Odchod od partnera s 1,5 ročnou dcérkou

5. dec 2020

Ahojte. Je to uz tyzden, co sme s mojou 1,5 rocnou dcerkou odisli od priatela a otca malej. Psychicky ma dostal na uplne dno. S jeho matkou a rodinou ma stale ponizovali, on bol notoricky klamar a zacinajuci alkoholik. Takmer vsetko som si platila z rodicaku sama. Caka nas sud o vyzivne a zverenie do starostlivosti. Mate skusenost, ako dosiahnut aby sa s nou mohol stretavat iba v mojej pritomnosti? Je tam velmi vela faktorov, ktore ma brzdia v tom, dat mu ju samotnu. A taktiez ma zaujima, ako ste to zvladli, ked ste ostali same na deti? Mne sa psychicky velmi ulavilo, ale financne mam trochu obavy. Hlavne kolko mu urcia vyzivne a ci nebude robit problemy s platenim. Taktiez si neviem casom predstavit noveho partnera po svojom boku. Som tak zdeptana, znicena a unavena, az mam pocit ze laska je nezmysel. Mam 30, este sa toho moze vela zmenit, viem. Ale nechce sa mi verit, ze sa to uz v tejto situacii da. 😞 S otcom malej, som par mesiacov po narodeni malej znova otehotnela a poslal ma na potrat. 😭 Mam to dodnes pred ocami. To babatko som velmi chcela, ale zo strachu, ze ostanem s dvoma detmi sama som to urobila. 😫 Psychicky sa citim velmi zle a uz proste neverim, ze raz moze byt lepsie. Ako ste to zvladali vy- ine slobodne mamicky?

nikussss
5. dec 2020

Zvladla som to ok, lebo som od neho nikdy nebola ekonomicky zavisla. Rozvadzali sme sa, ked mal malý necelé dva roky, už som davno pracovala. Na výživné by som sa nespoliehala. Jednak na male dieťa dako extra veľa zrejme nedostames, kopa chlapov ani nechce platit, sudy sa tahaju... Môže prist choroba, pnka, koronove prepustanie, treba hlavne pracovat, odkladat, riešiť byvanie a

nikussss
5. dec 2020

A pravnika (sorry, odoslalo mi skor). A teda potrat kvoli chlapovi a už rozmýšľanie nad dalsim, to ani nekomentujem, to by som asi bola velmi expresivna....

11mirka22
5. dec 2020

Kam si odišla? K rodičom?

mogaa
6. dec 2020

No budeš to mať ťažké....zobratí nie ste, z výživného a rodičáku nevyžiješ, teda iba v prípade že bývate u rodičov a tí budú pomáhať....výživné na 1,5ročné dieťa max.150eur....no dieťa do jasiel a ty do práce...čo sa týka určenia stretávania dieťaťa s otcom len v prítomnosti matky - záleží od sudcu a aj od toho čím budeš agrumentovať+dôkazy prečo stretávanie len za prítomnosti matky.....ale stretávanie len v tvojej prítomnosti má aj kopec negatív - dieťaťu nebude kupovať nič naviac, ty ak pôjdeš do práce a bude treba ostať na OČR či ísť pre dieťa do školky a ty nestíhaš - všetko ostane len a len na tebe.....ten komu je zverené dieťa ťahá v podstate za kratší koniec, dostane síce výživné ale to zďaleka nepokryje náklady na dieťa (vyživovaciu povinnosť nemá len otec ale aj matka) + ty ako matka budeš riešiť opatrovatenie keď musíš dlhšie ostať v práci, doučovanie, nové topánky/vetrovku a otecko nanajvýš v sobotu kúpi hračku alebo blbosť ktorú dieťa chce ale nebude potrebovať...najrozumnejšie riešenie je ak sa vedia rodičia dohodnúť a nerobia si prieky....otec časom požiada o stretávanie bez tvojej prítomnosti a tú mu aj schvália, ale to že si chcela len stretávanie v tvojej prítomnosti tam už bude a nastanú trenice a prieky pre blbosť...budeš potrebovať peniaze a mesiac ti ich schválne nepošle, začne ti posielať sociálku na kontroly.....ješitnosť je zlá vec...najlepšie je sa dohodnúť aby mohol vídať dieťa kedy chce(po spoločnej dohode)a ak bude treba tak s dieťaťom pomôže(pôjde ho vyzdvihnúť do škôlky, zoberie si ho na 1-2dni keď bude zatvorená školka ty ty musíš ostať v práci.....)mám susedu, jej muž má dcérku z prvého manželstva , vždy sa vedia dohodnúť ak je dcérka chorá u koho môže byť, raz ostáva na OČR matka, raz je u nich....

mogaa
6. dec 2020

Ďaľšia vec, ako si predstavuješ stretávanie v tvojej prítomnosti? Ak sa schváli napr.3x do týždńa po 4hodiny? Bude chodiť k vám? alebo budete chodiť v mraze, daždi na prechádzky? Naozaj chceš každý druhý víkend tráviť v prítomnosti svojho expriateľa? predpokladám že expriateľ bude dieťa brať k svojim rodičom, takže o dieťa bude postarané....neskôr aj tak požiada o stretávanie bez tvojej prítomnosti alebo o striedavku....

krisabs
16. dec 2020

Podávala ste aj návrh na nariadenie neodkladného opatrenia? Koľko aktuálne hradí výživné a hradí pravidelne? Podieľa sa aj nad rámec výživného na potrebách dieťaťa?

autor
28. dec 2020

@krisabs nie nepodavala som navrh neodkladneho opatrenia.. zatial mi poslal 100€ sme od seba 2 mesiace.. nad ramec sa nepodiela na nicom..

lefcaa
8. jan 2021

Napis mi, mam podobnu skusenosti ktoru teraz riesim