Ahojte, v skratke, v manželstve to dlhšie neklape, robím čo sa dá ale stále hádže vinu za všetko na mňa (aj za jeho vlastné správanie a reakcie). Podľa mňa má poruchu osobnosti, neexistuje, aby sa dospelý človek nevedel pred deťmi ovládať. Vulgárne mi nadáva pred deťmi, naposledy včera, že by mi rozjebal hlavu o stenu, že som piča, že sa nedožijem rána a podobne.(všetko začalo tým, že si syn kúpil balzam na pery JELENI LOJ s melonovou prichutou a vo vnutri bol ruzovy a že z neho robim buzeranta - v obchode sme do obalu nevideli).
Máte niektorá osobnú skúsenosť ako odísť od takéhoto človeka? Rodinu mám v inom meste a deti chodia do školy zas do iného mesta. Keby odídem k rodine tak ich vozím cca 50 min do školy, alebo - keby si prenajmem byt v meste kde chodia do skoly (nemám k dispozícii rodinu).
Toľko urážok na moju osobu čo on dokáže zo seba dostať - nemá konca.
A naozaj sa obavam, ze bude robit velke problemy. Že ma nepustí odísť, pôjde pre deti skôr do školy alebo čokoľvek cez deti bude robiť zlotu - aj povedal včera že mi urobí zo života peklo.
Ďakujem za Váš názor.
Prenajmi si byt v meste kde bývate, ono sa to už nejak utrasie. Všetko lepšie ako pozerať na rodičov ako si nadávajú.
Hlavne si aj nahravaj tie jeho vybuchy pred detmi nech mas nieco v rukach. Neznasam takych psychopatov
mne príde že sa bojí rozchodu
inak sa správa ako psychopat... povedz mu nech navštívi psychiatra - tam mu pomôžu.
Áno bude robiť zle cez deti .ale časom sa pravda ukáže .priprav sa na boj ☹
@biba_18 ahoj, riešim to už na nejakej urovni, nedam sa prehovorit ani odradit, dakujem.
@januska12323 praveze byvame presne medzi skolou a mojou rodinou, preto ze ktorym smerom sa odstahovat, radsej by som do mesta kde mam rodinu, na druhej strane deti maju super skolu aj kruzky.
@lonsdaleka88 mam, bohuzial mam.
@deti95060810 myslis ze sa boji? preto je pasivne agresivny? nechcel roky ani manzelsku poradnu, psychiatrovi by nesiel tiez - jeho tvrdenie je, že on nebude vesat svoje problemy na nos cudzim ludom.
@kristinapetronela musim byt pripravena veru ano
pre boha je mi to ľúto, to musí byt strašne. akože prišlo mi to ľúto ako si napisala že nevideli sme do obalu….🙄ako keby to nebolo jedno aku farbu bude mat, to je choré, že vôbec musíš ešte na takéto veci myslieť, že akej farby bude loj a či z toho nebude problém, úplne absurdné….toto je vyslovene tyranie takéto spravanie. tie nadávky, no to by som odišla po prvej vete už dávno…toto si nezaslúži nikto! v prvom rade nahromadiť dôkazy, ponahravaj na telefon a zalohuj všetky tie nadávky, keď príde k súdu a koliznym opatrovnickam nech máš nieoc v ruke. aj pre dobro deti, aby vedeli panie že tam deti same nemôžu dať. a hneď teraz začni hladat prenájom v meste kde majú deti skolu, aby si to mala jednoduchšie. ak mozes požiadaj rodinu o pomoc, aspoň so stahovanim by ti to pomohlo. ak to bude nutne, polícia a zákaz priblíženia za vyhrážanie
v meste kde máš rodinu by si nemohla dať deti do školy? viem že asi nechceš kvôli kamarátom a tak, ale no, mala by si to jednoduchšie v prípade potreby stráženia, byvat pri rodine
Všetko si nahravaj,odkladaj si peniaze bokom,tak aby nezistil,kontaktuj nejaké zariadenie,nech ti poradia presnejšie, právne úkony a tak. Ak dôjde k fyzickému násiliu,volaj políciu. Toto je totálny k***t, bože môj. Nečakaj,bude sa to stupňovať.
@kristinka92 s inou školou by musel súhlasiť asi aj manžel.
@kristinka92 ano, aj by som povedala ze je psychopat, ako si tak triedim myslienky, zacinam mat pocit, ze budem hladat byvanie detom blizsie k skole-teda v tom meste. a casom v meste u rodiny.
skolu mozu mat kdekolvek, ano ako pise
@januska12323 so zmenou musi suhlasit aj druhy rodic.
@zuzanita1609 pravnicku mam, dakujem za ostatne rady.
Poradím ti len toľko ak sa chceš odsťahovať , tak čo najbližšie súčastnému bydlisku , aby deti nezískal do starostlivosti on. Že nechce navštíviť psychológa / psychiatra je pekné v procese napríklad súdu , je možnosť že vás za ním pošlú. Nehádaj sa s ním , nesnaž robiť prieky cez deti ( vyhrážky ako neuvidiš deti ) pretože akcia , vyvolá reakciu a nie ty , ale deti budú trpieť keď budú medzi 2 rozúrenými rodičmi , kde jeden bude manipulovať , druhý manipulovať a deti medzi vami ako taká špongia.
Treba zakladat dalsiu temu? Pre moje pochopenie, co od tychto diskusii ocakavas? Lebo uz sme ti viacere reagovali v prvej teme 🤷♀️
Naco pokracujes v svojej predoslej teme? Tvoj problem sa na mk uz predsa rozoberal a pokracuje.
"Sauna a hadka s manzelom", tema z 2023, pokracujuca dodnes, jeleni loj ruzovy si tam tiez riesila.
@jamidea Ak je to naozaj tá baba s tou hádkou v saune, už vtedy sa mala pobaliť. To je úplný psychoš ten jej muž.
ano, je to moja tema a uprimne necakala som, ze sa mi k tomuto prispevku vyjadrite tie iste ale dakujem vam za uzasnu podporu, riesim to, pravnicku mam, nahravam, hladam podnajom.
@damian85 snazim sa nereagovat a neliat olej do ohna. na 99% mi to vychadza.
k sucasnemu bydlisku co najblizsie - hmm.. akurat sme na dedine medzi 2 mestami a v jednom byva moja rodina a v druhom maju skolu. blizsie je mesto kde maju skolu a to o par km iba.
Len rada .neber to v zlom .bud chces odísť a budeš robiť všetko aby boli v tvojej starostlivosti alebo budeš trpieť pri ňom ... Bude to ťažké. V dnešnej dobe budeš potrebovať aj financie ... Držím palce aby si sa správne rozhodla
@kristinapetronela ano uz som rozhodnutá, moja rodina o tom už vie. Rozhodla som siete aj na byty
@kristinapetronela ďakujem. Šetrím si uz nejaky ten cas plus mi rodina pomôže ak by bolo treba
A s tym OZkom co si v spojeni, tam ti v com vedia pomoct?
bohužiaľ sú takí muži 😔 ja nemám skúsenosť, ale existujú centrá na pomoc žien a matiek s deťmi, ja by som sa obrátila po radu k nim… rozhodne by som to však riešila - určite sa to samo nezmení, to sa nenechaj ani presvedčiť ani odradiť…