Ahojte, asi budem potrebovať pohľad ľudí. Možno rady rozišla sa somnou priateľka už to bude niečo cez 3 mesiace. Nepocitujém voči nej žiadnu krivdu, lebo veľa chýb som urobil ja aj keď ona sa snažila byť pre mňa oporou. A držať nás oboch pokope. Čo som si neuvedomoval a bol som zapozeraný len do práci a do budúcnosti, ktorú som nám chcel vytvoriť, zabúdal na prítomnosť. Ide o to, že si to reálne neviem odpustiť lebo ona bola fakt vysnené dievča, čo sa tyká výzoru, príťažlivosti vzájomnej, humoru, dlhých rozhovor alebo toho, že som ju videl do budúcna ako potencionálnu stálu partnerku. Uvedomil som všetke chyby prijal fakt, že nebudeme spolu ale voči samému sebe cítiť veľký odpor, že som bol tak hlúpy v daných momentoch. Ja jej prajem do budúcna len všetko dobré aby ju fakt niekto miloval. Len na druhej strane viem, že ten niekto som mal byť ja. Nepoznáte nejaké knihy alebo niečo, čím zvládnem pochopiť viac moje zlyhanie ? Tú ženu som naozaj miloval preto si neviem vysvetlit svoje zlyhania.
Skús si písať niečo aké denník, kam si budeš písať zoznam čo je podľa to v čom si zlyhal, k tomu si pripíš ako by si to riešil teraz po čase. neponáhľaj sa z odpoveďami. nauč sa svoje chyby akceptovať a prijať ich tak si odpustíš. aj ja som to tak robila. ak ti to samému nepôjde tak skús terapeuta.
@viestta dakujem to mi jasne to si uvedomujem, mna už nezranuje ani to, že viem že funguje s niekym a podobne, ale viem, že to bolo take vysnene dievča, ktoré má každý chlapec. Ja som rad, že mi prišla do života a zažil som lekciu čo nerobiť viac vo vztahu, ale pride mi to príliš velka dan zato čo mi to dalo.
@pkgirl30 ďakujem, prave to som robil celé 3 mesiace. Prvé 2 tyzdne som ju uháňal a potom som si povedal, že investujem čas do seba. Realne som ospel za tie 3 mesiace odstránil, zle zlozvyky a veci, čo pokazili aj vzťah. No stále mi beha hlavou to, že skutočne som ju miloval a aj tak sa dopustil takých chyb ako nejaky chlapec.
A čo také si teda robil?
@123tomass123 Verím že ťa to bolí ak si ju skutočne miloval, ale na vzťahu pracujú dvaja a zodpovední sú dvaja. robíš dobre že teraz investuješ de seba. a ktovie možno vás ešte osud dá dokopy, ale podstatné je nelipnuť na tom, má to byť čistá láska, nie závislosť na tom druhom. skús myslieť na to čo si sa od nej naučil, čo ti dala do života a to zúžitkovať, možno takto o rok už budeš v novom vzťahu poučený a zmierený sám so sebou.
@bluka2 povedzme že nereagoval primerane v situáciách, kde ona chcela mat kľud, niesom zisdny násilník, ale veľakrát som bol zbytočne s ostrejším hlasom, ci bral si veci príliš vztahovacne, bol som v istých veciach pokrytec, a bral ju ako samozrejmosť a že môžem kvazi všetko vo vztahu. Nejako sme si vzájomne posunuli hranice toho, čo sa da tolerovať a čo nie.. človek by urobil maximum ak by sa dal vrátiť čas, čo bohužiaľ nedá.
@pkgirl30 rozumiem no ja som sa v momente odstrihol a neuvedomoval, čo mam doma vela casu som vynahradila materiálnymi vecami no nie za zámienkou kupovania si jej, ale skôr aby som ju videl statsnu, samozrejme si spatne uvedomujem že skutočne štástna mohla byt vtedy ak by som ju viac počúval a v konečnom dôsledku ja tak isto.
