Odsťahovanie sa od rodičov

zdenk2
3. feb 2024

Ahojte, asi cca pred mesiacov som sa odsťahovala od rodičov s partnerom. Hľadali sme niečo narýchlo lebo sme to potrebovali. No ale mam mačičku 8 rokov a mám s ňou silný vzťah ale bohužiaľ som ju musela nechať u rodičov, lebo majiteľ nechcel povoliť mačku a to som sa ho snažila prehovoriť. Veľmi ťažko to zvládam si teraz od nej odvyknuť, neviem to proste prekusnúť a neviem čo s tým. Boli ste niekto v takej situácii? Ďakujem

anjelicek26
3. feb 2024

Ja by som ju na tajnasa doniesla niekedy vecer😅🤣🤣🤣Ved štekat isto nebude😅🤣Majiteľ návštevy musí ohlasovať, tak by som sa nebála... tiež si neviem predstaviť odísť bez maciek... alebo hľadajte iné bývanie....prekusnut by som sa to nesnažili, to zviera patrí k tebe..

jania023
3. feb 2024

@zdenk2 doniesla by som ju na tajnasa. Ak nato pride majiteltak by som hladala ine byvanie a srala na chrapuna,
Ja mam 3 civavy a bez nich nikam a ked sa niekomu nepaci tak ma smolu🤣

elizita
3. feb 2024

Určite ju neber na tajnasa,ale nájdite si ubytko kde vám to akceptujú. Ak je majiteľ alergik,stačí keď otvorí dvere a za ten trapas by mi to nestalo. Ďalší prenájomca môže zisťovať kde ste boli predtým a čo bol dôvod odchodu. Keď podrazite niekoho v takejto pre vás banalite,už vám málokto bude dôverovať.

zdenk2
autor
3. feb 2024

@anjelicek26 no len problém je že nemáme ísť kam lebo platíme pomerne málo za prenájom a nemôžeme si dovoliť aby nás vyhodil. Ja ešte študujem takže nemáme moc peňazí

diewcatqoo
3. feb 2024

No mna by drblo, kebyze prenajimam byt, v zmluve mam napisane jasne, ze ziadne zvierata a podnajomnici si na tajnasa donesu macku alebo civavu. A to som sama milovnicka zvierat, mali sme aj psa, aj macku, ale taketo veci poza moj chrbat by som urcite neakceptovala.

anjelicek26
3. feb 2024

@zdenk2 aj tak by som hladala dalej... urcite bude este nieco ineho, alebo pridaj brigadu cez vikend a vyjde vam iny podnajom... nieco urcite verim vymyslite.

monikkatt
3. feb 2024

@zdenk2 budes si musiet zvyknut ak nechcete menit podnajom, inu moznost asi nemas
Brat ju natajnasa je blbost, pravidla su jasne.. aby ste neleteli odtial aj s mackou
Chodievaj castejsie domov na navstevy a postupne si zvyknes

januska12323
3. feb 2024

Na tajnasa môžeš doniesť rybičky a nie mačku. V momente ako to majiteľ zistí môže ukončiť nájom za nedodržanie podmienok. Choď častejšie domov, časom si zvykneš a zatiaľ hľadaj iný podnájom.

joannita
3. feb 2024

Tie co pisete ze by ste doniesli zviera do bytu na tajnasa ste dufam žartovali. Ja by som vas hnala odtial hned ako by to bolo mozne...

joannita
3. feb 2024

@jania023 preco je majitel bytu, s ktorym si spisala zmluvu kde bolo uvedene ze ziadne zvierata, chrapun?

domkakvet
3. feb 2024

@zdenk2 nerozumiem tymto prenajimatelom co si kladnu podmienky, ano je to ich byt, ale najomnik plati za to nemale peniaze, hladajte inde.

jania023
3. feb 2024

@joannita a ako vies ze to bolo v zmluve?
Som nazoru ze kto nema rad zvierata nema rad ludi. A teda kolko maciek ci psov ti ukradne kuchynsku linku ked opustaju byt? Zvierata urobia menej skody ako ludia
Take ze zviera je zakazane je smiesne.

monikkatt
3. feb 2024

@jania023 nedavno tu bola tema ako macka chodi vykonavat potrebu mimo zachod, napriklad do postele. A to opakovane. Nie kazdy chce mat zniceny nabytok, treba to respektovat. A to som milovnik maciek ale ked niekto povie nie, znamena to nie. Mozu si hladat iny podnajom.

