Odsúdili by ste zadaného človeka, ak by ste ho stretli niekde s osobou opačného pohlavia?

17. júl 2024

Veľa krát už tu bola téma o kamaratstvach osôb opačného pohlavia. Veľa ľudí tomu neverí. Ako sa potom ľudia stavajú k tomu, že niekoho zadaného zo svojho okolia stretnú na nejakej akcii nie so svojím partnerom/partnerkou, ale s kamarátom/kamarátkou. Odsudzujete takéto správanie a takého človeka? Alebo môže ísť niekam aj s kamarátom/ kamarátkou opačného pohlavia? Hlavne ľudia na dedine a v menších mestách asi toto odsúdia. Alebo sa mýlim?
Môj partner často nemôže ísť na niektoré podujatia pre pracovné povinnosti. Ja by som tam celkom rada išla s kamarátom, ktorého by to podujatie tiež bavilo. Momentálne nemá priateľku, tak by určite išiel. Niekedy ide aj sám, lebo má viac voľna.. Mám isť aj ja sama, alebo pôjdeme spolu? Bojím sa reakcií okolia. Priateľ by s tým bol v pohode.

ukgirls
17. júl 2024

nikdy nerobim veci podla toho co budu hovorit ludia ale podla seba..ak je s tym tvoj manzel ok chod a bav sa... zivot je len a len tvoj a je prilis kratky na to,zby si ho podriadovala druhym ... ludia aj tak budu stale daco rozpravat a stale im bude daco vadit aj keby si bola matka tereza

viera27
17. júl 2024

Priatel je s tym ok,tak co riesis? Nie raz som tak svojmu nabalila vlastnu kamosku,ked sa mi proste nechcelo/nedalo niekde ist a bol vhodny doprovod

fantaghiro21
17. júl 2024

osobne- pred mojim manzelom , som udrzovala vztahy z velkej casti s muzmi. Vždy som mala viac muzskych kamaratov/ziadne sexualne vyhody/
Preco by som v manželstve mala prist o kamararov?
Terajsi kamarati su uz aj muzovi kamarati

Ak je to ale clovek, ktorý nemal vo zvyku stretavat sa s osobou opacneho pohlavia, tak je to zvlastne...ale vsetko je o dohode .

deti95060810
17. júl 2024

tak na dedine si to všimne kde kto, to mi ver.
a potom budú ťa osierať aj tie čo ti nesiahajú ani len po členky...😉

marianarem
17. júl 2024

Ked je priatel s tym v pohode, tak nevidim problem. Ostatni nech si myslia co chcu, ak mas ty ciste svedomie, tak o nic nejde.
Ja napriklad na kamaratstvo muza a zeny verim, manzel tiez, obidvaja mame kamaratov opacneho pohlavia a neziarlime.

fantaghiro21
17. júl 2024

@deti95060810 ono je fajn nechtiac spravit program pre unudene ,zakompexovane osoby, ktore trpia domacou ponorkou a jedina ich zabava je sledovat, kto kde , kedy , kolkokrat ,s kým

Kým dotycni ohovaraju, ja svoj zivot obohacujem....Kto je potom vitaz?

autor
17. júl 2024

V malých komunitách to dajú pocítiť. A ohováranie nie je nič príjemné. Nie každý má pochopenie.

drakvak
17. júl 2024

Ako kde, napríklad na koncert alebo inú kultúru by som išla s kamarátom v pohode, či zadaným alebo nezadaným. Ale napríklad na ples či svadbu nie, tam len s manželom. Raz som tak bola na koncerte u nás v meste s kamarátom (jeho žena ani môj muž o ten druh hudby nemali záujem) a boli sme v zábere mestskej televízie. Jeho otec to okomentoval: “Videl som ťa v telke aj s priateľkou.” Zasmiali sme sa na tom 😉 V malom meste práveže ľudia vedia, že sme rovesníci z jednej partie a od mladosti sa kamarátime, nikto to nerieši. Ak to máte vydiskutované s partnerom, tak žiadny problém v tom nevidím. Ľudia budú vždy o niečom klebetiť, nestaraj sa o ich reakcie, ži si po svojom.

madeincssr
17. júl 2024

@deti95060810 ano, ale nijako tomu nezabranis. Ludia si vsetko, co vidia, budu vysvetlovat po svojom (zlomyselnost mame tak trosku v krvi), pravda nepravda. Aj sebesvatejsia zena ci muz s osobou opacneho pohlavia (inou ako oficialny partner) pri akejkolvek nevinnej ci priatelskej cinnosti (len nejaka pomoc s niecim a pod.), ak su videni, uz budu reci. Cize len sa nad to povzniest, nevsimat si to. To je jedna z velkych nevyhod vidieka. A dokonca aj ak je dotycna osoba volna, aj tak ak ju "drbny" (mozu to byt aj muzi, nielen zeny) vidia s viacerymi osobami opacneho pohlavia, uz dotycneho zatadia medzi... (kazdy si doplni).

lonely66
17. júl 2024

vždy som sa riadila heslom: "nerob iným to, čo nechceš, aby robili oni tebe"...
takže ak je tvoj oficiálny partner OK s tým, že pôjdeš niekam s "kamarátom", je s tým uzrozumený a nemá žiaden problém, neriešte ľudí.... ak však by toto tvojmu partnerovi vadilo, zváž, či ti stojí za to, udržať vzťah s ním, alebo ti je prednejší vzťah s kamošom, ktorému "chceš pomôcť" v konkrétnej situácii.

vkatush
18. júl 2024

Ja som to nikdy neriešila, čo si iný myslia a chvalabohu ani môj manžel, lebo si veríme.

