Odlišné správanie priateľa pred rodinou a kamarátmi

27. máj 2024

Ahojte. Chcela by som sa s Vami podeliť o môj problém, ktorý má trápi od začiatku nášho vzťahu. Mám 22 rokov, priateľ 27, skončila som VŠ a s priateľom sa plánujeme odsťahovať. Máme vzťah vyše 4 rokov. V našom vzťahu je úplne všetko ideálne, snaží sa, pomáha mi so všetkým, rozumieme si vo všetkom..proste ideálny chlap. V posledný rok hovorí o Tom že sa vezmeme a podobne. Všetko by bolo vporiadku až na jednu vec, ktorá je pre mňa naozaj veľmi neúnosná. Ide o situácie kedy sme boli s priateľom von či už s jeho rodinou alebo mojou, alebo kamarátmi- správame sa úplne inak.. nehovorím že mi nadáva ale.. správa sa povýšenecky, mňa si nevšíma, nikdy si ma nezastane, nevie vyjadriť názor ktorý by sme mali spoločné keby sme v súkromí. Cítim sa hrozne v takýchto situáciach a navyše je to naozaj pre mňa bolestivé, ako keby trafil zakaždým do živého. Vyrastala som bohužiaľ v nefunkčnej rodine a vždy som si musela zastať iba samú seba..možno preto to tak vnímam. Môj bývalý priateľ bol práve opak. Nechcem to porovnávať lebo môj momentálny priateľ je naozaj skvelý ale bojím a nechcem s ním chodiť nikde kvôli tomuto.. ( to mi začať vykrikovať že nechcem ani na oslavu ani nikde) potom po takomto stretnutí ideme domov a ani sa nerozprávame, úplne je iný. Pár x som mu to už povedala že mi to veľmi vadí ale on to nevie zmeniť. Chce ma požiadať o ruku, chce sa stretávať s rodinou, chce somnou bývať ale toto je niečo čo neviem prekúsnuť. Viem že keby mi niekto nadávať on by stým nič neurobil, tak tiež napríklad našim budúcim deťom. On mi vždy povie že nemal vzor chlapa doma.. keďže tiež vyrastal iba s mamou... Niekedy mi to tak ublížilo že som chcela skončiť tento vzťah. Viete mi prosím povedať že či je chyba na mojej strane a či by som mala liečiť traumu z detstva?

pribinak
27. máj 2024

Blikajú ti kontrolky 🔴🔴🔴

Čo je to za hovadinu že vyrastal iba s mamou a nevie sa správať lebo nemal vzor muža - otca?
Milióny deti vyrastajú iba s jedným rodičom a správajú sa normálne

autor
27. máj 2024

@pribinak Vždy sa mi to snaží nejako odargumentovať, tak potom ideme radšej spať a na druhý deň už radšej neriešime. On v sebe chybu nevidí. Napríklad je aj iná situácia, že on je v práci a ja šoférujem. Zrazu sa mi stane nejaká situácia na ceste ( keby sme spolu doma povedal by mi, láska si v poriadku? Čo sa stalo) a keby sme v spoločnosti povedal by úplnú hlúposť, takú aby ešte potvrdil že neviem šoférovať a že v minulosti som mala nehodu a podobne. Ktokoľvek čokoľvek povie na moje meno on s tým iba súhlasí.. naozaj to veľmi ubližuje

beronsche
27. máj 2024

Nedokazuje si chlapec niečo na tvoj účet? Vyzerá to, že si pred ľuďmi zvyšuje sebavedomie tym, že z teba sa vysmieva.
Poradiť neviem, ale myslím si, že to bude mať stúpajúcu tendenciu..

autor
27. máj 2024

Boli sme raz na chate spolu s jeho bratrancom a jeho ženou. Celý večer sa hrali aktivity. Samozrejme my dvaja sme boli ako skupina. Keď som neuhádla tak bol naozaj ku mne odporný, dal mi to pocítiť. V skratke on by si ma nikdy nezastal, ani môj názor, spochybňuje každý môj postoj. Následne som radšej z chaty odišla do auta, po hodine si spomenul že som s ním, tak mi napísal sms, ja som sa prišla iba rozlúčiť že idem už domov lebo mi bolo naozaj smutno z toho ako to celé dopadlo.. v tú noc som si naozaj potvrdila že toto asi zmysel nemá ale skúšali sme to ďalej... Tak som prestala chodiť s ním kdekoľvek kde sa dalo, chodili sme iba my spolu a bolo to fajn, keď sme v súkromí. Až na to že keď ideme do spoločnosti tak si nespomenie že mi má dať ruku, že ideme ako pár- zakaždým ide popredu pozadu, inde a pod. Myslíte že by sa toto dalo nejako vyriešiť?