joannita
3. feb 2024

@domkakvet prenajimatel ma tolko zaujemcov, ze si moze vyberat ci tam da najomcu so psom alebo bez. Kedze je to jeho byt, rozhodnutie je len na nom

jania023
3. feb 2024

@monikkatt ale je to aj opacne. Aj ty si mozes vybrat kde budes byvat
Samozrejme ze su zvierata aj take co nicia ale teda chyba bude u majitela. Slecna ma macku uz 8 rokov tak ta jej do postele urcite necura

mandzula
3. feb 2024

@jania023 to, ze ti zviera neukradne kuchynsku linku, neznamena, ze nemoze sposobit skodu, to ti asi jasne, ze? Mame mini ratlika, a hoci nikdy nic neznicil, na stene po nom ostavaju spinave flaky, o chlpoch, ktore budu po nas majitelia vytahovat z gauca este roky, ani nehovorim, a to teda nie je o nasej poriakumilovnosti, su to veci, ktore pri zvierati neovplyvnis. O tom, ze taky pes moze stekat a rusit susedov, co majitel bytu mozno bude musiet riesit, asi hovorit netreba. Dalsia vec - napriklad taka alergia na macky. Vtedy mozes z bytu vyhadzat vsetko nakomplet. A v neposlednom rade - majitel je majitel, on ma plne pravo rozhodovat, koho do svojej nehnutelnosti pusti a koho nie, smiesne na tom nie je nic.

monikkatt
3. feb 2024

@jania023 chyba majitela? Uz len prestahovat macku je pre nu obrovsky stres takze ano, moze zacat curat na gauc alebo do postele. Neviem komu by sa to pacilo.
Ako som napisala.. nepaci sa im? Nech hladaju inde

joannita
3. feb 2024

@jania023 a ty ako vies ze to v zmluve nebolo?
Ty miesas jablka hrusky a este aj slivky. Ja mam doma psa a prave preto viem, kolko skody dokaze pes urobit v byte. Z toho ti snad doslo ze ked mam psa, zvierata milujem. Brutalne. Ale nemilujem oštane rohy, zarubne, okusany nabytok, skrabance na podlahe, roztrhany gauc...
Co myslis kto to musi platit? Kaucia vela x nepostacuje.
Tak ked ti to je smiesne tak si kup byt, ktory urcite nemas a prenajmi niekomu so zvueratami. A potom sem napis, budem sa tesit

jania023
3. feb 2024

@mandzula v prvom rade ak dostanem byt cisty tak taky aj vraciam aspin teda u nas to to je, malba na novo urobene a co som znicila musim zaplatit. V byte sa stale nieco znici iba tym ze sa pouziva. U nas sa davaju byty prazdne a ciste, vyumyvane a take aj vratis a ked nie tak si to zaplatis
Ak je zver v byte tak aj nato existuju cisticky vzduchu. Cize ked odzadzas tak zavolas firmu a vycisti vzduch tak ze neostane po alergene ani stopa
Ocividne nato mame rozdielny nazor tak si myslim ze tu temu radsej uzavriem a viac sa nebudem vyjadrovat.
Mam nato svoj nazor, mozno nieje perfektny

jania023
3. feb 2024

@joannita tak ako ty vies ze zo tam bolo😁

mandzula
3. feb 2024

@jania023 tvoj nazor beriem jedine vtedy, ak mas sama zviera (psa, macku) a zaroven sama prenajimas byt. A este na to mozne stekanie a rusenie susedov si zabudla.

jania023
3. feb 2024

@joannita neviem akeho mas teda psa, ja mam psa a 2 feny a nemam ani okusane zarubne, ani zniceny gauc a teda ani nic ine. Stale je to o majitelovy toho zvierata a jeho trpezlivosti to zviera naucit. Ak si niekto kupi zbiera a necha ho na pospas osudu same doma tak je dost mozne ze nieco znici
Doteraz som byvala v podnajmoch a teraz uz vo vlastnom a teda okrem stekotu ked niekto zvonil nebol problem nikdy.
Skor sme my nieco znicili ako moje zvery
Tak ako som pisala uz vyssie myslim ze sa zhodneme ze sa nezhodneme a nechajme to tak. Kazdy ma nato iny nazor co je prirodzene

