Ahojte dievčatá, na konci novembra som potratila po umelom oplodnení, manžel ma zlý spermiogram.. Veľmi chcel dieta… ja som sa do umelého az tak hrnúť nechcela, ja som úplne zdravá, ale kvôli nemu som to urobila. V deň keď som potratila, uz som bola v 13. tt som mu isla do telefónu. Dozvedela som sa, že keď som bola na ultrazvuku počas tehotenstva, bol s kolegyňou vonku venčiť psov, mne povedal, že bol behať. Písal jej, že ma kučeravé myšlienky. Teraz to ľutuje, sype si popol na hlavu, robí co mi na očiach vidí. Vedeli by ste to odpustiť a fungovať ďalej ? Riešiť deti a život ?
nie
Nie
Nie... By som mu dala kučeravé myšlienky.... Aj keď by nič s ňou nemal, klamal a tým to celé zacina
Podstupovať toto všetko pre niekoho kto sa obzerá po iných? Odpoveď poznáš
Nikto tu nepozna tvojho muza tak ako ty, ty musis vediet ci to mysli uprimne tu lutost a ci sa tym naozaj trapi. A potom je tu otazka ci dokazes este odpustit a verit, ale to si vsetko musis vyriesit sama so sebou. Kazdopadne dieta by som v dohladnej dobe neriesila ani nahodou. Nechaj si cas nez sa to utrasie, az pominie ten sok a hnev tak sa ti ujasnia myslienky.
naco si chces trapit telo umelymi pokusmi o dieta,ked ho mozes mat prirodzenou cestou s niekym,kto si ta bude vazit a nebude ked si tehotna (!!!) mat pletky s inymi...lebo si nasla len jeden dokaz,o kuceravych myslienkach..ktovie co si neobjavila...lutujem,viem,tazke rozhodnutie pre teba,ked si k tomu muzovi citovo zainteresovana na rozdiel od nas-ale zdravy rozum hovori-neostavaj....lebo ked budes chora alebo zas tehotna a on povie ze ide behat alebo sa dlhsie zdrzi v praci-tvoje podvedomie ta zacne nicit myslienkami,ze co ked je s inou...
ja som dosť promanželská a za zachovanie manželstva ale tu by som odišla . Nie sú tam deti , manžel sa až tak nerozhodol pre vernosť, nezostala by som .
Súhlasím s názorom vyššie. Ak v manželstve nie sú deti, odišla by som. Ja by som len ťažko zabránila myšlienkam, že by som mohla mať detičky s iným zdravým mužom - samozrejme pri vedomí že tam je nevera.
No a tu vidíme jasný príklad toho, že keď sa obetujes pre nieko druhého stále to neznamena že ti nemôže osrat hlavu.
Smutné ale bohužiaľ.
Ty si nemusela ale urobila si to aby si mu porodila dieťa. A on hneď pri prvej príležitosti ťa proste klamal a vypisoval blbosti druhej.
Asi to tak má byť. Asi mať dieťa spolu nemáte a nemáte byť spolu. Život ti to dal jasne najavo
@bajka16 Presne tak. Ale ani keby neslo o umele oplodnenie, aj bezne tehotenstvo je pre zenu velkym obetovanim. Je to 9 mesiacov absolutneho diskomfortu (od rannych nevolnosti po opuchy, krcove zily, palenie zahy, unik moci, zlata zila, strie, kila navyse, prsia zvednute), hrozi mnoho zdravotnych kompikacii o samotnom porode ani nehovorim, potom 2 roky dojcenia...a ked sa rozvadzas, tak je tu rovnopravnost pre muzov 🙂 Nech mu ta kolegyna porodi kucerave dietatko, ked ma s nou kucerave myslienky 😀
Tu by som odchod zvazila tiez ako moznost. Nijak extra by som si neznasilnovala pocity, ze treba odpustit.
Rozhadzat si telo kvoli nemu. Mozno si znicit jednoduchu moznost v buducnosti otehotniet, uz mat tiez potom problemy aj so zdravym muzom…
A on co z vdaky za tuto snahu, ustretovost, toleranciu a riskovanie (ktore ty nepotrebujes, ale z lasky to urobis) dava? Neveru?
Moze si popol sypat, silne by som zvazila, ci on stoji za toto. Lebo to nie je len tak.
A bolo by mi jedno, ze len mozno sa citi ako muz menejcenny (ked ma problem splodit dieta) a potreboval si dokazovat, aky je aj napriek vsetkemu stale ziadany na vztahovom trhu.
Navyse, ked to urobil v case, ked vlastne tam mal byt s tebou, kedze uz mal cas si ist vtedy “zabehat”.