zorkahorka
27. máj 2024

Bolo by dobre, keby sme boli pri tych vasich situáciách. To sa tazko posudzuje. Mozno si potrebuje nieco dokazovat a mozno ty si len prehnane citliva a v kazdej situacii to vyhodnotis ako utok na seba.
V kazdom pripade to nie je nic, co sa neda odstranit. Chlapec musi na sebe ale popracovat.
Parkrat mu daj najavo,ze to riadne prehnal, a to aj pred ostatnymi, pred ktorymi ta zhodil

titla
27. máj 2024

Kym si on nepripusti, ze ma problem, ktory musi riesit, tak sa to nezmeni. Len bude stupnovat.

autor
27. máj 2024

Niekedy sa už radšej ani k nicomi nevyjadrím, pretože viem že môj názor nebude podporený, práve naopak ešte otočený proti mne. Ale bohvie možno to naozaj iba ja tak prežívam.

rorino
27. máj 2024

Uff,dievča dávaj pozor,určite jeho správanie nie je v poriadku.Jedno z toho môže byť hrane,len prísť na to,či domáce,alebo v inom prostredí.A to ,že nemal mužský vzor je strašné chabá výhovorka.

barbie2023
27. máj 2024

Veď ty si v jednom príspevku x krát oponujes. Je skvelý ,ale správa sa povysenecky. Je skvelý ,ale na verejnosti ti ubližuje..tak nie NIE JE SKVELY. Je to idiot.
Raz ti vylepi a možno potom sa spamätas alebo stále bude skvelý ale... 🫣 Aj tak si myslím,že s ním ostaneš a o par rokov tu bude príspevok akého debila máš za muža a máš s ním dieťa .

autor
27. máj 2024

Ešte jedna podstatná situácia. Bývam stále s maminou. Má priateľa ktorý mi robí naozaj naprotiveň, parkuje mi za auto aby som nevyšla, sleduje ma na kamerách, a milión iných veci ale ide o podstatu že priateľ mi na to vždy iba povie. No nemôžem s tým nič urobiť lebo potom by ti mama povedala odsťahuj sa.. a nemali by sme kde ísť. Keď vám niekto ubližuje a váš najbližší sa Vás nezastane tak je to fakt kruté..

slobodnamaminaj
27. máj 2024

Ak si ťa nevie obrániť na verejnosti, tak je to vôl, keď ťa zosmiešňuje. Nie, nie si citlivá. A veľmi by som si rozmyslela, či ísť do manželstva s takým človekom. Keď nemáš oporu v najbližšom človeku, načo je taký vzťah?

cookie29
27. máj 2024

A o par rokov tu budes pisat prispevky, ze mate deti, ze svokra vam robi zo zivota peklo lebo nerespektuje Tvoje rodicovske postoje a muz si Ta nikdy nezastane, takze bud si to odnesu deti, alebo si vzdy najhorsia ty.... ... 🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩🚩

autor
27. máj 2024

Áno máte pravdu, úplne...

slobodnamaminaj
27. máj 2024

A matka je vpohode s tým, že ťa šmiruje jej partner?

naneta258
27. máj 2024

Dôvod na to ze sa správa povysenecky voči tebe atď je ze nemal mužský vzor doma? Môj otec pracuje celý môj život v zahraničí, čiže si vieš predstaviť asi aký aj ja mužský vzor mam .. no nikdy som nemala potrebu povysovat sa pred niekym 🙂

autor
27. máj 2024

@slobodnamaminaj tá sa radšej ku tomu nevyjadruje. Ako hovorím nikdy si ma nikto nezastal. Bývalý priateľ bol práve takýto, že mu povedal svoje a mala som pokoj. Ale môj momentálny je taký že mu ten debil pozerá to auto, smeje sa z neho, smeje sa zo mňa a je on nič..

