Ahojte, spoznala som muža, s ktorým sme si veľmi sadli. On má dieťa z predošlého vzťahu, to ako problém nevidím.
Kto to máte podobne, aký je život v takomto vzťahu čo sa týka vekového rozdielu?
A co od vaseho vztahu cakas? On ma odzite a ty pred sebou.
Za mna jeto velky vekovy rozdiel + dieta
@diana7299 Mne osobne by taky velky vekovy rozdiel vadil. Hlavne preto, ze je uplne ine zakladat si rodinu s podobnym rocnikom, ako so zrelym chlapom, ktory to uz vlastne ma za sebou...
V 25tke by mi to nevadilo,stale je to mlady chlap, no o takych 15rokov a cim viac,moze byt vekovy rozdiel uz problem
Aky vztah si urobite, taky ho budete mat. Kolegyna si vzala o 25 rokov starsieho, rozvedeneho s detmi. Mali spolu dceru a zili spolu pekny dlhy zivot. Aj ked on jej sluboval, ze bude mlada vdova 🙂 Vsetko je to o dvoch ludoch a o ich nastaveniach. Krachuju vztahy bez vekoveho rozdielu, krachuju aj s velkym rozdielom. A naopak. Nikto ti dopredu nepovie, ci ten vztah vydrzi. Vsade je nieco.
tak si dost mlada, mne osobne by to nevadilo, ale tebe by to mohlo casom zacat vadit. je to dost velky rozdiel, ktory mozes neskor vo vztahu pocitit. ak si ale velmi rozumiete, je asi jedno, co ti na to povedia ini, ak to ty tak citis, nevahala by som. 🙂
moja sestra má muža o 15 rokov staršieho, kým boli mladší tak OK, ale teraz má ona skoro 50 a on 65 a už sa mu nič nechce, len sa zavrie doma, tak si to treba dobre zvážiť
medzi mnou a mojich chlapom je 7rokov a je to vela, kamoska mala 20r rozdiel a katastrofa.. ano.. ked mala 25nevadilo to, jej to imponovalo, zabezpeceny muz, skuseny, zbehly... no lenze s vekom ten rozdiel je citlenejsi.. taky 50tnik a 35rocna mlada zena je rozdiel. A co takto 60tnik a 45rocna? 🙂 nic.. a co takto ist na pohrem ako 50tnicka. Podla mna, ok, vyskusat, uzit si, ale dobre si vsetko premysliet = a dlhodobo to nikomu v mojom okoli s vekovym rozdielom neklapalo. Ten starsi je usedenejsi doma, aleboma svoje zaujmy, od kamosa zdrhla teraz uz 3tia deva, stale si myslel, ze bude mat doma mlade zabky... tam ma dieta s tretou = nestacil jej, chcela sa zabavat, uzivat si, dalsie dieta chcela, mlada 30tnicka. napady mala ako 30tnicka, proste nic nezvycajne = on bol na nu stary, uz nejake zdravotne veci, tam krize, tam krcova zila, menej sexu ako by ona chcela :DDD kamoska, ktoru som spominala na zaciatku, manzela uz pochovala, dceru maju 13r (spolu boli cca 20r, cize dost), z toho v podstate on cely cas bol doma, robil dcere "stareho otca", varil, upratoavl a ona chodila do prace, na vylety, doma lahla na lehatko, povenovala sa dcere. proste nebol to vyrovnany vztah v ziadnom smere...
Fakt.. treba si to premysliet. Pre mna napr. stale 35-45r chlapi su napritazlivejsi a to som si myslela ako 20tka a myslim si to aj teraz v 40tke :DDD lenze jedna vec je to obdivovat, a fungovat s nimi, a druha je prisposobit sa potom ich "zivotnemu stylu"
Inak je tu takychto tem xy, tak si mozes precitat, lebo tato otazka sa tu neustale opakuje dookola. Jednotny nazor samozrejme nenajdes.
Ja by som sa na vek nepozerala. Mala som dvoch výrazne starších partnerov a každý bol iný - jeden totálny domased, pohodlný, nechal sa obskakovať. Druhý bol aktívny, veľa cestoval, športoval, chodili sme na hory.. Záleží, čo čakáš od vzťahu a aký životný štýl daný človek má a vyznáva. Chapem, že rokmi sa všetko môže zmeniť. Ale z vlastnej skúsenosti viem, že nie každý starší chlap je automaticky nudný, zavretý doma a nastavený proti deťom.