@123tomass123 ale je chvalihodne že si takéto veci uvedomuješ, že kde sa to pokazilo, zmena je náročná a zdĺhavá ale ak človek chce tak to dá. pozri ak ju miluješ tak si daj ešte jednu šancu. skús ju kontaktovať, keď nič iné aspoň si veci vysvetliť a kto vie možno aj ona ešte niečo cíti. za pokus to stojí, každý si zaslúži druhú šancu. 🌞
@pkgirl30 popravde sme sa už stretli necítime voči sebe žiadnu zášť ani krivdu, len ona má nieje už viac schopná vnímať ako potencionalneho partnera do budúcna chce tu byt pre mna ak budem nieco potrebovat. Ale viem, že nestoji už viac o to aby sme tvorili pár, čo jej nemám vôbec za zlé. Len ja som v momente kedy niesom schopný fungovať ešte ako kamarát. No musel som sa pozriet pravde do očí, čo všetko som jej spôsobil a ako ss cítila. Ja sa realne ani neľutujem, že nie je somnou. Len má mrzí, že sa to pokazilo a to realne tvorili pár rok, predtým som mal aj 5 rocny vzťah, ale túto som naozaj pocítil stratu ‘ilovanej osoby mojími chybami.
@123tomass123 jasné ak to boli, treba na čas kamarátstvo odložiť. Je ale skvelé ako to celé vidíš a netreba sa bičovať za to čo sa stalo ale poučiť sa a pustiť to. Knihy konkrétne na tvoju tému neviem poradiť ale ja som po rozvode počúvala audio knihy na YouTube od Eckhart Tolle. Mňa to aj poučilo aj ukľudnilo, inšpirovalo.
@pkgirl30 dakujem pozriem si to
@123tomass123 🌞
Čo je proste to, čo má tráp, že realne ani jeden z nás nieje v pozícii, že o nas nieje záujem z druhej strany, realne ak by som chcel mohol by som mat hned vzťah alebo namotat niekoho, ale prednou som bol s viacerimi, ženami na rande ale žiadna nemala to čo ona v sebe nehovoriac o vzájomnej chémii, obaja sme dobrí v tom čo sa týka orace obaja máme partiu ludi okolo nas. Neviem a nechápem prečo sa to celé tak pokazilo.
@123tomass123 tak pokazilo sa to lebo si to pokazil... asi.. ona dobre spravila ze sa od teba odputala.. fandim jej... podla mna si tu teraz sypes popol na hlavu lebo vies ze sem chodi.. neverim ti to.hlavne sa pouc.. a do buducna ak najdes niekoho na kom ti bude zalezat tak sa o vztah aj staraj...
@macekovam nechodí sem, určite. A myslím, že som dost uvedomelý na to aby som naivne, dufal, ze písaním na toto fórum mi ju vráti. Maly sme ťažké obdobie ja som prišiel o brata presne kvoli rozchodu. Ja som rad, ze sa odpútala a prajem jej všetko dobre do života pisem o tom, ze chcem aj ja sebe odpustiť chyby, ktoré som urobil zobral som si z toho ponaucenie to som naozaj rad do dalsieho vztahu. Len pisem, ze bola to priveľka strata osoby na to aby som sa to poučil.
@macekovam mozno by som doplnil, že ex studovala a všetko som ťahal sám bývanie, voľný čas, klasicke veci do domácnosti a chcel som pre nas vzdy to najlepšie, takze po tejto stránke som sa úprimne staral
@123tomass123 zrejme to je aktualny pocit, velmi sa netrap, lebo ten pocit bude trvat a napokon zistis, ze ta prava je niekto iny a este sa len stretnete.
treba sa jednoznacne poucit z chyb. teraz uz asi vies, co si robil zle, takze sa pokus tychto chyb vyvarovat a dobre bude. neboj sa, najde sa dalsia, dievcat je kopec 🙂 a aj takych, ktore realne stoja za to.
@123tomass123 Nepoznám detaily vášho rozchodu a čím všetkým si sa " previnil ".. Ale na spracovanie pocitov viny pomáha technika EFT - nájdeš na youtube. veľa šťastia..
Nepomoze ti, ked zalozis dve rovnake temy. Odpustit si nemusis, staci sa zo svojich chyb poucit a v buducnosti sa ich vyvarovat