Od akého veku je podľa vás žena stará dievka?
Mám 28 rokov a vlastná mama ma takto titulovala 😳
@natall113 tiež sm si to myslela. No matka ma z tohto omylu vyviedla 😃
Od žiadneho, to už používajú maximálne tak ženy vo veku tvojej mamy (dúfam, že nie je mladšia, ako ja 😂).
Po 25ke to už ide na starú dievku, niekdy aj skôr,
@syslik81 😃
@h2 prekvapilo ma to… aj sa ma to dotklo 😳
stará dievka je odvtedy, odkedy nemôže mať deti a je single :D
To ešte niekto používa? Myslela som, že sme v 21.storočí.
@januska12323 bohužiaľ používa 😳
34+
Este tak pred 40 rokmi 25 rocna bola stara dievka, dokonca platila aj vyssiu dan ako vydata. Ale dnes uz je to uplne jedno. Kto toto pouzije, zabudol pretocit kalendar
40+ .Podľa mňa.
Ale bude horšie.Podla štúdií v roku 2030 ( čo je iba o 6 rokov) bude 1/3 žien vo veku 30- 35 rokov single a bez detí.
no po pravde neviem co je horsie- byt starou dievkou alebo utekat na kona a stazovat sa na vlastnu mamu kt to mozno ani tak nemyslela.. a ze pouzila zastarale prirovnanie? no a? je to stale tvoja mama a polovica tu z pritomnych pouziva daleko horsie prirovnanie-hlavne anonymne ze ano... @autor povznes sa nad to povedz mame ze ju aj tak lubis a zi dalej ... ver mi ze aj ona teba ale narozdiel od teba sa na teba nestazuje neznamym ludom z netu a nedava im dovod rozpravat o tebe nepekne
Tvoja mama ti len závidí, ze sa nemusis starat o 3 deti a chlapa 🤣🤣🤣 neries to.
Pozri sa pravde do očí, zmier sa s týmto faktom a nebude ťa to môcť uraziť. 😁😁
Pre mna je stará dievka cca okolo 40 . A nie len preto , že nie je vydatá a nemá deti , ale naozaj na tých ženách to je aj vidieť . Drvivá väčšina z nich by boli najlepšie matky a dokonale manželky …. Len hold , žiaden chlap s nimi nevydržal
No za komačov to bola slobodná žena 25+
Ako povedala Viesta, platila aj špeciálne dane
Stará dievka neexistuje...dnes sú to slobodné (single) ženy (a tak sa mi to aj viac páči ☝️). 😀 Za komunistov to bolo fakt od 25 ženy a od 28 muži. Platila sa daň, moji svokrovci ju obaja platili lebo sa brali 28 a 31 roční, čo už bolo vtedy v 82. hrozne neskoro 🫣 Mama Ťa chcela asi iba podpichnuť. Ako môže byť slobodná žena spokojná, tak môže byť aj vydatá nešťastná....
@syslik81 ono to nie je príjemné, ak okolie rieši prečo nemáš partnera, deti a tak, chápem, že sa jej to dotklo.
A za mňa nie stará dievka, ale taká kontrolka u mňa je žena 30 plus bez nejakého vážneho dlhodobého vzťahu. Ale radšej byť celý život single a šťastná ako pod tlakom okolia trpieť celý život pri nejakom blbcovi fyzické a psychické násilie.
@marsmykkok okolie? ved jej to povedala jej mama.. a ktohovie v akom kontexte... uz len je prijemne riesit jej mamu s cudzimi zenskymi
@syslik81 mama by hlavne mala chcieť, aby bola šťastná, nie riešiť že nekočíkuje vnúčatá ako jej kamarátka. To je proste taký sebecký pohľad rodiča za mňa, tlačiť do niečoho dieťa ak mu to momentálne nevychádza/nejde. To ako keby máš dieťa športové drevo a budeš riešiť prečo nie je tenista alebo dieťa čo ledva zvládlo učňovku že prečo nemá vysokú. Proste každý žije aké má možnosti. A nie ako si rodičia predstavujú.
@marsmykkok ved to ani mozno nemyslela doslovne .. niekto to povie zo srandy a nie vazne anekto ani nevie presne co to znamena... preto pisem,ze ktohovie ako to bolo povedaane .. to si maju vyriesit oni dve a nie tu nakladate jej mame a robite z nej doslova neaku hyenu ...
existuje etnika, kde ak dievca v 18tich este nema dieta, tak bol niekde problem vo vychove 😉 ... takze ak si nemala este partnera v 28, tak uz aj u teba to je trosku na zamyslenie, lebo v tomto veku uz byva najvyssi cas sa rozhodnut nad zvyskom zivota.
Dnes uz sa tento pojem nepouziva ,
No to by polovica žien na Slovensku boli staré dievky 😃 pre mňa žena 40+