Ohováranie na pracovisku

11. nov 2023

Dozvedela som sa, že vraj sa vo firme za mojím chrbtom šíria nepekné veci a ohováračky aj o mne. Dozvedela som sa to zvonku. Zdroj mi nechcel povedať odkiaľ to má ale vraj v celej firme sa to rozpráva. Načo je toto dobré? Kto z toho čo má? Človek tam trávi vačšinu času, nemá veľmi na výber a snaží sa vychádzať s ľuďmi a za chrbtom toto. Nikomu som nič zlé neurobila. Len všetci tajíme neveru kolegyne s kolegom, aby sme neublížili ich rodinám, lebo je to opakované a už to obe rodiny riešili a u oboch doma si myslia, že už je koniec. Ale roky to pokračuje a mám pocit, že kolegyňa aby nebola v strede pozornosti šíri kadejaké reči o kadekom.Keby som mohla, tak radšej odtiaľ odídem, ale nemôžem. Som jej priama kolegyňa a je to ťažké.

viestta
11. nov 2023

Naucila som sa neriesit klebety. Ti co ma poznaju im neuveria a ti ostani si mozu verit co len chcu, aj tak su mi ukradnuti

dskjhfdlkdjhl
11. nov 2023

V praci sa bavim o nepracovnych veciach len s tymi, ktori si to zasluzia. S ostatnymi komunikujem cisto pracovne a celkom si to pochvalujem.

joesvk
11. nov 2023

Vo väčších kolektívoch sa furt nájdu takí ,/alebo skôr také /ktorí to majú ako životný štýl .Zabolí to.
Ale kašli na to.

deti95060810
11. nov 2023

lepší kôň od teba ťa nikdy nekopne, vždy len horší.....

vilma7
12. nov 2023

Kolegyni by som vyčistila žalúdok, ak ozaj vieš, ze to je ona.

katkami123
12. nov 2023

U nás som časom od tých najväčších ohováračov bočila, lebo je také pravidlo - ohovára predo mnou niekoho, odídem a bude zas mňa pred niekým, takze, takíto ľudia sa časom z dlhodobého hľadiska sami zakopávaju. Každý sa im bude báť povedať niečo osobné alebo čokoľvek.

autor
12. nov 2023

@vilma7 už som jej čistila, nemá to význam. Potrebuje ohovárať, aby nebola jediná, ktorú ohovárajú. Vyrába kauzy, len aby to nebolo o nej a rodiny sa zasa nedozvedeli, že to pokračuje. Manžel by ju vyhodil. Nikto nechce byť taká sviňa, že im to zasa povie. Ale je to verejné tajomstvo vo firme. Má sa prečo báť a šíriť nenávisť a intrigy.

autor
12. nov 2023

@katkami123 nemôžem od nej bočiť, keď ju mám denne pod nosom. Ona je prefíkana, bude manipulovať ľuďmi tak ako sa jej to hodí. Iné jej neostáva. Vie super zahrať tu milú a poza chrbát bodnúť a ublížiť.

miamaria
12. nov 2023

U nas v kolektive su ohovaracky na dennom poriadku, ked som zo zaciatku mala snahu to obmedzit, bolo mi povedane, ze to robi kazdy... ja sa do ich reci mezapajam, ani o sebe nerozpravam nikomu nic, uz sa naucili, za 3 roky, ze sa ma nemaju nic vypytovat, lebo im odpoviem vopred pripravenymi vetami, z ktorych sa nic ohurujuce nedozvedia 🙂 napr. Kam ides tento rok na dovolenku? Do Japonska a uz sa nevratim atd. atd., jasne, ze sa viem aj zasmiat a vselico, ale nepripustam si kolegyne vobec k telu, pre mna su to cudzie zeny

katkami123
12. nov 2023

Pod nosom ju mozes mat, ale nik ti nekáže jej vešať všetko na nos. Veď nech hrá milú, ľudia nie sú blbí.
A odkiaľ vieš, že ohovára? Niekto ti to povedal alebo ako si to vydedukovala?