Osamelosť, frustrácia a únava vo vzťahu

20. okt 2024

Ahojte, prisla som si po radu. S manzelom sme spolu 8 rokov, mame rocne dietatko. A ja sa citim velmi zle. Odkedy sa narodilo male je to pre mna velmi tazke. Manzel velmi vela pracuje a ked aj nepracuje tak je casto mimo domu, bud chodi cvicit, alebo sa stretnut s kamaratmi, zucastnuje sa projektov roznych a pod. Moj zivot je len dieta a domacnost. Je to pre mna tazke kvoli tomu, ze predtym ako som sa stala mamou, som bola velmi aktivna, spolocenska, aj moja praca si vyzadovala spolupracu s ludmi, kazdy den som vkuse nieco riesila, robila a bavilo ma to. Teraz sa citim utlmene. Aj ked moje babatko milujem a som vdacna ze som mama. Zo zaciatku som to brala v pohode ze muz je s nami malo, vsak je v praci alebo riesi nieco dolezite, sportuje, nejde o to ze by sa vyvaloval na gauci a kaslal na nas alebo sa opijal niekde. Ale uz na mna ta samota dolahla. Aj ked je doma snazi sa pomoct a byt s nasim dietatom, ale je unaveny citim to na nom. Na nas sa mu uz nezvysi tak vela energie. Frustruje ma aj to, ze on ked potrebuje ist niekam napriklad s kamaratmi a pod. tak skoro hocikedy moze nic mu v tom nebrani. Ja casto aj ked si nieco naplanujem s kamaratkami mesiace vopred tak to musim zrusit.. Som
nestastna. Hovorila som mu o tom, on problem nevidi. Ja uz mam pocit ze casom bude zo mna len tien..

apolka77
20. okt 2024

Daj mu toto prečítať.
Je sebec.
Keď už si založil rodinu snáď žena a dieťa by malo mať prednosť pred kamarátmi.

colsami
20. okt 2024

Ahoj, cize ked si mu povedala ze su mu prednejsi kamarati, projekty a cvicenie nez Ty s malou, a ze tieto aktivity su na ukor vasho spolocneho casu - povedal ze v tom nevidi problem? Povedala si mu to uplne takto jasne? Lebo ak je normalny, tak nad tym aspon porozmysla, co je na tom pravdy. Uz to ze "velmi vela pracuje" byva za cenu penazi na ukor casu s rodinou, nieeste ostatne veci co pises.

Drzim palce nech to vykomunikujete, rocne dieta je dostatocne velke na to, aby si uz nebola obmedzena na "sedenie doma".

majlo1234
21. okt 2024

Casto to tak byva, uplne ta chapem, mam podobne pocity, hlavne teda krivdy za to, ze moj muz si nechava vsetko-pracu, konicky, strernutia bez toho, aby musel cokolvek dopredu riesit, zatial co ja si musim pytat “povolenie”, vopred planovat. Neviem ci sa to da zmenit, aby sme niekedy boli naozaj 50 na 50 na vsetko. Ale urcite si narokuj na cas aj pre seba a svoje konicky, ako aj spolocny rodinny cas. On si musi uvedomit, ze aj ty mas potreby sebarealizacie a tiez, ze rodine treba investovat cas

ivangeline
21. okt 2024

Veľa x je to len ten pocit. Tvoj. Ja som ho tiež mala a paradoxne, s 5 deťmi, to prešlo. Mám čas aj na kamošky, aj na doučovanie, aj sa snažím zacvičiť si a byt chvíľu sama… Nezabudaj zapájať partnera. Dieťa už ma rok. Vydrží pár hodín bez teba. 🙂