Ty budeš mať 35-40 a budeš na vrchole síl...on bude mať 50-55 a už bude chcieť svoj pokoj. Mám v okolí dosť takých párov a ženy robia hodne kompromisov, prípadne si žijú freestyle bez partnera s nami a on ich doma čaká.
@7lenka11 ale kazdy jeden starne a starne vyrazne rychlejsie ako zena, kotre v 50tke bude aktivnejsia ako on v 65.. atraktivnejsia, fungujuca.. a on uz pomaly (ak nie) na dochodku.
Ale teda to uz velmi predbieham roky... :DDD
@simca06022011 to áno, ale nie každý 65ročny chlap je ufrflaný dedko s taškou plnou liekov.. môj otec bude mať o rok 60 a keby si ho videla, tak mu tipujes o 10 rokov menej.. navyše je aktívny, pracuje 6 dni v týždni, je športový typ, chodí na výlety.. mne sa zase nepáči to, že každý robí zo 60tnikov osamelých a nudnych dedkovcov
v 25 by mi ten vztah nevadil. v 50- ke by mi už 15 rokov rozdielu vadilo…
@7lenka11 môj otec je v tom istom veku (,plus3), ešte riadi firmu, chodí na dovolenky, súťaže vo varení gulášu a je hlavný bavič vnúčat. No moja o sedem rokov mladšia mama je oveľa aktívnejšia ako on a veru frfle, že väčšinu večerov pochrapkava na gauči a ona by možno chcela ísť do kina
@7lenka11 nie nie su, moj otec je tiez akcny 60tnik, ale ma uz svoje maniere aj on a neverim, ze by ho nejaka 45r zena trpela :DDD alebo ze by mal doma, dajme tomu 10r dieta...
ma ine zaujmy ako bezne 45r zeny, ine nazory, iny styl...
len netreba zabudat na to, ze nevies este v kaom zdravi ten dnesny 40tnik bude o 20rokov.. lebo napr. moj otec je viac fit ako moj chlap, viac aktivny, viac vladze... a vlastne viac ako vacsina muzov okolo mna :DD neratam extremnych sportovcov :D Cize nie je to vobe cpravidlo, prave naopak...
Je to veľa, čo v 25-ke ešte nemusíš cítiť ale o pár rokov keď budeš mať 35-40-50 ten rozdiel bude citeľný.Nechcela by som sa v 45-tke zobúdzať vedľa 60nika aj keby bol neviem ako aktívny, ten vekový rozdiel je cítiť a vidieť.Poznam také páry, a ľutujú, že išli do vzťahov s takým rozdielom, prakticky každý si žije svoj život ..
@diana7299 vo fitku chodim cvičiť už 10 rokov s mužmi ktory mali po 40 tke , toho času majú po 50 tke. Niektorý majú postavy , že im 20 ročné deti závidieť môžu , mladého ducha. Stále sa obzrieme za 25 ročnými žabkami v napasovaných legínach , žabky sa pousmejú. Žiť by to nechcel s tým ale nik. Tak ako píšu , človek už má niečo odžité , nepýta sa o čom je život o čom je výchova detí , aké je to či ono. Ak to jemu nevadí , je to v poriadku. Za mňa ktorý som vo veku jeho , sa na ženy pod 30 rokov veľmi dobre pozerá , oveľa ťahšie sa s nimi " žije " pretože niektoré otázky ma priam vytáčali . Otázky ktoré 40 ročná žena nekladie....
Ja by som sla do takeho vztahu len ak je ex normalna, a maju nejaku dobru dohodu o detoch, alebo vobec.’prave to dieta je v tvojom opise pre mna najvacsi problem.
Mam muza s dvoma detmi s predosleho vztahu, mame aj dve spolocne a vediet, ake to bude, uz by som do takeho vztahu vobec nesla. Zbytocne nervy a problemy, to dieta a aj ex mate vo vasom vztahu do konca, to nezmizne
My mame 12 rocny rodziel a super. Zacali sme ked som mala 21.
