si musi ona vyriesit sama po majetkovom vyrovnani. Pokial je byt vylucne iba otcov, tak jej z neho nemusi dat ani cent a ona odide s osobnymi vecami.