Odišli by ste za mužom?

1. jan 2025

Ahojte. Cez zoznamku som sa spoznala s mužom z Česka. Stretávame sa ak môžme, no predsa len také spoznávanie na diaľku nikdy nebude 100% . Spoznám ho jedine ak budeme spolu každý deň . No vnimam to ako veľký risk. Ak by som sa za ním odsťahovala . Raz som už tu chybu urobila. Ostala som sama v cudzom meste bez nicoho. Tak mám trochu strach. Neviem ako to riešia ostatní ľudia. Nemám žiadne zadné vrátka , nemám sa kde vrátiť ak už raz odídem. Neviem.
Potom mam v hlave myšlienku. Keď uz náhodou by sa to malo snim raz skončiť. Ostali by ste takto sama v inom štáte ? Pokiaľ sa bavíme o tom že doma má nič nedrží, zle rodinné vzťahy atď nejdem to rozoberat. V podstate aj na Slovensku som sama ale tu to aspon poznám. Bude lepší život v Česku ? Alebo až taký rozdiel nieje. Ďakujem.

13uzivatelka11
1. jan 2025

Ak je to niekde vo väčšom meste, kde je je problém nájsť si prácu, sla by som hneď.. Aj kebyže ti to s nim nevyjde, ak si nájdeš dobrú prácu, myslím že ti tam môže byť lepšie ako tu momentálne 🤷‍♀️

petamich
1. jan 2025

Okrem potencialneho vztahu mas tam moznost uplatnit sa na trhu prace, vedela by si si najst byvanie a zit samostatne? Ak ano, tak preco nie, ak pises, ze nemas doma zazemie, ci uz rodinne alebo ine (detaily nepises, ze aku mas pracu teraz, priatelia atd.)

barka1
1. jan 2025

Po roku vztahu na dialku som odisla za chlapom do ČR. Mala som 29 rokov. Kupili sme si spolu byt, vzali sa, mali dve deti, rozviedli sa...to sme stihli za 10 rokov. Na SVK sa už nevrátim. Som tu doma, moje deti tiež. Mam tu prácu, kamarátov, som tu spokojna.
Ale ja som bola v tomto veku odvážna, takyto velký krok nedokáže urobit každý.

13uzivatelka11
1. jan 2025

@barka1 podľa mňa na odchod do Ciech zas až takú odvahu netreba. 😅 kebyže nás tu nedrzi rodina, do Ciech by som sla kedykoľvek.. Ale do zahraničia, kde treba iný cudzí jazyk by som už nešla..

barka1
1. jan 2025

@13uzivatelka11 poznám vela ludi, ktorí nie su schopní ani odist z rodného malomesta. A evidente aj zakladatelka diskusie podobne uvažuje. Preto píšem, ze to nie je pre každého.

lonely66
1. jan 2025

autorka, ak tu nemáš rodinné väzby, ani väzby na dlhoročných priateľov, na ktorých sa môžeš obrátiť vždy, keď máš nejaký problém a budeš sa môcť aj do budúcna, tak neváhaj. tam ti bude určite lepšie, než na SK. iste, ak ide o nejaké maličké mestečko alebo dedinku, budeš asi potrebovať auto alebo teda zvážiť pracovné možnosti. nemusíš "bežať" hneď. skús sa najprv poobzerať po pracovných ponukách, prípadne aj poslať žiadosti s tým, že sa "sťahuješ" do toho a toho mesta a uvidíš. ak je ponúk veľa, nemusíš ani skúšať, rovno tam choď a prácu si do 6 mesiacov nájdeš. tu ti bude 6 mesiacov plynúť podpora.
mimochodom, tu ani nič nevlastníš?

@13uzivatelka11 veru, tam jej bude lepšie. a to nielen momentálne, ale roky.... výnimkou by bolo, keby títo mantáci padli na hubu. ale nepadnú, im všetko prejde a nikto nemá na nich páky, bohužiaľ. rovnako vidím príležitosť žiť v ČR výhodnejšiu, ako aj ty.

evansova
2. jan 2025

Vnučka po promócii odisla do Prahy, s priateľom Slovakom. Napriek nasim radam, mlady pan mal chabe vzdelanie a do prace sa tiez velmi nehrnul. Prenajali si byt, vnucka (psycholog) si nenasla pracu v odbore, ale velmi rychlo si nasla pracu ako investicna poradkyna. Plat velmi dobry a stihala aj pracu na detskej linke dovery ako dobrovoľník.
Mlady pan si pracu nenasiel, mal svoje priority, malo robit a vela zarobit, ine bolo pre neho "bezperspektivne".
Po roku sa vnucka spamatala, nasla pracu v pdychologckej poradni, zoznámila sa s kolegom psychológom a onedlho bola svadba. Vyborne manzelstvo, skveli svokrovci, dve deti styri roky a pol roka. Je stastna, ze sa rozhodla skusit stastie u susedov.
Takze skus aj ty, najdi si prácu a byvanie, aby si od partnera nebola zavisla, potom vycestuj a stretávajte sa. Mozno to bude ten pravy, ak nie, mozno si najdes iny vztah, alebo aj nie, mozno tam ostanes, alebo nie. Kedze budes samostatná mas vsetky moznosti otvorene.

kinderko93
2. jan 2025

Nad tymto velakrat aj ja uvazujem. Tu, kde zijem, mam svoje zazemie, pracu, kolegyne, ale aj maminu a babku. Ale partnera ziadneho a mam pocit, ze si tu ani nikoho nenajdem. Ak by som si s niekym rozumela, kto by bol dalej, potom co.. pojdem za nim alebo tu necham choru babku a maminu..
Moja rada, ak by ma tu nic nedrzalo, neostala by som tu, ale s partnerom by som sa snazila trochu viac spoznavat aj ked len cez pisanie, pripadne ist na vikend alebo tyzden za nim.

dari226
2. jan 2025

Ked som mala skoro 19 odisla som do rakuska po mesacnej znamosti. Hned sme byvali spolu- teraz 20 rokou manzelia. To dopredu nikdy nevies.

rorino
2. jan 2025

Dôležité je,či sa tam dokážeš uplatniť a uživiť.Ak áno,za pokus nič nedáš a možno sa ti tam zapáči.Ale ak "len" pre chlapa,tak Čechy sú zemský raj len na pohled,😏