Mne by vadilo dieta, mozno keby mam viac rokov atd uz by som to inak vnimala, ale proste to dieta bude navzdy jeho dieta a ako jeho otec sa mu musi, chce venovat. Z casti si beres aj jeho ex a ak nemaju dobry vztah bude to narocne, ale zase vsetko sa da zvladnut ak budes chciet
A kazdy co tu pise ako v 50 tke nebude mat energiu a ty ako 35 hej za mna celkom blbost. Vsetky kamosky co maju sebarovnych muzov ziju bezne zivoty, do roboty domov 2x rocne dovolenka, cez vik sem tam aktivita. Mam pocit ze vsetci tu pisu ako keby denne zili zivot na doraz a maly milion altivit..po robote si rada ze si doma. Jasne ked je niekto typ stale dakde chodit to je ine ale co vidim tych muzov kamosiek ci 30tnik ci 45tnik kazdy je rad doma aj baby. Kino vecera atd neberem ako aktivitu..
Myslim si ze skor ci neskor pocitis ako problem aj to dieta aj ten rozdiel….
Poznám 2 páry s cca rovnakým vekovým rozdielom..
Jedna kamoška sa už roky sťažuje, že jej chlap je ako dedo. Nič ho nebaví, nikam sa mu nechce, najradšej má svoj pokoj. U neho to plus-mínus začalo v 35-tke.. majú deti v puberte a ona má energie na rozdávanie.. tak už viac menej žijú len vedľa seba.
Druhý pár je na tom uuuplne inak, chlap 50-tnik, aktívny viac než dosť. Pôsobia, že sú na tom mentálne úplne rovnako - duchom mladí, aktivní, podľa lifestylu a ani vyzoru týpek na 50+ rozhodne nevyzerá..
Takže podľa mňa je to dosť individuálne. Samozrejme, vek sa oklamať nedá, ale veľa záleží od nastavenia mysle.
Aj tu, na koni, nájdeš plno žien, čo sa tvária, že su jednou nohou v hrobe, život za nimi, hoci nemajú ani 40. Aj v realite takých ludi poznám.
Takže radšej "starého", ale názorovo aj mentálne zladeneho. 🙂
@diana7299 pokial nechces s nim deti tak nevidim problém
@diana7299 no ja by som taký rozdiel nechcela, možno teraz to nevnimas, ale za 15-20 rokov to budeš vidieť inak. Si mladá, môžeš si nájsť mladšieho a bezdetného muža. Takto budeš vždy tá druhá vo všetkom. Keď ti to nevadí, tak do toho.
S mojim ex sme mali rozdiel 13 rokov. Kým sme nemali dieťa , tak pozorný , všetko by urobil čo mi na očiach videl , nič mu nevadilo . Akonáhle som porodila , stal sa z neho nechutný diktátor , ktorý by ma najradšej priviazal iba doma , dal zásteru a vlastne si predstavoval , že cely život sa už budem okolo jeho riti a dieťaťa sa točiť .
Akože je to individualne , ale pokial nie si v tom až po usi , utekaj radšej z kratšej cesty
@diana7299 Zas podla mna nie si tak mlada aby si sa pytala na vztah s 39 muzom. Muzi su aj tak vecne deti ale ty uz nie si ani dievca, ale zena. Keby mas menej ako 25, pisem mozno inak. Ale 25 rokov, to uz sa bude len schylovat viac a viac k zrelosti a k 30tke. Cize ked budes mat ty 30 tak on nejakych 44 a to uz je uplne ina pesnicka...
A to este nepisete, ake je telo a vykonnost muza 60+.
