Obezita nie je pekná a ani zdravá. Prečo umelo klamete pevné ženy?

8. aug 2024

V prvom rade chcem upozorniť, že nemám nič proti obeznym ľuďom, sama nemám postavu modelky. Len keď pozerám videá , fotky zaráža ma jedna vec a to tá, že píšu trebárs obeznym ženám (ale príspevok nie je len o ženách) aké sú krásne, aké sú kočky. Tým tých ľudí podporujú v tom že vlastne nevyzerajú až také zle, nehovorím že by im mali dupať po sebavedomí a urážať. To samozrejme nie v žiadnom prípade .. ale rozhodne to nie je pekné. Nechcem nikoho uraziť. Ale ako to nie je zdravé , nie je to ani pekne. Nemyslím pár kíl naviac , to má snáď každý. Ale taká 20-30 kilová nadváha naozaj nie je nič príjemné na pohľad. A tiež sa ten človek nemôže cítiť dobre. Tak prečo sa umelo klamú taký ľudia, že vyzerajú výborne. Áno, je to malé klamstvo ale tým brzdíme človeka v tom, nieco so sebou urobiť .. lebo si povie .. ach tak nevyzerám až tak zle. Nehovorím že by sme mali riešiť ich váhu, písať rob so sebou niečo to tiež nie, je to ich vec. Ale tak isto by sa nemalo používať toto "klamstvo".

danielahamar
8. aug 2024

Je to iba vec pohľadu😉

dskjhfdlkdjhl
8. aug 2024

Ved Ty reaguj tak, ako citis a nechaj aj druhych reagovat ako chcu😉

matullienka
8. aug 2024

Tak u každého človeka je ideál krásy iný, niekomu sa to naozaj môže páčiť aj obézny človek. Čo teba do toho čo kto píše? Je to každého vec. Veď máj guráž a napíš im pod svojím menom to čo si napísala tu.

madeincssr
8. aug 2024

Lebo vyzor (celkovy obraz, dojem) cloveka casto nie je len ten fyzicky, ale je silno previazany s jeho povahou, nazormi, IQ a EQ, dobrotou/nezistnostou, ustretovostou, optimizmom, aktivitami... Casto prave silnejsi ludia su take slniecka (v dobrom slova zmysle), ze to z nich az vyzaruje.

luccija
8. aug 2024

Tak ty im napíš, že sú tuční🫣snáď každý vie, že nadváha má rizika, trpia kĺby, srdce

michaelam2
8. aug 2024

To je teraz taky trend, vraviet obeznym zenam ake su krasne a este ich podporovat v tom, ze je to v poriadku takto vyzerat

ivetz
8. aug 2024

Mňa by skôr zaujímal dôvod, prečo sa pýtaš ako "anonym"? Každý súdny človek predsa vie, ako vyzerá... Aké klamanie?

vanilkovazmrzka
8. aug 2024

Preco obezne nazyvas pevne? 😄 podla mna pevna je vysportovana svalnata postava a nie makke pretekajuce sadielko 🙈

autor
8. aug 2024

@vanilkovazmrzka názov diskusie zmenil admin pôvodne to tam nebolo.

vanilkovazmrzka
8. aug 2024

A inak tiez nesuhlasim s tymto “body positivity” trendom. Jedna vec je nevysmievat sa ludom za chorobny stav, ale nieco uplne ine je povysovat chorobny stav na normu a este k tomu aj nieco co je dobre

autor
8. aug 2024

@vanilkovazmrzka áno áno, presne si to pochopila ako som to myslela.

janinka007
8. aug 2024

obezne sa budú vždy navzájom utvrdzovať v tom aké su chrumkave...odhliadnuc od toho, že niektorým chlapom sa to ozaj páči.

simsalabim
8. aug 2024

Ideál krásy sa mení naprieč ľudskou históriou a je u rôznych ľudí rôzny. Súhlasím s
@madeincssr , krása človeka nie je iba vo fyzickom vzhľade, je to súbor všetkého možného. Morbídna obezita určite nie je OK, ale taká Nicola Coughlan je podľa mňa nádherná žena (hoci by jej neuškodilo dať pár kíl dolu) a Boticelli by z nej bol hotový.

tiezjedna
8. aug 2024

tiež tomu nerozumiem... ja nikdy žiadnej obéznej žene nenapíšem/nepoviem, že je tučná, ale ani odo mňa nikdy nedostane za svoju rozliatu postavu kompliment. Proste to prejdem taktným mlčaním. Ale o tých, čo ich plieskajú po pleci, aké sú cool a krásne si myslím svoje, väčšinou niečo o zrakovej vade...

