Na začiatok vám prajem všetkým pekný deň... Takže... S mojím priateľom som už 4 rok ale sme mladý ja mám 18 a on 21 takže spolu ešte nebývame... No takže.. problém je ten že proste v podstate v našom vzťahu začala nuda... Keď spolu ideme von nevieme čo máme robiť,nevieme aké aktivity vykonávať a nič nás nenapadá ... V podstate o sebe vieme veľa on vie o mne síce viac takže už tie "párové hry" sú také že nič moc pre nás... My sa ľúbime,ja ho veľmi ľúbim a viem že aj on mňa ľúbi ale naozaj som z toho smutná že nastalo toto obdobie... Trvá to už dlhšie... A viem že keď to naďalej bude trvať tak náš vzťah môže skončiť ... Preto by som sa vás chcela spýtať či aj vy ste toto zažili? Aké ste mali s tym skúsenosti? Ako ste to riešili? A čo by ste nám poradili? Bola by som vďačná za každú odpoveď a za každú radu 🫶
spolocne konicky ak nemate skuste nejaky najst. nemate priatelov? stretavajte sa aj s inymi ludmi. spolu aj kazdy zvlast.
ja neviem. som s mojim muzom 19 rokov a este sme sa spolu nenudili.
mozno nejake dobrovolnictvo. ponuknite v utulku vencit psov alebo nieco co vas trochu zamestna a mozete to robit spolu.
nevieme , aké aktivity vykonávať a nič nás nenapadá, tak keď sa tak veľmi ľúbite určite si nájdete niečo spoločné, ja sa pridávam ku komentom vyššie, stále som niečo s mužom vymyslela. nikdy nebola nuda, asi preto že sme sa tak skoro jeden druhého nepresýtili. dnes mladí zažijú za týždeň to čo sme my za rok- dva išli postupne. čo máte spoločné, verím,že veľa vecí keď sa tak ľúbite ako píšeš 🙂
@qwerty1312
No tu neide o to, že sa nudíte vo vzťahu.... Keby ste boli sami, asi by ste sa rovnako nudili, nie? Akože nemáte čo robiť?
Však jednak netreba mať stále program.... Malo by stačiť ze ste spolu. Ale však môžte ísť spoznávať okolité mestá (sendviče do batohu a vlaky sú zadarmo), takisto na pešiu turistiku, môžete chodiť pravidelne plávať, do kina, do divadla. dobrovoľníctvo, kurz spoločenských tancov, varenia, jazykový kurz....
Ono to ale v dobrom vzťahu nikdy nebude nuda, vždy sa budete mat o com rozprávať..
Možno nie je to váš posledný vzťah, ste veľmi mladí, ešte sa meníte, aj sa budete veľa meniť, v tomto veku 4 roky vzťahu je viac než dosť. Takže jeozne aj to, že teraz zistíte, že k sebe nepasujete, lebo ste sa za tie roky zmenili každý iným smerom.
boli ste ešte deti, keď ste spolu začali chodiť, vtedy stačilo to, že ste sa jeden druhému páčili. To sa už okukalo a nič nové, zaujímavé neprichádza. Neviem, či by sa mi v 18 chcelo prácne lepiť vzťah, v ktorom sa nudím a neviem si s tým rady. Asi by som šla o dům dál... Proste nevyšlo, no.
Co tak kurz spolocenskych tancov?
