Obránia vás partneri pred svokrami?

22. sep 2024

Zaujima ma ako to mate. Moja buduca svokra je na svojho syna velmi naviazana a casto poza jeho chrbat robi intrigy 🥴 ked sa jej na nieco spyta, robi sa blbou a je uplne ina...mila 😃 Uz neviem co a nou, asi ju zacnem potajomky nahravat 😃 Potom som ja za tu zlu, lebo on jej druhu tvar ani nepozna. Ako su na tom vasi chlapi? Stoja za vami? A keby sa to dialo castejsie, bola by pre vas svokra aj dovod na rozchod? Nastastie od nej byvame dost daleko, ale aj tak je to vycerpavajuce...

h2
22. sep 2024

Nebolo treba, ja som mala dobrú svokru. Bohužiaľ, pred pol rokom zomrela. 😥

autor
22. sep 2024

@h2 to mi je luto 😔

basulaak
22. sep 2024

Mame dobre vztahy ale minule sa ma zastal. Ako kazdu navstevu som aj minule dostala prednasku o tom ako po 40tke stucniem. A neurobim s tym nic. Proste tak to bude. Koniec diskusie. Manzel sa ma zastal, spytal sa svojej mamy ci ona cvici ma pohyb, zdravo sa stravuje. Odpoved: nie (a ticho). (Som vysoka, stihla).

biba_18
22. sep 2024

moja svokra si na mňa nedovoľuje, ani pred ním ani poza chrbát. ale v podstate keď má blbé reči akože keď idem s kamoškami na pivo že či ma muž pustí, tak vôbec nereaguje že hlúposťami sa nebude zaoberať, že veď som dospelá… ale ona je manupulátorka a muž to o nej vie… raz to skúšala cez syna keď bol malý a že tvoja mama ma nemá rada a on jej že veď ani ty nemáš rada babku oľgu (moja mama) tak asi preto - a že ho potom nechala 😂

rozculena
23. sep 2024

moja ex svokra mi nikdy nič v živote také neurobila ani nepovedala...

pininka1
23. sep 2024

Moja svokra si skôr zastane mňa ako syna. Intrigy nikdy nerobila, ona povie narovinu co si mysli, niekedy dosť prudko, ale v konečnom dôsledku je to lepšie ako by sme sa to mali dozvedieť od Anci z dolného konca.

minenkak
23. sep 2024

Bývalá svokra si dovolila trochu, ale ja som jej vždy odpovedala a aj som jej vysvetlila,že teda ona nie je dobrá svokra , prečo by som ja mala byť dobrá nevesta a aj to ,že jej syn je mojím mužom,mňa trtka tak patrí už mne a ukludnila sa

tykat
23. sep 2024

Ja by som nenahravala potajomky, rovno by som jej povedala, ze vsetko co hovori nahravam. Mozno sa bude kontrolovat 😁

katica06
23. sep 2024

Áno zastál, inak by sme spolu neboli. Ale ona vždy mlela svoje bludy dookola. Furt jej všetko vadilo. Muž to rýchlo pochopil. Nakoniec sme obmedzili kontakt na minimum

laskonka_lasky
23. sep 2024

Nemusí sa ma zastávať ale ak by došlo k takej situácií určite by si ma zastal. Ale ja mám dobrú svokru 🙂

mirithia
23. sep 2024

Áno. Najlepšia svokra je keď býva veľmi ďaleko, alebo na cintoríne...😁 Svokra je ako vegeta, mieša sa do všetkého....

autor
23. sep 2024

@tykat Ona je taka ticha zakeracka 😃 ale je to badatelne napriklad na tom, ako sa sprava ku svojej mame alebo k dalsim svojim detom a ich rodinam. Na mojho buduceho muza ma slabost. Je to jej vysnivany chlapec. Kazdopadne to, ako ona NEkomunikuje a ako to naucila aj svoje deti je len jej zasluha, vsakze 😏

sense
23. sep 2024

Áno bola ale nebolo by to pre svokru ale pre to že chlap nestojí pri mne ako svojej partnerke. Rodičia môjho partnera sú podobní ale u nás pomohla diskusia s partnerom. Ale ja sa mu na matku nesťažujem, pomyslím si svoje ale neriešim. A dve návštevy do roka z lásky k partnerovi vydržím.kedze napriek vyhrážkam o vydesení je stále so mnou

dundulica
23. sep 2024

ako dobre, že všetky nevesty sú samá dokonalosť 🙂

1ryba
23. sep 2024

Nevidí dôvod na nejaké obraňovanie pred svokrou. Mám dobrú a inteligentnú svokru. Správame sa k sebe a úctou a rešpektom.