naneta258
27. máj 2024

On je lenivý niečo zmeniť, proste to nechce a vie že mu to doteraz prechádzalo tak v tom pokračuje. Ak je to pre teba neúnosné, tak by som šla na neho prisnejsie a hneď by si uvidela ci sa dokáže zmeniť🙂

slobodnamaminaj
27. máj 2024

Kľudne mu pri najbližšej príležitosti pred druhými povedz, že kým si ťa nebude vedieť obrániť a zastať sa ťa, tak o svadbe nech ani neuvažuje 🙏🍀🤷😡

autor
27. máj 2024

Veľmi by som s ním chcela byť, ale ako hovoríte, cítim vnútorné že mi to veľmi ubližuje a že celý život nebudem mať v ňom oporu..

naneta258
27. máj 2024

Ja by som mu priamo narovinu povedala čo je vo veci a ze ak to nezmení tak od neho pôjdeš preč pretože ty takýto vzťah nechceš

la_dolce_vita
27. máj 2024

Skus sa ozvat ty, zastan sa sama seba, ved si dospela zena. Priatel sa sprava hnusne a ty si ticho alebo odides? Urobila by som poriadny čurbes. Aj tomu priatelovi matky.. ak sa nevies ozvat ty sama, urcite povahy si budu viac a viac dovolovat, robi im to dobre a tyka sa to aj tvojho partnera.

vvvvb
27. máj 2024

Nesebavedomý zbabelec, ktorý si na tebe niečo dokazuje.... Ruky preč od neho, bude to čoraz horšie. Ver mi, že takého neschopného trapka, čo sa nevie ozvať a len sedí v aute a len drží hubu, tak takého k životu fakt nepotrebuješ. A tie aktivity - to ani nekomentujem.

naneta258
27. máj 2024

@la_dolce_vita je to tak, vždy si na tých "slabsich" začnú dovolovat.. len smutné ze to robí tvoj partner 🙂

la_dolce_vita
27. máj 2024

@naneta258 ano a som si ista, ze keby urobila riadnu stopku a uzemnila ho, tak sklapne..

slobodnamaminaj
27. máj 2024

Veľmi dobre si rozmysli, či potrebuješ byť s človekom, v ktorom nemáš oporu, či je to len preto, aby si s niekým bola vo vzťahu a mala niekoho,hocikoho pri sebe, keď sa trápiš alebo sa postavíš na vlastne nohy a nemusíš sa otravovať s niekým, kto ťa zosmiešňuje, keď potrebuješ podporu....si ešte mladá, chlapov behá po svete veľa, snáď nájdeš takého, ktorý ťa bude vedieť obrániť a zastať si ťa a byť na teba dobrý.

autor
27. máj 2024

Všetko čo by som povedala, zastala sa samej seba, by on otočil proti mne. Hlúpy príklad ale: objednala by som si v reštaurácii polievku, povedala by som že tá polievka chuti zvláštne, že je kyslá. Keby sme dvaja tak by opácil a úprimne povedal aký má názor. A keby sme s rodinou tak by povedal že jemu nepríde iná, pritom viem že by mu prišla iná. Neviem naozaj to bol hlúpy príklad ale on má nikdy v ničom nepodporí. Pred niekým

betulinka1
27. máj 2024

Podla mna chce pred druhými ukazat aky je chlap a podla neho, je to takymto sposobom inak to nevie. Mozno to tak robila jeho mama. Ale on to nebude vediet zmenit ak si to neuvedomí, ze takto nedokáže, ze je chlap, ze je tak max. iba za blbca. Lebo chlap Saida svoju zenu chráni a nic zle na nu nebude hovorit pred druhými. Neviem ci by si ho vedela dostat na parovu terapiu psychologicke ale podla mna jemu by velmi pomohla.

naneta258
27. máj 2024

Moja kamoška presne takto mení správanie pri jej partnerovi ak sme vsetci spolu niekde 😀😀 ak sme len my baby s nou von tak je úplne iná, sama sebou. Podla mna sa snaží byť za najlepšieho pred všetkými a tvoje odlišné názory do toho nezapadáju tak sa takto správa.

autor
27. máj 2024

Ja som mu aj hovorila, že ja by som si ho zastala pred neviem kým, že pre mňa je dôležitý a príde mi to prirodzené... On povie že nebude robiť problémy

naneta258
27. máj 2024

No a to je presne to. Nechce robiť problémy a chce byť za najlepšieho 🙂