Odmietnutie pozvania na svadbu

6. mar 2024

Ahojte, chcela by som poradiť ohľadom svadby…priateľ je pozvaný na kamarátovu svadbu (nevideli sa už rok ak nie viac ale že boli dobrí kamaráti na škole) ale povedal že tam nepôjde (pred jeho svadbou nás čaká ešte jedna svadba) 😅 no ale čisto teoreticky, keďže som jeho priateľka tak asi som pozvaná ale môžem odmietnúť a nebolo by to blbé? Ja toho kamaráta nepoznám, ani jeho babu, ani ich rodinu no proste nikoho…nechcem znieť nepríjemne ale pre mňa by to boli jednoducho vyhodené peniaze aj pre nich aj na ďalšie šaty…

t1nusa
6. mar 2024

prečo to riešiš keď povedal, že tam nepôjde? a kto hovorí, že si musíš kupovať úplne nové šaty ak by ste tam aj išli? každopádne ja by som išla aj keď by som nikoho nepoznala, minimálne by si sa dobre zabavila a najedla a zatancovala si s priateľom

nyusika
6. mar 2024

Pre mňa je toto znak detinskeho správania.
Považujem za slušné sprevádzať partnera aj na také podujatia, ktoré ja nepovažujem za mimoriadne zábavné.
Teda, pokiaľ ide o vážny vzťah a nie len také bežné chodenie - raz jeden, potom iný
Prípadne pokiaľ nie je vyslovene napísané, že je to pozvánka len pre jedného - tam ale považujem za slušné účasť z ohľadu k partnerovi slušne odmietnuť.

gejb
6. mar 2024

Nemusíš byť pozvaná automaticky. To nech zisti tvoj priatel ci to je +1 ...aj keď je to asi zbytočne keď povedal ze nepôjde.

michellia
6. mar 2024

Však povedal, že tam nepôjde, tak čo za teoretické úvahy riešiš 😀 A že je pozvaný on, tak to nemusí znamenať, že si pozvaná aj ty. My sme boli naposledy na svadbe mužovho bratranca a tí pozývali len partnerov spolu, keď boli už zosobášení, zasnúbení.

mk1111111111
6. mar 2024

Saty mas a partner darcek aj tak da, ci uz pojdes, alebo nie. Financne nic naviac. Samozrejme, ak pojde a pozvanie je aj pre patrnerku. Neviem, ako by sa Tebe pacilo, ak by kamaratka pozvala Teba s partnerom a on by nechcel ist, lebo kamaratku nepozna. Ved mozno tam ziskate novych priatelov. Mala by si sa naucit, ze uz nie si sama, ze uz ste dvaja. Tak urobim priatelovi radost a on na oplatku inokedy mne, o tom partnerstvo je

autor
6. mar 2024

Ok baby ďakujem vám za názory…

gabriela2952
6. mar 2024

Ja len , ze to ze si jeho priateľka neznamená, že si automaticky pozvaná aj ty 🙂 a ak tam priateľ ísť nechce tak nech si to odmietne on.. nerozumiem načo máš do toho zasahovať ty

januska12323
6. mar 2024

Je pozvaný len on? Na pozvánke býva napísané pre koho je určená. Keď len on má poďakovať, ospravedlniť sa z účasti a pogratulovať k svadbe. Dospelý človek k tomu hádam nepotrebuje návod.

malapepka
6. mar 2024

Ak si pozvana aj ty a ak by priatel predsalen isiel, sprevadzala by som ho. Uz len preto, ze je to jeho kamarat, s ktorym dlho nebol v kontakte, cize asi tvoj priatel tiez nikoho z pozvanych nepozna. Zabavite sa spolu.
Pokojne si daj tie iste saty. Priatelovi je to jedno, je to chlap, on na to pozera cisto prakticky a hostia budu predsa ini.
Tiez som isla na svadbu vtedy este s priatelom (teraz uz je manzel) niekomu, koho som v zivote nevidela, tiez to bol jeho kamos z VS. Nahodou, bolo fajn, zabavili sme sa, takze to nelutujem.

marsmykkok
6. mar 2024

Celkom nerozumiem reči tvojho kmeňa. Koľko sú tie svadby od seba? Ak napríklad rozostup 2 týždne, tak ušetríte... Môžete si dať rovnaké oblečenie, pred prvou pôjdete ku kaderníkom a strih bude dobrý aj na druhú svadbu a tak. Jediný náklad čo dáte do obálky. Každopádne, ak ho tam chce kamarát mať, asi je pre neho dôležitá osoba, hoci život ich cesty rozdelil a nestretávajú sa. Keby aj nejdete, aspoň pred kostol/radnicu by sa patrilo ísť a zablahoželať a povedať, že na hostinu nepôjdete, lebo na druhý deň máte nejaké povinnosti.

danica2711
6. mar 2024

kamaráta ani jeho nevestu nepoznáš, si len "teoreticky" a "asi" pozvaná (aj to len podľa tvojho názoru) v prípade, že tam pôjde tvoj partner, ktorý tam ísť nechce, tak čo vlastne riešiš?

miadi
6. mar 2024

Ty ani nevies ci si pozvana nikoho z nich nepoznas a trapis sa ako to mozne pozvanie odmietnut ? 😂Ved to odmietne tvoj priatel a automaticky im je Jasne ze jeho +1 ktoru pozvali ci nepozvali nepride tiez .. ci si myslis ze sa niekde dovali na svadbu nejaka frajerka kamarata bez toho pozvaneho frajera? K total cudzim ludom na svadbu ?? Sama len s darcekom 😃v novych alebo pouzitych šatach. Wedding crashes style 🤣