Odišla a ja neviem, či to nechať plávať, alebo bojovať o ňu

20555r16
11. jan 2020

Ahojte,
Prišiel som si sem po radu, aj keď možno dostanem len výsmech ale potrebujem sa s vami podeliť o moju situáciu a možno by som veľmi ocenil ak by mi niekto vedel poradiť čo a ako robiť.

Rozišiel som sa so svojou priateľkou, zhruba pred mesiacom, a je to najdlhší mesiac môjho života, plný bolesti, neprespatych noci a dni, kedy do seba neviem dostať ani omrvinku.
Je to žena môjho života.
Boli sme spolu skoro 8 rokov, z toho sme 2 a pol roka spolu bývali. Nikdy v našom vzťahu nebola nevera, ani klamstva ani podrazenie si nôh.
Proste vzťah ochladol, z mojej viny. Nevenoval som jej toľko pozornosti ako by si zasluzila, nesprával som sa k nej akoby si zaslúžila. Rozišli sme sa v dobrom, píšeme si, povedali sme si že ostaneme kamaráti ale mňa to zoziera a nedokážem si to pripustiť, nikdy sa jej nechcem vzdať.
Zbalila si veci a odišla, povedala že takto to bude lepšie, že na otázku či ma ľúbi a či so mnou chce byť mi nedokáže odpovedať, preto povedala že rozisť sa bude najlepšie riešenie. Nesúhlasil som a nesúhlasím ani teraz ale nemohol som ju nútiť. Tak som povedal dobre a nechal ju ísť.

Veľmi by som ju chcel naspäť, bojovať o ňu, ale neviem či to ešte má cenu. Mal niekto z vás tento problém? Nie je tento boj zbytočný a myslíte si, že týmto si svoje trápenie len prdlzim? V poslednej dobe už bolo veľa hádok, už nás dokazali vytočiť fakt hlúposti.
Ale viem, že je to žena po ktorej som stále sníval a ľúbim ju z celého srdca, neviem si predstaviť žeby ju nahradila nejaká iná.

Poraďte, čo robiť alebo nerobiť. Nechať to plávať, aj keď mi to srdce nedokáže dovoliť alebo bojovať ? A ak áno ako? Mám jej dávať denno denne vedieť že na ňu myslím? Alebo mám jej dať čas pár tyzdnov, mesiacov, a neozyvat sa.
Som na totálnom dnes, kto to dočítal až sem tak tomu ďakujem.

lenkakravcova
11. jan 2020

@20555r16 Ja by som ti navrhovala aby si ju aspoň tri mesiace nechal tak. Nech jej to prejde hlavou. Obaja si to viac ujasnite. A potom ak ešte budeš mat chuť tak ju kontaktuj.

Inak boli ste už dlho priateľmi.. Mozno v tom nevidela perspektívu. Manželstvo, rodina,, plánoval si niečo také?

engel76
11. jan 2020

Ked ju milujes, niet co riesit. Za lasku sa vzdy oplati bojovat.

20555r16
autor
11. jan 2020

@lenkakravcova prsteň som mal kúpený 3 roky doma ale nemal som sa k cinu. Ale áno plánoval

kvetinka75
11. jan 2020

Nepoznamw vas ako mozemw vediet ci to ma zmysel? Ako by si to riesil keby nebol net. Nemas vlastny rozum? Pteco sa chces riadit radami cudzich ludi ktori do vztahu nevidia

janinah
11. jan 2020

Po tolkých rokoch ochladne v istom zmysle každý vzťah,nik nemôže čakať,že ho ten druhý bude na rukách nosiť tak ako na začiatku....myslím,že sa objavil niekto iný ...a odišla.

giuli
11. jan 2020

Daj jej cas..a ten potrebujes aj ty,mozno po case aj ona zisti,ze jej chybas rovnako ,ako ona tebe....cas je najlepsi lekar.....venuj sa sebe a hlavne sa nevnucuj....

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miadi
11. jan 2020

Mas 3roky prsten a nikdy si jej ho nedal??? Nechaj ju ist. Ona uz to vyriesila. Nejaky dovod tam musel byt ze si jej ten prsten davno nedal. Asi to tak malo byt. Bojovat si mal sanci za tych 8rokov o jej lasku urcite dost. Mozno Ta len boli ego lebo to ukoncila ona skor ako si sa k tomu odhodlal ty. Mozes jej maximalne povedat ze ju milujes a mas pre nu otvorene dvere.,, kym nezmenis nazor a nepovies si dost.

jenny224
11. jan 2020

Prečo si jej 3 roky nedal prsteň? Čo ťa od toho vždy zdržalo? Lebo keby si chcel, skutočne chcel, logicky súdim, že neváhaš.

janulienka1103
11. jan 2020

Ak patríte k sebe, budete spolu... So mnou sa síce po dvoch rokoch rozišiel priateľ, ale bolelo to.. fakt strašne, plakala som len čo som sa zobudila, zaspávala som s plačom, mala som pocit, že mi ozaj srdce vyskočí z hrude.. každý sa mi snažil nejak pomôcť ... Rodina, kamaráti a nič.. ostali sme v kontakte, lebo som to chcela ja, bola som blbá... On nechcel, lebo vedel, že to takto bude najlepšie hlavne pre mňa, ale ja som sa asi potrebovala trápiť alebo čo a proste chcela som sa s ním stretávať, myslela som, že to môžeme dať dokopy.. po pár mesiacoch, on odišiel do zahraničia, prerušili sme akékoľvek kontakty a ja som začala zase žiť... A som mu za to nesmierne vďačná, aj keď mu to už nepoviem, lebo žiaľ nie je medzi nami.. ale bola som tri roky sama, rok mi trvalo kým som sa dala ako tak dokopy, fakt to bol zatiaľ najhorší rok môjho života.. ďalšie dva som si užívala, chodila som s kamarátkami vonku, moja neter mala vtedy tuším 7 rokov tak s ňou som trávila mega veľa času a pomaly to šlo... Nezabudla som a ani nezabudnem, ale po tých troch rokoch som sa dala dokopy so starým kamarátom a keď som si myslela, že sa už nezaľúbim tak sa to stalo a ja som mega šťastná.. 🙂 takže hlavu hore, chce to čas.. a ako píšem alebo sa k sebe vrátite alebo proste nie

lintu
12. jan 2020

Napíš jej, že ju máš rád a pretni to medzi vami. Pokiaľ ju budeš mať stále na očiach, nikdy sa od nej nedokážeš odpútať. Potrebujete viacmesačnú pauzu, aby ste si uvedomili, na čom vám v živote záleží.
Kamarát to mal nejak ako ty. Priateľka sa s ním rozišla. Dlho to nevedel rozdýchať. Až po tom rozchode sa však bol schopný dokopať k novým rozhodnutiam. Zmenil prácu, bývanie, precestoval svet. Prišli nové možnosti, príležitosti... K tomu samozrejme aj iné myšlienky, pohľad na život. Stal sa z neho schopnejší človek. Časom mu už ani tá niekdajšia "žena jeho života" neprišla až taká úžasná a našiel si novú priateľku. Proste nebyť jedného "neprežijem to" rozchodu dnes by z neho bol pravdepodobne rovnaký ťuťko ako kedysi. Apatický, bez väčších cieľov, s malým platom a nespokojnou priateľkou.

mirkaandrej
12. jan 2020

@20555r16 v každom vzťahu je kriza, su obdobia lepšie aj horšie. Vy ste boli len ,,priatelia”, takže ste krizu zažehnali rozchodom. Ale za vzťah a lásku sa bojuje, v manželstve s deťmi je to kvôli rodine, tam človek uvažuje inak, neda sa zbaliť sa a odísť. Tak sa treba rozpravať, hľadať riešenia. Možno ju unavilo to, že po 8 rokoch si sa jej nevenoval, ako si mal alebo si si ju nevažil namiesto toho, aby si si ju vzal. Každa ( skoro 🙈 ) žena túži po svadbe, deťoch, rodine ... 8 rokov je dlhs doba, uprimne - čo si si myslel, že bude pri Tebe celý život ,,len tak”??? Buď jej city ochladli, zamilovala sa do ineho alebp Ti tym, že odišla chcela konečne otvoriť oči. Možno že chce, aby si zabojoval o Vaš vzťah ... nechaj jej chviľu čas, ona sa určite trapi tiež a možno viac, alo Ty a za ten čas porozmyšľaj o sebe, o tom čo si mohol robiť inak a o tom, ako by si si ju mohol ziskať - ak to bude ešte možne. Hlavu hore.

nenne9
12. jan 2020

Neodisla preto ze sa už chcela niekam posunúť? manželstvo, dieťa? Skus este zabojovať.. tentokrát aj s prsteňom.

moonlight1210
12. jan 2020

@20555r16 ak si mal tri roky prsten v sufliku a vzdy tam bolo: uz by som ju poziadal, ale... tak je dobre, ze ste sa rozisli. Lebo keby ste sa aj vzali, tak to ALE by vas rozviedlo.

A hoci teraz asi citis, ze vsetky tie “ale” by si vedel prekonat a zvladnut, je to len take vypatie zo zufalstva, ked ich prekryl ovela stresujucejsi moment. Popremyslaj, ci fakt ich vies prekonat. Aj v case, ked by uz bolo zas vsetko ok. Nesustred sa len na to, ako ju chces (ziskat) spat.
Lebo nahodou sa to podari a o mesiac, ci polroka budete zas tam, kde ste boli.

lenkakravcova
12. jan 2020

@nenne9 Tiež si myslím. Čakať 8r na prsteň je trochu moc.

limetka69
12. jan 2020

Presne tskto som sa rozisla s mojim ptvy s ktorym som bola od puberty, po 8 rokoch dom ho kopla do zadku, lebo ziadny posum vpred, a potom mi este povedal, ze on cakal ci vydrzim, ci ho nesklamem, idiot... 😂 8 rokov mu bolo malo, inak som prestastna, ze som si ho nevzala.

jaskolka
12. jan 2020

Podľa mňa ju teraz nejaký čas vôbec nekontaktuj,aspoň niekoľko týždňov. Zrejme si ju bral ako samozrejmosť, a teraz, keď už tu nie je, došlo ti, ze si urobil chybu. Prsteň 3 roky doma a nemať sa k činu? Neviem, možno nie je ani tak otázka, či ona ľúbi teba, ale či ty ľúbiš ju. Teraz ti chyba, ale naozaj isto to je láska z tvojej strany? Ci len taka urazena hrdosť, že ona, si dovolila zbaliť a ísť prec, možno na lepšie? Jednoznačne jej daj čas,nevnucuj sa, trebárs po mesiaci sa ozvi, len tak, ako sa ma a uvidíš podľa odpovede,ci bude ochotná sa stretnúť pripadne, alebo ci vôbec bude chcieť ešte dačo riešiť. Nepoznám samozrejme ani jedného, len z pozície seba píšem, u nás s ex to bolo trochu podobne, vzťah 4 roky, k ničomu sa nemal, vôbec nemal čas na mňa. Potom, keď som povedala rozchod, zrazu sa rozhýbal, chcel bojovať, a začal až byť otravný, čím viac "chcel dačo riešiť" tým viac som ho odmietala. Potom sa prestal ozývať, a ja som si uvedomila, že človek, aký začal "milovať ma" až keď som tam nebola, mi za to nestojí. Prepáč, ak som veľmi tvrdá, ale brat ženu ako samozrejmosť... Sa nevypláca. Daj jej čas, potom skus bojovať, možno je ona iný typ ako ja... Ale možno nie, a z tejto skúsenosti sa snaž poučiť. Ešte raz prepáč za úprimnosť.

lenkakravcova
12. jan 2020

@jaskolka Možno ju lubi(l), len je zbabelec.. Dieťa ktoré sa balo posunúť sa do dospelackeho života, prebrat zodpovednosť.

