Odísť od manžela s deťmi

23. nov 2024

Ahojte, v skratke, v manželstve to dlhšie neklape, robím čo sa dá ale stále hádže vinu za všetko na mňa (aj za jeho vlastné správanie a reakcie). Podľa mňa má poruchu osobnosti, neexistuje, aby sa dospelý človek nevedel pred deťmi ovládať. Vulgárne mi nadáva pred deťmi, naposledy včera, že by mi rozjebal hlavu o stenu, že som piča, že sa nedožijem rána a podobne.(všetko začalo tým, že si syn kúpil balzam na pery JELENI LOJ s melonovou prichutou a vo vnutri bol ruzovy a že z neho robim buzeranta - v obchode sme do obalu nevideli).
Máte niektorá osobnú skúsenosť ako odísť od takéhoto človeka? Rodinu mám v inom meste a deti chodia do školy zas do iného mesta. Keby odídem k rodine tak ich vozím cca 50 min do školy, alebo - keby si prenajmem byt v meste kde chodia do skoly (nemám k dispozícii rodinu).
Toľko urážok na moju osobu čo on dokáže zo seba dostať - nemá konca.
A naozaj sa obavam, ze bude robit velke problemy. Že ma nepustí odísť, pôjde pre deti skôr do školy alebo čokoľvek cez deti bude robiť zlotu - aj povedal včera že mi urobí zo života peklo.
Ďakujem za Váš názor.

biba_18
23. nov 2024

bohužiaľ sú takí muži 😔 ja nemám skúsenosť, ale existujú centrá na pomoc žien a matiek s deťmi, ja by som sa obrátila po radu k nim… rozhodne by som to však riešila - určite sa to samo nezmení, to sa nenechaj ani presvedčiť ani odradiť…

januska12323
23. nov 2024

Prenajmi si byt v meste kde bývate, ono sa to už nejak utrasie. Všetko lepšie ako pozerať na rodičov ako si nadávajú.

lonsdaleka88
23. nov 2024

Hlavne si aj nahravaj tie jeho vybuchy pred detmi nech mas nieco v rukach. Neznasam takych psychopatov

deti95060810
23. nov 2024

mne príde že sa bojí rozchodu
inak sa správa ako psychopat... povedz mu nech navštívi psychiatra - tam mu pomôžu.

kristinapetronela
23. nov 2024

Áno bude robiť zle cez deti .ale časom sa pravda ukáže .priprav sa na boj ☹

autor
23. nov 2024

@biba_18 ahoj, riešim to už na nejakej urovni, nedam sa prehovorit ani odradit, dakujem.

@januska12323 praveze byvame presne medzi skolou a mojou rodinou, preto ze ktorym smerom sa odstahovat, radsej by som do mesta kde mam rodinu, na druhej strane deti maju super skolu aj kruzky.

@lonsdaleka88 mam, bohuzial mam.

@deti95060810 myslis ze sa boji? preto je pasivne agresivny? nechcel roky ani manzelsku poradnu, psychiatrovi by nesiel tiez - jeho tvrdenie je, že on nebude vesat svoje problemy na nos cudzim ludom.

@kristinapetronela musim byt pripravena veru ano

kristinka92
23. nov 2024

pre boha je mi to ľúto, to musí byt strašne. akože prišlo mi to ľúto ako si napisala že nevideli sme do obalu….🙄ako keby to nebolo jedno aku farbu bude mat, to je choré, že vôbec musíš ešte na takéto veci myslieť, že akej farby bude loj a či z toho nebude problém, úplne absurdné….toto je vyslovene tyranie takéto spravanie. tie nadávky, no to by som odišla po prvej vete už dávno…toto si nezaslúži nikto! v prvom rade nahromadiť dôkazy, ponahravaj na telefon a zalohuj všetky tie nadávky, keď príde k súdu a koliznym opatrovnickam nech máš nieoc v ruke. aj pre dobro deti, aby vedeli panie že tam deti same nemôžu dať. a hneď teraz začni hladat prenájom v meste kde majú deti skolu, aby si to mala jednoduchšie. ak mozes požiadaj rodinu o pomoc, aspoň so stahovanim by ti to pomohlo. ak to bude nutne, polícia a zákaz priblíženia za vyhrážanie

