Obnova vzťahu

10. máj 2020

V niekoľkoročnom vzťahu s partnerom som urobila viac komunikačných chýb,nič vážne,drobné nedorozumenia. Odišla som zo spoločnej domácnosti,ani jeden z nas nemal v danej chvíli chuť veci riešiť vecne a racionálne. Zabalili sme to. Zlyhala komunikácia,nič iné. Po dvoch mesiacoch sme sa na seba nakontaktovali a ešte by tu bola šanca zachrániť vzťah. Ja ale nie som typ,ktorý by bojoval o chlapa a keďže poslednú chybu som urobila ja, tak mi dosť tvrdo dáva najavo,že snaha by mala byť na mojej strane a ja neviem odhadnúť hranicu tej správnej miery od do.

dollyzv
10. máj 2020

Nikdy nestup do rovnakého ho...2x..aspoň podľa mňa to je strata času..keď raz niečo skončilo treba ísť dalej

autor
10. máj 2020

Rada by som prečítala nejaké rady,ako mu dať najavo,že mi na vzťahu záleží,ale plazit sa "na kolenách" a hovoriť nejaké citovo podfarbene slová mi nie je celkom vlastné. Obzvlášť ak ešte neviem,ako to vníma on.

mondolina
10. máj 2020

Myslíš že to bude fungovať? Keď sa k sebe neviete ani normálne vrátiť?

autor
10. máj 2020

@mondolina preto hľadám asi zúfalo rady tu lebo neviem celkom odhadnúť čo by bolo vhodné. Čo znamená normálne vrátiť?

mondolina
10. máj 2020

Normálne vrátiť znamená, aspoň v mojom ponímaní, že " ani sa plazit na kolenách, ani citovo podfarbené slová".
Na rovinu povedať čo cítiš, ospravedlniť sa za svoje chovanie, a uvidíš ako to zoberie.

autor
10. máj 2020

@mondolina to by nebol problém, len mám trošku pocit,že by bol rád a chcel to počuť,ale pozitívnu spätnú väzbu ešte asi nedostanem,asi to je ešte prilis čerstvé pre neho alebo že si potrebuje dať načas alebo ma "vytrestat"

mondolina
10. máj 2020

Ty ho musíš poznať, držím palce.

luccija
10. máj 2020

Dosť ľahkovážne odísť z niekolkorocneho vzťahu kvôli nič vaznemu, ale tu súhlasím s chlapom ty si spravila chybu čaká obyčajne ospravedlnenie.A preco čakáš od neho pozitívnu spätnú vazbu na tvoje ospravedlnenie?neviem zvláštne...buď sa chcem vrátim poviem prepáč, ale nerozmazavam to

autor
10. máj 2020

@luccija myslela som spätnú väzbu na niečo ako vyznanie, že keď mu dám najavo,ako mi na tom vzťahu stale záleží,že bude odmeraný.ze mi to asi neopatuje (zatiaľ).ospravedlnenie sa samozrejme udialo.

dovozadokoca
10. máj 2020

Ver mi, že nič, čo nejde vo vzťahu priamo od teba nie je dobré. Pokiaľ nie si typ na veľké romantické gestá alebo čo a on ich vyžaduje, tak to moc neladi.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
moonlight1210
10. máj 2020

Asi nemas rada situaciu, kde ides do rizika a neistoty.
Asi mozno aj patris k ludom, co su citlivejsi na svoje ego a nemaju radi ked nie su ti, co maju pravdu a ocitnu sa na druhej strane barikady. Mozno ti nie je cudzie velkoryso odpustit, ale ospravedlnit sa je pre teba emocionalne tazke.

Pozri, tato situacia vyzaduje podstupit riziko. Ist, priznat svoju cast chyby (vyvarovat sa vsetkych ´Ale aj ty...´) a uvidiet, co sa bude diat. Inak to nejde.