@rorino ja sa len pousmejem, keď vidím, ako 90% (možno i viac) žien tu uvádza, ako o 20 rokov bude autorka mať hlavu v smútku, lebo ona bude mať dajme tomu 45 a on bude "dedo" 55-ročný...
nuž. aj u nás, ako aj u teba, rorino, je 13-ročný rozdiel. dali sme sa dokopy 38 a 51.
teraz má vyše 60 a má energie viac ako ja. áno, sám povie, že už som starý, som unavený.... ale opak je pravdou. len on to tak vníma, lebo pred pár rokmi mal ešte viac energie. beháva. polmaratóny. maká denne fyzicky v práci. je neskutočne úžasný aj čo sa týka chovania voči mne. netvrdím, že sa nevyskytli nejaké nezhody, ale nikdy som nemusela riešiť chujoviny typu: môj 50-ročný manžel (ja 50) si našiel 15 rokov mladšiu.... za čo ma teraz zožerú, ale toto hrozí minimálne 50% žien, ktoré majú seberovného partnera a dôjdu do veku 50+ (aspoň "moje štatistiky" z pozorovania širokého okolia tak tvrdia).
plus ja mám vážne zdravotné problémy a energie mám naozaj tak tretinu, čo manžel. fakt. ja som rada, že mám o 13 rokov staršieho muža, lebo JA mu nestíham. takže milé ženy, aj autorka, neviete ešte, čo vás čaká a neminie. nesúďte, netvrďte, čo bude alebo nebude o pár rokov, lebo samy netušíte, čo čaká vás. možno ideálny život s rovesníkom, až kým vás smrť nerozdelí a možno oči pre plač po 50-tke, keď zistíte, že ten váš úžasný manžel, rovesník, si narazil o 20 rokov mladšiu pipku, lebo vy ste sa mu zdali už pristaré. aj takýto scenár môže nastať.
autorka, podľa mňa to nie je veľa. mne by vadilo to dieťa. áno, napíšem to bez obalu, vadilo. v tvojom veku možno nie, ale teraz, čo by som ti mohla byť matkou, ti napíšem, že by som do toho nešla. nie pre vek, ale pre dieťa.
@lonely66 no možno u vás to funguje, ale skús sa pozrieť okolo seba, koľko zdravých a aktívnych chlapov po 60 vidíš, ja teda úprimne veľmi málo. Ja mám teraz 47, čiže by som mala 60-rocneho dedka. Neviem si to vôbec predstaviť. Môj muž má 44 a ja som spokojná. Ale každému vyhovuje niečo iné.
@janickacrazy ja ti to prajem. ale máš 47. ešte nevieš, čo ťa čaká (to nič v zlom) behom možno 5.rokov? mne sa pred rokmi zosypal svet behom roka. dokonca až tak, že som rapídne schudla a myslela som, že umriem, naozaj... odvtedy mám stále zdravotné problémy. v jednom kuse. nonstop... celý život sa mi zosypal asi za 7-8 mesiacov. dovtedy plné zdravie, aktívny človek, športovec, všetko OK. nikdy nevieš, čo ťa čaká. v tvojom prípade by si možno žila s dedkom, ktohovie. a možno by si mala takého 60-nika, ktorý by aj teba tromfol. to nemôžeš s istotou tvrdiť, či áno alebo nie. a keď sa poobzerám okolo seba? práveže paradoxne, na rozdiel od teba, vidím presne to, čo uvádzam v príspevku pred tým. 50-60 roční muži opúšťajú svoje "staré", tiež 50-60 ročné, lebo im nestíhajú. tí chlapi sú relatívne v dobrom stave, výborne na svoj vek vyzerajú, žijú si svoj život, deti dávno odchované, radosť fungovať. ich ženy, po 2, 3, 4 deťoch vyšťavené, unavené, mnohé tlsté, opuchnuté.... jednoducho je to tak. sú ľudia a ľudia. a teda hodnotiť len na základe veku je naozaj od veci. nie je to len o veku. ale je to AJ o veku 🙂 záleží, z ktorej strany sa na to pozrieš a na ktorom brehu rieky sa nachádzaš...
Ja som mala 25 a muž mal 35, tiež dieťa z predošlého vzťahu...Prvé dva roky to bol boj ako z mojej strany tak aj z jeho...Potom to prešlo ale teda neustal by to hocikto, my sme tam mali všetko..Vzali sme sa mame spolu dceru...Sem tam sa este nieco vyskytne..ALe zas uz jemu sa nie vzdy chce ist niekam, je taky udomacneny,je tam citit ten rozdiel v niektorych situaciach ale naucili sme sa s tym obaja zit a celkom dobre nam idu kompromisy, ale moja kamoska ma 12r rozdiel a tam je ten vztah uplne cele zle.