Od možného rozvodu k dobrému vzťahu

19. sep 2023

Ahojte. Ja sa len tak pýtam. Ako ste riešili to, že ste boli v manželstve a nejak to prestalo fungovať, viazla komunikácia,boli hádky úplne také bezdôvodné, možno už aj padol slovo rozvod. A ustáli ste to. Ako? U nás je to teraz také všelijaké a nijaké, obaja máme snahu, aby sme boli a ostali spolu, ľúbime sa veľmi, máme tri maličké deti. Len niekedy máme doma taliansko (nechápeme sa, pohádame, máme tichu domácnosť), ale zasa žiadne bitky, trieskanie alebo tak, žiadny alkohol ani drogy. Chcem byť ako niektoré ženy tu, pohoďáčky, čo majú doma dobré vzťahy s mužom. Ďakujem za všetky rady.

maranta_leuconeura
19. sep 2023

Nezvazujete poradnu? Naucili by vas ako spolu komunikovat bez kriku, ako nemat tichu domacnost a veci riesit, nie nechat ich odist do stratena a dusit v sebe.

som_realistka
19. sep 2023

Skúste poradňu, možno iba kazdy "hovoríte iným jazykom", treba popracovať na komunikacii

autor
19. sep 2023

Áno, už sme sa bavili aj o poradni, musím zistiť, či niečo také máme v meste, bývame totiž v takom prdelakove. Ale tiež to vidím ako dobrú voľbu na začiatok.

majlo1234
19. sep 2023

Ja sa tu pripnem. U nas sice rozvod este nezaznel, ale stale viac mam pocit, ze nevieme spolu efektivne komunikovat a potom vznikaju zbytocne trenice. Obaja mame aj obrovske ego a tazkosti ustupit v konflikte. Takze si rada precitam nejake rady😂

patricia255
19. sep 2023

No my sme tiež mali problém komunikovať a keďže sme obaja tvrdohlaví vedeli sme sa zaťať a nebavit sa.
Raz to vyhrotilo a ujasnili sme si že takto môžme pokaziť všetko čo sme budovali.
Máme dohodu, že nebojujeme proti sebe. Ak aj je hadka, je v pohode ísť vedľa a upokojiť sa, alebo si to nechať prejsť hlavou a potom sa ospravedlniť a vysvetliť si veci, nie ich zakopať pod koberec

Naozaj sme na tom pracovali a asi aj pracujeme a vidím ten rozdiel a naozaj viem že je to lepšie. Každý má "niečo" s čím sa musíme občas vysporiadať ale dôležité je komunikovať a hľadať spôsob ako to ide

Ale musíte chcieť naozaj obaja úprimne. Držím palce