Odhalili ste u blízkeho človeka škodoradostný úsmev?

3. aug 2024

Odhalili ste u blízkeho človeka škodoradostný úsmev- ako ten vzťah dopadol?
Prechádzame si ťažkým údelom ako rodina. Došlo na situáciu, že sa ma blízka osoba dopytovala nejaké veci. Pričom to z nej vybehlo akoby sa nemohla dočkať kedy sa to spýta a ubehol jej aj slušný škodoradostný úsmev. Veľmi sa ma zo dotklo že sa evidentne teší z nášho nešťastia a to až tak, že to ani nevie zakryť.

jaskolka
4. aug 2024

Skus ešte raz opísať, o co ide, lebo toto je nejak divne napísané... Akože nejaká osoba sa spýtala, ako sa máš, ako idú nejaké vaše ťažké veci a potom sa slušne a škodoradostne smiala ? Tak bola slušná ci škodoradostna? Ci ako?

portret7
4. aug 2024

Ano, stalo sa mi ti viackrat, dokonca u rodiny… zabolelo🙁

judit47
4. aug 2024

Ano mame taku osobu v blizkej rodine-tesi sa z kazdeho ,,zleho,,co sa stane-nielen nam rodine ale aj cudzim. Od zakopnutia,obliatia,pokazeneho mobilu/auta, vypovede az po zlomenu koncatinu-proste zatrpknuta osoba ktora sa trasie ako sa ta moze so smiechom opytat, ked sa dozvie ze sa nieco stalo 😂😂jednym uchom dnu druhym von-psychicka porucha spojena s komplexami,zvykli sme si a neriesime a zvysok rodiny sa odstrihol uplne😀

zuzana9393
4. aug 2024

Mala si sa toho človeka rovno spýtať, či sa z tej veci teší. Ale chápem, že človek zostane zarazený a nevie takto reagovať. Tiež to tak mam

autor
4. aug 2024

@zuzana9393 nemám chuť sa pýtať a rýpať sa v tom. Len ma zarazilo, źe kúska empatie sa u toho človeka nenašlo a ešte sa pasuje za mne blízku osobu a pritom sa tak raduje z nášho nešťastia že to ani nevie zakryť.

svokrinjazykmonika
4. aug 2024

A nebol to taký úškrn typu - ja som ti to hovorila... ?

stanulienkat
4. aug 2024

Trebalo sa opytat: Dobre ti to padlo? Alebo: Si spkojna?

deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
4. aug 2024

@svokrinjazykmonika nie to nebol. Nikdy sme sa o danej záležitosti nebavili.

zuzana9393
4. aug 2024

Chápem, ja si ale myslim, že ten človek si sám od seba neuvedomí, aký je škodoradostny. Ak by si mu normálne povedala, či ho to teší, alebo či má z toho radosť keď sa uskrna, možno by sa nad tým aspoň zamyslel.

autor
4. aug 2024

@zuzana9393 to boli tak viditeľné źe sa potreboval dopytat. Otázka z neho vyletela, akoby sa nevedel dočkať, kým sa spýta a potom ten’ škodoradostný úsmev keď som hovorila.

zuzana9393
4. aug 2024

Veď práve, ak by si sa to na priamo opýtala,tak by mu bolo trápne

autor
4. aug 2024

@zuzana9393 stále mám pred očami tú tvár, ako sa ten človek ani nepokúsil zakryť škodoradosť. Rozmýšľam, z čoho to pramení. Či z nejakého osobného nešťastia (o ktorom ja neviem) alebo je tam nejaká psychopatia..? V každom prípade, pre mňa sa zavrelo týmto mnoho okien a cesty spať už niet. Keby sa to opakovalo, úrčite sa spýtam.