Musel by sa strasne snazit aspon rok v kuse bez prestavky, nez by som vobec kyvla na druhy pokus. A nez by som mala pocit, ze sa poucil z toho, ako velmi si myslel, ze to ma krasne pod kontrolou, dobre prespekulovane, nikto mu na nic nepride, dokonale klame vsetkych telom ako agent 007, a potom dostal po nose a pristal naspat v realite.
@dadis samozrejme že je to jedno. Ale je to o to horšie že kvôli nemu je schopná podstúpiť niečo čo nemusí. Ona je zdravá on nie. A ani to si takýto hňup nedokáže vážiť.
Hnusný sebec. Teraz by som ho akurát tak kopla do riti a dieťa by som porodila chlapovi ktorý si to aj bude vážiť, a aj je zdravý.
Jasne, chcela som pohľad iných žien na takúto situáciu, aj keď s ňou vraj nič nemal. Ale uz iba klamstvo a rande poza chrbát je pre mna niečo ako nevera. Hlavne v case keď som bola najviac zraniteľná. Výhovorka bola, že si potreboval zdvihnúť ego. Mne to celkom zničilo psychiku a neviem sa úplne pozbierať a ani neviem co urobiť, ci si ešte zaslúži šancu, ci nie 🤨
Ja som uz alergicka na chlapov s tak primitivnymi ospravedlneniami. Nech si teda zvysuje ego, ale bez teba-aspon ja by som mu sancu nedavala. V prvom rade ta oklamal a v mysli uz aj tak podviedol (ked mal kucerave myslienky).
Ved ostan, ak to tak citis ty. My ti povieme "nie", lebo mame objektivnejsi pohlad na to a my k nemu neprechovavame city. Myslim si, ze vzdy je jednoduchsie sa vratit z kratsej cesty. Ano, nebola to nevera v pravom zmysle slova. Ale klamal. A osobne neverim, ze ak by to "vyslo", tak by sa dokazal udrzat a nepodviest ta. Riskoval vas vztah v tvojom najzranitelnejsom obdobi zivota.
S takym clovekom by som uz do postele nevliezla nikdy v zivote aj ked je neskodny (vies ako to myslim). A ano, bola to nevera na mentalnej urovni. A urcite by to dalej pokracovalo..mozno aj pokracuje. Neexistuje ziadne ospravedlnenie tohto cinu. Ziadne.
A co navrhuje on okrem sypania si popola na hlavu?
A ked budes tehotna, s velkym bruchom, po porode, bez sexu, rozhadzane hormony... Ako sa on udrzi, ked uz teraz sa obzera po inych. Teraz, ked sa mate tesit na dietatko. Toto by som ukoncila...
A ktovie čo všetko si ešte neobjavila...a odkedy spolu paktujú....Neverila by som mu,že s ňou nič nemal.Každý jeden chlap bude zatlkať...ked v tom najzranitelnejšom období ti toto urobil ako sorry je to chlap bez charakteru,citu a záletník tým záletníkom ostane len si bude dávať väčší pozor.Takých nájdeš na každom rohu...radím rozchod,kedže takýto podraz ti urobil vlastne na začiatku vzťahu čo na iné by nemal ani pomyslieť.Prišli by iné situácie,tehotenstvo deti a tento typ muža by ta len podvádzal.Ty sa mu obetuješ a on naháňa ženské.Chlap nevhodný do vzťahu.
@janewithane Tak uz sa nevratil do práce, robí z domu, sľúbil, že nebude chodiť na žiadne team buildingy, žiadne akcie, kde sa ostáva na noc…. vlastne nechodí nikde, sedi stále doma, ja som doma aktuálne tiež.. že mi dokáže, že sa mu da veriť a že to bol skrat … zľakol sa zodpovednosti, chcel si dokázať, že ho ešte niekto okrem mna môže chcieť 🤦🏻♀️
A čo keď zas príde ťažšie obdobie, zodpovednosť tak si zas bude.musiet boostovat ego? Bez terapie by som do toho nešla..
Neda sa jednoznacne odpovedat. Ty musis vediet,aky ste mali vztah,co ste v poslednej dobe prezivali,aka si bola manzelka,aky bol on manzel. Z akeho dovodu si mu isla do mobilu? Do cudzieho mobilu sa nechodi bezdovodne pokial nie si stihacka. Kvoli jednemu posmyknutiu by som nerobila razne kroky,ale vsetko zalezi,ci sa oplati zapracovat na vztahu alebo to nie je az taky vztah,na ktorom sa oplati pracovat. A najdolezitejsie je,nie ci by sme my vedeli odpustit,ale ci si ty schopna zabudnut. 90% zien ti napise okamzity rozchod,ale ani jedna z nich by sa nerozisla a min.polovica z tych zien by bola prekvapena zo svojich muzov,keby zacali snorit. Neriad sa radami inych,ale podla seba.
To nie je riesenie. Ludia by mali chodit medzi ludi absolvovat a vediet odolat nastraham. Takisto stretavam krasny,zaujimavych muzov a nie je problem uzit si s nimi,ale nechcem. Moze byt na teambuildingu aj niekolko prilezitosti ani jednu nevyuzijem. Tym nechcem porovnavat so sebou,ale chcem poukazat,ze by sa tvoj muz mal zamerat na stav mysle. Vsugerovat si,ze nechcem podviest,nestoji mi to za to a takto sa naucit vystrihat pred nastrahami. Ja ked vidim na akciach chlapov,ktori su cely rok doma zavreti pri zenach a vypustia ich raz za rok von,nechci vidiet,co stvaraju a na druhy den ich zase vidis poslusnych pri zenickach. Toto nie je riesenie,aby nikam nechodil.
ries deti a zivot, s partnerom ktoremu veris a je toho hodny
@marca12 Hej presne aj to som zabudla dodať, že som asi príliš hlúpa, pretože som mu odovzdala cely život, presťahovala sa za ním do iného mesta, neflakala sa a tolerovala to, že on ma rad spoločensky život s kamošmi, firemne akcie a podobne. Áno takýchto chlapov som videla na akciách aj ja, robím cely život s ľudmi a presne viem o com hovoris… a nemala by som problém si nabaliť chlapa a užiť si… ale jednoducho nechcem a ani nepomyslim na iného chlapa… co sa týka mobilu, tak nemala by som mu chodiť do mobilu , som si plne vedomá toho ..úplne na začiatku pred 6 rokmi sme uz niečo take mini prežili z jeho strany a v poslednom case chodil aj na wc s telefónom, okrem toho reagoval dosť divne na to, že som potratila, tak som si povedala počas tej bezsennej noci, že sa pozriem… a po šoku, ktorý som zažila prišiel druhý šok… len tomu nerozumiem, pretože nikdy nebol ani náznak toho, ze vo vzťahu nie je spokojný.. podľa reči kolegov, je kolegynka tak trosku radodajka a nič zle na takých veciach nevidi 🙄
Po precitani tohto komentaru si myslim,ze kaslat na taky vztah. Nestalo sa to prvy krat a zarazilo ma,ze reagoval divne na potrat. Fuuu pripada mi ako notoricky suknickar. Ja dokazem pochopit neveru,ak je vztah zly a nefunguje,ale v dobrom vztahu,ak niekto len tak podvadza,to neuznavam. Najskor sa maju veci riesit doma,povedat,s cim som nespokojny a snazit sa o napravu.
Znie to veru tak ze nie je dostatočne zrelý.. nevie sa ti otvoriť, riešiť veci..lebo v živote sa vám môže ešte prihodiť všeličo.. tiež si myslím, že nie je riešenie že bude zavretý doma. Ak je extrovert začne byť po čase totálne frustrovaný nešťastný...
Tak to je veľmi smutné,že na akciach kde sú aj ženy sa nevie tvoj muž ovládať.Ešte prídu situácie,že pôjde niekde,ty budeš po pôrode a budeš stále ako na trňoch,či náhodou zase nepodlahne kedže sa nevie ovládať....pripada mi taký malý casanova.Nestalo sa to prvýkrát...Na tom nič nieje ,že by šiel na firemné akcie,aj druhí chodia,no mne by vadilo,že ked sa niekde objaví žena ,že mu už nemôžeš veriť....A to ,že nikde nepôjde je otázka času,toto nieje riešenie,bude ako utrhnutý z retaze až sa raz niekde dostane von....ak je on človek spoločenský,má rad akcie ako píšeš,je len otázkou času dokedy vydrží doma sedieť...teraz sa bude kajať,no porozmýšlaj dobre,či chceš takýto život s človekom ktorému sa už neda dôverovať...
@marca12 hej na začiatku keď začal so mnou, mal rozpracovanú aj jednu zadanú pipinu, ale to som si povedala, že dobre, začiatok, ešte ma nemal asi tak rad, ale teraz si vravím, že som mala utekať, lebo uz aj to ukazuje aké hodnoty ma človek, keď rieši zadanú. Na potrat povedal, že keď nemôžeme mat my spolu dieta, teda, že nemôže mat on, mala by som mat aspoň ja s niekym… akože na jednej strane šľachetne.. ale na druhej.. wtf… v deň kedy sa mi zosypal svet a potrebujem oporu som takú reakciu nečakala…clovek ani nevie koho ma doma kokos..
Nie. Neostala by som.