Ahojte. V skratke. Priatel ma po rokoch opustil na začiatku tehu. Nikdy som nemala núdzu o mužské pohlady, aj otravy čo mi vypisovali (a ja ako správna priateľka som ich ignorovala). Nemám núdzu ani teraz, keď som tehotná a všetci to vedia. Prvé mesiace boli peklo, nikde som nechodila. Konečne som sa z toho dostala a začala som aspoň niekam chodiť. Cez známich som sa zoznámila s jedným mužom. Strašne sa o mňa snažil, ale ja som ho nechcela lebo som stále nebola vyrovnaná s rozchodom a čakala som na bývalého či sa neumúdri. No neumúdril. Začala som si teda s týmto. Písal mi stále keď sa dalo, hlavne dobré ráno, dobrú noc, chodili sme von.. chcel aby som išla aj medzi jeho priatelov, no tu nastal problém. Neverím si. Nechcem. Tehotná a takto s niekým chodiť po jeho kamarátoch? Niekoľko krát som mu napísala smsky typu “ja viem že tehotnú aj tak nechceš, povedz mi že to je medzi nami len tak, dám ti pokoj ak chceš..” aj som sa veľa krát u neho odula, prípadne plakala. Cítim sa, ako keby mi po tom všetkom kleslo IQ. Zo zdravo sebavedomej ženy som úplná troska, ktorá sa hanbí povedať mu svoj názor, hanbí sa chodiť pred ním nahá, hanbí sa stretnúť jeho rodinu a priateľov. Pripadám si, že všetko čo poviem je ako keby to rozprávalo dieťa, resp. mi príde, že dieťa čaká dieťa… Posledné dni som vyviedla takú blbosť, že už asi neni cesty späť. Napísala som mu, že viem, že si hladá iné. To ho dorazilo, urazilo (ako mi napísal) a nevie mi to dpustiť. Ospravedlňujem sa každý deň ako sprostá. Nevieme tú tému čo som mu tými rečami spôsobila uzavrieť. Nepíše mi už ani na dobré ráno, v priebehu dña tiež len sporadicky a samé výčitky, ako som sa to k nemu zachovala. Keď mu napíšem, že ho nechám žiť svoj život ak už nemá záujem, nebudem mu vypisovať aby som ho dalej netrápila a že to môžeme v klude skončiť on sa urazí, napíše mi, že sa cíti ako k... že tak on mi píše, vtiera sa, nestačí ze si o ňom myslím také veci a vidí že s ním nechcem byť. Tak zasa to pokračuje, dalšie výčitky čo si o ňom myslím. Ja už sa nechcem trápiť tak som to skúšala aspoň takto v klude ukončiť, keď vidím zrazu ten nezáujem, no neviem prečo na to teda nepristúpi a nerozlúčime sa. Ešte mi vypisuje, že cez sms sa neospravedľuje, no ako sa mu mám inak ospravedlniť keď chodí na týždňovky.. chcem sa s ním zasa baviť normálne a nie riešiť tento môj prešlap. Strašne ma to zničilo, viem že som tehotná no tým čo som spravila a tým jeho správaním voči mne sa mi sebavedomie zrazilo na úplnú nulu. Nemôžem jesť, piť, celý deň ležím v posteli a mám sebevražedné myšlienky. Zasa sa mi vracá to, ako zvládnem dieťa bez otca, nikto ma nechde lebo som tehotná, nikto ma nemá rád…. a stále dookola. On mi tou ignoráciou a zlými slovami len pridáva. Ja neviem čo už robiť. Stále čakám u telefónu na sms ako malé decko a pri každej správe sa zasa bojím čo som napísala. Prídem si totálne vtieravá, neatraktívna a že po ňom chcem niečo, čo on už asi nie.. ale povedať mi to stálne nevie, aby ma netrápil. Namýšlam si snáď skrz sebavedomie a všetky okolnosti? Alebo asi naozaj nemá záujem a mala by som prestať reagovať? Ja už neviem čo robiť. Len viem, že potrebujem jesť a spať. Za posledné 3-4 dni som mala ledva 4 jedlá a túto noc som spala len 3 hodiny. Ubíja ma tá nevedomosť na čom som.
Nevypisujmu 100x.napis mu poslednunspravu,ze sa este raz ospravedlnujes,nechcela si ho urazit a asi tehu hormony zauradovali.chces to uz preskocit a pokracovat tam kde ste boli.a ak ma pocit,ze to chce aj on nech sa za tebou zastavi,ked bude doma.ze uz to nechces riesit cez spravy,ale len osobne.a uz sa mu potom neozvi..a uvidis.ak pride tak ma naozaj zaujem..je to narocne,je toho teraz na teba vela,ale v prvom rade sa musis dat ty do normalu,co je po rozchode tazke a este aj ked si tehotna tak dvojnasobne..
Zena, si tehotna. Sadni si, priprav sa na ulohu matky, porod, otrep sa z celeho rozchodu, porodu a POTOM zacni randit. Jak si to predstavujes? Odbiehat doslova od novorodenca na rande?
Tak toto je iná "káva"...daj sa psychicky do kľudu žena...žiaden chlap, resp. žiaden človek ti nestojí za to, aby si toto robila...veď myslí na to dieťa...
Nechápem, prečo si myslíš, že si neatraktívna, on ti to povedal? Teraz hlavne myslí na to, že privedieš na svet dieťa, ktoré bude potrebovať maminu, ktorá je na tom psychicky OK...
Hlavne nechápem, prečo silou mocou si začala niečo riešiť hneď po rozchode a dupľom tehotná. Však to je taky "náklad že až, hormóny sú rozhádzané z tehotenstva a psychika rozbitá od rozchodu.
