Ahojte maminy, chcela by som sa niekým porozprávať, či by ste sa rozviedli, keby ste neboli šťastné?
Sme spolu 11 rokov, máme aj 2 deti, ale nemyslím si, že je to ten pravý partner pre mňa, zistila som to rokmi.
Čo sa týka sexuálnej oblasti, tam nám to nefunguje vôbec. Je toto dôvod na rozvod?
Je tu niekto, kto sa rozviedol kvôli zlému sexuálnemu životu?
Som ešte celkom mladá, mám 33 rokov a asi takto nechcem žiť do konca života.
Ako otec je fajn, aj pohádame, ale asi tak normálne, ako všetci. Sex máme, ale tak raz do týždňa a nie to pre uspokojivé.
Beriem ho skôr ako kamaráta mám pocit, ako partnera, ktorý by ma nejako extrémne priťahoval.
@ivik4 ono my si nerozumieme aj v inom, ze kazdy sme trosku ine povahy, ale on nie je ani zly clovek, ani nic take, ale casom to tak vidim, ze to nebolo az take dobre rozhodnutie na zaciatku ist do vazneho vztahu, ale bola som mlada dost mala som 22 rokov vtedy... a predsa chcela som aj rodinu, atd... vtedy akoby ten sex nebol dolezity az tak,,, lebo mi isli muzi hore krkom vtedy, hlavne takí čo im išlo len o jedno, tak som to v sebe dosť potlačila, ale rokmi vidim, ze to bola asi chyba. 😏 Zas nechcem ublizit detom, lebo viem, ze to je take mozno sebecke odo mna.
Neviem, záleží asi aj na jeho výpovedi a či sa tiež chce rozviesť, lebo tak zase intímny život je dôležitý, ale vždy sa dá na tom popracovať a po snažiť sa, kým ťa nebije, neprepije peniaze, deti netrpia, tak by ste si mohli trosku zaspomínať, aké to bolo keď ste po sebe túžili.
Keď nebudete mat styk rok, potom to bude dôvod na rozvod.
No vies tak zavisi či by ste obaja chceli popracovať na vzťahu aby to bolo lepšie alebo si proste viac menej rozhodnutá o ukončení, nepriťahuje ťa, nemáš mu čo povedať, si radšej sama ako s ním, nechýba ti atd. Ano je to fajn že deti majú úplnú rodinu a dobrého otca, ale deti odrastú a ostanete si sami dvaja a čo potom
šťastie je relativny pojem. stastie si musis spravit, mat radost zo zivota. aby si nebola prekvapena ze ak odides stastie nenajdes a moze byt este horsie...
S manzelom ste sa o tom porozpravali? Ako to vnima on?
Urcite je sex dolezity vo vztahu, ale treba si vsetko dokladne premysliet, skusit najst vhodne riesenie, nakolko nesiete zodpovednost aj za deti.
Drzim palce
@kacena4 tak ano to chapem, co si tym myslela, ale tak horsie by asi nebolo, ale pre deti by asi bolo.
Nie, nerozviedol. Budovala vzťah. Intimitu. Rozhovory. Čas spolu. Pekne gestá. Párový terapeut. A kebyže všetko zlyhá a druha strana ozaj nechce, tak vtedy.
Treba sa na to pozrieť racionálne. Totiž často má človek, keď chce odísť zo vzťahu (je jedno či je v tom niekto tretí alebo nie), pocit, že odchodom sa zbaví tých nepríjemných vecí/vlastností partnera, ktoré mu vadili, ale pritom tie výhody/dobré veci budú nejako zachované (resp. pri prechode zo vzťahu do vzťahu je tam podvedomé očakávanie, že nový partner bude mať to, čo na ňom odchádzajúcemu imponuje, PLUS všetko to dobré, čo mal ten predošlý). Ale pri tom sa môže človek veľmi kruto sklamať.
Ja by som teda odporučil to, čo tu už viaceré radili, skúsiť vzťah a intimitu obnoviť, ale aj keby to nešlo, zvážiť, či odchodom (ktorý sa ponúka ako "instantné riešenie") sa človek nedostane z dažďa pod odkvap...
11 rocny vztah, 2 deti, sex raz do tyzdna.... Opravte ma ak sa mylim, ale takto to ma snad vacsina parov, ktore maju obdobne karty v rukach.
Pre niečo ste sa vzali? Musíte sa vrátiť na začiatok a znovu objaviť to co tam bolo. Deti vás potrebujú oboch a spolu. Skúste manželskú poradňu. My sme boli s manželom na prednáške kde prednášal taky manželský poradca, a bol skvelý. Cestuje za ním mnoho párov, ale určite je takých veľa ...Ak sa vzťah nečudujem takto dopadne, aj keby si si našla druhého, tretieho ....
Urcite by som detom nebrala detom otca kvoli sexu. Kup si nejaku hracku do postele.
A pred deťmi si to nevedela? Je ti ten sex až taký dôležitý ak je to dobrý partner aby deti ostali ,,bez otca,,?V dnešnej dobe plnej hračiek a vymoženosti ,iné je naozaj keby bol zlý chlap zlý otec a podobne
Autorka takze u Vas nieje problem len sex
Skoda
Kedze viem co je to zit roky v takom vztahu.. chapem Ta . Toto Ti ziadne hracky a prkotiny nevynahradia.
