Ahoj , pred tromi tyzdnami som odisla na interant.V skole sa ni velmi paci.Spoluziaci fajn , internat tiez.Moje spolubyvajuce stale hovoria o nejakych chalanoch.Mna to nikdy nejako nebralo.Nie ze by sa mi nepacili ale ja si chcem najprv urobit skolu.Zo zaciatku mi tam bolo velmi dobre, no tento tyzden mi bolo velmi do placu aj cez vikend.Chyba mi mama mam vycitky svedomia ,ze som ju nechala samu.Hovorila mi ,ze to bude ok ,ze ona si zvykne.No stale mam pocit ,ze som to urobit nemala ,ze som mala ostat s nou.Ona tu totiz nema nikoho s kym by travila vacsinou casu.Vzdy sme boli spolu.Neviem sa zmierit s tym ,ze som ju tu nechala samu.Ale zaroven viem ,ze ked sa vratim nebudem ja spokojna v skole.Spolubyvajuce mi radia ,ze si mam najst priatela. No ja vsak citim ,ze este mam cas.Ale stale mam pocit ,ze som maminu nemala nechat samu.Neviete co s tym?
@yzomandias prečo, keď sa vrátiš nebudeš spo kojna v škole?akože by si si vybrala inú školu?
Si na VŠ alebo na SŠ? Prečo nemôžeš chodit na víkend domov?
@letter na SŠ na vikendy chodim domov
@luccija Nie ale ked vratim tam odkial pochadzam akoze do skoly.Tak mi tam nebude dobre lebo tam je vela sebeckych ludi a uz len to ,ze sa budem stretavat so spoluziakmi zo ZŠ mi bude robit zle.Lebo sme nevychadzali velmi dobre.
Urcite sa nevracaj iba kvoli mamine. Kazdy rodic ktory ma rad svoje dieta je po jeho odchode z domu smutny kym si zvykne na novu etapu, ale tvoja mama je zaroven urcite velmi hrda, ze sa pomaly osamostatnujes a bude jej robit radost to, ze si spokojna so svojim zivotom a dari sa ti. Skor ju trochu dotlac, nech si najde nejake hobby, urcite su u vas nejake organizovane kruzky, moze zacat chodit do fitka, na nejaky sport atd. A priatela si urcite nasilu nehladaj 🙂
@yzomandias
Ako más ďaleko školu nemôžeš dochádzať?veď sa v rodnej dedine nemusíš stretávať so spolužiakmi.Ked chodíš na víkendy domov tých 5 dní sa to dá zvládnuť nie?aj na zmenu si treba zvyknúť.Tak domov nie kvôli bývalým spolužiakom a na internáte tiez nie🙂smutno Ti je určite chápem, ale ak si chcela študovať túto školu nie je iná možnosť jedine teda dochádzať.Ak más dobrých spolužiakov, spolubývajúcich daj tomu ešte čas.
Začiatok je vzdy tazky. Frajera netreba hladat, ak príde, tak bude. Mozno slus nejaky kruzok/sport, trebars chodit plavat. Aj mamina moze skúsiť, budete mat o temu naviac na rozprávanie. Prípadne, nechce mama steniatko? A neboj sa o nu, obe sa posuniete dalej. Drzim palce
Mamina bude najspokojnejšia, keď budeš študovať na škole, ktorá ťa baví 🙂 začiatky sú ťažké. Jasné, že ti je smutno. Ja som odišla na internát až na VŠ, bola som dospelá a veru som si prvé týždne aj poplakala 🤭 ono to chce čas, kým sa to utrasie, lepšie sa so spolubývajúcimi a spolužiakmi spoznáte, nebudú ti už cudzí, vytvoríš si na novom mieste nové zvyky a rutiny a za chvíľu sa tam budeš cítiť ako doma. Po mesiaci je ešte skoro hodnotiť, naozaj. Keď je škola dobrá, tak vydrž. Skús nejaké voľnočasové aktivity, spoznáš ďalších ľudí, vyplníš čas, zabavíš sa. Určite namiesto frajera radšej hľadaj kamošky a kamošov.
Cas vam obom treba, to je cele. Je to asi uplne prirodzeny pocit. Tebe na to, aby si si privykla byt sama a mamine tiez, na to aby si privykla byt sama. O to viac si mozete uvedomit, ake ste jedna pre druhu v zivote dolezite. A ty si mozes uvedomit, ako dobre ta mamina vychovala, ak budes mat cokolvek, zavolas jej, rada ti pomoze, ze mate medzi sebou tak silne puto je len a len fajn. A ona sa musi trosku od teba odputat a vratit k svojim konickom, kamaratkam a podobne, lebo smerom do dospelosti by ta situacia aj tak raz nastala a netreba to neprirodzene oddalovat. Potom by ti zase uz mohlo prekazat, ze ti do vsetkeho zasahuje.
@yzomandias
ahoj, uvedom si jednu dolezitu vec! Mama je tvoj rodič a ty si jej dcera, nie naopak!. Neexist aby ste si vymenili ulohy, pretoze tak to z tvojho popisu vyzera.
Tvoja mama je dospela a ma sa vediet zariadit sama. Ved je svojoravna, nesmie byt na teba taka uputana.
Namiesto - "ja to nejak zvladnem" ti mala povedat: " ty to super zvladnes, sim na teba hrda, ini v tvojom veku su bez ridicov nesamostatni. Tesim sa na vikendy a o mna si ty dievka starosti nerob!
@svetlonos Nie ona ma v nicom nebrzdi.To zasa nemozem povedat.Podporuje ma vo vsetkom.Ja viem ,ze ona si zvykne len som mala taky pocit.Ale ja viem ,ze ona si zvykne a ja tiez
@luccija Urcite dam.No dochadzat by sa dalo ale bolo by to velmi velmi narocne.
@yzomandias skola ubehne raz dva ani sa nenazdas, za chvilu budu prazdniny a budes doma, mame volaj aj kazdy den a pis jej sms.
@yzomandias vcera si pisala ze ti vadi ze kamosky spolubyvajuce rozoberaju chlapcov a ty ziadneho nemas bola si z toho smutna necitis sa dobre. Dnes pises ze si smutna koli mame..tak koli comu mas vlastne problem na tom intraku?
@slavomira236 možno sa cíti osamela je to veľká zmena odísť z domu.A ako píše
@domkakvet za chvilu prazdniny, Vianoce pol rok školy ani sa nenazdas ubehne ako voda.Co študuješ?
@slavomira236 ono to je taky suhrn mix toho vsetkeho
@luccija obchodna neviem ako je to velka zmena.Ja viem ,ze to zvladnem a po dnesnom rozhovore s mamou viem ,ze to zvladne aj ona a nemam sa coho bat a mozem ist za svojim.
@yzomandias daj tomu čas,každá dobrá mama bude šťastná,že jej dieťa je šťastné aj keď jej nesedí pri sukni,mám pocit,že ty máš väčší problém s odlúčenie ako mama.Si prvýkrát v živote od nej preč,tak výdrž zvyknete si obidve😉Drž sa,zvládnete to.
@yzomandias
Si dobrá dcéra 🥰
Prajem ti všetko dobré 🍀
@yzomandias smaminou mozes telefonovat aj denne a vikendy mozes chodit za nou.