Ukludni sa, daj si pauzu od" chlapov "a skus sa sústredit na dieťa a to, čo ťa čaká. A bude to riadna zmena, ver mi
prepáč, nedajú sa tie tvoje psychosms čítať. Nerob to, nevtieraj sa, naschvál robíš konflikty, čo si tým dokazuješ? Najprv hľadáš chlapa (na čo prosim ťa? musíš mať chlapa za každú cenu?), keď ho máš ho od seba odháňaš deptajúcimi sms-kami a odúvaním.
Tvoje dieťa biootca má, hádam si roky nechodila s totálnym debilom a postará sa o vás. Nerieš teraz vťahy, rieš seba a dieťa.
Ani keď sje žena psychicky v pohode a nie je tehotná, nemôže si byť istá tým, že jej začínajúci vzťah vyjde a bude šťastná naveky. Sebareflexia je veľmi dôležitá, keď vzťah nevyšiel, ale trápiť sa je zbytočné. To, že ťa priateľ nechal, neznamená, že TY nie si dosť dobrá. Znamená to, že ON mal nejaké pocity, on je nejako (ne) vychovaný, nedozretý, egoisyický... Ale asi takto je to lepšie, len to teraz nevidíš od žiaľu.
To, že si sa zapáčila inému mužovi, je super. To si odlož a nekombinuj v hlave. Teraz, taka aká si, si sa mu zapáčila. Neviem ako dlho aa poznate, ale to, že si sa mu zapáčila, neznamená, že sa jeho pocity (alebo tvoje) časom nezmenia. Spoznáte sa viac a bud prídete na to, že vám je spolu velmi dobre a mate rovnaké hodnoty, alebo casom pridete na to, že sa k sebe nechodíte. Ale to je normálne, doleta je ale prizma komunikacia. To, čo ty robia teraz, je take detinske a egoisticke. Preco hadtest svojej že pocity nanho, akobynon za to mohol? Myslím tým reči typu "už sa ti určite nepacim" = ja som dobrá, ja som obeť, ty ma klameš. To je psychická manipulácia. Máš problém? Povedz to rovno tak ako je. Povedz, že nemáš sebavedomie. Povedz mu, čo ťa trápi. Uvidíš, ako zareaguje, ako sa s ním dá komunikovať- ci ta vypočuje, či bude empaticky a pod. Aj z toho môžeš vidieť, aký je to človek. Ci bude dobrým partnerom.
Asi keď ho takto riešiš, tak tuším nechceš iba krátky vzťah, čo bude iba o sexe... lebo potom by si nic neriesila, iba pritomnost. Ale mam pocit, ze skor si hľadáš ozajstného partnera. No a tu prichadza do obrazu tehotenstvo. Po prvé: hormóny sú strašne... ja som tiež mala sebevražedné myšlienky pri 2. tehotenstve, a to som mala milujúceho manžela a zlatuckeho syna. Po druhe: tých pár mesiacov rýchlo ubehne a narodí sa Ti dieťa. Budeš casto vyčerpaná, nevyspatá, neosprchovaná. Teraz, keď si ešte len tehotná, nemáš sebavedomie, hoci tehotné ženy sú väčšinou krásne. Ako sa budeš cítiť pri novom priateľovi po pôrode? A vieš vobec, aký je to clovek, či ti bude oporou pri- a po pôrode? Ci bude schopny mat vzťah s tvojim dietatom? Ci bude schopný brat ťa s dieťaťom ako jeden celok? Lebo toto sú teraz oveľa dôležitejšie otázky, ako to, či sa mu páčiš teraz! Ja som spec.pedagogicka a učila som sa, aj mam z praxe overené, že deti, ktoré pred narodením a prvé mesiace po narodení zažijú cez matku veľký alebo dlhodoby stres, budú mať ADHD, lebo stresové hormóny matky vplývajú na ich nevyvinuty mozog. Preto by matky mali byť na pozore a svoju duševnú pohodu dávať na prvé miesto - kvôli zdraviu dieťaťa. Ak je ti dobre vo vzťahu, tak si to užívaj. Len dávaj veľký pozor na to, aby si čo najviac spoznala toho muža. Aby si sa mohla včas rozhodnúť, či to bude fakt dobry vzťah, a ci ti bude naozajstným partnerom. Ak ti nerobí dobre, že si išla do vzťahu, lebo aj tak sa stále trapis, tak to ukonci a skus sa pozbierať a tešiť sa sama zo seba. Musíš posilniť svoju dušu. Ty to dáš! Aj keď budeš sama, si silná žena, dokážeš aj nemožné. To, čo sa deje okolo teba, čo dostávaš odoslaných ľudí, nedefinuje teba! Ty si krásna bytosť, ktorá je schopná rásť emocionálne pomocou sebareflexie a pokory. Pozeraj sa na svoj život akoby z diaľky. Aby si veci neprezivala tak intenzívne. Co vidíš? Ženu, ktorá dostala do daru dieťa. Je schopná to dieťa vynosit, starať sa on a starať sa aj o seba. Dúfam, že máš niekoho z rodiny, kto ti bude oporou. :*
Nemala si ist do vztahu tehotna, jednak nizsie sebavedomie, tehotenske hormony atd., ale stalo sa, porozpravaj sa s nim o tom.
...zaujalo ma to písanie. Co ste v puberte? Zavolám raz, nevylučujem ako školáčka. PRO jedno kviti...slnce nesviti. Máš tam jedného, čo ťa opustil. LASKU svojho života si my ženy zväčša porodime 😉
V prvom rade mysli na dieťa nie na chlapa. Pij , jedz a ukľudni sa.