Začala by som tým, čo radi robíte osamote a z toho urobila parovu aktivitu. Tanec, spev, šport, turistika, kultura, ... Ak toto robíte a už je to nuda, začnite s niečím, čo ste ešte nikdy ani jeden z vás nerobili, napríklad skúste navštíviť lezecké centrum, vraj spoločný adrenalín upevňuje vzťah 😁 alebo si dajte za cieľ o rok absolvovať Iron mana a začnite spolu trénovať. Alebo si dajte cieľ navštíviť všetky hrady a zámky v okruhu 100km. Alebo čokoľvek iné, čo baví vás dvoch. Veď je toľko možností 😁 choďte si zahrať bowling, minigolf, badminton do haly, v zime si požičiate výstroj a skúste sa spolu naučiť zimný šport, ktorý ešte neviete. Môžete sa spolu začať venovať nejakej dobrovoľníckej činnosti. Dajú sa zapožičať aj spoločenské hry, existujú aj fakt úžasné pre dospelých, kde strávite hodiny- samozrejme, ak vás to baví. Vy dvaja musíte vedieť, čo vás baví a od toho sa odvíjať. Ja by som sa nenudila, ani keby mám 3 životy na vyplnenie 😄
Nuda? To je čo? 🤔 To sa dá jesť? Teraz vážne, ak by som sa v 18tich vo vzťahu nudila, už by som v ňom nebola 🤷♀️ Ako co chceš lepiť? Ja som s mužom od 17r a ani po 14 rokoch neviem, čo je nuda vo vzťahu a to vy ste ešte "deti" 🤷♀️
@qwerty1312 my spolu bývame tiež 4 rok spolu a tiež nuda nemáme sa o čom rozprávať, netravime spolu čas každý si robí to svoje. Som z toho úprimne smutná ale stále čakám že to bude dobre🙈
Byť s niekým od 14 rokov, tiež by som sa nudila. Pre mňa to bolo najlepšie obdobie, spoznávala som,skúšala, randila, bavila sa a nie sa prilepiť na prvého frajera a zostať s ním do konca života
pocula som, ze az ten siedmy rok byva kriticky, nie 4. 😀 no je to smutne, ze ste takto dopadli, ale samozrejme, ze este nic nie je stratene, zakazdym sa s tym vztahom da nieco robit, ak na nom zapracuju obaja. treba si rozhodne najst nejaku spolocnu aktivitu, aj ked len zacat sportovat spolu dako, to je jedno, len nieco robte spolocne, nieco, co vas oboch bude bavit. nam to pomohlo.
V 18 tich sa nudit vo vztahu? Co mam ja povedat, 44 rokov za chvilu a denno denne spolu na dochodku a nenudime sa. Skonc to a uzivaj si mladost a nie od detstva si sa zaviazala jednemu chlapovi. Tvoje mnohe rovesnicky su este nepoboskane panny a ty sa uz nudis. Radsej teraz od seba, ako v 30ke s 2 detmi sa kvoli nude rozvadzat. 🙉
Vy sa 18 a 21 roční nudíte vo vzťahu. Ja s mužom cestujem, turistikujeme, občas spolu varíme, pozeráme filmy/seriály, chodíme na koncerty, občas spolu cvičíme a chodíme plávať (tomu sa venujeme aj indivindi), radi čítame, tak si sem-tam odporučíme knihu, trávime čas s kamošmi … no a to všetko popri 3 deťoch, a sme spolu 17 rokov 🤣🤣🤣.
@qwerty1312 este spolu ani nebyvate a uz sa nudite, no dost divne.
@qwerty1312 to som teda este fakt nepocula, sby sa dvaja zalubeni nudili. Som s muzom cez 20 rokov, ale nepamatam sa, ze by sme sa niekedy nudili. Stacilo nam spolu sediet na lavicke, rozpravat sa a hladiet doblba. Hlavne, ze ame spolu. Alebo lezat na posteli a len tak byt ticho, bez mobilu, bez cihokolvek. On mne hladka vlasy, ja jemu hrud. Takto sa da hoc aj v tichu stravit hodiny. Skor sa naute, ze nemusite mat stale aktivity.
A ked ich uz chcete, sadnite na vlak (mate to zadarmo a kym precestujete cele Slovensko, budete uz na dochodku. Dajte si napr. Vyzvu, ze pozriete csetky hrady a budete si tam citat povesti k hradu 😁 alebo turistika, ta je tiez zadarmo. Alebo spolocne dobrovolnictvo, brigadu, skolu, kurz. Ved je nekonecne mnozstvo moznosti, co sa da robit.