cookie29
23. sep 2024

zeny je vam jasne, ze raz tou svokrou budete vy?
A zrejme az takymi mrchami nebudu, kedze vychovali chlapov, ktorych ste si vybrali za manzelov/partnerov...

ahhola
23. sep 2024

Vsak s nou podebatuj o tom co ma najradsej 🤣
... aku buducnost ste si pre neho predstavovali, aku zenu vysnivali,aku svadbu, byvanie... aky bol ako nunu chlapcek? Zamestnaj jej mysel minulostou, buducnostou a nebude ti intrigovat na navsteve. 😇

lucyluska
23. sep 2024

S manželom som 14r z toho 7 r manželia. Som staršia o 5r. Moja svokrenka ma len tolerovala, manžel ma chránil od konentov. Keď mi povedala že muž je kvôli mne len z ľutosti a on ma nemá ma tak rád ako ja jeho (lebo on neukazuje emocie) tak to ma rozplakalo...
Keď sme boli manželia a muž nepracoval, (ja som sa nesťažovala) ona, že prečo sa s ním nerozvediem?
Po toľkých rokoch, ma volá moje zlatko, lebo jej pomáham... keď mala nohu zlomený nosila som jej jedlo, nákup spravila...
(Ona je emočná sirota, proste ju mama nelubila veľmi) Preto sa tak chová.
Má ma rada, chodíme spolu von, opaľovať sa... chodím k nej na kávu.
Čiže po rokoch plakania a modlitieb, sa mama zmenila. Už aj do kostola občas zájde a prisadne si k nám. Ja ju vždy vystiskam a pobozkam keď prideme 🤍

simca06022011
23. sep 2024

Ano, ak by som mala problem a uz od zaciatku, bol by to pre mna dovod na rozchod. Nie preto, ze je niekto zly/dobry, intrigansky.. ale teraz vidim, ze tieto boje kto z koho su zabijanie casu. A ak by nebodaj mali jej reci nejaky dopad u nas doma na vztah, tak konecna definitivne ak by sa to doma nedalo vydiskutovat.
Za mna, ak je problemovy takyto vztah (svokra, svokor...) , tak treba ten kontakt prerusit a tym velmi klesnu problemy. Nediskutovat, neriest, obmedzit na nutne veci = zvysok nech si riesia so synom/dcerou atd. Odpadnu hadky typu, mame nevedela, mama ale povedala,ze si povedala, mama toto a hento...

biba_18
23. sep 2024

@cookie29 môj muž má veľa aj z otca, určite má zásluhu aj svokra, ale aj svokor… moja svokra je manipulátorka a môj muž o tom vie a nepristupuje na tú jej hru…

minenkak
23. sep 2024

@cookie29 ale toto je taká blbosť,môj muž je úplne hlúpi dobrák a jeho mama úplná bosorka , ešte aj on pochopiť už až po štyridsiatke aká je.To že niekto má trafeneho a zlého rodiča ,neznamená ,že aj on bude taký,výchova spraví veľa,ale dospelý človek vie už čo je zle a čo nie,nepíše sa tu o deťoch

banalu
23. sep 2024

Ano, ak by sa ma manzel pred svokrou nezastal, nebol by moj manzel.
Bolo obdobie kedy rodicov na pol roka uplne odstrihol - velmi sa montovali do nasho zivota a mna to po niekolkych utokoch zlomilo a povedala som, ze uz ich nechcem v zivote vidiet...
ALE, nasli sme si k sebe cestu, nastastie pochopili, ze ak chcu byt sucastou nasho zivota, tak sa aj oni musia zmenit.
Ja som urobila hrubu ciaru, dala druhu sancu.
Ale nic z toho by sa nestalo, ak by som nemala plnu doveru v mojho muza. Rovnako to plati pre mojich rodicov.

cookie29
23. sep 2024

@minenkak nie je to blbost. Geny robia svoje, aj vychova, aj rodinne vzorce, ktore su niekde hlboko zakorenene. Ale je fakt, ze to ze niekto ma trafeneho rodica nastastie neznamena, ze aj on bude taky.

