Ahojte, mam 26 rokov a dve malé deti. Môj manžel pracuje v rakúsku. S chlapcami je malo, vek detí je 3 a 1,5 roka. Bývame u svokrovcov kvôli tomu ze môjmu mužovi ma ostať dom teda máme spoločnú kuchyňu záchod, všetko.. Ja som u nich nešťastná so svokrou si lezieme na nervy a okrem toho sú tam každý deň jeho dve sestry na návšteve alebo tam aj prespavaju... Samozrejme ze som mu veľa krát navrhla aby sme šli do podnájmu alebo zobrať hypotéku a začať sa stavať on ani svokrovci o tom nechcú počuť. Lenže mam pocit ze je to čím ďalej horšie, keď je doma tak sa necítim ani ako jeho žena. Proste funguje s mamou a ja som akokeby naviac. Napríklad neviem koľko dostáva výplaty, koľko má hypotéku.Vie to iba ona nemôžem sa ho nič opýtať lebo pomne hulaka. Keď ideme na nákupp alebo na výlet ide snami svokra ja som vzadu s deťmi a oni sa v predu rozprávajú sami vždy. Večer zoberie deti a ide si k nej ľahnúť do spálne kým oni dvaja sa santia.Ja som vtedy sama .Väčšinu času trávime v spálni keď manžela volám dole s deťmi a svokra akurát nieje doma nejde. Keď príde a my sme hore beží zanou dole. Keď príde ožratý domov nejde kumne do spálne ospravedlniť sa mi aupokojiť ma aupokojiť ma ale za mamou
A preco si si nechala urobit teda 2 deti ked nemate vlastne byvanie a tvoj muz miluje viac svoju matku ako teba?
Nechapem preco si na toto pristupila.Cakat na nejaky dom a zit so svokrou.
Podla mna je tvoj muz psychicky trosku mimo.Neviem si predstavit manzelstvo so svokrou a nevediet kolko muz zaraba a podobne veci.
Teraz citam, ze prve bolo neplanovane.A to po prvom ste si nevedeli dat pozor? Ked viem, ze mam neschopaka doma tak sa chranim aj cez 10 kondomov alebo beriem HAK a aj to nie ist na plno.Pre istotu.
Tieto neplanovane tehotenstva su mozne tak raz!!!
No mas to tazke, neviem ci sama utiahnes 2 deti.
@littlebubble HAk som nemohla brat kvôli zdravotným problém.
Daj mu na výber. Buď sa osamostatnite,alebo ty sa osamostatnis sama s deťmi a on nech si spí naďalej s mamičkou v spálni. Takto sa predsa nedá žiť. Vôbec si ťa neváži. Keby ste nemali spolu deti určite by ťa už vyhodili,takto ťa len akceptujú,že si tam,ale nič viac.
Viem,že odísť je ťažké,ale ak sa ti dá kde ísť,čím skôr choď preč.
Z tohoto by som sa za chvíľu zbláznila.
Ale z veľkej časti si si sama na vine. Sú rôzne formy antikoncepcie
Hneď po príchode z rakúska by nasledoval veľmi vážny rozhovor a buď do mesiaca nájde pozemok či byt, ale ty v každom prípade odchdzas
Je na nom, či pôjde s tebou alebo zostane s matkou
Ak nepride rychlo zmena, odid. Uz len to, ze byvas so svokrovcami, nevychadzate spolu a k tomu mate spolocny priestor je katastrofa. Mozno budu zit este 30 rokov a budes celych 30 rokov nestastna. Keby aspon manzel stal pri tebe ale zjavne je maminkin cecek.Taketo fungovanie je cele zle. Moja mamina zije so svokrou a je to na figu. Nedostatok sukromia a to maju obidve svoj dom ale na jednom pozemku. Uz odist nemoze, musi ju doopatrit ale lutovali to posledne roky s ocinom ze nesli byvat sami. Odid ked mas kde kym si mlada a mozes zacat odznova, budes sa stale len trapit.
😳 on ide ľahnúť k máme do spálne? A ty zatiaľ čakáš v druhej posteli??
Už len kvôli tomu by som odišla od neho. To že nevieš, kde dáva peniaze, koľko zarobí, o čom sa rozprávajú a že si vždy pozadu...odíď, nemáš rodičov? Ja by som mu ani na výber nedala. Radšej by som bola v garzónke sama s deťmi ako čakať na zázrak, ktorý nepríde.
Aku sancu, kedy kde? Ved vy si vobec nebudujete spolocny vztah, doveru, zdielanie, blizkost, ako to v rodine ma byt. Neviem, ci sa to da casom a kedy, ked uz svokra nebude, aby vam v tom neprekazala? To vam malo byt od zaciatku vztahu a manzelstva jasne, potom je jedno kde zijete, ci aj pri svokre, hlavne vy s muzom musite byt za jedno. Bud sa prisposobis alebo odides, o nejakej inej naprave vasho vztahu a spolunazivania pochybujem, to by museli chciet aj iny clenovia rodiny, hlavne manzel, nielen ty.
Najdi si pracu, deti do skolky, najdi podnajom a bud pride za vami, alebo nech si ostane doma. Kym budete u svokrovcov, tento problem sa nevyriesi a bude iba nabalovat.
😳😳 preboha, to je tak smutne... Veď vy už aj tak nemáte vzťah, keď sa odstahujes, akurát ti bude ľahšie lebo nebudeš mať pocit že si navyše.. naozaj šialene že takýto muži si dokážu nájsť ženy.. nerozumiem tomu, vlastne tomu ani nechcem rozumieť..
Porozprávaj sa s ním, a jasné ultimátum. Ak začne on kričať a znova si pôjde svoje tak to je tiež odpoveď. Ako mať rád svoju matku je jedna vec, ale dať prednosť jej pred manželkou, prípade sexom s manželkou a radšej spať s matkou je choré. Choré! Máš kam odísť? Rodičia ti pomôžu? Ak áno nie je čo čakať. Ved ty si v podstate sama aj tak, takto ti aspoň bude musieť výživné platiť. Držím palce
Tak potom ste mohli praktizovať prezervatív+ neplodné dni.
Sem sa pripnem. Tu to bude zaujímavé.
@littlebubble myslela som ze mam neplodné. Podľa ms kalendara nejak nevyšlo.
MS kalendár ukazuje bludy.Je to automatická kalkulačka.
A to si ho nechala ísť na plno hej? Lebo ja už prestávam veriť, že každému druhému ,,ujde,,.
@cocolino234 A potom vypisujú na internety závistlivé témy o "mladých a bohatých rodinách". Všetko je to na voľbe ľudí.
Ty si práveže asi veľmi nemyslela, inak by si nebola v takej r*ti ako si teraz.
Možno budem teraz ja za zlú, nemierim na autorku no VY STE NIEKTORÉ TAKE PREMUDRELE! NA CO SI ROBILA DETI?! NAČO ROZTIAHLA NOHY? Sa uvedomte, pýta sa na radu nie na vaše trafene výčitky! Zbožňujem takéto mudrlantky, keď nevedia viac! Hlavne ze vyčítajú malé deti, čo za nič nemôžu a ženu, ktorá mohla byť zaslepena ( ako keby všetky mali oči otvorené a nikdy sa nepopalili) toto nemá ale asi zmysel riešiť, lebo už len očakávam ako sa do mňa pustite, že si otvorím hubicku.... 🤦🏻♀️😂✌️3 2 1...
@littlebubble x ľudí býva s rodičmi lebo na začiatku s tým súhlasí poprípade dúfa,že časom odídu. Načo si dala urobiť deti? No lebo chceli, mali ako také zázemie. Veď koľko percent ľudí si najprv postaví dom a potom má dieťa? Síce asi je iná doba, ale niekedy treba brať to čo je, lebo aj v dokonalom vzťahu sa vie kadečo zvrhnúť môžeš mať plánov koľko chces.
a to tie roky, čo si dve deti stihla mať si čo robila. To ťa fakt až po 2 deťoch osvietilo? Nechápem. Ja by som tak nemohla žiť ani mesiac a nie ešte 2 deti rodiť a čakať radu na webe. Nasťahuješ sa takto dobrovoľne k cudzím. Toto je fakt vec, ktorú nikdy nepochopím.
Prepac, ale toto podla mna vobec nevedie k spokojnemu a plnohodnotnemu rodinnemu zivotu. Myslim, ze si to treba s muzom vydiskutovat. Ak to nepojde, asi jedina cesta bude, ze od neho odides.
@veronikalubko súhlas, niektoré majú zrejmá problém samé so sebou. Vždy vedia lepšie čo by mal urobiť ten druhy
@veronikalubko práve som to šla písať. Aký má zmysel jej teraz nakladať načo mala 2deti. Nech poradia ako ďalej a keď nevedie nech su ticho.
Autorke-
Podľa toho, čo si napísala nedala by som mu už žiadnu šancu. Šla k rodičom alebo nájom ak by sa dalo..a rozvod.
@acrobaleno to by bol úžasný svet keby to fungovalo len na voľbe ľudí..
@littlebubble ne nešiel naplno raz sa smyklo raz a som vtom
@lesana25 pravda
nejako si si to nevymyslela náhodou? Najprv o hypotéke ani počuť, ani svokrovci. Potom píšeš, že nevieš koľko platí hypotéku. No najprv sa rozhodni teda
@veronikalubko ďakujem za pochopenie. Je mi ťažko brat deti teraz ako nejakú chybu. Sú moje všetko.
Jej sa ospravedlňuje a ukludnuje ju... Riešia spolu všetko okolo domu cítim sa ako naviac keď mu povie niečo námna samozrejme je na jej strane. Je toho veľa kvôli tomu všetkému sa mu ja dosť sťažujem na tieto veci ale zatiaľ žiadna zmena... Väčšinou ma kvôli tomu vykrici a nadáva mi. Mnohé sa budete pýtať prečo som sa za neho vydala a prečo sním mam dve deti pretože som bola hlúpa. Boli sme spolu krátko a ja som neplánovane otehotnela. Takže svadba. Druhé dieťa vlastne tiež neplánovane. Aj keď ich teraz oboch milujem a vždy budem. Neviem ci nám bude lepšie bez neho bez nich... Som už zúfalá.