Oneskorené emócie

5. okt 2024

Ahojte.
Stáva sa vám niekedy, že prežívate nejakú možno náročnejšiu situáciu, kde by bolo pochopiteľné, že budete mať nejaké emócie.. ale oni neprídu v "očakávanom" čase, ale až tak neskôr?

Napríklad, od utorka som v novej práci, okrem utorka rána som bola v úplnej pohodičke, žiaden stres a panika (a to som typ, ktorý vie spraviť všetky katastrofické scenáre a problém na každé riešenie) až mi to bolo čudné, že to nejak podozrivo hrdinsky a s pokojom zvládam a dnes to celé prepuklo.. úplne mnou zmietali všetky emócie, nevysvetliteľné, nerozumné ale silné a nechápala som čo sa deje, nechcela som ich mať ale nevedela som ich zastaviť..

Môže to byť nejaká oneskorená reakcia na zmenu? Že som v práci podvedome vedela že musím byť silná a zvládnuť to, a keď som už bola v pokoji doma tak to všetko vytrisklo? Nič mi nedáva zmysel :( ale takáto nechcem byť.

Celkom mi pomôže vedieť či sa to stáva ešte niekomu takto alebo som jediná čudná :( ďakujem.

viestta
5. okt 2024

Ja bezne emocie uvolnim dlho po stresovej situacii, v stresovej situacii idem na autopilota

moonlight1210
5. okt 2024

Ano, moze byt.
Ako ked sa stane nehoda, ty zachovas rozvahu a pokoj, pomozes, ukludnis, vsetko vybavis.
A potom, ked uz je dobre, tak sa zosypes.

Myslim vsak, ze to nebudes mavat. Ze to bolo len teraz. Ked uz vies, co praca obnasa a vyzaduje, uz ta to nebude tak stresovat.

mira0611
5. okt 2024

Fu, je dobre vediet, ze nie som na tomto svete sama!

autor
5. okt 2024

Ďakujem pekne za vaše reakcie, celkom to má logiku čo píšete 🙂

cina1
5. okt 2024

co by som ja dala za to, keby niektore, hlavne negativne emocie, prisli neskor...ale pracujem na tom 🙂

larrylurex
5. okt 2024

Podľa mňa je to normálne. Ja som tento rok končila VŠ, mala som sústavne stresy mesiace pred obhajobou aj v deň obhajoby a keď som mala po všetkom, akoby som si to ani neuvedomila, žiadne emócie a na druhý deň ma dokonca premkla neskutočná úzkosť, zle mi zostalo, akoby som mala nejakú post-traumu 😀 ani som sa nevedela tešiť, že som skončila 6 ročnú školu. Celé som si to uvedomila až po pár dňoch a až vtedy som začala mať pokoj "na duši"..

evansova
10. okt 2024

Veru ano, zazila som to na statniciach. Navonok aj vnutri uplny pokoj, vsetko som zvládla, aj naozaj otazky na telo. A ked som skončila, vysla som na chodbu, vladala som spravit dva kroky a potom som hodnu chvíľu stala, chrbtom opretá o stenu a neschopna spravit krok. Hybali sa len slzy co mi tiekli z oci, hoci som spravila za jedna.