Pozri, moja svokra tiez robi pruser za pruserom, a zaslo to hodne daleko. Na druhej strane tiez viem, ze ona nie je zla. Len to inak nevie, kedysi sa to tak robila, snazi sa pomoct atd.. jo a presvihne to uplne pravidelne a celkom slusne. Ale zostava to muzova mama. Mam syna. Este maleho. Tiez to obcas presvihnem, nikto nie je dokonaly. Ale aj o tom to je. Dnes sa kazdy snazi hned odstrihnut atd, nie komunikovat, pochopit a podobne. Nie je to lahke a nie vzdy to ide...

autor
23. sep 2024

@simca06022011 Problem je v tom, ze sme asi az velmi samostatni 😃 ma potrebu pytat sa poza jeho chrbat ako co bude, ako sme sa rozhodli, potom na mna zvysuje hlas, nesuhlasi so mnou, rozculuje sa a ja jej dookola snazim nieco v dobrom vysvetlit. A pri nom sa spravi nevinniatko. Su to veci, do ktorych jej nic, ktore neplati, ktore sa jej netykaju a ak chce, preco sa nespyta jeho? Potom mu este klame, ze som to nepovedala, i ked som jej to 10x slusne vysvetlovala.

Jedine co od neho chcem je to, ze ak za nim pridem, ze jeho mama poza neho riesi nieco a ze po mne krici za NASE ROZHODNUTIA, tak nech za nou pride a odkomunikuje jednak to, ze su to nase veci a aj to, ze si nezela, aby po mne zjapala. Na mna si tak nedovoluje ani vlastna rodina a som zhrozena, ked na mna tak bezdovodne vybieha cudzi clovek. Moj nastavajuci povie ze on tam nebol a ze co on ma co riesit. Kto to ma riesit? Ja? Poriesim to tak, ze ju vyvrieskam spat, poviem si svoje ale garantujem, ze ma uz nikdy nebude mat rada 😏

nelka93
23. sep 2024

Nie, budúca svokra je úžasná žena a viac si zastane mňa ako syna. No s mamou bývalého som si užila, zla zákerná žena. Keď sme sa rozišli, tak som jej do očí povedala, že som šťastná za ten rozchod, lebo mat taku svokru je trest

minenkak
23. sep 2024

@cookie29 a ja si práveže myslím,že v tejto dobe sa ľudia fest snažia riešiť,len je na druhej strane viac možností a ženy už nemusia ostať s týranom,pakom,niekým kto ich podvádza stále,kedysi proste ,žena musela držať hubu a krok ,teraz už nemusí a načo vlastne riešiť, keď máš pri sebe takéhoto človeka tam nieje o čom

minenkak
23. sep 2024

Autorka čo ťa vlastne hnevá,veď tebe vadí ,že svokra po tebe kričí,keď bude po tebe kričať niekto iný tiež pôjdeš za jeho dieťaťom nech si robí poriadky so svojou mamou,však jej nadaj a nálož jej ako sviňu do valova a je,bude kľud.

minenkak
23. sep 2024

@minenkak svini do valova

jasla
23. sep 2024

Nikdy sa ma nezastal. Moj muz bol strasny dobrak a svokra tiez nebola zla. Strasne intrigy a ohovaracky robila svagrina, muzova sestra. Inak by sme so svokrou celkom fajn vychadzali. Ale blizsia kosela ako kabat, preto svokra vzdy uverila svojej dcere. A mm bol ticho... nech im je zem lahka...

cookie29
23. sep 2024

@autorka a to jej nevies asertivne povedat Ty? Ze nemusi ziapat ani po malych detoch nieto este po dospelej zene?