Tu nejde o to že by sme si nemali čo povedať my si stále máme čo povedať... Lenže nás nebaví iba sa rozprávať a tie témy dávať už jak keby nasilu... Sme spolu 4 rok a poznáme sa dokopy 6 rokov. Obaja sme boli prvý pre seba... Ja neviem ako vážne tie rady že opustiť ho lebo som mladá a mala by som si prejsť vzťahmi? Reálne som si snim prešla srackami a mám ho úprimne rada,milujem ho a ja nejsom ten typ že každý mesiac druhý ... Som citovo založení človek ... Nehovorím že to vidím do konca môjho života tento vzťah aj keď by som chcela ale radšej to nechám na osud... Ale moja babka ma naučila jednej veci nenahradzovat pokazenu vec novou pokiaľ sa nesnažíme ju opraviť.... Skoro všetky spomínané aktivity čo ste nám poradili sú na peniaze... Nie že by to bol problém ale zas stále by sa to nedalo a my chodíme spolu viac krát do mesiaca von... Keď sme doma sami sa nenudime,pozrieme si nejaký film a mazlime sa a rozprávame sa o nejakých skrátených témach a potom si dačo pozrieme a znova sa tulime v posteli.... Priznám sa že turistika nebaví ani jednoho z nás ... Ale ďakujem za radu... Mne strašne príde táto Bratislava nudná ja neviem... Pokiaľ nejsi bohatý čo si môže hocičo dovoliť tak neviem no ... Btw na hrade sme boli asi 5x ale stále nás to jak keby nudilo proste pozerať sa len na výhľad,to nás bavilo možno 10 min,ostatok sme picovali na to koľko tam dali schodov 😂
@qwerty1312 keď sa už mladý človek nudí v Bratislave, tak konečná, prepáč ale naozaj je chyba vo vás dvoch, ste vo veku, kedy treba veľa hodín denne venovať štúdiu, príprave na povolanie, brigádam a potom vám zostane trošku času na výlety, kino, KC Dunaj, biky na hrádzi, opekačku na Studničke, výlety loďou na Devín, drinky v Starom meste, výstavy, divadlá, koncerty, všetky druhy športov a umenia...veď v Bratislave je aktivít do zbláznenia! Učte sa, makajte nech máte peniaze a zdvihnite rite, rozhýbte sa, nie že prechádzka na hrad je pre vás ťažký výkon. 🙄
@qwerty1312
Problém nie je v Bratislave, ale vo vás dvoch. Pokiaľ študujete, máte takmer všade zľavy, pokiaľ neštudujete, predpokladám, že vo vašom veku už čosi zarábate. Nemáte zrejme žiadne záujmy/záľuby/koníčky. Po BA sa dá veľmi slušne bikovať. To je úplne zadarmo. Bratislavské lesy sú na to fakt super. Ale … to by vás zrejme nebavilo, lebo to je namáhavé (súdim podľa toho, že máte problém sa vytrepať pár schodov na hrad 🤦♀️). Moja 7 ročná dcéra prejde na biku zo Záhorskej na Železnú studničku a späť ☝️. Bikom do Rakúska cez Devínsku je tiež super a vlastne všetky tieto cyklotrasy tu. Zase za kultúru, múzeá to nie sú také prachy, že musíš predať obličku. Je tu kopu divadiel, klubov, koncertov, galérií, hocičoho. Ale zase. Baví vás umenie? Ja s 11 ročným synom chodím na kadejaké koncerty, naposledy sme boli vo filharmónii na Mozarta. On má hudbu veľmi rád, hrá na klavír a počúva ozaj široké spektrum žánrov, vždy si rád vypočuje hudbu naživo - hocakú. Je tu xy pamiatok a vecí, ktoré sa dajú pozrieť a je tam ozaj pekne: Devín, Sandberg, Devínska kobyla, Pajštún, nábrežie Dunaja, hrádza … všetko zadarmo, mimochodom. Vy dvaja by ste sa nudili hádam aj v New Yorku.
prepáč, ale všetko to, čo si uviedla v príspevku o 05:06 je také hlúpučké ako keby to písalo 12 - 13-ročné dieťa. Ak je aj on na takejto mentálnej úrovni, fakt nie ste zrelí na nejaký vážnejší vzťah, rozpustite to a zbierajte skúsenosti, ako to v živote chodí (čo neznamená každý mesiac s niekým iným...)
@danica2711 vôbec nechápem čo vám príde na tom hlúpe akože reálne? Za to že nás nebaví turistika? Alebo proste vidieť bratislavský hrad? Boli sme tak asi 5x takže nás to tam vôbec neláka...
Je to pravda že nemáme koníčky a chceli by sme to zmeniť ale práveže nevieme jak... On by išiel na nejaký bojový šport zatiaľ čo ja by som chcela ísť napríklad na tanečnú... Ja by som sa aj rada chodila iba tak prejsť po meste lenze on není na prechádzky... Akože nejde tu len o nás dvoch vlastne ale aj o našich kamarátov spoločných... Proste aj keď sme že 7 vonku nevieme čo máme robiť ... Ako hej že cez leto alebo tak sme hrávali basketbal,kúpať sa alebo futbal ale nie zas stále... Proste aj keď je náš že 7 tak nás nič také nenapadá... Ľudia okolo nášho veku iné partie ktoré poznáme tak iba pijú alkohol a hulia trávu a to ich zábava,alebo chodia iba tak po nákupných centrách bez peňazí... Ja nejsom moc na alkohol len keď ma niekto narodeniny alebo koncert proste príležitostne takže v tomto nevidím zábavu a fakt ma to už mrzí že ani mňa ani frajera a ani nikoho z kamošov nám nič nenapadne ako sa zabaviť alebo aktivita nejaká...
Pocitat vztah od 12tich je fakt detinske. Mam 12rocneho vnuka a bavia ho este plysaky a ty uz pocitas, ze si spoznala v tom veku frajera . Hroza 🙈
Pokojne môže on skúsiť bojové športy a ty tanečnú. Nemusíte mať 100% rovnaké koníčky. Inak možno práve na základe tých odlišností zistíte, že nepatríte k sebe ako partneri, lebo obaja máte o svojom živote inú predstavu. Hej, pocitovo je to strašné, ale tak stáva sa.
Ak sa ako partia nechcete flákať, skúste byť užitoční. Je veľa spolkov určených na pomoc niekomu/niečomu. Prípadne sami vymyslite niečo prospešné. Aj keď tomu teraz neveríte, môže vám to pomôcť s vaším problémom.
@qwerty1312
Prepáč, ale vy ste z nejakých jednoduchších pomerov? Ja nepoznám decko, ktoré by nemalo krúžky. Nemusia byť neviem ako drahé, ZUŠ stojí cca. 90€ na polroka a pokrýva všetko, tanec, divadlo, výtvarnú … Čo ste robili ako menšie deti? Ničomu ste sa nevenovali?
1. Vy nemusíte všetko robiť s frajerom spolu, každý môžete robiť inú vec - on bojové športy a ty tanec.
2. Ako viaceré píšeme, v BA je milión možností. Stále neviem, či študujete alebo čo … Ja som ako študent brigádovala na xy miestach. Robila som manuálne aj psychicky, naberala kopu skúseností. Dlho som pracovala ako dobrovoľník pre rôzne organizácie. Nemusíte sa flákať po obchodných centrách, choďte sa občas pohrať na Kramáre do nemocky s deťmi, my sme ako dobrovoľníci chodili každý týždeň. Veď robte niečo užitočné, pre milosť. Poznám jeden pár 20 a 21 rokov a obaja rozbiehajú kariéru v IT sfére, kde obaja pracujú pre zahraničné spoločnosti na juniorských pozíciách a popri tom si robia diaľkovo školu 🤷♀️. Z tvojich príspeckov mi prídete na smrť unudení, bez akejkolvek motivácie a ja tomu nerozumiem … tak choďte obracať hranolky do McDonaldu, keď už sa flákate po obchodnom centre. Poznám viacero ľudí, ktorí tak začali a dnes majú veľmi slušnú kariéru. Učte sa jazyky … netreba peniaze, kamoška pracovala ako dobrovoľnik pre zahraničných študentov, kde musela s nimi kecať anglicky, našla si kopu kamošov, spoznala nové kultúry, nestálo ju to nič, len jej čas.
@qwerty1312 hlúpučké a nezrelé mi pripadá proste to, že NEVIETE, čo so sebou, s vzťahom, so životom... Ste ako malé deti, najprv by ste sa mali naučiť ŽIŤ a až potom riešiť nejaký vzťah
4ty rok byva vraj kritický.. čo tak skúsiť napr nejaký spoločný kurz? Jazykovy napr. Alebo spoločný šport