Objatie muža a ženy

16. aug 2023

Ahojte, taká voľná debata na neskorý vecer. Nedavno som sa zoznámila s jednym mužom. Nestretavame sa pravidelne, ale v týchto kruhoch je bežne, že si s opačným pohlavím podáme ruku a pusu na lica. Aj keď napriahnem ruku, on vzdy po mne skoci ako taká šelma a začne ma objímať, ale tak, že sa cely pritiskne, vrátane predkolenia, rozkrok a celu hruď a to trvá ešte o par sekund viac ako je bežne, lebo má hneď nepusti a neviem sa hneď odlepiť 😂 ja celkovo nemam rada obijmacky od cudzich ludi, aj moja osobná komfortná zona je tak cca meter. Aj som sa pokúšala tomu vyhnut, ale on si vzdy pocka, kým sa mi uvoľnia ruky, nech sa mozeme zvitat, rozlúčiť. Ako by ste to riešili. Toto nie je jediný chlap, s ktorým mám takyto problem, len ten dalsi je po 60 tke, tak pri ňom som to brala tak, že si potrebuje vychytať mladú babu, tento je ešte mladší o 5 rokov odo mna, podľa mna sa mu aj pacim, aj ked som vydata a mám deti. Ako to taktne riesit? Podľa etikety žena nemusi vstavat napr od stola, ked sa zvítava s mužom, ale on dôjde na stretnutie vzdy o dosť skôr, čiže týmto sa tomu nevyhnem.

angel993
16. aug 2023

Normálne mu povedz, že ti to je nepríjemné. V tomto má každý svoju hranicu inde, musíš si ju udržať sama. Ja tiež mám rada svoj osobný priestor a normálne poviem, že nechcem objatie, je mi to nepríjemné.

jamimo
16. aug 2023

ten mladší od teba je asi celý oplašený, rád keď ťa vidí, nevie sa kontrolovať. Ten starší: neznášam tieto typy chlípnikov. Akože sa chce veľmi družne vítať a už má ruku na zadnici alebo v mieste ramienka podprsenky na chrbte, alebo ťa ide "prekotiť poklopcom" ... Ja som dosť rázna, tieto prasačie ksichty rozoznám na 100 metrov... keď som bola mladšia nevedela som až tak ustúpiť, teraz dávam rázne najavo odstup a len ústny pozdrav. Vlastne... z rodiny sa s takýmto typom nestretávam vôbec. Keď sa rodina opýta prečo, poviem nahlas a priamo čo je dôvod.
PS : píšeš že... Toto nie je jediný chlap, s ktorým mám takyto problem, len ten dalsi je po 60 tke, tak pri ňom som to brala tak, že si potrebuje vychytať mladú babu...
Ja sa pýtam: podľa teba je OK, že si figúrka a objekt sexuálneho harašmentu pre chlapa po 60, ktorý si "potrebuje vychytať mladú babu"? Veľmi zvláštne 🤔

miadi
17. aug 2023

Problem je v tebe . Ked sa nechces objimat tak sa neobjimaj. To vobec nie je povinnost, Ja sa s cudzimi chlapmi neobjimam nezdavam si ocicmat lice ani sa nedam vystiskat dochodcom . . Okrem manžela, syna ,brata objimem raz za cas maximalne este maminho priatela . Svokra vobec Lebo on nie je dotykovy . Potapkam ho na ramene raz za uhorsky rok, Aby si o teba cudzi chlap este aj koleno oprel mi pride moc 😂Keby ze si slobodna single ok . Divne praktiky mas ale kazdy robi podla seba , Ja si nepustim hocikoho do svojej osobnej zony. Denne milion objati bozkav mam od svojej rodiny , ☺️

marcellka32
17. aug 2023

Veď sama urci hranice, nabudúce len pozdrav bez podania ruky

zelenakobyla123
17. aug 2023

Ja osobne zase nemôžem vystáť to podanie ruky a “pusu” na líce, to je neskutočný útok do mojej komfortnej zóny. Tak to proste nerobím, ak sa stretnem s niekym a ide to urobiť, odtiahnem sa alebo poviem, že mi to nie je príjemné. Skús to nabudúce rovnako urobiť aj ty s objatím.

hugger
17. aug 2023

Wasn’t me 😁

Kazdy mame inu potrebu fyzickeho kontaktu, Normalne im povedz ze ti to nevyhovuje, nikto od teba nebude nasilu vyzadovat objatie ked pochopi ze to z tvojej strany nie je spontanne.

kandelabra
17. aug 2023

Raz, jeden jediny raz by na mna niekto takto skocil, by si vypocul nieco, na co by do konca zivota nezabudol.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz