Ahojte chcem sa len opýtať či majú aj niektoré manželky takéto "depresie" ako ja.
Mám 25 rokov som vydatá a máme aj bábätko. Po pôrode sa snažím cvičiť (moc som ani nepribrala) a kdekoľvek s manželom ideme sa aj snažím upraviť. Chcem sa páčiť hlavne jemu. Ale stále mám pocit že niesom dosť sexy. Vyložene mi to nepovedal, ale celkovo mám aj viac chuť na sex ako on.
Mám aj také návrhy ako večer si dať vínko alebo čo tak sa sexy obliecť alebo o niečom rozprávať, ale on to nejako ignoruje ....
Večer je väčšinou unavený, koľkokrát vychádzam zo sprchy s tým že uuu super dnes po týždni niečo bude a on ťuká do mobilu, potom sa otočí a povie dobrú noc, dá mi pusu a spí .... Viem že keby som začala ja tak neodmietne, ale chcem počuť nejaké pekné slová od neho, nejaké pohladenie, niečo povzbudivé (niekedy ani sama neviem čo presne chcem ..jedine viem že mi niečo chýba, je to tým že sme ženy?)... píšem na takéto fórum prvýkrát a hlavne z toho hľadiska, že má niekto trošku povzbudí a budem sa cítiť lepšie ďakujem ...
@desore áno ja viem ozaj uvedomujem si to aj koľkokrát začnem, ale predsa len my ženy sme také že od všetkého akosi potrebujeme niečo viac ....
Môjmu chlapovi stačí keď po ňom len vyštartuje ale mne chýbajú také spoločne večere, vínko, milé slová, predohra ....a aj mu to poviem a akosi to odignoruje ....
😔
neporadim, len som chcela povedat ake je zaujimave ako to kazdy mozeme mat inak - mame male babatko, ktore v noci casto kojim a cez den spi dlhsie ako 30 min. iba v kociku za kontinualneho pohybu vpred, zastanem, je hore = kazdy den nachodim 8-12 km, podla toho ako dlho spi a ked pridem domov vyflusnuta jak svina, dieta vstane a chce sa "hrat" ak mavanie hrkalkou a spievanie kukulienky je hra 😂 a som neskutocne rada, ze manzel nechce predohry, ze nechce vinko a vecere, lebo vidi, ze som mrtva a chodim spat o 20:00 s dietatom 🤷♀️ a jedine mile slovo, ktore chcem pocut je "mojko chod si oddychnut budem s malym"
kiezby som sa opat rychlo dostala do stavu, ktory popisujes, znamenalo by to, ze dieta spi lepsie a ja mam chut aj na nieco ine ako rychly sex, cokoladu a spanok 😃
prepac za odveci komentar
@petamich nie v poriadku, naozaj som rada za komentár každej mamičky pretože každá to máme inak ....môj malinký plače od rána skoro celý deň vynahradza mi to len tým že od 9tej večera pekne spinká celú noc do 5tej rána .....
Ale ja som jednoducho asi taká, že aj cez to všetko sa snažím byť pre manžela sexy, využijem tých 30 min kedy spí na cvičenie a popri kocikovaniu aby neplakal sa snažím aj upraviť keď niekam ideme von a jednoducho ma akosi mrzí že z jeho stránky moc nepočujem nič milé, povzbudivé a večer kedy by som mala byť asi ja unavená tak je unavený práve on ...
Neviem možno som neakym spôsobom sebecka ale proste to takto cítim 😔
@mary104 mozno je to o tom, ze si davas naozaj zalezat (klobuk dolu musim povedat), aby si pre neho bola atraktivna a sexualny objekt (ja od porodu som chodila za muzom a robila si srandu, ci este niekedy objekt budem po tom co vsetko videl a zazil pri tom strasidelnom porode) a nevracia sa ti to spat ani slovne - ze by ta pochvalil, ako dobre vyzeras ani fyzicky - vecera, predohra, sex
a potom sa chlapi stazuju, ze odkedy sme matky, tak nic viac ako dieta neexistuje a ked sa snazis tak tvoj konkretne akosi nereaguje - skusila si s nim otvorit tuto temu? a urcite nie si sebecka, nic sebecke na tom nevidim, ze mas svoje potreby - obzvlast ak pred dietatom ste to tak mali
@petamich ja viem stále si to dookola opakujem že jednoducho chlapi sú taký chlapi to takto nevidia ako my ženy .....
Ale mne to strašné chýba a koľkokrát mu to aj poviem, tak mám akoby pocit že má počúva v ten daný moment a na druhý deň akoby znova zabudol o čom sme hovorili a je to zasa rovnaké ...
@mary104 mozno by stacilo menej sa snazit. Kazdy mame obcas nejake obdobie, niekedy lepsie, niekedy horsie. Je fajn ze o seba dbas, ale skus to tolko nesilit a neocakavat. Nebud z tolkeho ocakavania napata, potom zas sklamana ze zas nic... Skus sa trocha uvolnit, vnes do vasho vztahu dobru a uvolnenu atmosferu, viac humoru, mozno sa to cele pohne, drzim palce...
@mary104 A skusila si sa s nim rozpravat o tom, ako sa on citi po prichode babatka? Bez spominania sexu. Vela muzov, hlavne takych, co sa aktivne zapajaju, byva tiez vycerpanych. Aj nieco ako poporodne depresie maju niektori. Mozno by sa nic hned nevylepsilo v sexe, ale aspon by si lepsie chapala, co sa deje, nebrala to osobne a bola by si tym padom pokojnejsia. U mna sa viacere trapenia v manzelstve velmi zmiernili, ked som sa snazila pozriet na svet a situaciu manzelovymi ocami.
Neviem ako ste to mali predtým než ste mali dieťa ale prečítaj si 5 jazykov lásky
Tam zistíš vlastne akým “jazykom lásky hovorí” on
Máte ich zrejme odlišné..
ale mal by si to prečítať aj on aby vedel pochopiť aj on teba
@sasitimi17
@marianarem
@kudyca
Áno aj som s ním hovorila, ale on tomu nepripisoval nejakú vážnosť, ja rozumiem proste chlapi a áno aj pred bábätkom mi chýbala tá romantika atď.
A už neviem či by som sa mala s tým asi zmieriť, že on to proste prejavuje inak 🤷🏽♀
Asi len na tomto fóre potrebujem takú skôr podporu že nemám sama takéto pocity a aj ostatní chlapi sú taký 🙄🤷🏽♀
@vilma7 ale áno, myslím že každý to mal na začiatku úplne inakšie ako o pár rokov neskôr ...
Lenže my ženy sme také že chceme tu istú romantiku ako na začiatku (nie stále, ale sem tam nejaké gesto) muži v tom manželstve už akosi spohodlnejú a už sa moc nesnažia ....
Som s tým stotožnená ale niekedy ma to tak dopáli, že potrebujem od ostatných žien počuť že v tom niesom sama ....
Vyspím sa na to a zasa fungujem od znova, len niekedy ma to proste zamrzí akosi viac 🤷🏽♀😔