Vždy som lepšie vychádzala s chalanmi ako s dievčatami.
S jedným dlhoročným sme stále chodili na nočné jazdy autom, bola to naša terapia, keď sme chodili sledovať výhľady, hviezdy, jesť mekáč/bagety a vykecávali sme sa aj do rána. Môj manžel to chápal a bol v pohode, že sa ideme vyvenčiť z času na čas. (Bohužiaľ, našiel si partnerku, ktorej to až tak nepasuje, tak sme s tým museli seknúť, čo plne rešpektujem a chápem ju).
Veľmi podobný vzťah som mala s ďalším, s tým sme chodili na jazdy, kávu či do kina. Raz sme šli na nejakú vianočnú romantickú komédiu. V tom kine bola aj manželova sesternica. Ani ma nepozdravila, neozvala sa, len rovno rýchlo písala manželovi, že ho podvádzam v kine s iným chlapom 😑 našťastie, môj je normálny, poslal ju do riti a nech radšej sleduje film.

Taktiež môj manžel má 2 veľmi super kamošky, ktoré sú mu ako sestry. Ak s nimi ide von, nemám s tým vôbec problém (aj keď už teraz viac s nimi chodím ja ako on, tak na to trošku žiarli, že mu preberám kamošov/kamošky 😂).

autor
18. júl 2024

Nedá sa tomu zabrániť, aby ľudia ohovárali a odsudzovali. To ja dobre viem. Aj tu už bolo veľa diskusií, že ľudia za kamarátstvom hľadajú viac, lebo oni také nepoznajú osobne. Bojím sa, že ich názory nahlodajú názor priateľa. On kamarátky nemá, len kamarátov a ich manželky a partnerky.

dadka1997
18. júl 2024

Ak je s tym priatel v pohode ano, ale ty budeš tiež v pohode ak by on išiel niekam s kamaratkou?

Osobne, tiez ma môj už kamošku, ale v pohode by som s tym nebola

Ale na druhej strane, to čo si myslí okolie nech si strčí za klobúk ..

petronelag
18. júl 2024

Podľa mňa by sa to nemalo robiť, z toho môžu vzniknúť iba zbytočné problémy. Raz som čítala, že takýmto spôsobom si doplní tých 10-20%, čo mu vo vzťahu chýba a môže stratiť tých 80%, ktoré má vyhovujúce.

petronelag
18. júl 2024

Lepšie by bolo chodiť na také podujatia s nejakou známou, kamarátkou.

januska12323
18. júl 2024

Nech len ohovárajú, keď nemajú lepšie veci na robote je to ich problém nie môj.

madeincssr
18. júl 2024

@januska12323 rozumovo to aj ja takto vyhodnocujem, ale ked sa clovek o ohovarani (resp. velkej kritike na svoju osobu) dozvie, zaboli to no.

vilma7
18. júl 2024

Nie, nemala by som dôvod. Prečo by som ho mala odsudzovať? Je to predsa jej vec ..nevidela by som do toho hlbkovo. Neviem si predstaviť o aké akcie sa.moze jednať, koncert alebo?
A ľudia si vždy nájdu niečo na ohováranie, aj keď nemajú žiaden dôvod...takže jedna babka povedala by ma vôbec nezaujímalo.

nisia
18. júl 2024

Mam priatela a mam aj najlepsieho kamarata (pre mna maximalne asexualnu, nepritazlivy, ale skvely clovek co ma nikdy nenechal v probleme) chodime spolu na kavu aj 2 x do tyzdna, niekedy idem s nim na kratsiu cestu ked mi zavola ze nechce ist sam autom,alebo aj do wellnesu. A kto si co mysli mi je uplne jedno.

dashie269
19. júl 2024

Ohovárať budú, môj najlepší kamarát je muž a ešte i tomu spolužiak, koľko poznámok sme sa napočúvali že už ani nepočítam. Človek sa cez to musí preniesť, keď je s tým manžel v pohode a ty máš čisté svedomie, maj ľudí na háku. Za mňa je vždy lepšie mať nejakú spoločnosť, ako chodiť na podujatia sama, čiže by som vzala hocikoho, kto by mohol.

rorino
20. júl 2024

Povedz,že ti priateľ platí bodyguarda 😂