Neviem čo mám robiť. Kvôli poporodnej depresii má opustil manžel. Celé sme si to vysvetlili. Vrátil sa a opäť žijeme spolu. No môj otec s matkou ho za to nenávidia a nechcú k nám prísť, ak je doma aj on. A tiež nechcú, aby on prišiel k nim. Nechcem prísť o rodičov kvôli tomu, že chcem, aby môj syn vyrastal v kompletnej rodine. Viem, muž urobil obrovsku chybu, že odišiel a ublizil tým aj mne, ale uvedomujem si, že som niektore správania naozaj nevedela ovládať a on nevedel, že mám tento problém, pretože som o ňom nehovorila. Mali ste niekto niečo podobne? Čo mám robiť, ak nechcem prísť o rodinu ani o manžela?
Tvoji rodičia majú pravdu. Popôrodná depresia je choroba ak ťa manžel nechal s bábätkom samu v chorobe viac by som už s nim byť nechcela. ON ťa opustil v chorobe a ak sa idu dvaja vziať tak v šťastí aj v nešťastí chorobe aj v zdraví. Videl že si nie v pohode z pôrodu a ťa opustil taký chlap by mi nestal za nič a nechcela by som s ním byť. Tvoji rodičia majú pravdu. Môže prísť aj niečo horšie zľakne sa a ujde a čo s maličkým ostaneš sama lebo sa zľakol a odišiel. Pokiaľ TI nebol oporou v chorobe tak u mňa by šancu nedostal. U man zlyhal na celej čiare lebo nechať ženu s malým bábätkom a ujsť je podľa mňa zbabelec.
tak trochu chápem rodičov….muž namiesto toho aby stal pri tebe a snažil sa riešiť tvoj stav po pôrode, spýtať sa ta čo sa deje, hoci o p.depresii nevedel, ta nechal napospas aj s malým bábätkom…akože neviem čo je horšie od toho, keď je chlap schopný opustiť partnerku s maličkým bábätkom, to už keď je schopný urobiť tak od takeho naozaj nevies čo čakať…asi nemajú chuť sa pred nim pretvarovať že sa nič nestalo
@alickapusinka dobre zachoval sa ako zbabelec ale on predsa nevedel, ze ide o chorobu. Ak mu chce dat sancu ona, mali by sa rodicia pokusit to tolerovat. Ak bude zle a znova ju sklame- bude vediet co je zas a na com je.
@alickapusinka nevies citat? Ona pise,ze on o chorobe nevedel!!
@kristinka92 ale nevieme co robila ona. Moja ex svagrina po prvom porode mala tiez. Zistili sme neskor,ale vystrajala dost. Ja by som odisla tiez prec,svagor ale pri nej ostal.... Aj ked na par dni odisiel.
Či už to vedel alebo nie, ťuťu muťu s manželom byť nemusia, ale vydržať sa navzájom a nie podmieňovať, že nepôjdem tam,keď tam on bude, neprídem vtedy, keď tam on bude..keď to začne aj on robiť v rámci tvojich rodičov,že tam nebude chcieť chodiť ,lebo veď oni to isté robia..načo je to dobré.
Ja ako mama,zatnem zuby,pošomrem si doma s mužom,že sme není toho názoru ako naša dcéra,ale teda vrátili sa k sebe,skúšajú to,tak ich podporme.nie ešte prilievame 🔥.
@petulda333 predstav si že neviem čítať základ u mňa je že odišiel od chorej ženy muž a nie či sa vrátil. Jej rodičia sú stará škola a muž až také terno nebude že odíde od chorej ženy. To že sa vrátil je vec druha takže asi tak a nehúkaj na mňa láskavo z rite som ti nevypadla.
@zuzikak lenže jej rodiča sú stará škola oni to berú že ju opustil to že sa vrátil je síce pre ňu plus ale rodičia sú stará škola také niečo sa v očiach jej rodičov neodpúšťa.
@zuzikak vieš koľko žien nemá popôrodnú depresiu ani diagnostikovanu? Ani same o tom nevedia. Vdaka rodine a vnimavym partnerom sa idu liečiť. Takze ano, opustil ju v najhoršom.
Netlač na pílu a daj tomu čas. Stretávajte sa oddelene nejaký čas. Dieťa prelomí bariéry časom, ak sú obe strany normálne.
Pozri, v každej interakcii, aj tej partnerskej, je dôležitá komunikácia ... to všetko si spôsobila Ty ... tým, že si o tom manželovi, rodičom nepovedala ... nedivím sa ani Tvojmu mužovi za to, že odišiel (nie každý má mieru tolerancie, trpezlivosti nastavenú rovnako), ženy majú šiesty zmysel, vycítia, no muži nie, im treba na rovinu povedať, nedivím sa ani Tvojim rodičom, že ho skrz to nemajú radi ... len Ty ich môžeš dať dokopy ... a ako? ... tým, že povieš pravý dôvod, pre ktorý odišiel ... tu mnohé ženy píšu, že je hajzel, nechal Ťa v najhoršom atď. ... no ako si sa voči nemu správala? Kričala si, revala si, podceňovala si ho, fyzicky si ho napádala? ... na toto si odpovedz, proste skúste to dať dokopy ... možno proste nevedel reagovať, ja ho neobhajujem, mnohí muži sú hajzli, nezaslúžia si mať vlastné rodiny ... no vieš, ako sa hovorí, že "nemému dieťaťu ani vlastná mať nerozumie".
