Ostali by ste s takým mužom?

20. okt 2024

Manžel nie je zlý človek, je dobrý kamarát, dobrým synom svojím rodičom, je dobrý otec, synovi sa venuje.
Pracuje, nefajčí nepije. Nikdy na mňa nekričal, nepovedal mi škaredo. Nepodvadza ma a viem že by to nikdy ani nespravil. Mám istotu u neho. Nevyčíta mi, koľko míňam na syna, ako ho vychovavam, čo a ako máme doma uložené, keď treba niečo opraviť, namontovať, vyniesť, poskladať, také tie veci zvláda šikovne. Kam ho pošlem tam pôjde.
No v podstate je to taký submisivny typ človeka. Je mu je veľa vecí vlastné jedno, čo a ako bude. Ako poviem tak bude. Neprotirečí. Prisposobuje sa.
Doma však neupratuje, perie si iba svoje pracovné veci, vyvesi a poskladá aj keď to niekedy trvá týždeň.
Nevarí, len na Vianoce.
Nič nikde neodloží na miesto, nerobí také tie logické vecí, skôr mi často hlava neberie to co urobí. Mám z neho pocit že je taký "jednoduchší", aj keď práveže v iných veciach aj v pracovných je veľmi šikovný a dôkladný a používa logické myslenie. Zabúda na moje meniny, narodeniny, sám od seba na neprekvapí, neurobí mi radosť len tak niečím. Neurobí mi sám od seba raňajky, kávu, nekúpi v obchode čokoládu ( možno tak 1-2x za 10rokov), proste čo mu nepoviem to sám neurobí.
Neobijme ma keď plačem, neuteší ma, keď ma nahnevá tým čo urobil/ neurobil tak nepríde sa ospravedlniť prosté čaká kým sa ja neprestanem hnevať. ani keď zabudol na moje sviatky som z neho nepocítila ľútosť. Žeby ho to naozaj mrzelo. Nedotyka sa ma len tak keď ideme okolo seba, ani večer na gauči.
Janviem že každý máme dobre aj zle vlastnosti ja mam tiež, ale mám pocit že tie veci vymenované na začiatku nestačia na spokojné manželstvo. Chýba tam viac pozornosti, lásky, tých prejavov voči druhému že cítite že mu na vás záleží. A ja sa stále utesujem tým mám byť vďačná za to že pracuje, že sa stará o syna, že ma nepodvadza ale stačí to?

brrunetkaa
20. okt 2024

Aj si mu to povedala, že čo ti chýba? A nič sa ani potom nezmenilo?

earlgrey
20. okt 2024

Záleži aký si človek. Ja napr. nie som veľmi kontaktná, tak mne by to vyhovovalo. Ja si nepotrpím na darčeky, prekvapenia, občas zabúdam na meniny a narodeniny napr. rodinných príslušníkov aj ja, ale u nás v rodine sa to nerieši. Takže pre mňa sú toto úplné maličkosti. Ale ak by som napr. prišla ja k nemu, s dotykom, objatím atd. a nevidela by som záujem z jeho strany, tak to by mi asi vadilo. Ale pokiaľ by ma objal, pritúlil, pobozkal, neriešila by som to. A ako som spomínala, záleži na ľuďoch, aké majú potreby a hlavne si to treba vykomunikovať 😉

egonsk
20. okt 2024

koli 20% chces zahodit 80% .... nuz, volba je na tebe, iba ty si zijes svoj zivot. Kopec zien by si oblizalo vsetkych 10 prstov, keby mali takeho chlapa .... ale ked teba to nenaplna, skaz si zivot, alebo vylepsi, je to len na tebe.

majlo1234
20. okt 2024

Vacsinu spominaneho ma aj moj muz. Mna rozculuje ten vecny bordel, ale uz len malokedy po nom upratujem, nahrniem mu to do pracovne a on sa nakoniec o to postara. Pripadne take hujoviny ako skrutky 2 mesiace na linke, rolla toaletaku…letia rovno do kosa. Narodeniny mi pripominam a poviem, co od neho xhcem. Kontakt si vyziada.
Proste su pre mna dolezitejsie veci, pre ktore by som a muzom neostala. Pokial jw tam stale laska a ucta z oboch stran, pre mna je to dovod snazit sa ostatne vyriesit

mane01
20. okt 2024

Moj otec je presne takyto. Mama si obcas z toho robi srandu, ked sme boli deti, sama si kupovala darceky na Vianoce, aby tam vobec nieco mala a aby nam to detom neprislo divne. Su spolu vela rokov a funguju v pohode, su stastni. Z mojho pohladu, mohla mama viac a lepsie komunikovat svoje potreby. Ona cakala, ze jemu dopne, ale jemu proste nedoplo. A ona bola prilis hrda povedat mu, co by jej urobilo radost. Tak mozno skus mu to vysvetlit, ze co by ta potesilo. Tak uplne po lopate, aj ked to nie je zrovna romanticke…

stanulienkat
20. okt 2024

Najprv som ti chcela napisat, ze bud rada, ze je nekonfliktny, zije pre rodinu. Po polke textu a ku koncu by som ho zabila.😁
Mas dalsie neposlusne a lenive dieta navyse.