jania023
3. feb 2024

@mandzula mam 3 psov a doteraz som bola na podnajme teraz sme vo vlastnom a ano chceli sme kupit byt na SR ze ho dame do prenajmu. Ak si mam vybrat tak beriem zviera ako deti a to sama mam dceru ale to som mala iba stastie ze bola kludne lebo susedove neboli a poviem ze radsej by som brala tu macku ci psa

colsami
3. feb 2024

@jania023 toto su nekonecne a zbytocne temy....
Som majitel, milovnik zvierat, chovatel a veterinar, venujem sa kynologii v roznych smeroch takmer cely zivot a prenajimam byt v centre z najvacsich miest s jasnou podmienkou, ze najomnici jedine bez domacich zvierat, ziaden pes, ziadna macka a nikto ma neprehovori.
PRAVE TO, ze pracujem a zijem v tychto kruhoch ma o tom presviedca denno denne.

Darmo budes hovorit o tom ze je to o majitelovi a jeho snahe a pristupe atd atd... No bohuzial JE a kedze u nas este stale 90% majitelov zvierat su nezodpovedni, netolerantni a neschopni ludia zviera vychovat (pozri co sa deje vonku na sidliskach na flexinach, jak tie nevychovane psy vlacia majitelov od buka do buka a vystekuju na vsetko okolo), tak nie, moja zasadna podmienka je ze zviera v byte nechcem a viem preco. A to absolutne neprenajimam byt ku ktoremu mam nejaky citovy vztah.
A neznamena to ze nemam rada zvierata a ludi.

PS: prave ta macka co 8 rokov zila vo svojom a vytrhnes ju do noveho a cudzieho prostredia, Ti zacne vsetko ocuravat, ano, je to velmi mozne.

mandzula
3. feb 2024

@jania023 vezmi si to vsak z tej strany, ze ty napriklad vies, ze tvoje zviera je bezproblemove, majitel bytu, ktory zviera nechce, sa moze spoliehat len na tvoje dobre slovo, ze pes bude bezproblemovy, no zaruku nema. Ma vacsinou viacero zaujemcov - aj takych bez zvierata, je preto pochopitelne, ze si vyberie tych. Ja ako majitelka psa, keby som prenajimala byt, podmienka by bola bez psa, macky, velkeho akvaria, vrestiacich vtakov, bez deti a len nefajciari.
My sme si vyhliadli byt, kde majitelia zviera nechceli. Navrhli sme im dvojnasobnu kauciu, ktoru prijali. Ak by ju neprijali, hladame dalej, lebo plne akceptujem ich pravo rozhodovat o svojom majetku, pretoze nam pokojne nemuseli verit, ze nas ratel je pomerne kulturny.

joannita
3. feb 2024

@jania023 autorka pise ze majitel nechcel v byte macku. Ale ved to je teraz jedno, bavime sa vo vseobecnosti

joannita
3. feb 2024

@jania023 ty nechodis do roboty? A podnajomnici tiez nechodia? Oni urcite chodia aby mali peniaze na najom, cize ano pes je proste doma sam.
Ale takto... Predstav si ze prenajimas byt. Mas 1 zaujemcu so psom a 5 bez psa. Mas zle skusnosti so psami v byte.
Komu prenajmes byt?
Takze o com sa tu bavime. Majitel si vybera co mu najviac vyhovuje, lebo je to JEHO byt.

ruxandra
3. feb 2024

Ja som to mala rovnako, zvieratko zostalo u rodicov a chodila som ho navstevovat cez vikendy. Inak sa to bohuzial nedalo. Snažila som sa vsak našetriť a kupit si svoje bývanie, aby sme mohli byvat spolu, no bohuzial sme ani toto nestihli :(
Asi by som na tvojom mieste skusala hladat ine bývanie, kde by mačička neprekážala. Tajne by som ju tam urcite nepriniesla..

vlado818
4. feb 2024

@jania023 Kupte si svoj byt a doneste si tam aj kravu a nemusite sa pytat " chrapuna". Aj do hotelov nosite na tajnasa zvierata? Ach ludia

ahhola
4. feb 2024

Ber to ako prilezitost sa cocelit a nefnukat. Kocke je dobrre tam, kde to pozna, vask sa asi staraju. Mozno je rad aj tvoj frajer🤣a vadila mu tvoja fixacia na toho tvora. Keby si ty prenajimala, pustis tam kocku, ked kazde druhe vtipne⚠️ video je o tom, co dokazu bytove kocky znicit???