@zelenina1 to je taky 5minutovy sex kedy sa manzel uspokoji a hotovo, tak tak asi vyzera nas sexualny zivot - nie nejaky polhodinovy (aspon) uspokojivy sex.
@ivik4 no je to tak celkovo ze mame aj rozne nazory na viac veci, ale beriem ho ako kamarata nie ako nepriatela zas.
Uplne akoby si pisala o mojom byvalom. Sex 5minut len nech je on spokojny a bol jak kamos ci brat. Akurat ze my sme sa nehadali.
A rozpravas sa o tom sexe s nim ze je sebec ?
@ivik4 ani nie, ja som mu to tak aj naznacovala aj vsetko, ale zas on hovori ze kvoli detom sa to neda inak co je z casti pravda, davaju nam dosr zabrat a nik nam ich nestrazi. Nikdy. Takze mame dvoch chlapcov malych.
No to naznacovat ozaj nestaci
@ivik4 za tych 11 rokov som sa aj dost snazila jeden cas, ze tak naozaj som vsetko iniciovala, ale prosto mna to nebavi tak, chcela by som to naopak 🤷♀️ aby teda som mu nemusela vsetko hovorit lebo to uz nie je potom to co by malo, a hlavne ja neviem ci sa to da zlepsit, lebo bud to tam je, alebo nie je celkovo.
Hej chapem
Ale Teba by uspokojit fakt mohol ale to by musel chciet a nehladiet len na seba.
Drzim palce nech sa rozhodnes spravne
áno, ja áno. ale priprav sa na podobné hlúpe hlášky ako tu už odznela že "kvôli sexu zoberieš deťom otca" 🙈 neviem kam ho zoberieš 😁 ale tak nad tým sexom bude každý mudrovať 🙄
@zuzanka.zuzu no ved ja by som deti neuniesla normalne keby chceli byt s otcom tak by boli, nechcem ani ziadny predaj domu, keby mi po castiach splatil polovicu, tak ja si kupim byt mensi.
Ak je to dobrý partner,že vážne fungujete dobre..a rozumiete si tak by som len kvôli sexu nerozvadzal ...ak sa rýchlo urobí tak skúste znecitlivijuci sprej na penis
Presne tak, po 1)pozeraj na deti,kvoli sexu by som im nikdy nezahodila otca. toho im uz nik nenahradi.a po 2) za par rokov,ani nevies ako ci dokedy budes zdrava,a ked nie,budes aj rada ked sex nebude,alebo to bude vekom.toto je len par rocikov, co to ty vyzadujes,.poloz si otazku, co ak by manzel vazne ochorel,bo lnemohuci na total,ani pracovat,toboz nie sex, a aj tak by si sa rozviedla?Alebo si to otoc,Ty trebars ochorela na maternicu,samozrejme sex nula bodov ,a kvoli tvojej chorobe by vas ako rodinu manzel opustil,co by si robila ?.Ved nevieme, ani dna ,ani hodiny.Zahod taketo tvoje myslienky za hlavou, a bud rada ze ste .Ako mozes vediet ze dalsi partner bude lepsi,? co ak aj on ochorie,alebo sa po case ukaze,ze je manipulator,nejaky psychopat atd.Nespekuluj Sex nie je na prvom mieste v partnerskom zivote,Na prvom mieste je LASKA, vo vsetkom
Podla toho,co pises si mu len naznacovala a nikdy si sa s nim otvorene nerozpravala ako sa citis a co chces. Nerozviedla by som sa na tvojom mieste. Najskor sa musite porozpravat,povedz mu vsetko aj to,ze ta frustracia z neuspokojenia doviedla k myslienkam na rozvod. Ak ti vtedy isli hore krkom chlapi,cakas,ze teraz stretnes chlapa,ktoremu nejde len o sex? Doba je ina,chlapi su ini a vacsina ide len po sexe,zena ho nezaujima,maju ju len na uspokojenie svojich pudov. Vies si predstavit randit popri detoch? Povedzme si uprimne,vyber je uz biedny. Vacsina dobrych muzov je uz zadana. Nevravim,ze kazdy chlap je hulvat a lovec,ale kym najdes to,co hladas,prejde vela casu a znechutenia.
A uvedomujes si, ze možno ani žiadneho muža už nestretneš a budes sama? Lebo ak odchadzaš zo vzťahu musíš počítať s touto možnosťou, ze už budeš sama.
Toto je podla mňa meradlo vzťahu. Lebo ak máš partnera blbca a keď ho necháš máš mozno viac starosti, ale psychika je na tom oveľa lepšie. Sama si odpovedz aká je tvoja motivácia, ak partnera necháš pomôžeš sama svojej psychike? Ak nie, tak si pomôž teraz a snaž sa vo vzťahu, rozprávaj sa a komunikuj, lebo predstavy sú krásna vec, ale realita je úplne iná a svoje šťastie si musíš vytvoriť.
Neviem ti odpovedat lebo to nebolo v manzelstve no ja som ukoncila dlhorocny vztah len kvoli zlemu sexu a to som fakt drzala roky lebo sme sa velmi milovali, nikdy nehadali atd... neprehanam.
Proste som si povedala ze raz by som konecne zacala mysliet v tejto stranke aj na seba a zbytocne by sa nam rozpadla rodina keby sme nejaku neskor mali.
Si stale dost mlada , to nieje dobre takto natrvalo