Opäť vzťah na diaľku

24. júl 2024

Ahojte,

Prišla som si po radu čo by ste v mojom prípadne robili. Na začiatku sme mali pól rok vzťah, tak že sme žili v jednom meste. Potom na 2 roky na diaľku s tým že sme sa videli 1-2 vikendy v mesiaci. Už vtedy som povedala že to takto nemôže fungovať, tak sa vtedy ešte priateľ stiahol naspäť a žili sme spolu v jednom meste, takto fungujeme 4 roky. Medzi tým zásnuby, svadba a kúpenie vlastnej nehnuteľnosti, kde sme začali spolu bývať. Predtým sme bývali spolu tiež v podnájme. A opäť sa má zopakovat vzťah na diaľku len s tým že 2 týždne tu a 2 tam naprilad. Deti nemáme ale by sme chceli, riešime ivf. Ja som v tomto meste sama, rodinu mám 300km odomna. Neviem si to ani predstaviť, že opäť to má byt na diaľku. Do toho keby dieťa prišlo, že by som ti ostala sama.. finančne to nepotrebujeme, vedeli by sme v pohode fungovať aj z 2 slovenských platov.

lindous
24. júl 2024

Ty na miesto viazaná až tak asi nie si, keď píšeš, že si tam sama... ty si spoločný odchod do zahraničia predstaviť nevieš, nešla by si aj ty??

autor
24. júl 2024

@lindous jedine sme viazaní na tu nehnuteľnosť. Niekoľko rokov sme na to čakali kým sa dostavia, skolauduje a bývame tu pól rok… ale neviem si predstaviť bývať vôbec v zahraničí, jazykovo hlavne. Ten jazyk v tej krajine neovládam a anglicky viem ale nie tak že by to mal byt moj hlavný dorozumievací jazyk.

veklipo
24. júl 2024

Ja som bola na tom podobne. Dokonca aj s tým IVF. Tiež som ďaleko od rodiny. A zivot to uplne domiesal. Brala som manželovu prácu tak, ze uvidíme, čo ďalej. Keď som otehotnela, manžel dal výpoveď v zahraničí a vrátil sa. Tak to chcel, hoci išiel na Slovensku do horšieho.. Keby to neurobil, išla by som za ním. Nerieš to teraz. Keď príde čas, spraví sa to.

autor
24. júl 2024

@veklipo ja by som s tým nemala možno problém krby som na materskej tak si to viem predstaviť, keby proste nerobím tak vlastne mi je jedno či som doma alebo tam. Len led proste pracujem tak je to pre mna nepredstaviteľne, keďže ten jazyk neviem. Nečakala slm že táto situácia vôbec pride.. nechcem ho obmedzovat ale zároveň nechcem byt na všetko sama, už som to raz zažila a to sme nemali ešte spoločnú domácnosť.. teraz si to neviem predstaviť.

patricia255
28. júl 2024

Vyhováraš sa tu na nejakú nehnuteľnosť... Je to aj jeho nehnuteľnosť a jemu nevadí odísť. Ak ho ľúbiš choď s ním. Nauč sa jazyk a nájdi si prácu tam. 2 týždne preč, 2 týždne budete doma v tom dome. Očividne byť sama vo vytúženom dome je dôležitejšie ako byť s priateľom... A jemu očividne vôbec neprekáža ísť od teba preč aj keď tebe to vadí... Hlavne to povedz priateľovi - ako to cítiš

autor
29. júl 2024

@patricia255 nevyhováram sa na nehnuteľnosť ale je to jeden z dôvodov prečo nie. A keď ani on sa tam nechce presťahovať? Stále chce mat byvanie tu. Tak to nie je len o mne …