halienka
12. jan 2020

Jéééžiš títo chlapi, fakt lopatou po hlave trieskať, sorry, teraz tu ideš stonať, že je to žena tvojho života ale 3 roky si jej nebol schopný dať prsteň? A čo si chcel aby sa cítila pri tebe furt ako vydržiavaná šľapka? Toto si chlapi vôbec neuvedomujú čo s tej ženy vlastne robia keď nechcú ten vzťah posunúť ďalej. A prečo nechcú? No lebo sú zbabelci, sa boja zodpovednosti, manželstva, toho že je to na celý život. A tak si strácate dobré ženy, ktoré mohli po vašom boku stáť celý život. Sorry, že ti ešte nakladám, ale fakt si zaslúžiš. Sa zobuď dobré verné ženy, čo dokážu čakať 8 rokov na prsteň nerastú len tak na stromoch. Na tvojom mieste teraz jednoznačne ukážem svoj záujem, aj to že ti to je ľúto, že si to posral, možno na to práve čaká, veď už nemáš čo viac stratiť. Ak teraz ešte ostaneš akoby ticho a nebudeš robiť nič, môže si to vysvetliť, že už naozaj nemáš záujem. Za pokus to stojí, proste daj je najavo čo cítiš a že to myslíš vážne a už uvidíš, buď to výnde alebo to už bude jasné, že smola.

katkati
12. jan 2020

Podľa mňa jej začali vadiť vaše hádky. Ochladnutý vzťah, málo tvojej pozornosti a ešte k tomu hadky. Ktorá normálna žena, ktorá pozná svoju hodnotu by chcela byť v takomto vzťahu. Tým, že sa jednoznačne nevyjadrila, či ťa ešte ľúbi, je tam nádej, ale musela by si byť istá, že veľa vecí sa zmení. Nevnucuj sa, iba ju uisti, že ju stále miluješ a ze ťa trapi, že si to pokaslal. Nič iné ti neostáva, len počkať ako sa rozhodne.

gagik
12. jan 2020

@20555r16 8rokov spolu a 2,5roka spolocneho byvania?no svatbu a dieta chcela. ci si planoval spolocne byvanie do staroby?

deti95060810
12. jan 2020

po 8 rokoch vzťahu ste sa mali pohnúť niekde troška vyššie...Min. dieťa, ktoré by Vás spájalo. čo teraz? Skús sa odmlčať. Uvidíš či sa neozve prvá....

katarinka89
12. jan 2020

@20555r16 ty si fAKT ZASPATY S TYM PRSTENOM- a naco si cakal? Na starobu ? 🙅😩 ach vy chlapy....ked mate istotu u zien, seriete nane, a ked odidu alebo si najdu ineho- vtedy sa uvedomite- podaktori

katarinka89
12. jan 2020

@halienka mozno uz laska davno vyprchala

jaskolka
12. jan 2020

@katkati skôr tým, že po 8 tokoch nevedela povedať, či ho ľúbi, už bola samo osebe dosť jasná odpoveď

katkati
12. jan 2020

@jaskolka Mohla ta byť iba zlosť na neho.

derdia
12. jan 2020

A co tak povedat jej presne toto co si napisal sem???najkrajsie slova su tie najnormalne,ktore prudia z nasho srdca...ak ta miluje tak ti urcite da sancu..len musis jej dat pocitit,ze sa ides koli nej zblaznit...ze si si to uvedomil,ze chces len ju..a proste bezat za nou ako o zivot...kazda zena,ktora miluje muza mu tu sancu da😊

merikac
14. jan 2020

Toto Som zazila u dobrého suseda- 7 rokov s priateľkov. Keď mala 30 rokov- tak kúpil jej sadu drahych kuftov- aby mohla cesovat. Aj odcestovala- od neho- čakala totiž zadnubný prsteň. Do 3 mesiacoch sa vydala a ani do roka od rozchodu sa jej narodilo dieta. Niktore zeny po tak dlhom vzťahu ocakavaju istotu a keď sa im jej nedostava- zapnu sos a riesia hned...najhorsie ak 2 nedokazu povedat otvorene o svojich tuzbach a vydiskutovat- či su naplniteľne.