Odmieta so mnou kontakt

klaudia_0508
6. aug 2024

Dobrý večer, ahojte. Rozišli sme sa s priateľom po dlhodobých hádkach ,ktoré trvali cca polroka. Vychádzali hlavne z toho , že sme na seba nemali dostatok času a málo spoločných záujmov. Chcel sa o tom rozprávať, no ja plná hnevu som nechcela, pretože dlhodobo som bojovala s pocitom, že ma berie ako samozrejmosť a jediné čo ho napľňa je TV a mobil. Bolo medzi nami veľké napätie, ktoré sme vyriešili rozchodom. Ale chýba mi, veľmi mi chýba a ľúbim ho a viem že aj on ľúbi mňa. Nikdy medzi nami nebola nevera ani žiadne klamstvá. Celé som to prehodnotila a snažila sa hľadať riešenia ako to skĺbiť tak, aby sme trávili spolu viac času a našli si nejaké spoločné koníčky , ktoré by nás viac spojili. No on sa zaťal a nechce so mnou vôbec komunikovať, odmieta so mnou akýkoľvek kontakt. Ak máte niektorá skúsenosti s takýmto postojom, bola by som rada ak by ste mi poradili ako to mám riešiť. Nechcem na neho tlačiť, ale myslim si , že náš vzťah by si zaslúžil ešte jednu šancu.

unicornlady
6. aug 2024

Ako dlho trvalo to obdobie, že on chcel komunikovať a ty si ho ignorovala?
Vieš, ak sa snažil a cítil sa byť odmietaný, ignorovaný... možno to už vzdal.

Ako dlho ste rozídení?

paulina291
6. aug 2024

@klaudia_0508 za mňa väčšinou kde je vôľa, tam je cesta. No rozišli ste sa, ak on odmieta komunikovať a hociaký kontakt tak vôľa z jeho strany nie je. Chyba bola s ním vtedy problém neriešiť, ale to už vieš.
Iba to nechať tak. Maximálne by som mu napísala nejakú peknú správu kde napíšeš ako ťa to veľmi mrzí, že si urobila aj ty chybu, rada by si tomu dala šancu, že na neho nebudeš tlačiť ale bola by si rada, keby sa ti ozve. Nechať to na neho. Ak ťa ľúbi a má záujem, tak sa skôr či neskôr ozve, možno potrebuje iba čas. Ak nemá záujem, tak len sa s tým zmieriť

klaudia_0508
autor
6. aug 2024

@unicornlady asi týždeň. Lenže bolo to medzi nami také napäté, že sme si len vyčítali veci. Nemalo to význam sa o tom rozprávať. Keď sme sa stretli tak plakal on aj ja. Presviedčala som ho o tom, že všetko sa dá , keď sa ľúbime. Povedal mi, že má strach, že by sme vhupli do hádok znova a preto sa takto rozhodol. Ublížili sme si obaja a myslím si, že z jeho strany to je len nejaká “obrana”. Mám strach mu napísať

klaudia_0508
autor
6. aug 2024

@paulina291 skôr je to o tvrdohlavosti

paulina291
6. aug 2024

@klaudia_0508 tak či tak mu daj čas. Ak ťa ľúbi, tak láska aj tú trvdohlavosť prebije.

unicornlady
6. aug 2024

Toto je veľmi dobrá kniha o vzťahoch
https://www.martinus.sk/2761635-umenie-blizkost...

Ako si spomenula tie výčitky, tak on ich nazýva agresivitou.
A podáva spôsoby, ako komunikovať.

tu je aj nejaký rozhovor s ním

https://www.youtube.com/watch?v=112FF46_U4A
klaudia_0508
autor
6. aug 2024

@unicornlady tú knihu som si akurát včera kúpila. Dúfam, že mi pomôže a ukáže ako lepšie sa dá komunikovať vo vzťahu. A dúfam, že to budem vedieť zúžitkovať ešte s touto láskou. Ďakujem velmi pekne.

unicornlady
6. aug 2024

Pre tých, čo nemajú, resp. ak si chceš pozrieť aspoň to hlavné, je to zvýraznené.

klaudia_0508
autor
6. aug 2024

@paulina291 Skôr ma trápi otázka koľko času je dostatok času. Nikdy sme medzi sebou toto nemali, nikdy ku mne takýto postoj nemal. Neviem či mám čakať kým sa mi ozve sám, alebo to mám skúsiť ja

unicornlady
6. aug 2024

No vzhľadom na to, že ty si ignorovala jeho snahu o zmier, tak mi to vychádza, že ty by si mala zabojovať.