lakebabe
8. aug 2024

@vanilkovazmrzka to je taky trend. Moja suseda mi vždy povie, že ona je len pevná nie tučná. Pritom má obezitu vysokého stupňa, cukrovku po 30tke, odpalene kolena, problémy so srdcom a každý deň mi vyplakava , keď ju stretnem aká je chorá 🤷‍♀️

deninka233
8. aug 2024

Obezita je choroba. Vôbec to nesúvisí s tým, či je niekto krásny a či žiari (lebo je šťastný z nejakého dôvodu). To ako keby niekto mal rosaceu cez celú tvár alebo nemal ruku. Kľudne môže byť pekný a mať rosaceu. Keď poviem tučnej susede, že je pekná a veľmi jej to dnes pristane tak tým neodobrujem jej pretekajúce tvary z nohavíc. Len konštatujem, že som si všimla že si dala námahu s makeupom, výberom šiat, že má dobrú náladu a šíri okolo seba pozitívnu eufóriu.

katka700
8. aug 2024

Autorka ty si vážne myslíš že ženy s BMI nad 30 netušia že majú nadváhu? Že to potrebujú mať dennodenne otrepané o hlavu? Ako dlho trvá zdravo schudnúť 20-30 kíl? Za ten čas je zakázané povedať im že majú peknú tvár, pekne upravené vlasy, že sú pekne oblečené? Väčšinou sa nepíšu takéto detaily a zhrnie sa to ako "vyzeráš dobre". Áno aj žena s nadváhou môže vyzerať dobre. Jasné že nevyzerá "dobre" v tom istom zmysle slova ako barbina v tangacoch.
Takisto ako môže vyzerať dobre 70 ročná pani. Alebo ťa pohorsuje aj keď niekto pochvali seniorku že dobre vyzerá? Veď je stará vráskava a na 20 ročnú sexicu sa nechytá.
Nie každý môže byť mladý, krásny, zdravý a štíhly. Ale keď sa snaží, venuje tomu čas a úsilie môže vyzerať dobre. A to úsilie si zaslúži pochvalu. A tá pochvala neznamená že tí čo ju dali glorifikuju tučnotu, starobu či telesné postihnutie.

trema
8. aug 2024

A ake komentare by im mali pisat? "Bola by si krasna, keby si schudla"? Ja sledujem tiez nejake baby a ano, su pekne. Tucne a aj pekne, vedia sa pekne obliect, nalicit. Nebudem im pisat, ze su tucne a mali by schudnut, to hadam vedia.

lucka_ke
8. aug 2024

a nielen že ony s tým nič nerobia, ale aj svoje deti kŕmia tučnými sladkými jedlami

anos18
8. aug 2024

Možno sa riadia heslom: Kým tučný schudne, chudý zdochne 😁

anabel2341
8. aug 2024

Som tučna, maš pravdu obezita je choroba a nemala by sa podporovať aj keď ja ako obezná žena sa snažim niečo s tym robiť a schudla som už cca 10 kg neznamena že som nejaka škareda a nezaslužim si pochvalu že som pekná, mne sa moja tvar pači ale žiaľ postava už nie. Ano stretla som sa ľudmi ktory naražali na moju postavu mali uražky. Ale nikdy mi doslovne nepovedali že som škareda 🙂 Ja viem že mam obezitu a snažim sa stym niečo robiť ale aj tučne ženy su pekne 100ľudi 100 nazorov

zuzanockamt
8. aug 2024

Ja posudzujem od človeka k človeku. Sú ženy, ktoré majú 10/15/20kg navyše a pôsobia na mňa veľmi pekne, príjemne, závisí od toho, ako to majú rozložené. A sú štíhle ženy s chlapčenskými postavami, ktoré teda nič moc, hoci BMI ideál, ale neočaria.
A ešte mi napadlo - ženy, ktoré výrazne posilňujú, svaly všade, ale pre mňa je to odpudzujúce, hoci spĺňajú znova ideály - rozmery, váha, BMI - pre mňa sú to mužatky a nepáči sa mi to, keď vidím na žene vyrysované svaly, no je to vec pohľadu.

