ahojte, potrebujem sa vyrozprávať, povzbudiť a hlavne uistiť, že som sa rozhodla správne. Zajtra odchádzam aj s deťmi od manžela. Posledný rok vypije každý deň liter vína alebo 2 litre piva. Sám, doma v pivnici. Do krčmy nechodí. Klame, že on nepije. Chľast prelieva do fliaš od džúsu a prázdne fľaše chodí v noci vyhadzovať. Už rok a pol je bez práce, z poslednej ho vyhodili kvôli alkoholu počas pracovnej doby - aj to ma oklamal, že ho prepustili, lebo rušili miesto-vtedy bola korona a veľa sa prepúšťalo. Ďalej som zistila, že chodí do stávkovej kancelárie tipovať-každý deň, niekedy aj 2 -krát, je tam aj 2 hodiny.Samozrejme klame, že nestávkuje a tikety čo som našla, nie sú jeho..Vôbec sa so mnou nebaví, stále len hučí po mne aj deťoch, nadáva nám a bolo už aj fyzické násilie. Odmieta akúkoľvek pomoc aj rozhovory, stále som na vine len ja a podľa neho on nemá žiadny problém. Na nový rok sa tak strašne ožral, že ležal do rána ožratý na zemi a vtedy som mu povedala, že ak s tým nezačne niečo robiť, tak odchádzam aj s deťmi. Na to mi povedal, že to by som nikdy neurobila, že na to nemám dosť síl, lebo som chudera.
Prešli tri mesiace, podala som návrh na rozvod, našla som si podnájom v inom meste, deťom som zmenila školu, dala som výpoveď v práci a a zajtra je ten D, kedy by sme sa mali definitívne odsťahovať. Lenže on o ničom netuší. On si ďalej myslí, že je všetko OK, veselo si pije a stávkuje každý deň a ja som teraz dostala strach, čo bude. Ako bude reagovať, keď zistí, že sme odišli, že sa už nevrátime. Bojím sa, ako si deti zvyknú na novú školu, mesto, byt, ja sa bojím, či si nájdem dobrú prácu, či to všetko zvládnem..Teraz pochybujem, či som sa neunáhlila a či sa nedalo riešiť menej radikálne.
Neľutovali ste odchod od manžela? Zvládli ste to samé s deťmi?Nebolo ešte väčšie peklo po rozvode ako predtým? Ďakujem za názory.
A co by si chcela lutovat? Ze si neostala pri smradlavom ozratom gamblerovi bez prijmu?
Tes sa sa nalepsie zajtrajsky. Nemaj stres z toho co bude, rozhodne to bude lepsie nez zit v jednej domacnosti s takym clovekom. Bud rada, ze si to zvladla. Blahozelam.
Urobila si najlepsie co si mohla. Pre seba aj pre deti. Bud na seba hrda, pretoze si spravila ten najtazsi krok. Vsetko ostatne sice bude narocne, ale bude to novy zaciatok. Zalsuzis si druhu sancu aj ty a deti si zasluzia klud a pokoj
Si statočná a silná žena všetko zvládneš neboj. Nič nelutuj, a ak ťa pohltia také myšlienky hneď si spomen na ozrateho na zemi a na všetky zúfalé pocity ktoré si musela mať...viem aké je to peklo prežívať s alkoholikom.
Ja neľutujem. Bývam s deťmi sama uz 10 rokov . Držím palce.
On nevie, že deti chodia inam do školy?prečo si dala výpoveď sťahujete sa inam?určite si sa rozhodla správne o tom nepochybuj.Sancu na zmenu dostal...zvládneš to ľahké to nebude, ale zvládneš držím palce!
@marseillefan
@solange7
@viestta
@apolka77
Ďakujem za povzbudivé slová, to som potrebovala počuť. Ja viem, že iná možnosť nebola a nemám čo ľutovať, ale tak ja som človek, čo neznáša zmeny
Neboj sa, uz bude iba lepsie
@luccija deti nastupujú na novú školu od apríla. Sťahujeme sa do 30 km vzdialeného mesta, takže iná možnosť nebola.
nikdy som to neoľutovala... sú tomu už roky, ale bolo to veľmi nepríjemné...
najlepšie by bolo keby si mala pri sebe dobrú kámošku, mamu, alebo niekoho komu by si sa mohla vyžalovať, kto by ti mohol pomôcť...
Môj ani nevedel kde som zmizla - jednoducho som tiež odišla z jedného dňa na druhý 200 km ďaleko a do veľkého mesta, kde pomaly sused o susedovi nevie nič... Takže len tak ľahko ma nemohol nájsť, nie ako na dedine že sa povypytuje na nejaké meno a ochotní ľudia ho dovedú až pred barák...
Držím ti palce. Robíš dobru vec. Načo ti je taký chlap? A deti tiez nepotrebujú do života vidiet otca spiteho každý deň. Časom by to bolo len horšie a horšie. Určite nelutuj a necukni pred odchodom
Ďakujem, jasné, že už necúvnem ani sa sem nevrátim, veď je už všetko vybavené. Len mi to prišlo ľúto, že to takto dopadlo a ako strašne sa dokáže človek zmeniť..
@deti95060810 a ani ťa nehľadal, nevolal ti, kde si? Preto chcem ísť aj ja do vzdialenejšieho mesta, môjho rodného, tam to poznám a mám tam rodinu, aj deti to tam poznajú.
treba čo najskôr riešiť zúženie BSM, aby nenarobil do času, co vás rozvedu, este dlhy. Tie by si musela potom splácať aj ty
Klobuk dolu. Sprvu asi bude tazko. Ale takto o rok, ked si precitas tento svoj prispevok, budes stastna a rada, ze si to urobila. Drzim palce. Robis spravne. Kvoli sebe aj detom.
Este by si mala co najskor vyriesit zrusenie BSM, kym nenaberie pozicky, ktore budes musiet aj ty splacat.
Drzim prsty. ✊️
a legalne sa to neberie ako unos ? mas podane o predbezne zverenie do starostlivosti? nema.na zmenu skoly byt aj suhlas druheho rodica?
@stanulienkat
Ďakujem za povzbudene, áno, takto pred rokom som si vravela, že kiežby takto o rok už bolo lepšie. Verím, že nám bude lepšie, len som musela spraviť ten prvý krok a nečakať na zázrak, že sa on zmení.
Urobila si dobre, ničoho sa neboj. Ale manžel by mal vedieť, že odchádzate. Predsa len, sú to aj jeho deti.
@juliet86 áno, mám podané predbežné zverenie do mojej starostlivosti a bolo podané aj TO za napadnutie a týranie zverenej osoby a budem žiadať aj zákaz styku. Mám lekárske správy, ktoré dosvedčujú, že bolo páchané násilie na deťoch, to zatiaľ v škole stačilo a potom mám doložiť aj to predbežné opatrenie.
@h2
No, myslím, že možno bude aj rád, že sa zbavil takých "neschodpných retardov", ale plánujem mu napísať odkaz
Autorka, klobúk dole, ty a naozaj myslela na všetko, si úžasná, že si to všetko vybavila a zariadila. Veľmi ti držím palce. Dúfam, že nám potom napíšeš, ako to dopadlo.
drzim ti palce 🍀🍀🍀
@h2
Ďakujem, veď aj ja sa čudujem, že som to dokázala a zvládla vybaviť...Stále som počúvala, aká som nemožná a neschopná a ako nič neviem. Len sa bojím, ako bude reagovať.
denden77 ❤
Baby ďakujem, ste úžasné❤ Ani si neviete predstaviť ako mi vaše slová pomohli prekonať pochybnosti a znovu som nabrala odvahu bojovať a ísť ďalej.
Zrejme bude robiť problémy. Nie preto, že by vás chcel späť, ale proste len preto, aby urobil zle. ☹️ Keď by bolo treba, máš niekoho, kto by ti vedel pomôcť? Otec, brat...?
Drzim tebe aj deťom palce❤️❤️❤️ si silná žena ❤️❤️❤️
@h2 veď toho sa bojím. Otca nemám a brat býva 250 km, ale budem tam mať mamu. Ale aj tá sa bojí, že jej príde búchať na dvere a vyzvedať, kde sme alebo jej bude vyvolávať a sledovať ju, kam ide.
Vydrž, zo začiatku to síce bude ťažšie, ale stojí to za to...