Koľko máte rokov a ako dlho ste boli spolu?

klaudia_0508
autor
6. aug 2024

@unicornlady 30 a 3 roky sme spolu. Len ja som sa uz snazila , ale tym ze odmieta so mnou komunikovat neviem ci v nom nevzbudim len odpor.

unicornlady
6. aug 2024

V prvom rade by som asi jedine poradila- pracuj na sebe, aby ty si bola v pohode a bola tá spokojná, radostná... (akú ťa zrejme spoznal).

unicornlady
6. aug 2024

Jeden psychológ dal tip, párkrát za deň sa tak "oskenovať", kde sa v tele cítiš v nepohode, čo by ti pomohlo byť vo väčšej pohode.. a čo z toho môžeš urobiť hneď teraz, aby si sa cítila lepšie.

tykat
6. aug 2024

@klaudia_0508 mozno zistil, ze mu je bez teba lepsie, mozno mu nechybas tak ako chyba on tebe.

klaudia_0508
autor
6. aug 2024

@tykat ani to sa nevylučuje.

kitycat
6. aug 2024

@klaudia_0508 podla mna ti to tak trochu oplaca. Ignoraciu ignoraciou.

Ked som mala 20 tak som sa takto s frajerom na striedacku nebavila, no nie sme spolu..ale ani sme spolu nenoli tolko co vy.

On sa smazil tyzden a kolko sa teraz dnazis ty? Napisat ako bolo vyssie spomenute, ze si to prehodnotila, ze si spravila chybu, urobit ciaru a zacat znova a lepsie. Stratit nemas velmi co

klaudia_0508
autor
6. aug 2024

@kitycat ja som mu to vsetko povedala, dala som mu navrhy na zlepsenie, povedala som mu ze ho lubim a ze to chcem skusit inak. Proste ma zatial odmietavy postoj k tomu celemu. Tvrdi, ze sa boji a ze to robi kvoli mne, lebo videl ako sa trapim a ze on iny nevie byt.Cakala som, ze sa k tomu postavi inak. Je naozaj velmi tvrdohlavy. Pisala som mu, volala, iniciovala som stretnutie neviem ako viac by som mala zabojovat.. a najhorsie je ze nemam odozvu, neviem ci mam este skusat alebo sa proste na to vykašlať.

miadi
6. aug 2024

Ja by som Mala hrdost a nebojovala . Aj ked rozchod boli a velmi ho chces spet . Mohli ste sa mat radi no nehodili ste sa k sebe . 3r je dost dlho na vztah kde ste sa vela hadali. Ine by to nebolo ani Keby sa vratil . A on to vie . Len ty to este nechces vidiet. A mas iluzie ze precitas knizku a vsetko bude ine lepsie . Mozes sa poucit z vlastnych chyb co si robila v tomto vztahu a nerobit ich v dalsom. A pri vybere buduceho partnera si dat pozor na veci ktore ti vadili u tohto .. a budes hladat niekoho kto nema zvyky ktore ti vadia. Niekoho s kym budete viac kompatibilni . Aj laska tam bude a pokoj klud minimalne hadky.

klaudia_0508
autor
7. aug 2024

@miadi neboli to nejake vazne hadky. Tie problemy boli riesitelne. Nie som taka, ze sa vzdavam. O lasku sa niekedy oplati bojovat. Ale urcite ak si bude stat za svojim, nebudem silou mocou tlacit na pilu. Potom sa urcite pohnem vo svojom zivote dalej. A myslim si, ze by to nebolo o tom istom, pretoze tento cas , ktory sme bez seba je poriadna príučka.

miadi
7. aug 2024

@klaudia_0508 pozri som s mm 13r o lasku treba bojovat a nevzdavat ked tam ta laska je . Ale vy ste sa uz rozisli. Tak co chces bojovat ? Dosli ste do bodu ked Uz ste nechceli byt vo vztahu a urcite nie koli malickostiam. Ale ok tvoj zivot clovek sa bud pouci na svojich chybach alebo ich opakuje.

stanulienkat
7. aug 2024

Podla mna si na neho bola len zvyknuta. Proste to musi preboliet. Boli ste spoku kratko a dost znacnu dobu ste sa uz len hadali a liezli si na nervy. Naco ti je taky vztah? Najdi si nieco lepsie, aby si nemusela bojovat o pozornost s televizorom. Nie ste kompatibilni. Bud rada, ze s nim nemas dieta.

domkakvet
8. aug 2024

@klaudia_0508 nechaj tomu cas a uvidis, ci sa ozve.