dadis
8. aug 2024

Nikdy nedavam nikomu kompliment, ked to nemyslim uprimne. A paci sa mi par ludi s nie uplne idealnou postavou: nasa byvala prezidentka, Peta Polnisova, nasrata zena a aj Iveta vyzera obcas fajn, Simona. Aj take tie chubby modelky su pekne, nepoznam po mene. Ale ja nikdy nekomntujem nikoho vizaz na IG, max dam like. Nemyslim, ze ide o kult obezity, su pre mna skutocne pekni. A poznam muzov, co chubby zeny preferuju. Kazdy nech sa stara o seba, ak ma niekto potrebu niekoho pochvalit (hoci neuprimne), je to len jeho vec, nemyslim, ze to robi v spolocnosti take zlo ako hejt, ktoreho je omnoho omnoho viac. Keby mali ludia postavy podla prispevkov pod postami, tak sme vsetci dokonali manekyni 😀😅

tiezjedna
8. aug 2024

@katka700 nemyslím, že to mierila autorka na to, že obéznym ženám nemôžeš pochváliť pleť, vlasy či nechty. Samozrejme, že môžeš. Ona nechápe (a ani ja nie), prečo im niekto chváli tučnú, rozliatu postavu, keď pekná proste nie je a mnoho ľudí to robí len a len preto, lebo je dnes je predsa hlavné "cítiť sa dobre"...🙄 Ono si niektorí ani neuvedomujú ako prikrmovaním tejto novodobej mantry vlastne tučným ženám škodia, pretože mnohé z nich si z toho vezmú len to, že keď sa cítia dobre, tak vlastne nemusia so svojou postavou robiť vôbec nič (= som lenivá a je to v poriadku, pretože Jožka vraví, že som krásna)...

dzejny656
8. aug 2024

Môj názor
Ja si myslím, že aj obézna žena môže vyzerať pekne t.j. byť pekne oblečená, pekný make up, upravené vlasy, nechty, pekná vôňa atď. Za svoj život som stretla viacero tučných žien, kde samozrejme bolo vidno že sú tučné, ale napriek tomu sa snažili vyzerať esteticky a pohľad na nich nebol nepríjemný.
Aby bolo jasné, sama mám 50 kg, neobhajujem obezitu, ale nedá sa hodiť všetky tučné zeny do jedného vreca že nemôžu byť pekné.

milanemila
8. aug 2024

Esteticka stranka je v podstate nepodstatna, lebo moze byt vecou vkusu (su aj muzi kt sa pacia naozaj plne zeny az preplnene by som povedala) dolezitejsia je zdravotna otazka. Kazdy dospely clovek je zodpovedny sam za seba a znasa nasledky svpjho konania. Co je ale mne extremne luto je ked vidim uz male deticly s nabehom na obezitu s otrasnymi stravovacimi navykmi, minimalnym pohybom atd.

katka700
8. aug 2024

@tiezjedna Autorka vychádza z predpokladu že každá žena si vytvára obraz o sebe samej len na základe toho čo o nej povedia iní. Lenže to neplatí pre každého. Keď má povedzme Janka dostatok sudnosti, vlastní zrkadlo a dobre si uvedomuje že kila maskuje (ved preto aj dostáva tie komplimenty ako dobre vyzerá) tak ju od rozhodnutia zvýšiť pohyb a upraviť stravu Jozkine komplimenty neodradia 😊

ndrag
8. aug 2024

Nie kazdy chce vyzerat pekne, nie kazdemu zalezi na svojom zdravi, nie kazdy musi mat normalnu vahu. Kazdy ma ine priority vo svojom zivote a mozes sa snazit akokolvek, ale ak mas raz v genoch nejaku pliagu, ktora sa rozhodne prejavit sa, tak sa mozes aj na hlavu postavit, nic ti nepomoze. Max ti da zivotny styl kratkodobu vyhodu oproti tym, co sa o seba nestarali.

dadis
8. aug 2024

@katka700 Aj ja dostavam komplimenty a tiez idealnu postavu nemam.. a drzi ma to pri zemi, na jedlo si davam pozor a chodim cvicit.. nechapem, kto a aky koment by mi musel dat, aby som sa "opustila" 😅😁. Inak kolko je obdivnych komentov pod postami krasnyc stihlych zien a i tak to nefunguje- nie sme vsetci stihli 😁😁

tiezjedna
8. aug 2024

@katka700 lenže práve o tej súdnosti to je... teda častejšie o nesúdnosti. Viz napríklad táto prerastená mladá žena, ktorá je bohužiaľ ešte aj modelkou, či čo a snaží sa svetu ukázať, že ťažká obezita je v poriadku a treba ju vystavovať🙄 To je presne ten typ tučného človeka, u ktorého kompliment z mojej strany nikdy nepadne.