Nemas sancu zistit, co on caka a chce. Aka forma ospravedlnenia by ho uspokojila. A ako dlho by si to musela znova a znova odcinovat.
To je jedna vec.
Takze musis na to ist takto. Priznat si svoj podiel a uvidis, ako sa zachova. Z toho mozes usudit, nakolko ho to stvalo, co asi chce pocut, atd.

Druha vec je, ze hned aj zistis, nakolko sam vnima aj svoj podiel viny a nakolko sa uz z nej sam pred sebou vyvinil a hodil to na teba.
To ti zas prezradi, vi ma vobec zmysel ten vztah znova nadvazovat.
Alebo by ste casom stroskotali na tom istom, ako prvy raz.

Lebo kludne ta komunikacna bariera nemusi pochadzat len z toho, ze sa vam nechcelo vtedy riesit. Vam sa najskor nechcelo riesit pre nieco konkretne. Pre co ste to uz vtedy pokladali za stratu casu a sli radsej od seba.
Napr. vnutorny pocit, ze ten druhy by to aj tak nepochopil. Ze miesto pochopenia viac medzi sebou superite, kto z koho, bojite sa “odhalit si brucho”. Alebo ze na sebe vzajomne vnimate svoje nevyriesene problemy (partner ich skryto stelesnuje). A preto tuzite po vzajomnom pochopeni, ale bojite sa odhalit. Skor to chcete skrz partnera so sebou vybojovat. Zbavit sa tych obav a problemov.

Skus sa nebat a zariskovat. O hrdost neprides.

autor
10. máj 2020

@moonlight1210 asi viem,čo si tým myslela.mne to príde tak,ako keby chcel povedať "ukáž,ako veľmi ti na mne záleží,povedz,čo pre teba znamenám a ako veľmi ma lubis,ja si to vychutnám a budem ticho,ale zoberiem na vedomie a uvidím"

radkaradix
10. máj 2020

Tak ak ti na nom naozaj zalezi, tak mu city vyznas, aj keby ti ich nemal on vyznat okamzite spat. Aj ked nie si na take citove veci, ak niekoho lubis tak mu to povies, tak ako to citis. Svojimi slovami..

autor
10. máj 2020

@radkaradix práveže v tom je problém. Nikdy som v takejto situácii nebola, aby som sa "doprosovala a vyznávala" ja ako žena. Priznať si chybu a ospravedlnit sa je jedna vec,ale nejaké city a vyznavania ak majú ostať bez spätnej väzby ma nielen nelákajú,ale nemajú pre mňa význam.

radkaradix
10. máj 2020

Tak potom ten vztah pre teba nema vyznam. Odpovedala si si sama. Ak mu nemas nutkanie vyznat lasku, aby si to zachranila, tak to nema vyznam.

autor
10. máj 2020

@radkaradix veď to isté môžem povedať o ňom aj ja.ak mu záleží tiež to môže urobiť,zatial cítim iba veľký odstup.

moonlight1210
10. máj 2020

Este nevies, ci tvoje vyznania ostanu bez spatnej vazby.
A aj potom mozes este stale usudit, ze to teda nema vyznam.

Tieto veci sa zialbohu nedaju hrat na istotu. Su proste risk.
Keby sa dali hrat na istotu, tak tu na mk nie je tolko zlomenych srdci.

Este mozes usudit, ze sa ti nechce ani riskovat a rovno si zdovodnis, preco to nema vyznam a vyklasles sa na to uplne.

Ale musis si byt ista, ze v tom nema ulohu tvoje ego.
Lebo raz sa moze stat, ze si budes vycitat, ze si ani neskusila. Ze si bola tzv. prilis hrda.

retatka
10. máj 2020

Zvláštne ,nechápem toto rozpytvavanie a analyzovanie po niekoľkoročnom vzťahu .Vyznanie lásky ,slovne ešte tak v počiatku vzťahu .Mal by čakať na skutky a nie na nejake vyznania ktoré nemusia byt pravdivé .Ved to tak nemusíš predsa po tých dvoch mesiacoch citit ako si odišla.Nech nechá tomu čas a časom uvidí ,či ti na ňom záleží alebo ci to vobec bude fungovať ,človek to vycíti .Niekto je taký bude vyznávať city i každý deň a realita je úplne ina .No u mna by takýto človek ktorý by čakal na vyznanie po rokoch nemal šancu ,vždy pozerám na skutky ,tie prezradia všetko .

