Odchod od partnera

zdenk2
11. aug 2024

Ahojte, mám dilemu s partnerom sme spolu 2 roky a cez pol roka spolu bývame. No ale po čase nastal problém, prestal chodiť do práce, doma skoro nič nespraví a začal piť, 2 dni po sebe prišiel tak že nevedel chodiť. Ja som odišla od rodičov lebo otec je veľký alkoholik a ani u partnerovej rodine to nebolo ok tam sme išli do spoločného bývania. Teraz to s ním ale už nedávam, vkuse sa hádame, stále plačem a už ani neviem či ho ešte milujem. Chcem odísť len jedine kde môžem ísť je naspäť ku rodičom a to neviem či je dobrý nápad, nemám to ,, bezpečné" miesto kde by som mohla ísť. Tak neviem či mám ostať u partnera alebo ako, som na pokraji síl.

veronika2316
11. aug 2024

@zdenk2 išla by som k rodičom keď len docasne

maca1984
11. aug 2024

Alkoholizmus je niečo, čo by som ja naozaj netolerovala.
Ak nemáš možnosť podnájmu, tak dočasne by som šla k rodičom, odkladala si peniaze a odišla.

janinah
11. aug 2024

Aj malý krôčik moze v tvojom prípade znamenať veľa.Odid k rodicom čím skôr,táto situácia ti len vysáva silu.Postupne si hľadaj podnájom. Nemusíš takto biedne žiť naveky.

tina5959
11. aug 2024

@zdenk2 A kto platí nájomné, keď on nepracuje. Ty?

niki35
11. aug 2024

@zdenk2 nikdy netoleruj alkoholizmus.

deti95060810
11. aug 2024

určite odísť...najmä ak nemáte ešte dieťa. tento sa len tak ľahko nezmení ani len narodením dieťaťa - ak by sľuboval tak mu never.
do zahraničia by si nechcela?

tina5959
11. aug 2024

@zdenk2 Utekaj, kým je čas. Ved si vieš prenajať iný byt bez neho, či?

zdenk2
autor
11. aug 2024

@tina5959 on platí, no zistila že na nájom mu posielala mama peniaze keď je bez práce

zdenk2
autor
11. aug 2024

@tina5959 nemôžem si to dovoliť

koniarova
11. aug 2024

@zdenk2 si zamestnaná? Ak áno, tam mi nehovor, že nezvladneš garsónku.

zdenk2
autor
11. aug 2024

@janinah ja som mu už veľa odpustila ale nevie sa postarať sám o seba tak si neviem predstaviť keby bolo dieťa bola by som na to sama a to nechcem

zdenk2
autor
11. aug 2024

@koniarova háčik je v tom že mi ostáva ešte 1 rok štúdia

koniarova
11. aug 2024

@zdenk2 stále nepíšeš, kto ťa živí.

niekto2hy
11. aug 2024

@zdenk2 Ked studujes,nemas narok na internat?

zdenk2
autor
11. aug 2024

@niekto2hy ja mám peniaze iba z brigád na stravu, a on mi internát nebude platiť

tina5959
11. aug 2024

@zdenk2 A rodičia? Mali by ti prispievať, keď berú prídavky.

tina5959
11. aug 2024

@zdenk2 Alebo potom len ísť bývať k nim.

jumama
11. aug 2024

Nezostavaj v chorych vztahoch. Ked uz, docasne k rodicom, aj ked je tam podobny problem - alkohol, ale prosim, neviaz si na krk alkoholika. Pises ze studujes, znamena ze si mladunka, neznic si zivot tym, ze vstupis do vztahu s alkoholikom. Jemu radikalne risenie - teda tvoj odchod a netolerovanie jeho alkoholizmu tiez pomoze najviac ako sa da, ak ho to nenasmeruje k lieceniu, tak nic. Tak ci tak, je to velmi zla a tazka buducnost, aj keby sa liecil, recidivy pridu... a tak ako ty vyrastas v rodine alkoholika, tak to urcite nechci pre seba a svoje deti!!!! U rodicov mas stale nadej oddelit sa, ked dostudujes a zacnes pracovat. Co mama? Otec je aj tyran?
Alkoholik nie je, len ze tik nepomoze s detmi, moze narobit dlhy, ak nema pracu, ako by ste zili? Zachran sa, odid z toho vztahu.

0silvia0
11. aug 2024

@zdenk2 na ten posledny rok sa vrat k rodicom. Ked este studujes, mali by ti pomoct zaplatit internat ak studujes v inom meste. Ak internat neprichadza do uvahy, tak rok u rodicov vydrzis. Potrebujes sa sustredit na dokoncenie studia, nie riesit partnerske potycky a nastavajuceho alkoholika.
Po dostudovani si najdes pracu, podnajom a snad aj kvalitneho partnera.

vanilkovazmrzka
11. aug 2024

Ved ani s nim nemas “bezpecne miesto”.

zelenina1
12. aug 2024

@zdenk2 Nemas deti, nie ste zobrati, nemate hypoteku. Chod byvat sama do podnajmu.

amelie2017
13. aug 2024

S partnerom alkoholikom urcite neostavaj, sama vidis doma, ze tak sa zit neda. A ani k otcovi alkoholikovi by som sa nevracala. Chapem, ze z niecoho zit treba, aj platit najom ci intrak, ale radsej by som si hladala lepsie platenu brigadu alebo este jednu, aby som mohla byvat bez nich. Sice ta caka tazky rok, statnice, diplomovka, teda predpokladam, ze koncis VS, nie maturitu..ale das to. My zeny sme silne, ked nieco naozaj chceme. Kolko zien tu ma male deti, pracuje a robi si skolu. Na rok zatni zuby, dokonci skolu a bojuj o svoj lepsi zivot. Nikdy na to nebudes mat taku prilezitost ako teraz, kym nemas deti.