Ahojte ,
rada by som sa spýtala na Váš pohľad. Odjakživa trpím obavami vo vzťahu. Všetci moji partneri mi dosiaľ akoby moje obavy a myšlienky o sebe naplňovali. Keď som vo vzťahu začínam sa cítiť akoby neslobodne. Akoby si zrazu zakazujem byť sama sebou pri tom druhom a paradoxne začnem podozrievať toho druhého a strácam voči nemu dôveru. Napokon vždy je to partner, ktorý vo mne vzbudzuje časom nedôveru, začne sa prejavovať kriticky a manipulatívne a ja som voči tomu úplne akoby bezbranná. Keď sa naňho naviažem nedokážem prestať o ňom premýšľať. Prerávam si spomienky, jeho slová, jeho činy voči mne, prehrávam si obavy a možné scenáre. Strácam samú seba. V živote som veľmi túžila byť ľúbená, ale paradoxne sa mi nikdy nedostáva to, čo potrebujem a keď sa mi z toho trocha dostane, začnem toho druhého upodozrievať. Uvažujem už o tom, či si takto moja myseľ nevytvára rôzne scenáre a sebanaplňujúce proroctvá. Neviem, ako vidíte samé , mám v tom zmätok. Uvažoval niekto podobne vo vzťahoch ako ja? Myslíte, že je vo vzťahu lepšie dať seba na prvé miesto, alebo toho druhého. Pretože ja som zakaždým dala toho druhého, ale nič dobrého mi to nikdy neprinieslo. Ďakujem.
Až keď si budeš vážiť samu seba si budeš vedieť vážiť aj toho druhého. Takisto je to aj s láskou. A tiež si musíš veriť, aby si verila aj inému/inej.
V prvom rade som ja. Áno, žijem pre rodinu, pre muža a pre deti, ale sebecký myslím aj na seba. Lebo až keď budem spokojná sama so sebou, uvidím šťastnú rodinu. Všetci naokolo môžu byť dokonalý, ale ak mam problém sama so sebou, vidím problémy aj tam, kde nie sú. Akoby som prehadzovala zodpovednosť na niekoho iného za to, že nie som vyrovnaná.
Najskor si musis vazit samu seba,po kazdej stranky,manipulatora, egoistu,vylucit
Nastuduj si nieco o vztahovych vazbach. Si evidentne uzkostny typ.