radkaradix
10. máj 2020

Ano, ale chapes, ze ak by si ho lubila, tak by si mu to mala nutkanie povedat a zabojovat? Aj keby si vedela, ze on sa chvilu bude hrat na urazeneho. Skratka clovek ma byt vzdy uprimny, to je cele. Ak ti na nom zalezi, povedz mu to. Ak ti je jedno, ako to dopadne, tak to nechaj tak..

autor
10. máj 2020

@retatka veď prave,že to necítim tak,aby som to chcela nejako citovo farbiť po takej dobe odmlky,nie som ten typ. Ale hovoriť a dávať city,ako na tácke,lebo som sa vrátila mi príde taký nátlak trochu.

autor
10. máj 2020

@moonlight1210 nejde o hrdosť,len o to,že to tak aktuálne necítim čo sa ale nevylučuje s tým,že šancu tomu vzťahu by som dala.

retatka
10. máj 2020

Presne tak,násilne z jeho strany .To si neuvedomuje,že city vypovedane pod nátlakom nie sú úprimne ...to akoby si ty tlačila na neho ,tiež by sa mu to nepáčilo .Casom uvidí podľa skutkov ,ci budete tráviť čas a podobne .Bo toto je zvláštne ,keď to tak necitis a pod nátlakom niečo povedať ,mal by sa zamyslieť on nad sebou .Ja by som nepristala na jeho hru .Čo má 20 rokov ?Bo to by som ešte dokázala pochopiť no nie v strednom veku po 2-mesačnej odmlke ..

janickacrazy
11. máj 2020

a ty si mu vobec niekedy povedala, že ho miluješ a záleží ti na Vašom vzťahu? ale si ten typ, čo také veci proste nikdy nehovorí a čaká, že ten druhý si to domyslí? ak áno, tak aspon teraz by si mu mala úprimne povedať aspon to, že ti na Vašom vzťahu záleží a chceš ho obnoviť, inak to vobec nemá význam a rovno sa na to vykašli a prestan očakávať, že ked ty mu povieš dačo, tak on by ti mal nato povedať niečo, možno aj povie, ale nie hned, možno neskor, hlavne si rozmysli, či teda ho ozaj chceš alebo nie

leuchtturm
11. máj 2020

Vykasli sa na to. Ak by naozaj mal uprimny zaujem pokracovat vo vztahu, tak si to normalne vyjasnite a nebude od teba ocakavat ziadne blbosti.

retatka
11. máj 2020

@leuchtturm Hej toto čakanie od neho na niečo nie je ok ,aj on môže urobiť prvý krok .A keď to dotyčná tak necíti ,no on čaká na niečo ,je choré .Kaslala by som tiež na neho .Asi si chce poskrabat pošramotené ego ktoré zrejme má bo by nečakal na nejake vyznania ale skutky .

autor
11. máj 2020

@janickacrazy záleží mi na tom vzťahu a je potrebné veľa veci ešte vykomunikovat,jedine,čo v tejto chvíli viem a môžem povedať,že na vzťahu mi záleží,nič viac.

retatka
11. máj 2020

Povedz mu to presne tak ako si teraz napísala .Ostatne príde časom ,ak má ozaj aj on záujem tak to pochopí .
Ak nie a bude naďalej čakať na nejake vyjadrenia citov ktoré nemusia byt pravdivé ,je lepšie keď to ukončite .

autor
11. máj 2020

@retatka nemozem predsa vyznávať city a neviem aké sladké vety podsuvat človeku,ktorý so mnou síce trávi aktívne čas,ale drží si citový odstup.to akosi nejde dokopy.

janickacrazy
11. máj 2020

povedz mu to tak, ako to cítiš, vnímaš ty a uvidíš, čo sa stane