@alickapusinka ale nevedel,ze je chora!!!
Priklanam sa k nazoru tvojich rodicov. Dobre ty si vyvadzala … ale on mohol tiez pouzivat mozog a trochu sa zamysliet preco. Predpokladam,ze mas doma priemerne inteligentneho chlapa (oni su sice natvrdli od prirody), ktory by sa mohol zamysliet a nieco si precitat, vedia, ze Internet nie je len na pozeranie por a 🙈- ak by mal zaujem a nie zbalit sa a vypadnut. Mas dve moznosti … tvoj manzel je jednoduchsi alebo proste nemal zaujem a cakal, ze sa to samo utrasie nejakym smerom. Otazka … z tej depresie si sa dostala sama? Pomahali Ti v tom case rodicia? A on sa vrati ked uz sa vedia problemy pomenovat a riesit? Naozaj je vas vztah taky fajn ako predtym alebo si len prajem kompletnu rodinu? osobne pre mna by to bola konecna, nemozem doverovat cloveku, ktory ma opusti, ked ho najviac potrebujem. Nesuhlsim, ze si vsetko sposobila ty … cast ano, lebo si nic nepovedala ale cast je aj jeho nezaujem… sa vyparit ked ma doma vrestiace decko a “starej” preskocilo …
Vieš, rodiča sa na váš vzťah pozerajú s odstupom, vidia, i vďaka svojim skúsenostiam, i to čo ty nie. Preto sa im ťažšie odpúšťa tvojmu manželovi. Daj tomu čas. Tvoj manžel im snáď časom dokáže, že je manžel a otec, aký má byť.
Ty si odpustila, ale u rodičov si musí znovu tu dôveru vybudovať. Akože nech manžel teraz nečaká, ze sa slávne vráti a všetci ho budú zbožňovať. V prvom rade on sa musí naučiť pokore a uvedomiť si, akú veľkú chybu spravil. On povie, no nevedel som, stalo sa? Nie tak to nefunguje, to ze nevedel neznamená, že nemohol nájsť o tom informácie. Takže jediná cesta je, aby manžel oľutoval a snažil sa denno denne, časom ak budú vidieť snahu, tak mu odpustia.
Obaja ste urobili chybu ale manžel väčšiu, opustil manželku s novorodencom. Nech si akokoľvek vystrajala mali ste to riešiť a nie ťa nechať ešte viac trpieť. Koľko je to čo sa slávnostne vrátil? On čaká, že na to všetci zrazu zabudnú? Aspoň na čas by som sa podriadila rodičom, oni nevedia pochopiť ako si mu mohla odpustiť a nemusia spraviť to isté. Keď ich presvedčí, že je spoľahlivý možno sa to zlepší.
Tvoji rodičia majú pravdu. Neodpustiteľné, ukázal svoj charakter. Keby toto niekto urobí mojej dcére tiež by som už na neho pozerala celý život skrz prsty
asi tu nikto z vas nevie citat s porozumenim :D autorka sa nepyta, ze co si myslite o tom , ako sa jej muz zachoval, alebo ci jej rodicia maju pravdu :D ale co ma robir preto, aby nestratila ani rodicov ani manzela ...
mila autorka, asi tomu treba nechat nejaky ten cas ... porozpravaj sa aj s rodicmi, o tom, ako to vnimas ty, a uisti ich, ze si si vedoma toho co sa stalo, ale, chces zachranit rodinu a preto si mu dala este sancu na napravu .... daj im pocitit, ze si ich vazis, ze vies, ze ta chcu chranit, aby si netrpela, ale ze takto si sa rozhodla preto, aby si bola stastna, tak nech to akceptuju , a tiez daju muzovi este jednu sancu ... nemusia ho hned vystikat a vsetko mu odpustit, ale aspon akceptovat to, ze sa vratil ... a manzelovi vysvetlit, ze aj on im musi dat cas, a musi aj im bohuzial dokazat, ze si svoju chybu uvedomil, a chce to napravit
a rodicom sa to vysvetlit neda ? Presne tak ako si opisala. Ze si sa spravala nepredvidatelne a hrozne lebo si mala brutalne nastavene hormony, comu sa hovori poporodna depresia. A ze si pricinu zistila, s manzelom ste si to vysvetlili a je to ok. Ze sa chcete spolu cez to preniest a zit ako rodina koli malickemu. Ze tu momentalne nie je dovod nenavidiet ho, kedze si sam nevedel s tvojimi naladami poradit a ze by si bola rada, keby mu este dali sancu na dobre vztahy. Alebo aspon tolerovatelne. Skus rodicom vysvetlit, ze by si sa rada pokusila koli malickemu udrzat rodinu po kope a samozrejme, ze im rozumies lebo vidia, ze ti to ublizilo ale ked si sa ty nad to preniesla, nech ta skusia podporit aj v tomto. A este im povedz, ze si stastna, ze ich mas a vazis si to, ze maju o teba starosti. Asi len komunikaciou na obe strany sa pokusit vysvetlovat.