kristinka92
23. nov 2024

v meste kde máš rodinu by si nemohla dať deti do školy? viem že asi nechceš kvôli kamarátom a tak, ale no, mala by si to jednoduchšie v prípade potreby stráženia, byvat pri rodine

zuzanita1609
23. nov 2024

Všetko si nahravaj,odkladaj si peniaze bokom,tak aby nezistil,kontaktuj nejaké zariadenie,nech ti poradia presnejšie, právne úkony a tak. Ak dôjde k fyzickému násiliu,volaj políciu. Toto je totálny k***t, bože môj. Nečakaj,bude sa to stupňovať.

januska12323
23. nov 2024

@kristinka92 s inou školou by musel súhlasiť asi aj manžel.

autor
23. nov 2024

@kristinka92 ano, aj by som povedala ze je psychopat, ako si tak triedim myslienky, zacinam mat pocit, ze budem hladat byvanie detom blizsie k skole-teda v tom meste. a casom v meste u rodiny.
skolu mozu mat kdekolvek, ano ako pise
@januska12323 so zmenou musi suhlasit aj druhy rodic.
@zuzanita1609 pravnicku mam, dakujem za ostatne rady.

damian85
23. nov 2024

Poradím ti len toľko ak sa chceš odsťahovať , tak čo najbližšie súčastnému bydlisku , aby deti nezískal do starostlivosti on. Že nechce navštíviť psychológa / psychiatra je pekné v procese napríklad súdu , je možnosť že vás za ním pošlú. Nehádaj sa s ním , nesnaž robiť prieky cez deti ( vyhrážky ako neuvidiš deti ) pretože akcia , vyvolá reakciu a nie ty , ale deti budú trpieť keď budú medzi 2 rozúrenými rodičmi , kde jeden bude manipulovať , druhý manipulovať a deti medzi vami ako taká špongia.

petamich
23. nov 2024

Treba zakladat dalsiu temu? Pre moje pochopenie, co od tychto diskusii ocakavas? Lebo uz sme ti viacere reagovali v prvej teme 🤷‍♀️

jamidea
23. nov 2024

Naco pokracujes v svojej predoslej teme? Tvoj problem sa na mk uz predsa rozoberal a pokracuje.

jamidea
23. nov 2024

"Sauna a hadka s manzelom", tema z 2023, pokracujuca dodnes, jeleni loj ruzovy si tam tiez riesila.

stanulienkat
23. nov 2024

@jamidea Ak je to naozaj tá baba s tou hádkou v saune, už vtedy sa mala pobaliť. To je úplný psychoš ten jej muž.

autor
23. nov 2024

ano, je to moja tema a uprimne necakala som, ze sa mi k tomuto prispevku vyjadrite tie iste ale dakujem vam za uzasnu podporu, riesim to, pravnicku mam, nahravam, hladam podnajom.
@damian85 snazim sa nereagovat a neliat olej do ohna. na 99% mi to vychadza.
k sucasnemu bydlisku co najblizsie - hmm.. akurat sme na dedine medzi 2 mestami a v jednom byva moja rodina a v druhom maju skolu. blizsie je mesto kde maju skolu a to o par km iba.

kristinapetronela
23. nov 2024

Len rada .neber to v zlom .bud chces odísť a budeš robiť všetko aby boli v tvojej starostlivosti alebo budeš trpieť pri ňom ... Bude to ťažké. V dnešnej dobe budeš potrebovať aj financie ... Držím palce aby si sa správne rozhodla

autor
23. nov 2024

@kristinapetronela ano uz som rozhodnutá, moja rodina o tom už vie. Rozhodla som siete aj na byty

autor
23. nov 2024

@kristinapetronela ďakujem. Šetrím si uz nejaky ten cas plus mi rodina pomôže ak by bolo treba

0silvia0
23. nov 2024

A s tym OZkom co si v spojeni, tam ti v com vedia pomoct?

margotka17
24. nov 2024

No milujem takých debilov. Veď to povedz jeho rodičom. On sa ti nemôže vyhrážať!!! Hneď by som prestala komunikovat s takým somarom. Ani by som mu nevarila, neprala.