maranta_leuconeura
20. okt 2024

Je problem mu povedat: zajtra mam narodeniny, velmi by ma potesila kytica/cokolada/tento kontretny darcek? Vyber si nieco z toho a prekvap ma. Ci neurobi to ani tak?

mojemenonikto
20. okt 2024

Ak sa stále ľúbite, tak prevezmi iniciatívu ty. Nečakaj, že ti bude vidieť do hlavy a dovtípi sa po čom túžiš. Možno budeš prekvapená, že možno on chcel to isté, len nevedel ako ti to dať najavo. Nedokáže ťa prekvapiť? Tak ho prekvap ty. Darčeky je aj tak lepšie dávať ako dostávať. Najmä ak sú vtipné a kreatívne. 😉

maranta_leuconeura
20. okt 2024

@majlo1234 tiez to niekedy tak riesim, ze mu polozim veci na stol, ked uz to mesiac nevie odpratat 😃 ale my si to robime navzajom, kedze obaja sme ,,bordelari"

maickamf
20. okt 2024

Uz mate syna, cize nejaky ten rocik ste spolu...to sa zmenilo casom alebo bol taky odjakziva?
Skusila si sa s nim o tom porozpravat, povedat mu, ze ti chyba objatie?
Urcite treba vo vztahu vela komunikovat. Myslim, ze toto nie je dovod na rozchod. Co by ine zeny za to dali, mat takeho chlapa a nie napr.alkoholika, nevernika, bez penazi a pod.
Mozno naplanovat spolocny vylet sami 2ja, uzit si romantiku, nastartovat vasen, lebo pri tych vsetkych povinnostiach v domacnosti a v praci casto clovek na to zabuda.
Drzim palce

mojemenonikto
20. okt 2024

A ešte doplním. Nevidím vám síce do kuchyne, ale domnievam sa, že mu už roky hovoríš čo má urobiť, čo má nakúpiť a tak. A keď niečo neurobí presne podľa toho ako si to predstavuješ, tak dostane vynadané. Je to tak? Tak sa nečuduj, že sa prepracoval do takejto pozície, kde sa cíti najbezpečnejšie. Urobí ako robot to, čo po ňom chceš a čo mu priamo povieš a ostatné nerieši. V podstate sa v podvedomí obáva, že keď urobí prekvapenie, tak dostane sprda. Kľúče k jeho zmene máš v rukách ty. Ak chceš, aby bolo vo vašom vzťahu viac romantiky, tak začni prvá a nechaj mu priestor. A nemusíš ho sprdnúť hneď za všetko, čo sa mu nepodarí urobiť tak ako si to predstavuješ.

autor
20. okt 2024

@brrunetkaa áno povedala stále to opakujem :(

earlgrey
20. okt 2024

@autorka
A nevníma ťa ako večne nespokojnú ženu?

zuzanka.zuzu
20. okt 2024

sex je aký?

martinkatinka
20. okt 2024

To bude tym, ze vsstko co ma urobit, mu povirs. A tak v podstate neurobi nic, co mu nepovies. Ak to takto mate od zaciatku, tak to proste aj tak bude... Ja by som bola napriklad s tym spokojna 😉

autor
20. okt 2024

@stanulienkat no ano takto mu to aj už veľa x poviem že mam doma pubertálne dieťa a nie dospelého muža lebo takto to vnímam

lucia13022023
20. okt 2024

Ja ta chápem. Ze chceš, aby si si nemusela povedať, že na narodky chceš kabelku. Chceš aby ti ju kúpil sam od seba. Áno máš doma dobrého muža, no aj tske tela. Kam ma dáš, tam som. Je to na tebe, ja by som komunikovala, snažila sa aby pochopil to co cítiš, ako to vnímaš atď.

stanulienkat
20. okt 2024

@mojemenonikto možno mu nenadáva, len on je absolútne pasívny. Jeden dospelý chlap, manžel, otec rodiny hádam vie čo má kedy urobiť a čo má nakúpiť. Vie, ze si ma po sebe odlozit, umyt, upratat...Mnoho chlapov je takých, že ich tak mater vychovava, obskakuje ich do 30-tky a potom štafetu prevezme manželka. Ešte teraz sa mi stane, že vidím v obchode nejakého 35-ročného blbečka s telefónom na uchu a pýta sa ženy do telefónu aké mlieko ma kúpiť, aku smotanu ..atd. Veď to je úplne nepoužiteľné do života. Normálny dospelý chlap má vedieť urobiť sám nákup, pozrieť do chladničky- vidí co chýba, co jedia, ovocie, zelenina, mäso, mliečne výrobky ....Nakupi a ide domov. Nie ako taký idiot sa vypytuje, že akú krabičku má čo a koľko toho má kúpiť.
Bohužiaľ poznám aj také páry, kde mu už nikdy nerobil raňajky ani desiatu dieťaťu, ani ho nikdy neodprevadil do škôlky, alebo do školy. Taki chlapi sú úplne zbytočný člen domácnosti.

huxy
20. okt 2024

@stanulienkat neposlušné, lenivé dieťa? Však spraví všetko čo mu autorka povie

Autorka, no puberťák určite nie je. Puberťáka by si doma nechcela. Nepočúval by ťa, nespravil nič čo povieš...a plno plno iného. I keď chápem, že si to asi nemyslela doslovne.

elli333
20. okt 2024

Mi to pripada tak, ze keby ti teraz nejaky chlap kupil cokoladu, objal ta a este pogratuloval k narodeninam tak po nom skocis ako pes po udenom lebo by ti pripadalo, ze je to idealny chlap. Problem je, ze nas mozog to vysklada trochu inak. Ty by si tomu chlapovi prisudila vsetky dobre vlastnosti tvojho muza, plus k tomu by mal aj to co tvoj muz nema. Ibaze takto to akosi nefunguje. Ake by bolo tvoje prekvapenie, ze mozno by si potom mala doma romantika co by ta na narodky prekvapil, objal, dal cokoladu, ale potom by si pekne sadol na gauc a ty by si sa mohla zodrat s nim by ani nehlo, alebo by ta mozno romanticky polutoval 😀. Proste nikto nieje dokonaly a zle vlastnosti tvojho muza podla mna urcite neznamenaju, ze mas vadny kus a treba menit 😀. Skor sa len porozpravajte, skus mu povedat co ti chyba.

stanulienkat
20. okt 2024

@huxy neposlušné a lenivé som myslela tým, že mu stále všetko treba hovoriť ako malému dieťaťu. Normálny chlap to musí vedieť sám od seba spraviť. Ja sa takto bavím s mojou pubertiačkou, stále dokola jej musím hovoriť čo má urobiť, inak je lenivá to spraviť sama od seba.

huxy
20. okt 2024

@stanulienkat autorka píše, že spraví, keď mu povie. To že pri ďalsej príležitosti mu znova povie, keď niečo treba, nevnímam ako neposlusnosť či lenivosť. To by bolo vtedy, keby musela opakovať niekoľkokrát pri jednej príležitosti. Tiež to poznám, mám doma pubertiačku.

autor
20. okt 2024

@mojemenonikto nemam sa čudovať? ale veď keď chcem aby aj on raz za čas navaril aby umyl ten riad ktorý mimochodom zašpiní tiež ako ja, keď ten záchod používa aj on a vidí že je osr...ý s prepáčením a neumyje ho tak on sa nemá prečo blokovať voči mne ako malé dieťa ale ma sa k tomu postaviť ako muž, a urobiť to predsa. Je to spoločná domácnosť, spoločný živoť a dieťa a nie len moja

autor
20. okt 2024

@maranta_leuconeura nie je to problém ja mu to aj pripomínam no aj tak zabudne

fajnova
20. okt 2024

Máš doma úplne obyčajného chlapa. Ale tak keď ti srdce piští po romantickom princovi na bielom koni, tak smelo do toho. je to síce podľa mňa strašná blbosť, ale tak ľudia sa v dnešnej dobe rozvádzajú aj kvôli menším sprostostiam. Len perlička. Mám kamarátku, ktorá mala presne toho vysneneho princa. Stále tututunununu, kvetinky, darčeky, zaľúbené správy. Priznám sa, že mi bolo trochu ľúto, že to toho môjho neandertálca nenapadne. A vieš čo? Vyplávalo na povrch, že ju už riadne dlho podvádza kade tade. Tak hľadaj dievča ideálneho chlapa.

minenkak
20. okt 2024

Mne je tých chlapov niekedy tak ľúto,ja mať toto všetko v hlave,čo od neho chceš,tak tam nemám nič iné.Ved každý je iný a čakať od iných to čo ja chcem a ako si predstavujem,je úplný nezmysel

autor
20. okt 2024

@fajnova nepotrebujem princa, ale chcem veľa ak chcem od neho dotyky? len tak objať, dať pusu, pozornosť?

sasa1310
20. okt 2024

tak príď k nemu ty a objím ho. Ja keď potrebujem objatie, nečakám jak kura na sopel a idem za ním a objímem ho a sme obaja spokojní.

kleopatra114
20. okt 2024

Podľa mna to s ním nie je márne. Tiež si radšej kupujem veci sama podľa svojho vkusu a vsetci to vedia, tak mi radšej nikto darcek nekupuje a som za to vdacna . Tiež sa muza pýtam , keď idem do obchodu a niečo odo mna chce , akú to ma krabičku , nech nekúpim blbost . Tiež nie som mojkaci typ a nemam extra rada objatia a som rada , ze mi to nikto nezazlieva . Jednoducho , skúste nájsť kompromis - toto by pre mna vôbec nebol dôvod na rozchod .

fajnova
20. okt 2024

Tak nenapadne ho to, absolútne neromanticky jedinec. Ja napríklad som taká istá 😁 slahlo by ma, keby mi muž vyčítal to, čo ty svojmu.